Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Passat B5] Zawieszenie
PostWysłany: Śro 01 Lut, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam! Mam passka 2000 rok . 1.9 tdi 115 km . Chcialbym go troche obnizyc za male pieniadze:) Jakie sprezyny polecacie? Dodam ze autko ma napukane 180 tys po polskich drogach. zawieszenie jesze nie robione. Jesli odradzacie sprezyny to dlaczego? Pozdrawiam

Temat postu:
VW User
VW User

Najpierw proponuje doprowadzić zawieszenie do stanu używalności a później myśleć o obniżaniu.

180 tyś km, na polskich drogach, i nie robione nic w zawieszeniu :smutny: Nie uwierze w to nigdy, że wielowahaczowiec może przejechać po polskich drogach 180 tyś km, bez robienia zawiechy.

Wielowahaczowa konsterukcji w B5 i polskie dziurawe drogi to nie są lubiące się rzeczy.

Pozdrawiam

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Wielowahaczowa konsterukcji w B5 i polskie dziurawe drogi to nie są lubiące się rzeczy.

Dokładnie, popieram kolege, praktyka wykazuje że przy 180 000 powinno byc robione minimum 3-4 razy !!!! :lipa:

Temat postu:
VW User
VW User

Sam jeździłem B6 więc wiem co mówie. Był przyprowadzony z niemiec, pojeździł po polsce 30 tys km i zawieszenie wykazywalo delikatne luzy, po 45 tys km po polskich drogach, luzy były na wszystkim na czym praktycznie tylko mogły być.

A tu taka sensacja dla mnie, że 180 tys km po polskich drogach i zawieszenie nie ruszone palcem :smutny:

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

A tu taka sensacja dla mnie, że 180 tys km po polskich drogach i zawieszenie nie ruszone palcem :smutny:[/quote]

dlaczego nie... :( ...kolega nie powiedział że jest :ok: może potrzebuje trzy pasy do jazdy w jednym kierunku !!!! yupii

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

fakt zawieszenie nie jest juz w idealnym stanie:D hehe ale autem jezdzil spokjnny kierowca. przod nie byl tykany . wierzcie mi lecz serwisant mowil ostatnio ze trzeba juz szykowac na niego kaske. pomimy stan zawieszenia. jesli bedzie dobre to jak z tymi sprezynkami ? jakiej firmy najlepsze? ile w dol do normalnej jazdy ? Pozdrawiam !

Temat postu:
VW User
VW User

Myśle, że -50mm H&R dadzą rade i do tego ładne 17" felgi.

-35mm troche za mało, ale też daje rade przy ładnie dobranej feldze.

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Najlepszy jest gwint bo ustawisz sobie wózek jak Ci się podoba.. :ok: ..ale wiadomo za tym idzie kaska..!!! ałłłłł

Temat postu:
PostWysłany: Śro 05 Gru, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Passat 3BG 1.9 TDI (AVF) Kombi
nie bede zakladal nowego tematu wiec napisze tu
co mysliscie na temat tego zawieszenia http://cgi.ebay.de/WEITEC...1QQcmdZViewItem
nie znam niemiecko ale wydaje mi sie ze pasuje do Passata B5FL 1.9tdi Tiptronic Variant. dodam ze intersuje mnie obnizenie wlasnie w granicach od 30mm do 40mm.
jakie sa opinie na temat tego zawieszenia.pozdro

Prosze nie odkopywac tak starych tematow, nastepnym razem nagroda dla gornika bedzie ostrzezenie. Po tak dlugim okresie czasu mogles zalozyc nowy temat, jesli w starym nie znalazles odpowiedzi na Twoj problem.
Krupi dzieks za rewolucyjna czujnosc.
Lucius Snow

Ostatnio edytowany przez aras, Sob 08 Gru, 2007, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

aras napisał(a):
nie bede zakladal nowego tematu wiec napisze tu
co mysliscie na temat tego zawieszenia http://cgi.ebay.de/WEITEC...1QQcmdZViewItem
nie znam niemiecko ale wydaje mi sie ze pasuje do Passata B5FL 1.9tdi Tiptronic Variant. dodam ze intersuje mnie obnizenie wlasnie w granicach od 30mm do 40mm.
jakie sa opinie na temat tego zawieszenia.pozdro

Ale odkop coooo Dostałeś tytuł "Górnik Miesiąca" hahah

P.S.
Skoro chcesz 30-40mm, czyli tyle co nic, to kup dobre sprężyny i będzie ok (np. weitec, KW, FK, a właściwie większość może być, tylko nie ucinać seryjnych hah)

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Passat 3BG 1.9 TDI (AVF) Kombi
krupi napisał(a):
Ale odkop coooo Dostałeś tytuł "Górnik Miesiąca" hahah

P.S.
Skoro chcesz 30-40mm, czyli tyle co nic, to kup dobre sprężyny i będzie ok (np. weitec, KW, FK, a właściwie większość może być, tylko nie ucinać seryjnych hah)

odkop nie odkop ale nie o to w tym chodzi
problem w tym ze mam zalozone sportowe sprezyny eibacha w E36 i strasznie sie jezdzi. nie jest twardo, ale na lekkich nierownosciach samochod robi co chce.dlatego wolalbym zainwestowac w sportowe amortyzatory i sprezyny.pozdro

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 11 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości