Dwie fotki zrobione przez
k3fira:
No i w końcu przyszedł czas aby zabrać sie za tylni zderzak, oczywiście tak jak i z przednim nie obyło się bez pomocy
sempa. Troszke było rozkręcania tyłu aby wyjąc zderzak ale jakoś się z tym uporaliśmy. W tle
semp wycina z dokładki wlew gazu. Śruby były tak zardzewiały że nie było innej mozliwości demontarzu... A żeby tego było mało
semp podkusił mnie aby wywalić wycieraczke (wsumie miałem to i tak w planie to dlaczego nie) i niezdążylem odkręcić wycieraczki
semp mówi to dawaj od razu w klamce zamek zaszpachlujemy no i też tak zrobiliśmy
Nastepnie musiałem go troche skręcić żebym mógł nim wrócić do domu. Tablica rejestracyjna też wachowo zamocowana...
I zaczeliśmy sie brac do roboty. Na początku latanie dziury po wlewie gazu.
No i później szpachlowanie i malowanie....
A oto efekt końcowy. Zdjęcia ciemne bo noca robione ale jak tylko bedzie okazja wymienie je na ładniejsze i jasniejsze...
I jeszcze taki mały detalik za namową
Ziętka wywalilem ramki rejestracji.
[ Dodano: Sro 19 Lis, 2008 ]
Lekkie odświerzenie tematu, troche go zaniedbałem..
wyprawa nocna
Wyprawa na majóvwke 07
Później było VAG TREFFEN 07:)
I VW MANIA 07:)
Kolega semp ucierpiał w karambolu i już nie uczestniczył na MANI
A my tak

:D
A tak poza zlotami przymiarka lamp
żwirownia między łomżą a Olsztynem, troche brudny ale w trakcie trasy byłem ;p
A tu reszta fotek
http://picasaweb.google.pl/k3fir.vw/Andrusza
Później przyszedł plan na podgrzewane lusterka. Kupiłem wkłady z podgrzewaniem i wybrałem sie do Śledzika do garażu, z pomocnikami oczywiście
Marcinek z browarkiem
Śledzik też z browarkiem
I kolega K3fir który sie nam troche rozładował
Najpierw trzeba było rozprowadzić kable na oba lusterka...
Później zaczęły sie problemy. Trzba było zdjąć lusterka. Prawe zeszło bez problemu ale lewa śruba tak sie "zapiekła" że nie było siły jej odkręcić. Śruba duża na torxa 40 a mimo wszystko sie nie dało. Więc trzeba było ją rozwpiercić
Gdy zdjąłem lusterko był na nim jakiś proszek. Wyglądało to tak jakbym zaczerpną lusterkiem morskiego piasku.
Na internecie wyczytałem żeby zdjąć wkłąd trzeba skierować go maksymalnie do dołu, złapać za góre i szarpnąć. Nie wiedziałem że ze mnie taki chłopak z krzepą

bo jak szarpnołem to sie wkłąd pobił
Gdy kabelki były już poprowadzone i zarobione można było wszystko składać do kupy...
I radość ze skończonej pracy..
A teraz mniej przyjemna sprawa. Byliśmy na spocie jak co niedziela. Staliśmy sobie, gadaliśmy i patrzymy jakiś delil lata BMW na okolo. Pierwszy raz mu wyszło, drugi raz prawie z maluchem nie było czołówki no i niestety za trzecim razem wpadł na mnie
Jedyne co mnie pociesza to jest to że u mnie jak jest mróz to sie ręczny zacina i nie zaciągam hamulca ręcznego. I jak we mnie wleciał samochód odskoczył jakieś pół metra do tyłu. I oto fotki
I znów przedni zderzak trzeba będzie robić. Tablice już zamówione nowe. Numery te same tylko teraz bede miał europejską

:D
Przymiarka kumpla 18stek
3 białasy
Pare fotek nowych foteli
Jeden pomocnik
Marcinek
Drugi pomocnik
k3fir
wiecej fotek z prania i montażu
http://kruliki.w.tkb.pl/recaro/page_01.htm