Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: dwa wzmacniacze instalacja
PostWysłany: Pon 28 Kwi, 2008 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5078333
Auto: VW Corrado
witam obecnie mam w aucie jeden wzmacniacz podpiety pod skrzynke i glosniki w aucie podpiete pod radio jednak jest lipa bo w radiu mam malo ustawien i nie da sie tego wysterowac glosniki w srodku nikna w basie skrzyni :(
wiec chce wsadzic jeszcze jeden wzmacniacz podpinajac glosniki w srodku

i teraz takie pytanko co do instalacji czy mozna zmostkowac zasilanie na wzmacniaczach czy trzeba ciagnac nowa instalacje do wzmacniacza i czy to zagra bez kondensatora (pewnie slabo sie to bedzie zachowywac bez kondensatora wiec klolejne pytanie kondensator 1 czy 2 ? )

Profil    5078333

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

napisz co masz, jakie kable jaki wzmacniacz jakie głośniki itp

http://www.dariuszostrowicki.com

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
Witam
Jeżeli twoje radio ma mało ustawień i nie mozesz wysterowac odpowiednio glosnikow zakup zwrotnice aktywną. Posiada ona odpowiednie filtry za pomoca których odpowiednio dostroisz glosniki. Koszt nowej to ok 200zl w góre.

Jeżeli jednak chcesz drugi wzmacniacz to prawdopodobnie bedziesz musiał pociągnąć nową instalacje ponieważ 2 wzmacniacze beda pobierać wiecej prądu. Chyba że juz teraz masz grube kable. Co do kondensatora to 1F wystarczy ale jakiejś dobrej firmy a nie made in allegro :hmm:

Profil    8234490

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Tez mam takie pytanie jak kolega, kabel mam dobry zasilajacy gruby, nie pamietam w mm ile:-/ skrzynie mam z 2x25cm glosnikami w band pass, i aktualnie wszystko gra na jednym piecy 1000 Pyle, z tym ze skrzynia jest zmostkowana w ten sposob ze 2 kanaly ze wzmacniacza sa przeznaczone na skrzynie (skrzynie podlaczona przez oplot kabelków do siebie i z mostka z wzmacniacza ida do glosników), chcialbym zrobic tak aby jeden wzmak zasilil mi skrzynie na osobnych mostkach, a drugi wzmak reszte glosników w aucie, jak to najlepiej zrobic? i jaki piecyk kupic aby pociągnol dwa glosniki w skrzyni?

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

jakie głośniki? to masz je równolegle podłączone czy szeregowo? bo nie czaje? czy każdy do osobnego wzmacniacza? fajnie by było wiedzieć mniej więcej ile mm2 masz kabel bo gruby to pojęcie względne. Rozumiem że Pyle do śmieci, chcesz coś innego?
ile $$$$?

http://www.dariuszostrowicki.com

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Jak nie pamietasz jakie masz kable to zmierz je suwmiarka albo czyms do mierzenia. Czasami też pisze na kablu ile mm2.

PozdraVWiam

Profil    8234490

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5159946
JoLeRo napisał(a):
Tez mam takie pytanie jak kolega, kabel mam dobry zasilajacy gruby, nie pamietam w mm ile:-/ skrzynie mam z 2x25cm glosnikami w band pass, i aktualnie wszystko gra na jednym piecy 1000 Pyle, z tym ze skrzynia jest zmostkowana w ten sposob ze 2 kanaly ze wzmacniacza sa przeznaczone na skrzynie (skrzynie podlaczona przez oplot kabelków do siebie i z mostka z wzmacniacza ida do glosników), chcialbym zrobic tak aby jeden wzmak zasilil mi skrzynie na osobnych mostkach, a drugi wzmak reszte glosników w aucie, jak to najlepiej zrobic? i jaki piecyk kupic aby pociągnol dwa glosniki w skrzyni?

Ja bym kupil kondensator i od niego podlaczyl bym 2 wzmacniacz :)

Profil    5159946

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5078333
Auto: VW Corrado
u mnie sa pociagniete kable jakies 20mm srednicy do aku podpiety jest do tego wzmacniacz blaupunkt gta2 napedzajacy skrzynke JBL GTO 1260BR na radiu graja 4 glosniki blaupunkt 16,5 xm modelu nie pamietam i do tego 4 syczki z philipsa

wzmacniacz do podpiecia juz mam jest to tandeta co prawda ale jest 4 kanalowy i posiada filtry a jako ze glosniki w srodku nie sa jakies ogromne mysle ze ladnie zagraja podpiete pod ten wzmacniacz

Profil    5078333

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Hmm jezeli masz juz wszystko kupione to ja bym proponowal podlaczyc pod Blaupunkta JBL pod czterokanałowca te glosniki Blaupunkta. Co prawda ten GTA jest troche zasłaby ale na poczatek powinien wystarczyc. Pomysl o czyms lepszym. Ten czterokanalowiec jest napewno lepszy od radia takze powinien wystarczyc. Kup kondensator 1F bo kabel zasilajacy powinien wystarczyc jezeli mówisz ze ma 20mm srednicy. Nie spodziewaj sie niewiadomoczego ale jeżeli chcesz poprawic swoje granie to wyglusz drzwi i daj glosniki na dystanse. Daj tez kable 1.5mm2 do glosnikow i 2.5mm2 do suba.

PozdraVWiam

Profil    8234490

Temat postu:
PostWysłany: Wto 29 Kwi, 2008 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Ostrry napisał(a):
jakie głośniki? to masz je równolegle podłączone czy szeregowo? bo nie czaje? czy każdy do osobnego wzmacniacza? fajnie by było wiedzieć mniej więcej ile mm2 masz kabel bo gruby to pojęcie względne. Rozumiem że Pyle do śmieci, chcesz coś innego?
ile $$$$?

Z dwóch kanałów w wzmaku mam zrobiony na mostek, i do tego są splecione kable + i - i podpiete pod mostek, tzn :D dwa + sa do gniazda +, i dwa - są podpięte do gniaza -, tak jakby graly na tym samym kablu ale do glosników jest rozdziałka (ale ogolnie sa to dwa kable podlaczone w to samo miejsce w wzmaku, a glosniki sa osobno)

Kabel niepamietam dzis postaram sie sprawdzic ale gdzies w granicach 12-8mm pylak do smieci, myslalem zeby sam piec pod suba wydac 400-500zl w uzywce... piecyk 4 kanalowy zmostkowany na 2 kanaly, kazdy kanal na osobny glosnik w skrzynce, suba mam takiego:
Link do Skrzyni .......

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 10 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość