Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk3] FK AKX kit 40/40, co o tym sądzicie?
PostWysłany: Pon 28 Sty, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam,
chodzi mi po głowie obniżenie delikatne golfa ponieważ stoi bardzo wysoko. Mam jednak kilka dylematów :)

z tyłu mam amorki nowe bilstein b4, z przodu chyba jeszcze orginał bo mają znaczki vw, przód ma coś koło 70 kilku procent tył po 69.

Myślałem nad samymi sprężynami jakiejś dobrej firmy ale po przestudiowaniu kilkudziesięciu tematów doszedłem do wniosku że te przednie amorki padną zaraz a te tylne też długo nie pociągną.
W związku z tym szukałem tanich kitów 40/40 i w sumie znalazłem 2 w przyzwoitej jak dla mnie cenie około 800 zł. Gt-Cupline oraz FK z seri AKX, moim zdaniem kit fk będzie lepszy niż ten gt-cupline, jednak chciałbym od Was się dowiedziec bo ja niemam w tym temacie żadnego doświadczenia, najlepiej jakby ktoś miał taki kit fk akx i powiedziałby jaka jest jego żywotnośc i twardośc.

Aha słyszałem jeszcze że mogą się z tyłu zdzierac opony po obniżeniu, czy jest to bardzo uciążliwe zjawisko ?
Z góry dziękuję :)

Ostatnio edytowany przez Phyton, Pon 28 Sty, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: Wto 29 Sty, 2008 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Phyton napisał(a):
słyszałem jeszcze że mogą się z tyłu zdzierac opony po obniżeniu, czy jest to bardzo uciążliwe zjawisko ?

Minimalnie tak, ponieważ w samochodach z tak rozwiązanym tylnym zawieszeniem, po obniżeniu koła pochylają się w taki sposób że góra kół idzie nieco w kierunku środka samochodu. Jednak przy takim obniżeniu jak -40 nie ma co się martwić - za małe obniżenie aby pojawił się problem nierówno zdzieranych opon ;)

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Pią 01 Lut, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Aha czyli spoko, a teraz któy kit będzie lepszy ten gt cupline czy może najtańszy fk, raczej chciałbym coś nowego, niestac mnie na zabawe ze starym :P

Temat postu:
PostWysłany: Pią 01 Lut, 2008 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9033144
Auto: AUDI B6 AIR RIDE
fk bardziej znana firma na pl rynku co do gt cupline widzialem pare autek na nich i jak zalezy ci na 40mm to nie beda zle przy wiekszych obnizeniach nie bardzo wchodza w gre poniewaz sa strasznie miekkie wrecz duzej roznicy niz orginal nie ma.. fk wydaje mi sie ze bardziej postaral o twardosc...

[ Dodano: Pią 01 Lut, 2008 ]
z czego sie orientuje w tej cenie na stronie producenta Supersport mozna dostac cos ciekawego w tej cenie.

Profil    9033144

Temat postu:
PostWysłany: Sob 02 Lut, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Jaka jest strona supersporta bo szukam po googlach i nic nie moge znaleźc :P

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości