Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [polo 86c2f] Ściąga w prawo
PostWysłany: Sob 20 Lut, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2416887
Auto: Ibiza 6k2 ASV
Siema!
Panowie mam problem i to przestaje być już śmieszne, żenujące, a wręcz wkur***jące!!! Nie wiem już co go boli (Szerszenia)... ale ciągle ściąga go w prawo. Wymienione jest całe zawieszenie na nowe: amory i sprężyny(ta technix -60/40mm), lewy drążek kierowniczy, obie końcówki drążków kierowniczych, wahacze, gumy na stabilizatorach, tuleje belki tylnej i dwa razy od 31.sierpnia była ustawiana zbieżność. Nie wiem już sam... Czy u mnie w mieście nie potrafią ustawić zbieżności na takim zawieszeniu czy jak ?! (robiłem w dwóch rożnych miejscach). Drogi mamy jakie mamy, zawias może jest twardy, ale chyba od wpadniecia w jakąś nieznaną dziurę zbieżność się nie przestawi co?
Po założeniu zimówek (koniec października/początek listopada-nie pamiętam dokładnie)z miesiąc jeździłem z wybitymi gumami na stabilizatorach i na belce. Zostały wymienione i dalej lipton. Myślałem, że to może od jeżdżenia ze zgniłymi gumami po prostu prawa przednia opona bardziej się wyjechała(opony nówki :-/ )i dlatego ściąga... Ale w tym tyg.zamieniłem koła: przód poszedł na tył i na odwrót. Może przy mniejszej prędkości tak nie ściąga, ale przy większej od ok 70km/h już zjeżdża na prawo. Nie jest to jakieś nie wiadomo jak mocne, ale irytujące... W dodatku fele, które do niedawana jeździły z tyłu(teraz na przodzie) są chyba krzywe, bo mają lekkie bicie.
Chce coś z tym zrobić, bo zaraz wiosna nowe laczki i szkoda mi opon po prostu :-|
Wiem, że auto na bank miało strzałą właśnie w prawy przód, ale jeżdżę nim od ponad 2 lat wcześniej jeździła nim Mama (od 2005)i nic takiego się nie działo. Dopiero od zmiany zawieszenia są cyrki ...
Panowie pomóżcie... :roll:
Pzdr

Profil    2416887

Temat postu: Re: [polo 86c2f] Ściąga w prawo
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
Może jakoś kąty pochylenia koła się zmieniły, np. wykrzywiony mcperson, poduszka amortyzatora nie siedzi w kolumnie tak jak trzeba, nie dokręcona pół oś(mało prawdopodobne, że to przez to), krzywo wbite łożysko i piasta (nie wiem czy jest to możliwe)... z której strony opona jest nie równo zdarta, od wewnątrz czy zewnątrz ?

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3417244
Auto: Corrado VR6
Lurosa 1.7 SDI
a moze juz podłuznica popekana i dlatego??

Sprzedam Rarytasowe graty do Corrado US g60
 Profil    3417244

PostWysłany: Nie 21 Lut, 2010 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: polo. ABU. + polo. AER.
robiłes geometrie/zbierzność?? powinni ci dać wydruk z wszystkim kątami przed i po zbierzności.... wrzuć to na forum

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

moze zaklad w ktorym robil zbieznosc nie badali innych katow;p musisz podjechac do takiego zakladu gdzie podadza ci wszystkie konty. probowales lewe kola dac na prawa strone? mialem tak w polowce ze opony sciagaly po przerzuceniu ich sciagalo w druga strone. i jeszcze jedna opcja moze po strzale wyklepali go nie za dobrze i sciagania nie bylo czuc na seryjnym zawiasie ale na glebie robi ci sie negatyw, zmienia sie kat wyprzedzenia sworznia zwrotnicy i moze dlatego teraz sciaga.

podsumowujac sprobuj przerzucic kola a jak nic nie da to porzadna geometria

viewtopic.php?f=98&t=36192&start=0
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=7372
http://www.youtube.com/watch?v=BJnUS_Gq1mw

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2416887
Auto: Ibiza 6k2 ASV
Panowie dziś kolega z VW PKP na spocie zauważył, że mam cofnięte prawe koło. Z lewej str między koło a nadkole wchodzi 3,5 palca. Z prawej na ścisk 2palce :-? Mówił, że też tak miał w 2f... Studzienki, dziury itp... Pojechał na ustawienie geometrii komputerowo i było elegancko. Koszt usługi ok 100zł. Muszę się wybrać koniecznie. U mnie w mieście robili to w 10min :smutny: ...

Profil    2416887

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość