Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 3 z 3 [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Jak robić zderzaki???
Ankieta zakończyła się Śro 17 Sty, 2007
same spody na biało  14%  14%  [ 1 ]
wszystko na biało  57%  57%  [ 4 ]
na gładko  29%  29%  [ 2 ]
Razem głosów : 7

Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 14 Kwi, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

U mnie siadł równo z przodu jak i z tyłu -30. Co do dziur dziś jedną zaliczyłem i tak nie przyjemnie amor dobił do końca (bez skojarzeń choć może to śmiesznie brzmi :P) Ale ogólnie jestem zadowolony. Wsumie mógł jeszcze 1cm niżej siedzieć :) ale tak to jest że mógł by i mógł by po centymetrze siadac az sie zacznie o wszystko zaczpieac i wtedy bedize że o 1cm za nisko siedzi :P a droge do pracy mam... tragedia teraz miejscami zaczepiam samym spodem dokładki. A co do ping ponga to nie zauwazyłem u mnie tego efektu wręcz przeciwnie jak przez policjanty sie przejeżdża to tylko zeskoczy i od razu równo stoi (przynajmniej takie moje odczucie po serii bo wiem że są o wiele twardsze ale to już chyba nie dla mnie :))

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
na lekkiej glebie prezentuje sie duuzo lepiej. pomysl czy atrapy w kolor nie dac....

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Ja bym pomalowal nie tylko grill ale takze wszystkie listwy oraz dolna tylna dokladke tez na bialo!takie moje zdanie

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Tylną dokładke też pomaluje:) ale narazie musze jeszcze wlew gazu przenieść i znaleść pare dni wolnych. A listwy i grill zostaną czarne. żebym je pomalował to od razu folia z szyb do zerwania na tył lampki czerwono białe czerwone i przód białe. A że poszedłem w kierunku black and white to tak zostanie :)

Temat postu:
PostWysłany: Wto 24 Kwi, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Dwie fotki zrobione przez k3fira:

Image

Image

No i w końcu przyszedł czas aby zabrać sie za tylni zderzak, oczywiście tak jak i z przednim nie obyło się bez pomocy sempa. Troszke było rozkręcania tyłu aby wyjąc zderzak ale jakoś się z tym uporaliśmy. W tle semp wycina z dokładki wlew gazu. Śruby były tak zardzewiały że nie było innej mozliwości demontarzu... A żeby tego było mało semp podkusił mnie aby wywalić wycieraczke (wsumie miałem to i tak w planie to dlaczego nie) i niezdążylem odkręcić wycieraczki semp mówi to dawaj od razu w klamce zamek zaszpachlujemy no i też tak zrobiliśmy :P

Image

Nastepnie musiałem go troche skręcić żebym mógł nim wrócić do domu. Tablica rejestracyjna też wachowo zamocowana...

Image

I zaczeliśmy sie brac do roboty. Na początku latanie dziury po wlewie gazu.

Image

No i później szpachlowanie i malowanie....

Image

Image

Image

Image

A oto efekt końcowy. Zdjęcia ciemne bo noca robione ale jak tylko bedzie okazja wymienie je na ładniejsze i jasniejsze...

Image

Image

I jeszcze taki mały detalik za namową Ziętka wywalilem ramki rejestracji.

[ Dodano: Sro 19 Lis, 2008 ]
Lekkie odświerzenie tematu, troche go zaniedbałem..

wyprawa nocna

Image

Wyprawa na majóvwke 07

Image

Później było VAG TREFFEN 07:)

Image

Image

Image

Image

I VW MANIA 07:)

Kolega semp ucierpiał w karambolu i już nie uczestniczył na MANI

Image

Image

A my tak :D:D

Image

Image

Image

Image

A tak poza zlotami przymiarka lamp ;)

Image

Image

żwirownia między łomżą a Olsztynem, troche brudny ale w trakcie trasy byłem ;p

Image

Image

Image

A tu reszta fotek :) http://picasaweb.google.pl/k3fir.vw/Andrusza

Później przyszedł plan na podgrzewane lusterka. Kupiłem wkłady z podgrzewaniem i wybrałem sie do Śledzika do garażu, z pomocnikami oczywiście :D

Marcinek z browarkiem :)

Image

Śledzik też z browarkiem :)

Image

I kolega K3fir który sie nam troche rozładował :P

Image

Najpierw trzeba było rozprowadzić kable na oba lusterka...

Image

Później zaczęły sie problemy. Trzba było zdjąć lusterka. Prawe zeszło bez problemu ale lewa śruba tak sie "zapiekła" że nie było siły jej odkręcić. Śruba duża na torxa 40 a mimo wszystko sie nie dało. Więc trzeba było ją rozwpiercić

Gdy zdjąłem lusterko był na nim jakiś proszek. Wyglądało to tak jakbym zaczerpną lusterkiem morskiego piasku.

Image

Na internecie wyczytałem żeby zdjąć wkłąd trzeba skierować go maksymalnie do dołu, złapać za góre i szarpnąć. Nie wiedziałem że ze mnie taki chłopak z krzepą :P bo jak szarpnołem to sie wkłąd pobił :rotfl:

Image

Gdy kabelki były już poprowadzone i zarobione można było wszystko składać do kupy...

Image

I radość ze skończonej pracy..

Image

Image

A teraz mniej przyjemna sprawa. Byliśmy na spocie jak co niedziela. Staliśmy sobie, gadaliśmy i patrzymy jakiś delil lata BMW na okolo. Pierwszy raz mu wyszło, drugi raz prawie z maluchem nie było czołówki no i niestety za trzecim razem wpadł na mnie :(
Jedyne co mnie pociesza to jest to że u mnie jak jest mróz to sie ręczny zacina i nie zaciągam hamulca ręcznego. I jak we mnie wleciał samochód odskoczył jakieś pół metra do tyłu. I oto fotki

Image

I znów przedni zderzak trzeba będzie robić. Tablice już zamówione nowe. Numery te same tylko teraz bede miał europejską :D:D

Przymiarka kumpla 18stek

Image

3 białasy

Image

Pare fotek nowych foteli :)
Image

Image

Image

Jeden pomocnik Marcinek

Image

Drugi pomocnik k3fir

Image

wiecej fotek z prania i montażu http://kruliki.w.tkb.pl/recaro/page_01.htm

Temat postu:
PostWysłany: Nie 23 Lis, 2008 
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
Jak to mowia - dzwon podstawa tuningu :)
Kolorek bardzo na czasie
Fotki ze zwirowni super :ok:

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 3 z 3 [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości