Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 2 [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ktora navi kupic ? szukam b.dobrej
PostWysłany: Pon 30 Cze, 2008 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: VW Corrado G60, Lex IS-F, A5, BMW X1
Helo,

Mam zamiar kupic navi i chcialbym o polecenie jakiejs najlepszej ewentualnie o porade na co zwracac uwage przy zakupie.
Interesuje mnie zakup samej navi na szybe... nie zadnych palmow, telefonow i innych.

Jaka wedlug was ma najlepsze parametry i mapy polski i europy?

And every year all good shit like: MIVW, Edition 38, VagEvent, Blasen, Bautzen, VW Mania, itd...

https://www.facebook.com/DrakeVW

Image
 Profil    drake_vw

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Podstawowe pytanie, ile kasiory przeznaczasz pfu
Jak standartowo do 1500zł to można rozpatrzyć.
BLAUPUNKT LUCCA 5,2
SONY NV-U93T
NOKIA N500
Wszystkie podobnej klasy i dobre reszta zależy od map.
Mi co prawda najlepiej pasuje fabryczna VW MFD mimo średniej mapy polskiej, ale pod względem działania i opracowania reszty map przez Tele Atlas wymiata.

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf GLS 77' Automatic
proponuje tom toma! jest najlepszy bo firma fobi tylko to i mapy bardzo dokładne. Oststnio dostałem za free Clariona najnowszą wersje z trojwymiarowymi budynkami i musze przyznać ze jest na wypasie i milion extra opcji dodatkowych.

Temat postu:
PostWysłany: Wto 01 Lip, 2008 
VW Zone Admin
VW Zone Admin
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1722539
Auto: T5 TDI ;) CLS CDI by H&R,
jak tylko PL, to moze coś a AM, bo cyba obecnie ma najlepsze pokrycie ;) a co do samych urządzeń to chyba juz wszystkie maja dobre czasy startu itd...

Profil    1722539

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Speed napisał(a):
proponuje tom toma

Co do tom tom to z tego co wyczytałem i słyszałem od posiadaczy, to w najnowszym są jakieś problemy z softem (zawiesza się) ale może to już poprawili.
Niech się wypowiedzą posiadacze tt jak to jest.
Tak na prawdę przy zakupie nawigacji to bym się kierował tym z jakimi mapami współpracuje i jaka jest dostępność legalnych kopii :cfaniak: bo kupować co roku za kilka stów aktuakną to średnia przyjemność.

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

najbardziej mnie interesuje dobry sprzet z dobra mapa bez zadnys zbednych bajerow typu mp3, zestawy glosnomowiace, obrazki itd...

Ktos polecal mi Gramina, dobry?

Ktore z navi maja wlasnie dostepne oryginalne updaty i jak czesto wychodza i czy dobre sa te mapy?

And every year all good shit like: MIVW, Edition 38, VagEvent, Blasen, Bautzen, VW Mania, itd...

Image
 Profil    drake_vw

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

DrAkE napisał(a):
Ktos polecal mi Gramina, dobry

No mam tę mapę w telefonie i na prawde dobra (zapodałem w innym temacie).
Jest praktycznie wszystko, włącznie z polnymi drogami. Jedyne zastrzeżenie to prowadzenie czasami wybiera dziwne drogi.
Jak działa samo urządzenie Gremin to nie wiem, ale chyba ok.
Jak napisał Bilu., teraz już nie ma słabych bo nikt by nie kupił badziewia przy takim wyborze.

Temat postu:
PostWysłany: Nie 03 Sie, 2008 
VW Master
VW Master

Auto: 20VT
fast napisał(a):
Speed napisał(a):
proponuje tom toma

Co do tom tom to z tego co wyczytałem i słyszałem od posiadaczy, to w najnowszym są jakieś problemy z softem (zawiesza się) ale może to już poprawili.
Niech się wypowiedzą posiadacze tt jak to jest.

Ostatnio zakupilem TOMTOM ONE XL ostatnia wersje ktora tak naprawde jest o polowe drozsza od poprzedniej wersji ONE XL i wydawalo by sie ze sprzet bedzie dzialac jak powinien a tu niespodzianka :-D W pierwszym dniu po zakupie zablokowal mi sie na okolo pol dnia i caly czas mialem napis "Nie znaleziono map" chociaz mial fabrycznie wgrana mape UK i Irlandii oto dowod Image
Jako ze zakupilem go w niedziele i bylo juz pozne poludnie nie poszedlem do sklepu reklamowac :lipa: ale wieczorkiem chcialem sprawdzic jeszcze raz i wlaczyl sie jak gdyby nigdy nic :o w miedzy czasie zrobilem wszystkie aktualizacje ktore do Tom Tom-a powinno sie robic doslownie co trzy-cztery dni (bo tak czesto wychodza poprawki drog radarow itd) i pojechalem tydzien temu do brighton nad morzem i bylo wszystko ok do momentu powrtou kiedy wlaczylem go i ustawilem trase do domu :cfaniak: najpierw wogole nie chcial sie polaczyc z satelitami a jak sie laczyl to na 5-10 sekund i pokazywal mi rozne pozycje , nawet ze jestem w morzu jamajama z tego wszystkiego szukalem znakow na london i bladzilem po miescie przez dobre 30 minut :(( :zly: w koncu pokazala mi sie mapa i polaczyl sie tak jak powinien tylko ze juz zrobilem duzo niepotrzebnych kilometrow :<: Przed zakupem kazdy mowil i zeby kupic Tom Tom-a ale szczerze powiem ze sie zawiodlem i to bardzo !! Ma tak naprawde wszystkie funkcje ktore pozwola na dojechanie doslownie pod same drzwi domu ale z tego co wiem to dziala to tylko w UK i irlandii do tego fotoradary i komendy glosowe naprawde pomagaja ! Aktualizacje mozna zrobic na wszystko co bylo fabrycznie w urzadzeniu czyli radary , mapy i za pomoca bluetooth i telefonu mozna sprawdzac korki na ulicach ! Do tego mozna zmieniac glosy dzwonkow i innych ostrzezen a nawet mozna wgrac tyl swojego samochodu i zrobic ikonke zamiast strzalki :ok: Przy kupnie warto zwrocic uwage na te zeby urzadzenie mialo slot na karty pamieci bo pozwoli to na wlozenie karty z kazda mapa ! A jezeli chodzi o blokowanie sie tom tom-ow to nie jest z wyssane z palca dlatego ze moj znajomy ma wersje go720 i tez mu sie blokuje co jakis czas ! Pozdrawiam i powodzenia z wyborem yupii

Temat postu:
PostWysłany: Czw 21 Sie, 2008 
VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 556701
Auto: Audi TT quattro
Drake`u,powinienes sie zastanowic nad zrezaniem czegos takiego-
Image
Image
Image

Ta jest dedykowana do Audi,ale sa przeciez do VW :ok: .Pozdrowiska ;)

viewtopic.php?t=20974
 Profil    556701 Route6610

Temat postu:
PostWysłany: Czw 21 Sie, 2008 
VW Master
VW Master

nazywaja sie MFD !! na pewno sprzet fabryczny bedzie stabilniej pracowac niz takie wlasnie Tom Tom-y czy tam inne garminy ! Nowsze wersje czyli MFD2 odtwarzaja DVD czyli mozna zapuscic sobie nawet film ! Jednak MFD2 byly w mk V , nowych paskach , touran itd i nie wiem czy bedzie pasowac do mk IV

Temat postu:
PostWysłany: Pią 22 Sie, 2008 
VW Master
VW Master

Pawelek_wroc napisał(a):
nazywaja sie MFD !! na pewno sprzet fabryczny bedzie stabilniej pracowac niz takie wlasnie Tom Tom-y czy tam inne garminy ! Nowsze wersje czyli MFD2 odtwarzaja DVD czyli mozna zapuscic sobie nawet film ! Jednak MFD2 byly w mk V , nowych paskach , touran itd i nie wiem czy bedzie pasowac do mk IV

nie przesadzaj,troche porezac i bedzie pasowac ;) .U mnie to jezdzi w Audi Coupe rocznik 94 :ok:
Image
Image
Image

i skoro to mozna wlozyc do Coupe,to tym bardziej do Mk4 :ok: .Pozdrowiska
p.s.
i nazywa sie MMI- Multi Media Interface ;)

viewtopic.php?t=20974

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

hehe chlopaki u siebie w eRce to ja mam navi bo tam wszystko co mozliwe w golfie juz jest, w Audisi tak samo mam taka wlasnie navi plus... i powiem wam ze ta audisiowa wypas :]

Tylko potrzebowalem kupic ojcu i siostrze wlasnie taka zewnetrzna navi. Zdecydowalem sie na Garmina 255 WT GP bo mysle ze to chyba najlepsza navi na rynku (bez zbednych [-----]) z dobra mapa i sa zadowoleni :D

Image
 Profil    drake_vw

Temat postu:
VW Master
VW Master

a to spox Drake`u,bo myslalem,ze to do Twojego zaprzegu :-D .Co do zewnetrznych navi,to polegam na TomTom,ale mam nadzieje,ze Garmin bedzie sluzyl.Pozdrowiska ;)

viewtopic.php?t=20974

Temat postu:
PostWysłany: Śro 03 Wrz, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Hm.... ja z zasady jestem przeciwnikiem "samych nawigacji" z prostych względów.
Będąc na gwarancji itp jesteś ograniczony do oprogramowania, które dostarczył producent.

i szczerze powiedziawszy, moje rozwiązanie w smartphonie odpowiada mi najbardziej. mam zarówno zainstalowanego TomToma, Automapę, MapęMap (dostałem przy zakupie). I czasami opłaca mi się przeskoczyć pomiędzy programami.

Brat kupil sobie Mio C520 i tam jest ichnia jakaś autorska chyba - i przyznać trzeba, że się sprawdza - praktycznie cala Europa w tym jest. A i jako głośnomówiący może służyć. Wygodne.

Jeśli się chce duży ekran i stabilność - coś jednozadaniowego. Jeżeli chce się być elastycznym - smartphone, bo w jednym urządzeniu mam wszystko : nawigację, telefon, organizator itp. I nie walają mi się dziesiątki uchwytów i kabli w samochodzie:)

A Garmin - bardzo fajne i szybko działające rozwiązanie :)

Temat postu:
PostWysłany: Śro 03 Wrz, 2008 
VW Master
VW Master

Beckett napisał(a):
smartphone, bo w jednym urządzeniu mam wszystko : nawigację, telefon, organizator itp. I nie walają mi się dziesiątki uchwytów i kabli w samochodzie:)
no i wlasnie w tym problem ze masz wszystko w jednym !!! Jakis czasm mialm nokie chyba to byla n73 z wgrana nawigacja i niestety to totalna porazka poniewaz czesto sie rozlaczalo gdzies np w poblizu skrzyzowania na ktorym mialem gdzies skrecic lub np zadzwonil mi telefon i niestety nie wiedzialem gdzie dalej jechac !!! osobiscie uwazam ze navi to navi a tel komorkowy to tel komorkowy !

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 2 [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości