Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [all VW] Jak sie kładzie lakier czarna perła?
PostWysłany: Czw 03 Lip, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5862128
Auto: Corrado Vr6
Witam
ja kw temacie jutro zaworze auto do lakiernika i chce położyć mój wymarzony kolorek jakim jest Czarna Perła chciałbym sie dowiedzieć jak sie go fachowo na auto kładzie bo jutro wypytam lakiernika jak on to widzi i jak to będzie robił...

Co do czarnej perły to chiałbym zeby byl bardzo zcarny ie wiem jak to fachowo napisac znawcy beda wiedziel io co mi chodzi i zeby byl zajebiosty połysk , żeby wszystko w nim sie odbijało taka lustrzanka

Z checią bym obejrzał jakieś próbki kolorów wiadomo że to nie to samo co na żywo ale zawsze coś no i kod koloru żebym mógł identyczny zamówić

Ostatnio edytowany przez wiesiek191, Pią 04 Lip, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Profil    5862128

Temat postu:
PostWysłany: Pią 04 Lip, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Wydaje mi sie ze chodzi ci o zmiane ziarna na grubsze przynajmiej o jeden ton wyzej niz w standardzie wtedy bedzie sie ladniej mienil mysle ze z fioleowym ziarnkiem bedzie fajnei to sie mienilo

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: mk3,mk2,mk1 cab,audi A5
Wszystko jest bardzo proste,czarna perle kladzie sie nie inaczej jak kazda inna baze(lakieras bedzie wiedzial o to sie nie martw) :D
Jezeli chodzi o twoje wymagania co do koloru...jezeli ma to byc zaj....cie czana perla to mozna samemu taka wymieszac ]:-> to znaczy powiedziec w mieszalni czego sie chce i tam tez ci zapewne fachowcy doradza,gdybym ja mial cos doradzic to sugerowalbym wziac zwykla czarna baze(ktora zarazem jest najczarniejsza),podstawowy kolor od ktorego zaczyna sie mieszac inne odcienie dodajac poszczegolnych pigmetow,potem dodac tylko czarnej perly,tyle ile bys chcial i tyle,wszystko zapisac oczywiscie co i jak i masz :-D
A co do wysokiego polysku to za to jest odpowiedzialny dobry lakier bezbarwny i tu regula jest jak wszedzie im drozszy tym bardziej sie bedzie blyszczal :hmm:
http://www.sikkenscr.pl/sikkens/poland/ ... perior.htm
moja propozycja lakieru bezbarwnego,jest naprawde godny,blyszczy sie niesamowicie pfu

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

lakiernik, Dziek za konkretna odp. :D co do tej perły czy dzięki twojej opcji bym uzyskał taki efekt http://pl.youtube.com/watch?v=nO8HYQt70pU oczywiście z większym odbiciem lustrzanym czyli jeszcze z większym połyskiem

Czyli rozumie że idąc do lakierni proszę ich o zwykłą czarną bazę i do tego "Autoclear LV Superior " ?? Wolałbym sam to wszystko kupić niż póżniej być rozczarowanym marnym efektem ałłłłł

Masz jakieś foty które by mogły pokazać jak by to wyglądało ?? Z góry dzięki

Profil    5862128

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf MK1 16V, jetta A2 coupe GTD, passat B3 GT air-ride
wiesiek191,
wiesiek191 napisał(a):
Czyli rozumie że idąc do lakierni proszę ich o zwykłą czarną bazę i do tego "Autoclear LV Superior

Zle rozumiesz. "Autoclear LV Superior" jest to zwykly lakier bezbarwny. Musisz prosic nie o zwykla baze tylko o to zeby Ci wymieszali zwykla czarna baze z czarna(lub innym kolorem) perla. Gdybys kupil zwykla czarna baze i na to ten lakier co polecil lakiernik, to bys uzyskal zwykly czarny kolor bez perly. Pozdrooo

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

kaka1987r,
dziek za wyjaśnienie :)

[ Dodano: Sob 05 Lip, 2008 ]
Znalazłem moj wymażony lakier czy dzieki tym specifikom które podaleś "lakiernik" uzyskam taki efekt ???? oto link http://pl.youtube.com/watch?v=HUs4RPgwhVg

Profil    5862128

Temat postu:
PostWysłany: Pon 21 Lip, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

z tej storny Hektor pisze z profilu mojej kobiety
wiesiek191, to audi to porpostu widac ze jest czarne a czy jest dodana jakas perla to nikt z filmu ci nie powie...bo perle najbardziej to widac w sloncu i do tego na zywo a nie na filmiku...najlapiej bedzie jesli udasz sie do mieszalni lakierow i powiedz zeby pokazali ci lakiery czarne i cos wybierzesz ja ci moge tylko powiedz ze zadna czarna perla nie bedzie nigdy tak czarna jak podstawa czarna baza +klar. poniewaz cokolowiek bys nie dodal do bazy to rozjasnisz ten kolor...niewiem zreszta ja zawsze sam mixuje swoje kolory i jakos ladnie to idzie wymyslec tylko trzeba miec troche czasu pare wolnych elementow do probek i idzie cos wyczarowac... Mozesz tez polozyc czarna baze nastepnie do pierwszej warstwy klaru dodac odrobine jakies perly(niebieskiej bo to ladnie widac) pozniej kladziesz 2-3warstwy czysteog klaru i wychodzi fajny efket...zaproponuj lakiernikowi niech ci jakies probki porobi....tylko jesli bedzie malowal ta metoda to musi uwazac zeby cieni na aucie nie porobic ze miejscami bedzie wiecej perly a miejscami mniej....pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Wto 22 Lip, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Anusia3, Dzieki Hektor za odp myśle że jednak sie zdecyduje na czarna baze bez zadnego pigmentu + klar

Profil    5862128

Temat postu:
PostWysłany: Wto 22 Lip, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Niema czegoś takiego jak czarna perła .Jest albo ziarno z czarną bazą(metalik) albo innym barwnikiem ew perłą biała,żóltą itp itd czyli tzw metalik

[ Dodano: Wto 22 Lip, 2008 ]
Anusia3 napisał(a):
tylko jesli bedzie malowal ta metoda to musi uwazac zeby cieni na aucie nie porobic

jak jest 50% perły to naprawde malarz musi byc dobry bo bedzie miejscami utopiona perła .Natrysk próbny proponuje przed podjeciem decyzji.Niekiedy calkiem inaczej z pistoletu wychodzi :D napisz gdzie bedziesz mieszał to moge cos doradzic.tzn firma lakieru

Temat postu:
PostWysłany: Pią 01 Sie, 2008 
VW User
VW User

wiesiek191 napisał(a):
mój wymarzony kolorek jakim jest Czarna Perła

tak jak Kafar pisal, nie ma takiego czegos jak czarna perla

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 10 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości