Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Problem z zasilaniem
PostWysłany: Sob 24 Maj, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4474870
Auto: VW Passat B6 2.0TDI 16V 140KM
Panowie pomocy. Mam już od jakiegoś czasu LUPIKA ( 3L 1.2 TDI ), zakupiłem w końcu sprzęcik audio do niego ponieważ do standardowego miałem wielkie ALE bo były zajechane do takiego stopnia że prawy prawie w ogóle nie grał. W skład nowego zestawy wchodzą : Radio ALPINY ; GłOŚNIKI Przód - syczki na podszybie i głośniczki w drzwi firmy JBL ; Tył - skrzynka basowa i wzmacniaczyk. I tu zaczyna sie mój problem, nie mogę znaleźć miejsca przez które puścić kable zasilające z komory silnika do kabiny. Pomóżcie bo nie wiem czy musze wiercic otwór czy jest jakiś o którym nie wiem . Za pomoc z góry dzięki

Profil    4474870

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Ej pisalem Ci na gg, ale nie wiedzialem, ze masz tez 3L - jestes pewien ze masz akumulator pod maska :>
w 3L akumulator jest w bagazniku w miejscu kola zapasowego pod tym dywanem podlogowym ;)
wiec problem wg rozwiazany, bo ciagniesz krociutkie kable do wzmacniacza od akumulatora - u mnie to jest 10mm2 o dl. 50 cm - wystarczy. a chinche ciagniesz od bagaznika do radia na przodzie pod tapicerka i potem pod listwami bocznymi wzdluz drzwi - bardzo ladnie sie to uklada i nie ma z niczym problemu. kable glosnikowe od wzmacniacza do drzwi i podszybia tez ciagniesz bokiem. Czyli w lupo 3L ja osobiscie w ogole nie wchodzilem pod maske ałaa
pozdrawiam
Marcin

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Na moje nieszczęście aku jest pod maską . :(( Pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodzącego , tak prawie za kielichem amorka jest wejscie. To jest jedyne miejsce gdzie wiązka kabli wchodzi do środeczka. Trudny dostęp ale spróbuje jeszcze dzisiaj się tam przecisnąć.

Jak to mi na serwisie powiedzieli "co LUPIK to inaczej wyglada i inaczej złożony " :D

Pozdrawiam Robert

[ Dodano: Sob 24 Maj, 2008 ]
Niestety nie dam rady przejść kablami tamtędy. Zostaje mi chyba tylko zrobić odwiercik w ściance. Ale zostawie to chyba fachowcowi żeby mi kable zasilające pociągnął.

Profil    4474870

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

wooooow coooo pierwsze slysze, zeby 3L mial akumulator pod maska no_coment

jednym z wyznacznikow 1.2 Tdi 3L bylo wlasnie umieszczenie aku z bagazniku, bo pod maska ciasno...

No coz trudno. W kazdym razie wiem, ze szukasz dosc duzej dziurki, bo przeciez kable zasilajace troche grube musza byc, tymbardziej, ze ida i do radia i do wzmaka. Najlepiej by Ci bylo wziasc male wiertelko na wiertarke i probowac szukac przejscia, ale najpierw od strony wnetrza. Zdjac troche plastikow z kokpitu od dolniej strony i zaczac szperac. Moze dobrym wyjsciem bylo by szukanie przejscia nad pedalami u kierowcy - tzn troszke powyzej - u mnie zaraz za ta scianka jest dosc sporo wolnego miejsca w silniku - robiac dziurke nic by sie nie uszkodzilo. Potem jak ja zrobisz mozesz powiekszyc wiekszym wiertlem. Zawsze sie upewnij czy po drugiej stronie mniej wiecej nie ma czegos w silniku co mozesz uszkodzic. Potem psiknac w ta dziurke jakimkolwiek plynem przeciw korozji i szafa gra :)

Nikt nie mowil, ze dlubanie w aucie jest latwe. Ale jakie satysfakconujace jak sie uda !

pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Nie 25 Maj, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Już zrobiłem, skrzynka gra całkiem przyjemnie. Niestety musiałem nawiercać ściankę ale opłacało się. :D

Profil    4474870

Temat postu:
PostWysłany: Nie 25 Maj, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Jaka masz skrzynke basowa i wzmacniacz? Jak duza skrzynka w bagazniku ? Pytam, bo bagaznik malutki i jestem ciekaw jak duzy glosnik i jakich wymiarow skrzynka Ci tam weszla ;)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość