Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 2 [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [polo 86c Rally Car] fast-comp
PostWysłany: Śro 23 Maj, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam wszytskich. Kupiłem sobie na ulice inne auto a moja ukochna polowke mam zamiar przerobić na rajdówke. Rocznik 89 ale ser straszny no i przejechane tylko 105 tys. Silnik 1,3 ale w planach podkręcenie go do 90 kucyków. Jetem na etapie wymiany skrzyni i zawieszenia, bo oba podzespoly nie wytzymaly treningu w lesie. Skrzynia ma taka dziure, ze mozna glowe wlozyc i zeby policzyc a sprzezyny popekaly - ale co to byla za hoopkaaaa :). No i odchudzanie zakonczone - dwa fotelixy, licznik, pedaly, galka recznego i zmiany biegow to wszytsko co zostalo. Tak apropo, czy juz spotkaliscie sie z autem jezdzacym w podobnych warunkach i jak wytrzymalosciowo to wygladalo ?? Pozatym bardzo pilnie potrzebuje zawieche, jakby co to walic smialo. PozdroAll

Image
Image
Image
Image
Image

Ostatnio edytowany przez fast-comp Nie 23 Lis, 2008, edytowano w sumie 4 razy

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
nie lepiej ci przygotowac mk1 do takiej specyfikacji??? nwet kiedys z kuzynem (zapalencem rajdow) liczylismy taki projekt

zawiecha gwint z regulacja twardosci (KW wariant2)
2 fotele kubelkowe (cos z homologacja)
klatka (tu wal do apsika on pomoze w temacie)
system gasniczy (niestety jak chesz na powaznie startowac to wymog bezpieczenstwa)
pasy (klega Aspik kupil na see fajne sparco)
power flex w zawieszenie (na niemieckim e-bay sa dostepne kompletne zestawy gdzie wymienisz wszystkie podzespolu na poliuretanowe)
short-shifter (b. przydatna zecz w szybkiej jezdzi po winklach)
felgi (cos b. lekkiego, na allegro niedwano sparco w 4x100 za dobra kase)
opony (najtansze wyscigowe opony robi z tego co wiem czeski matador)
silnik (tu gama jest ogromna od g60 po 2.0 16v) wszystko juz ludzie pakowali do mk1 wiec szlaki przetarte nawet seryjna 1.6 8v z gti po drobnych modach daje rade
no i skrzynia (widzialem takie skladaki z diesla i bezyny)
oczywiscie jeszcze pierdoly typu wzmocnienie karoseri i rozporki ale to juz drobiazgi

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Dzieki za uwagi ale sam jezdzilem w rajdach kilka rad i wiem co dokladnie z tym zrobic trzeba :) a dlaczego polo - przyzwyczailem sie do tego auta i polubilem je, co do silnika g40 odpada bo wtedy startowalbym w najwyzszej klasie z subarkami itp. a nie usmiecha mi sie to. Ale jeszcze raz dzieki za material bo bie ukrywam, mam zamiar przestudiowac go dokladnie

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

skoro nie G40 to zapodaj KR tam, pogadaj z jakims magikiem to ci ladna rakiete z niego zrobi. 1.8 na 16v zrobi z niego torpede a jak chesz cos co bardziej od dolu ciagnie to poszukaj 1.8 8v 112ps ten silnik naprawde ma potencjal na objechane nawet zdrowiutkiego KR pgadj z archiem bo on ma takie w mk2 albo z igorem

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7698529
Auto: Fabia NJ MC MY17
Szykuje się good stuff ;) PoVWodzonka :ok:

PozdróVWki ;)

2007: IST Jarocin-Kotlin, 4.Cult-Style Saisonauftakt, 12.Internationales VW Blasen - EuroSpeedway Lausitz
2008: 5.Cult-Style Saisonauftakt
2009: 2.Wolfsgruppe VAG Event
2010: 7.Cult-Style Saisonauftakt
 Profil    7698529

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8205732
Auto: mk1 GTI & passat b5 VR5
ja bym grzebnal poprostu 1.3 na pelnej szprycy lub ewentualnie przekladka 1.6 z mk1 GTI i klasa H1600 wtedy
nie mams sensu wkladac 1.8 do takiego malego auta, trzeba caly przedni zawaisi przelozyc z mk2 wtedy zeby to mialo jakas wytrzymalosc i przy tak ciezkim silniku takie male auto kiepsko by sie prowadzilo

Profil    8205732

Temat postu:
PostWysłany: Czw 24 Maj, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

mam prosbe, jest moze ktos tu na forum co przygotowalby projekt obklejenia auta folia pcv ?? ja za grosz nie mam zmyslu graficznego :(

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Kilka fotek rajdowych polowek :)
Image
w google obrazy tylko jedna :(
chyba to autko sie nie nadaje

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8205732
Auto: mk1 GTI & passat b5 VR5
to chyba bardziej wyscigowa nie rajdowa, zapewne do wyscigow gorkich...
takich polowkek jest w niemczech troche, ale tam liczy sie zupelnie co innego niz w rajdach mi sie wydaje

Profil    8205732

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

auto do wyscigow plackich lub gorskich moze tez startowac w rajdach, pod warunkiem ze spełni wszystkie warynki techniczne. Widzac po zdjeciu jest to POLO I, z tego co doczytalem na FIA POLO II nie ma homologacji na auta rajdowe, aczkolwiek jest tam tyle stron, ze moglem przeoczyc. Pozatym przygotowuje do okregowki wiec hom... mnie wali :)

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

pogadaz ze slawkiem (clasic) on z silnika 1.6 calkiem przyjemna moc wykrecil do tego zapodaj skrznie z diesla 5 biegowa i bedziesz mial rakiete, w swidnicy chlopaki lataja mk1 zrobionym do ksj pewnie moga ci pomoc w jakis kwestiach technicznych no i apsik tez siedzi w homologacjach i innych pierdolach a z tego co wiem to bedzie mial do spylenia pasy sparco wiec wal do niego

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

z tego co slyszalem do polo gorzej z wiekszym silnikiem bo sie nie miesci, ma zupelnie inne zawieszenie niz golf i dlatego ten problem. zobaczymy jak to bedzie, grunt to zaczac startowac a potemn w trakcie modernizowac, jezdzilem maluchem, robilem go od podstaw i uwierzcie mi za ta cene moglbym miec przyzwoita furke ale co tam hobby kosztuje. Pozatym z kumplem na spolke przygotowujemy polski drift car czyli fiat 125p pickup. Jak chcecie tez moge fotki umiescic.

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

mozesz umiescic fotki tego maluszka,chętnie zobacze ;) bij na polo klub polska do uzytkownika o nazwie "pol" on wrzucił do starej polówki silnik 1.8 turbo z audi :-D

moje polo :) viewtopic.php?p=369965#369965

Temat postu:
PostWysłany: Wto 23 Paź, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam po dluzszej nieobecnosci za co najmocniej przepraszam :(
A wiec zaczne od poczatku. Jak wiecie szukalem zawieszenia, kupilem na allegro sprezynki, niby od G40. Przod byl, jednak tylnie byly zwyklaki, zwiazku z czym z pomoca przyszedl Pan Bosh :). Amortyzatorki zostaly zakupione nowe w zaprzyjaznionym sklepie motoryzacyjnym z dozywotnia gwarancja :). Mam juz za soba pare startow i musze powiedziec, ze auto spisuje sie nienajgorzej. Narazie nastawilem sie na AB CUP (zawody odbywajace sie na Torunskim torze rallycrosowym) i po 4 eliminacjach zajmuje 3 pozycje (nie wiem jak to sie stalo, chyba przez wytrwalosc). Staruje w II klasie (pojemnosc od 1000 do 1300 cm3), wiec moimi najwiekszymi rywalami sa Swifty GTi (102HP fabrycznie) i rallycrosowe cienasy (ok 90HP). Wygladam przy nich bardzo skromnie z moimi 45HP, jednakze ze zwykly,i sportingami da sie wygrac, jedyna moja nadzieja sa krete i trudne Super Oesy na ktorych urwe zawsze pare sekund. Autko prawie bezawaryjne, za wyjatkiem skrzyni biegow, na ostatnich zawodach znow odmowila posluszenstwa, co przejaz zabierajac mi jeden bieg, wiec pod koniec mialem juz tylko IV bieg, osiagajac tym najgorszy wynik w mojej historii :(. Szukajac skrzyni natrafilem na fajne Polo GT z lekko uszkodzona buda :), silnik ponoc dlubniety i kreci sie do 7500 oraz krotka skrzynka. Stoi na fekach SMOOR Roadster (z checia sprzedam), sportowym zawieszeniu i fotelami obitymy skorka (tez pogonie). Silnik i skrzynie w przyszlym tygodniu wrzucam do mojej rajdowki, wraz z klatka i kublami (zbrojenie na przyszly sezon - III Liga rajdowa). Mam nadzieje, ze wtedy uda mi sie stanac wkoncu na najwyzszym stopniu przywiezc synkowi pucharek (ma dwa latka a widze ze odziedziczyl milosc motoryzacyjna za tatusiem, motorek juz ma :)). Tutaj sa dwa filmiki z mojego przejazdu:
http://www.youtube.com/watch?v=VXy5GV913nI
http://www.youtube.com/watch?v=8MnY2rXOLVk
Nie wiem czy moge tez podac linka do strony Automobilklubu Bydgoskiego, gdzie sa fotki, wyniki i opisy imprez.
Teraz o projekcie Polish Drift Car F125p PickUp. Hmm - niewiele - etap lakiernik (szukanie finansow).
Bede narazie konczyl, czekajac na odpowiedz czy moge umiescic pare linkow.
Pozdro For All

Temat postu:
PostWysłany: Wto 23 Paź, 2007 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
w wyscigach gorskich sa inne klasy i polegato na czyms innym przewaga gaźnikowców....... a rajdy....... nie wiem ile maszp ieniedzy ... ale skoro myslsizo klasie 1.3 to musiszm iec duzy zapas gotówki ... bo to jest tak naprawde najbardziej hardcorowa klasa najwiecej siana ludzie tam pompuja wiec trzeba uwazac..... najlepsze klasy fo 900 i 1.600 .. najwiecej serii jezdzi .. wiec wsadzil bym do polo silnik z glofa mkI gti 1.6 wrzucil jakeis webery i stykalo by.......a co do doladowania to racja ... 1.3 z doladowaniem staretuje wklasie 1.8 albo 2.0 automatycznie bo w rajdach sa inne przeliczniki.... ja ide w kierunku wyscigow gorskich niedlugo mod z gaznikami wiec zapraszam do mojego teamatu...... pozdro ... fajnie ze ktos robi rajdowke z polo tez kiedys o tym myslałem :D

Image
 Profil    4722144

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 2 [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości