Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 8 [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [mk1] 80' by sebawow
PostWysłany: Czw 07 Lut, 2008 
VW Master
VW Master

MODEL: VW Golf mk1 1980 r.
SILNIK: 1,1 cm3 + GAS (po remoncie silnika nie używany jak na razie)
MOC: 57 km (tak podali mi w sklepie)
MODY POD MASKA: jak na razie seria doprowadzona do użytku
ZAWIESZENIE: na razie seria
UKLAD HAMULCOWY: seria
KOLA: stalówki 13”
NADWOZIE: bez jakiś radykalnych zmian, jak oryginalne
WNETRZE: doprowadzone do porządku, żadnych fajerwerków
AUDIO: radyjko Pioneer DEH-1700R 4x45W + głośniki w dziwach i tuba w bagażniku
Zmiany przeprowadzone: Zmieniony grill z 4 na 2 lampy, lotka pod zderzakiem, zrobiona instalacja audio od początku (kable).

Plany: Jakiś gwint lub sportowa zaniecha – to podstawa, felgi z parapetem jakieś 13’’, porządniejszy wydech (na dniach) oraz myślę o malowaniu całego Golfera

Witam,
Moja przygoda z mk1 zaczela się mniej wiecej rok temu, kiedy zacząłem się interesowac VW, a mianowicie Golfem I generacji. Zaczelo się od oglądanie forów, stron, zdjęc itp.. po pół rocznych poszukiwaniach i oglądaniu rożnych trupów zakupiłem srebrnego mk1. Wtedy wydawało mnie się ze jest nawet w dobrym stanie (może dlatego ze kupowalem go zimą po godz. 17 , stał pod latarnia i tyle co widziałem to widzialem, reszta okazala się na nastepny dzien rano  ałaa

ImageImageImageImage

Czyli: rozpadł się zawór w drodze do domu, pompa wody padła, lecial z niego olej wszedzie gdzie mógł itd… :/ już dwa razy chciałem go sprzedac , ale jakos nie umialem… i dobrze..!!

Obecnie jest po remoncie silnika , co moglem to kupilem nowe…. Wyczyściłem go troszke no i na razie jeżdżę i testuje i już myśle ze mnie nie zawiedzie..… za miesiąc będzie jakas zaniecha (kumpel zalatwia) a dalej się zobaczy….

ImageImageImageImage

ImageImageImageImage

Myśle oczywiście jeszcze nad lakierem, ale ten srebrny mi nie pasi zbytnio i chyba będzie czarny połysk… To tyle na razie.. Piszcie co o nim myślicie… :D
PozdwaVWiam..!!

Ostatnio edytowany przez sebawow Sob 23 Lut, 2008, edytowano w sumie 3 razy

Temat postu:
VW User
VW User

witam ladny golfik fajnie ze w 3 furtkach kolorek mi tez nie podchodzi ale jak sam mowisz ze planujesz przemalowac;) to bedzie gitarka plany tez juz sa to tylko czekac na efekty wiadomo na wszystko potrzeba czasu i pieniedzy pozdrawiam

--> http://www.vwzone.pl/forum/viewtopic.ph ... 895#227895

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3467489
Auto: 81' Jetta
srebrny moze byc naprawde dobry

Image
Image
Image
Image
Image

mysle ze kazdy z nich to dobry wzor

www.bikepics.com/members/domier
 Profil    3467489

Temat postu:
VW Master
VW Master

Domier, wiem ze srebrny moze byc fajny, pozniewaz na początku myślałem zeby zrobić go mniej wiecej na coś takiego...

Image

..ale jak na vwvortex.com znalazlem te foty to juz sam nie wiem co zrobic bo oba są piekne jak dla mnie... :ok:

Image

Image

Temat postu:
PostWysłany: Pią 08 Lut, 2008 
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
Pierwsza sprawa - masz duzy + u moderatora , bo jako jeden z nieiwelu od dluzszego czasu przeczytales regulamin przed napisaniem tematu :ok:

Jezeli kiedykolwiek dojdziesz do etapu malowania auta to :

kolor srebrny - dajesz wszytskie czarne dodatki (zero chromu ) czarny lub ew czerwony grill

Image

kolor czarny - opcja "drogo" idziesz w full chrom "pack" , czyli do foto pod spodem dokladasz lustra ,klamki, ramki i druga wycieraczke

Image

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf GLS 77' Automatic
pięknie pod maską wygląda. Widać że tam świerzyna jest. I dobre wnętrze masz. żadko spotykane. Kilka czarnych projektow juz jest i to nawet w polsce. zeby na zlocie nie wypaść gorzej od nich to trzeba by zrobić conajmniej tak dokładnie-dobrze projekt jak te co będą stały obok. Po za tym tak jak Archie napisał"do czarnego musi być full chrom " wtedy będzie się ten kolor ładnie odbijał. A prawda jest taka że nie kolor ma takie znaczenie jak dokładność wykonania innych detali.

Temat postu:
VW Master
VW Master

archie, własnie wiem ze do czarnego chrom potrzebny ( i myslalem o lusterkach, klamkach, wlew paliwa i listwach, bo raczej zderzakow to nie dostane takich :zly: ) i tak jak mowi Speed, o detalach.. te rzeczy muszą być nieźle odpicowanie bo na tle czarnego wszystko widac... tak samo jak cała blacha bo black to jedyny kolor na ktorym wszystkie niedoróbki widac.. wiec czeka mnie troche roboty... archie, a regulamin troszke oglądnąlem zeby potem nie bylo.. :ok:

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8205732
Auto: mk1 GTI & passat b5 VR5
ja bym nawet nie myslal o zmianie koloru, jak robilem moje pierwsze mk1 to wlasnie tak zrobilem srbrny na czrarny i to byl duzy blad...
patrzac chociazby na te kilka fot srebrnych mk1 powyzej, mzna zobaczyc jaki srebrny moze byc piekny...
widze, ze temat sie pojawil to mk1 jednak nie jest na sprzedaz?, bo nie dawno pisalem do Cibie PW z kilkoma pytaniami, jak sie pojawil teamt w dziale sprzedam :)

Profil    8205732

Temat postu:
VW Master
VW Master

squoka, a dlaczego zrobiles bląd z tym przemalowaniem?? no byl na sprzedaz i to dwa razy bo sam do konca nie bylem z niego zadowolony... ( a problem tkwił w głupich platynkach) ałłłłł teraz to juz co innego... i zostaje u mnie jak na razie... :D

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8205732
Auto: mk1 GTI & passat b5 VR5
bo czrany jest brzydszy, bardziej oklepany, wogole moje gusta z biegiem ostatnich lat zmienily sie o 180 stopni, mysle ze troche zmadrzalem :)
jednak zloty, sledzenie wielu, projektow,stron,for czegos uczy i wyostrza gust :)
a poza tym licz sie jesli bedziesz kolor zmienial, ze musisz wyjac silnik do malowania, pomalowac komore silnika, cale wnterze zeby to mialo rece i nogi, a to przedraza o polowe malowanie auta...

Profil    8205732

Temat postu:
VW Master
VW Master

no własnie wiem... dlatego musze wszytko przemyślec... koszty to by nie byly takie wielkie bo mam sprzet i sam bym malowal, moze kogoś za piwo do pomocy zagarne :D no ale tak trzeba wszystko przemyslec zebym nie załował pozniej.... pozdr

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: audi a4 b5
To ja powiem tak,czarny może nie bardzo bo faktycznie kolor jest już dość oklepany.Z ciemnych może jakiś granat? sam nie byłem przekonany do granatowego bo wydawał mi się jakiś taki mdły w VW.Zobacz sobie u mnie to jest granat z mk4-wygląda o wiele lepiej niż ten z mk2,widziałbym też go w piaskowym kolorze.A ten srebrny,hmm no jak Ci sie nie spodoba to pewnie będziesz musiał przemalować :D No i jesli masz sprzęt to koszta będą właściwie minimalne.Sam malowałęm ostatnio dostawczaka w pracy i wyniosło to jakieś 300zł
Co do felg widziałbym tu ats classic,ale to moje zdanie ;)

Temat postu:
VW Master
VW Master

Wajsik, no Twoj tez ładny kolorek... no wlasnie tak jak mowisz jak sam wszystko zrobie to nie wyjdzie wiecej niz 300 zl... wiec zle nie jest :D co do kol to nie wiem jeszcze... chcialbym znalesc kogos kto ma jakies wlasnie 13'' ats i przymierzyc no i jeszcze cos wiekszego.. jakies 14'' lub 15'' np. zeby zobaczyc jaka roznica i o czym dalej myslec i w jakim kierunku isc...... ale najlepsze jest to ze zaden kumpel vw nie ma ałłłłł .. bede kombinowal.. pozdr...

Temat postu:
PostWysłany: Sob 09 Lut, 2008 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
zwykly golf poki co...

remont 1.1?? nie lepiej bylo kupic zajechane 1.6 i je remontowac niz próbowac z G...a krecic bata??

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
PostWysłany: Sob 09 Lut, 2008 
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
sebawow napisał(a):
bo raczej zderzakow to nie dostane takich :zly:

dostaniesz bez problemu , tylko cena . Dlatego przy opcjo chrom napisalem ze drogo .

squoka napisał(a):
a poza tym licz sie jesli bedziesz kolor zmienial, ze musisz wyjac silnik do malowania, pomalowac komore silnika, cale wnterze zeby to mialo rece i nogi

nie widze remontu tego auta bez wywalenia silnika . Jakikolwiek kolor by na to auto nie poszedl . Pozatym przy zmianie na czarny nie musi zmieniac koloru komory . Moze zostac srebrna , a silnik i skrzynie walnac na czarno + troszke polerki i chromu pod maske .

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 8 [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości