Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 3 z 38 [ 567 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 26 Sty, 2008 
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
-HAFCIK-, tak jak piszesz niektorzy nie maja pojecia , ale beczec i narzekac potrafia . To samo jest w temacie o VW ternds :ała:

Maly przyklad . Ostatnio odbylo sie u nas rozpoczecie sezonu na ktory przyjechalo miedzy 70 a 100 aut. Wszytsko bylo nakrecone przez irlandzkie forum vagdrivers.net . zeby podniesc frekwencje zalozylem temat na gazeta.ie . Duzymi czerwonymi literami w ktoryms poscie napisalem " nie krecic aut na obroty i nie palic gumy !!!! " . Na okolo 30 zalog z pl forum trafilo sie dwoch boorakoow (honda i bmw :ała: ) ktorzy wyjezdzali wczesniej w "kozackim"stylu. Nie mowie juz o wstydzie jakiego sie najadlem przed ilrlandczykami ( zna mnie tam wieksza czesc forum , bo zawsze najwiecej fotek robie) . Mowie o tym ze w grupce tylko 30 aut trafili sie tacy , ktorzy nie umieli sie zachowac .

-HAFCIK- napisał(a):
Pamiętajcie że to WY budujecie atmosferę zlotu i również Wy jako uczestnicy macie wpływ na bezpieczeństwo Wasze, Waszych aut i Waszych kolegów.

Zawsze to powtarzam . Zabawa zabawą , ale wszyscy powinni zadbac o to zeby bylo bezpiecznie , a nie narzekac ze ochrona nic nie robi . Widzisz ze ktos wsiada pijany do auta to zabierz kluczyki , a nie proboj linczowac ochrone .

Moze warto by bylo pomyslec o podniesieniu ceny za bilet , kosztem podniesienia standardu imprezy ??

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: VW Golf mk1 1.6 EG 2xWeber
archie napisał(a):

-HAFCIK- napisał(a):
Pamiętajcie że to WY budujecie atmosferę zlotu i również Wy jako uczestnicy macie wpływ na bezpieczeństwo Wasze, Waszych aut i Waszych kolegów.

Zawsze to powtarzam . Zabawa zabawą , ale wszyscy powinni zadbac o to zeby bylo bezpiecznie , a nie narzekac ze ochrona nic nie robi . Widzisz ze ktos wsiada pijany do auta to zabierz kluczyki , a nie proboj linczowac ochrone .

Moze warto by bylo pomyslec o podniesieniu ceny za bilet , kosztem podniesienia standardu imprezy ??

a za co ochrona dostaje kase?moze wogole niech nie bedzie ochrony,sami bedzeimy pilnowac porzadku
ja osobiscie nie mam zamiaru komus zabierac kluczykow bo za chwile bedzie bijatyka,przepychanki itp, od tego sa karki z ochrony

co do terminu zlotu to jak odbedzie sie 1-3 sierpien to miejscowka dla mnie nie ma znaczenia

Temat postu:
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
Classic napisał(a):
a za co ochrona dostaje kase?moze wogole niech nie bedzie ochrony,sami bedzeimy pilnowac porzadku
ja osobiscie nie mam zamiaru komus zabierac kluczykow bo za chwile bedzie bijatyka,przepychanki itp, od tego sa karki z ochrony

OK moze nieprecyzyjnie napisalem . Zabierz kluczyki koledze lub znajomemu z ekipy. Czesto jest tak ze przy dobrej zabawie istenieje "grupowe przyzwolenie" na tego typu zabawy . "No bo co sie moze stac jak kolega sie karnie , przeciez wypil tylko flaszke" .

Ostatnio edytowany przez archie, Nie 27 Sty, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado US R32 Kompressor
Classic, zgadzam się z Tobą, niestety ochroni aż ochroniarzowi nie równy. Czasem nawet licencjonowane agencje ochrony zatrudniają "cherlaków”, którzy uciekają nawet na odgłos pierdnięcia.
Natomiast archie, świetnie ujął kwestię : "grupowe przyzwolenie"- to jest najwiekszy problem polskich zlotów.

Nie wiem czy wiecie, ale niejednokrotnie VWMANIĘ nazywano "zlotem policyjnym”, bo my jako organizatorzy tępiliśmy palenie gumy i jakieś kozakowania autami, aby nie było sytuacji podobnych jak na ATS-ach. Bardzo duża grupa ludzi przestała przyjeżdżać:, bo, po co skoro nie można poszaleć i pokazać, że ma się wszystkich w d....

VW Klub POLSKA #217
Moje CORRADO US V5

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

placac za wjazd oczekuje od organizatorow bezpiecznego pobytu na zlocie,nic mnie nie powinno obchodzic itp no chyba ze ktorys z uczetsnikow zlotu jest agresywny wobec mnie lub ktores z kolegow wiec wiadomo co sie robi w takim przypadku.
ochroniarze powinni dostac wytyczne od organizatorow co i jak i jak postepowc z pijanymi kierowcami oraz z osobami ktore zachowuja sie tak,a nie inaczej

fakt jest taki ze na kazdym zlocie jest grupa ludzi ktorzy beda zachowywac sie inaczej i nic z tym nie zrobimy,tak bylo,jest i bedzie

co do tego przyzwolena to ja sie nie martwie bo koledzy z ktorymi jezdze na zloty i inne spotkania nie jezdza po piwku

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf I GTI 1.8 8V,Golf I Cabrio ,Bora V5
Jesli vwmania odbedzie sie 01-03.08.2008 r. to na pewno sie zjawie jesli nie to niestety wybieram VWBlasen . Byłem na vwmani 2006 r i mam same pozytywne wspomnienia wiec bardzo bym chciał sie tam zjawic i w tym roku :)

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Classic napisał(a):
fakt jest taki ze na kazdym zlocie jest grupa ludzi ktorzy beda zachowywac sie inaczej i nic z tym nie zrobimy,tak bylo,jest i bedzie

I to jest własnie "grupowe przyzwolenie"

TAK NIE BĘDZIE - ale to zalezy od tego czy będziecie sie na cos takiego zgadzać, czy informować organizatorów o takich zajściach, i pozwalać skutecznie usuwać takich ludzi ze zlotu.

VW Klub POLSKA #217
Moje CORRADO US V5

Temat postu:
PostWysłany: Nie 27 Sty, 2008 
VW Moher
VW Moher
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4208008
Auto: 2miejsce Show`n`Shine mk4/bora: VWMANIA 2009, Wyróżnienie za Najładniejsze Auto: Mrówki 04-06.09.2009
-HAFCIK- teraz tez grzecz[sz]nie napisze :) bez spinek zadnych :) zeby nie bylo ...

-HAFCIK- napisał(a):
chciaz doświadczyłem tego na własnej skórze rok temu jak przyjechałes na Manię - chociaż dla Ciebie byłem tylko kolejnym organizatorem na którym wyładowałeś swoją frustrację.

- chcialem wyjechac z chlopakami na stacje potankowac fury itd ... nie dalo sie przez 10min wyjechac .. auta STAłY .. a babeczki na wjezdzie dopychały tylko nowych userów imprezy ktorzy takze stali z 2giej strony ... korek jak ta lala ... nikt :) kompletnie nikt sie tym nie przejal ... nie wiem czy to ciebie zjeba..nakrzyczalem czy tylko na taka jedna babke [na oko 30-40lat] .. ktora sie przyssała ze przestawaialem te wasze "szykany" - nikt sie nie ruszyl ...
-HAFCIK- napisał(a):
najlepiej umyc raczki ... niech sie pozabijają sami albo jakos sie ten problem sam rozwiaze ;) - pomyslcie jak zorganizowac "wjazd" i wyjazd"
bo rozwiazanie z lat .. zawodzi z 20m od sceny moglibyscie zciagnac kawalek siatki i zrobic "wyjazd" bylo by miodzio

a juz najbardziej sie spieniłem jak widzialem te firmy ochroniarskie
owszem panowie sobie chodzili .. spacerowali - w dzien
oranizatorow to widziaelm tylko jak sobie palili faje w grupkach po 5-10osob
bylo wesolo i wogole ;)
wieczorem ... to ... hmm ... juz inna bajka :)

nie balem sie ze dostane wpierdol ;)
ale balem sie ze bedzie jakis nieszczesliwy wypadek
bo jazda "na gazie" po namiotach to nie mily widok

otwozcie jakas ksiazke skarg i zazalen na stronie ;)
albo nazwijcie to jakos inaczej ;)
i bedzie tam mozna wpisywac czego brakowalo / co zmienic w kolejnych VWmaniach :) zeby bylo lepiej
bo ludzi z roku na rok wiecej :) i kasa wieksza

pozdraVWiam

MK IV 1.9 TDI GTI USA Moher Edyszyn - by LukasTDI
Image
 Profil    4208008 SerwerLukasa

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

-HAFCIK- napisał(a):
Classic napisał(a):

I to jest własnie "grupowe przyzwolenie"

TAK NIE BĘDZIE - ale to zalezy od tego czy będziecie sie na cos takiego zgadzać, czy informować organizatorów o takich zajściach, i pozwalać skutecznie usuwać takich ludzi ze zlotu.

jadac na zlot mam zamiar dobrze spedzic ten czas z kumplami,pogadac itp,a nie rozgladac sie i zwracac uwage innym uczestnikom zlotu,powtarzam od tego sa ochroniarze,jak jest ich za malo to zalatwcie wiecej ochroniarzy
przez tyle lat nikt z tym nie walczyl wiec mysle ze i w tym roku moze byc podobnie

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

LukasTDI, akurat nie o tą sytuację mi chodziło - ale jak widać nie raz zachowałeś się jak , no własnie tak - zero zrozumienia - "liczę się tylko ja i moja ekipa"

Wjazdu i wyjazdu nie dało sie inaczej zoorganizować - taki obiekt, niestety. ( o jakim zagięciu piszesz Lukas ? a przez rów za siatką to byś przelatywał ? czy może most mieliśmy wybudować ?)

Co do jazdy na gazie - czy choś raz podszedłes i zwróciłes uwagę ochroniarzowi lub oragnizatorowi że ktoś jeździ na gazie i go pokazałeś ? - WĄTPIĘ

A teraz na uspokojenie emocji - będzie nowy obiekt , będą lepsze rozwiązania, czego sobie i Wam szczerze życzę.

Pozdrawiam

VW Klub POLSKA #217
Moje CORRADO US V5

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

wytlumacz mi prosze po co sa ochroniarze na zlocie?

napisz cos wiecej o nowej miejscowce?

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Classic napisał(a):
wytlumacz mi prosze po co sa ochroniarze na zlocie?

napisz cos wiecej o nowej miejscowce?

Classic - co do roli ochroniarza - naturalnie jest po to aby pilnować porządku - niestety nie zawsze jest tak jak byc powinno - dlatego czasami warto zwrócic organozatorowi uwagę i wskazać nawet takiego ochroniarza który nie wywiązuje sie z ze swoich obowiązków.

O nowej miejscówce napiszę jak będziemy trzymali w ręku podpisaną umowę na wynajem.

VW Klub POLSKA #217
Moje CORRADO US V5

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Auto: Corrado
-HAFCIK- napisał(a):
LukasTDI, jeśli to było grzeczne pytanie to wole niemyślec jak zadajesz pytania jak jesteś niegrzeczny - chciaz doświadczyłem tego na własnej skórze rok temu jak przyjechałes na Manię - chociaż dla Ciebie byłem tylko kolejnym organizatorem na którym wyładowałeś swoją frustrację.

Route666, totalne olanie kwestii bezpieczenstwa - w zeszłym roku było 50 osób ochrony (wynajęta agencja ochrony- wcale nie najtańsza) oraz 30 osób organizatorów - policz sobie koszty : 80 x 100 zł = 8000 zł podziel to przez 40 zł (cena wjazdówki) i wychodzi ze musi przyjechac 200 aut zeby zwróciły się koszty samej ochrony.
Co do pjanych za kółkiem - osobiście ściągnełem z samochodu i zabrałem kluczki 2 pijanym kierowcom, i co ? I mało mnie tłum zlotowiczów nie obił - bo organizator cham - kluczyki zabrał oni przeciez wyglądają na prawie trzeźwych.

Junior 85, w tej chwili trawają negocjacje co do miejsca zlotu. O tym ze Rusocin jest zbyt mały wiedzieliśmy juz rok temu - niestety zawiść ludzka spowodowała że nie dostaliśmy zgody na organizację zlotu na terenie lotniska w Pruszczu. To nie jest tak że my chcemy robić zlot na terenie autodromu w Rusocinie - my po prostu nie mamy innego miejsca w trójmieście na organizacje zlotu, jesli nie dostaniemy zgody na lotnisko. Podobne problemy przeżywają też chłopaki z Wawy przy organizacji MajóVWki - Służewiec nie jest wymażoną miejscówką na taką imprezę.

Reasumując - czytając wypowiedzi niektórych z Was widać że nie do końca rozumiecie skali problemu organizacji zlotu na 1000 samochodów. Od strony organizacyjnej jest przy niej niewiele mniej pracy niż przy zlocie na 5000 aut. Natomiast skala finansowa jest diametralnie różna.
Chcielibyście zloty organizowany na identyczny poziomie jak na zachodzie, ale wtedy wjazdówki będa kosztowały co najmnie 2 razy tyle niz obecnie - ciekawe ile wtedy byłoby lamentów.

Pozdrawiam i Zapraszam wszystkich na VWManię 2008 która jak co roku będzie pewnie dla wielu okazją do wspólnego spotkania i zabawy.

ja się pod tym podpisuje....sam od 3 lat usiłuje zrobić zlot VwZone w Poznaniu i jest jeszcze większa skala problemów i barier praktycznie nie do przeskoczenia.Hafcik nie ma sensu się tłumaczyć bo i tak będą przeciwnicy a także grupa która nie zna realii tworzenia imprezy masowej.
A jedyne słuszne miejsce w Poznaniu na zlot to Tor Poznań,poczekam na lepsze czasy.

Image

Temat postu:
PostWysłany: Pon 28 Sty, 2008 
VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 556701
Auto: Audi TT quattro
YaMsChA napisał(a):
-HAFCIK- napisał(a):
LukasTDI, jeśli to było grzeczne pytanie to wole niemyślec jak zadajesz pytania jak jesteś niegrzeczny - chciaz doświadczyłem tego na własnej skórze rok temu jak przyjechałes na Manię - chociaż dla Ciebie byłem tylko kolejnym organizatorem na którym wyładowałeś swoją frustrację.

Route666, totalne olanie kwestii bezpieczenstwa - w zeszłym roku było 50 osób ochrony (wynajęta agencja ochrony- wcale nie najtańsza) oraz 30 osób organizatorów - policz sobie koszty : 80 x 100 zł = 8000 zł podziel to przez 40 zł (cena wjazdówki) i wychodzi ze musi przyjechac 200 aut zeby zwróciły się koszty samej ochrony.
Co do pjanych za kółkiem - osobiście ściągnełem z samochodu i zabrałem kluczki 2 pijanym kierowcom, i co ? I mało mnie tłum zlotowiczów nie obił - bo organizator cham - kluczyki zabrał oni przeciez wyglądają na prawie trzeźwych.

Junior 85, w tej chwili trawają negocjacje co do miejsca zlotu. O tym ze Rusocin jest zbyt mały wiedzieliśmy juz rok temu - niestety zawiść ludzka spowodowała że nie dostaliśmy zgody na organizację zlotu na terenie lotniska w Pruszczu. To nie jest tak że my chcemy robić zlot na terenie autodromu w Rusocinie - my po prostu nie mamy innego miejsca w trójmieście na organizacje zlotu, jesli nie dostaniemy zgody na lotnisko. Podobne problemy przeżywają też chłopaki z Wawy przy organizacji MajóVWki - Służewiec nie jest wymażoną miejscówką na taką imprezę.

Reasumując - czytając wypowiedzi niektórych z Was widać że nie do końca rozumiecie skali problemu organizacji zlotu na 1000 samochodów. Od strony organizacyjnej jest przy niej niewiele mniej pracy niż przy zlocie na 5000 aut. Natomiast skala finansowa jest diametralnie różna.
Chcielibyście zloty organizowany na identyczny poziomie jak na zachodzie, ale wtedy wjazdówki będa kosztowały co najmnie 2 razy tyle niz obecnie - ciekawe ile wtedy byłoby lamentów.

Pozdrawiam i Zapraszam wszystkich na VWManię 2008 która jak co roku będzie pewnie dla wielu okazją do wspólnego spotkania i zabawy.

ja się pod tym podpisuje....sam od 3 lat usiłuje zrobić zlot VwZone w Poznaniu i jest jeszcze większa skala problemów i barier praktycznie nie do przeskoczenia.Hafcik nie ma sensu się tłumaczyć bo i tak będą przeciwnicy a także grupa która nie zna realii tworzenia imprezy masowej.
A jedyne słuszne miejsce w Poznaniu na zlot to Tor Poznań,poczekam na lepsze czasy.

no to teraz Yamscha pojechales po zewnetrznej :lipa: Jasne,nie ma sensu sie tlumaczyc,bo ludzie zawsze przyjada i cash dadza,a czy ktos cos napisze na forum,to nie jest istotne,bo bedzie pisal az sie spoci,i sobie odpusci.Otuz nie,nie masz racji lekcewazac bezpieczenictwo uczestnikow :lipa: :lipa: :lipa: ,jak rowniez wypowiedzi forumowiczow coooo ....Yamscha,jestes ostanim czlowiekiem,po ktorym spodziewalem sie,ze napisze takie slowa i chce,abys wiedzias,ze nie tylko mnie zabolaly :$

Hafcik,czy jak Cie ta nazywaja-sorkiale pieprzenie w bambus zachowaj dla siebie,bo tu tego nie sprzedasz :o - 80ciu to moze was bylo,ale na wczasach w Ciechocinku,to raz-nie pytam,co tam robiliscie :ok: .Druga sprawa,skoro place pieniazki za wjazd,to sorki,ale chce dozyc poranka bez stresu.Trzecia sprawa-ochrona byla,osobiscie widzialem jakies 6 karkow z bananem na twarzy,przez cala manie,jak nachlani gowniarze ujezdzali swoje padliny,bo tego nie mozna nazwac autami :lipa:
Trzecia sprawa-jak juz wspomnialem,podpisuje sie recoma i nogami pod Lukasem i kolega Classic,bo prawde powiadaja,a tlumaczenie Hafcik,ze ochrona kosztuje tyle i tyle jakos do mnie nie trafia...skoro ochrona jest do bani,to poszukaj lepszej i tak do bolu.Placisz i wymagasz...a wlasciwie,to MY placimy.Wiec chyba mozemy dostac cos w zamian?A skoro nie mozesz podolac zadaniu,to moze sobie odpusc i zacznij organizowac cos innego?Niekoniecznie branza moto...nie wiem,jak to ujac,ale brak mi slow-uwazam,ze to byl sped,aby wyjac cash z ludzi i tyle.Czy to byl VW,a za tydzien Opel czy Ford,bez roznicy,bo organizatorzy wg mnie jakos nie robia tego od serca i malo tego-wszystkie wynogi bezpieczenstwa maja w dopie :< .Wiec Hafcik nie wyjezdzaj mi tu z textami,ze ochrony bylo tyle,i kosztuje to tyle,a tamto kosztuje tyle,bo generalnie mam to w dopie-czy mam cie zapytac,ile zarobiles na Manii?Chyba tego nie chcesz bann.......ja sie pytam,co bedzie w tym roku?Czy dalej olewanie ludzi i gladkie wywiady w telewizji lokalnej?Brak toalet i ochrony?Pijana gowniazeria jezdzaca po namiotach?Bylem pierwszy raz na Manii,ogolnie uwazam,ze daliscie dopy po calosci.....szczerze mowiac,dla was to jest masowka,sped trzody czyli sezon ogorkowy i kosicie salate w zamian dajac nic czyli kiss maj pompa :<: .Generalnie nie zapewniliscie niczego,procz kasowania na bramce i utrudnionego wyjazdu po zakupy oraz spalenia czerwone Skody i nieudolnej brygady Ppoz-super doznania,przezycia niezapomniane,a reszte oplacisz karta Mastercard ałaa .Tak,zajze na Manie 2008,poniewaz chce spotkac ludzi ktorych tam poznalem,i mam nadzieje,ze sie pojawia-Lukas,Mateo,Slonik,Zbigniew VW i jeszcze duzo wymieniac....boje sie jenak,ze wybiara inna impreze....sorki,ze zanudzam,a wlasciwie nie,nie sorki.Dlugo bylem cicho,bo nie chcialem robic awantury,ale jak czytam takie bzdury,Hafcik,to mam rozwolnienie,a tego nie lubie. ałaa ałaa ałaa .Czy wiesz,ze ludzie zwijali namioty i spali po 3 osoby w aucie?Dlaczego???Powiedzieli,ze chca zyc i maja po 20 lat,Hafcik ;( ....ja juz pochowalem kilku kolegow,i nie chce tego ponownie przerabiac,wiec zamiast pisac bzdury,wez sie do roboty,i zorganizuj Maniee 2008 na poziomie europejskim.Czego zycze Tobie z calego serca.Pozdrawiam :ok:

viewtopic.php?t=20974
 Profil    556701 Route6610

Temat postu:
PostWysłany: Pon 28 Sty, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Nie dziwię się, że Route się wzburzył, w końcu był uczestnikiem zlotu, który pokonał największą odległość by dotrzeć na zlot - 1600 km (chyba, że się mylę), a na miejscu było inaczej niż się spodziewał.

Route666 napisał(a):
...uwazam,ze to byl sped,aby wyjac cash z ludzi i tyle.Czy to byl VW,a za tydzien Opel czy Ford,bez roznicy,bo organizatorzy wg mnie jakos nie robia tego od serca....

Route, jednak tak też nie wolno mówić. Przecież zlot organizuje
Stowarzyszenie Volkswagen Golf GTI Klub Polska, mało tego, organizuje od przeszło 10 lat.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 3 z 38 [ 567 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości