Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 22 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 15 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

A moze mi ktos podpowie jakiego s dobrego gazownika w warszawie, co by mi sprawdzil instalke bo moj goldf 1,8 DX pali ok 16-17l miasto przy normalnej jezdzie. Kable, swiece mam nowe ,fillktry tez , reduktor uzywany ale wolne onbroty sa , a samochód ogólnie dobrze śmiga

Temat postu:
PostWysłany: Sob 17 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Mozecie mi napisac, czy ktos mial Lanosa z LPG. Zastanawiam sie czy zalozyc. Mam narazie auto 5 lat i przejechane ponad 30000 . Zastanawiam sie czy nie bedzie problemow po zamontowaniu instalacji gazowej, bo dotychczas zadnych nie mialem. Jest to Daewoo Lanos 1.5

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Witam :)

Byłem dziś w zakładzie gdzie wstawiają gaz. Zapytałem ich o instalację sekwencyjną a oni mi na to że do mojego silnika wstawić jej się nie da :o Nie rozumiem dlaczego miałoby się nie dać wstawić u mnie sekwencji :o Jest to mk2 GTI 8V (PB) - wtrysk na digifancie. Jest to w pełni elektorniczny wtrysk, każdy wtryskiwacz jest sterowany oddzielnie.

Chyba muszę przejechać się do jakiś innych "fachowców"...

Pozdrawiam ;)

PS: może znacie jakiś sprawdzony zakład gdzie instalują LPG w podlaskim?

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: polo. ABU. + polo. AER.
a ja mam takie pytanko :
Jaka instalację mozna zalozyć do polo G40, czy w grę wchodzi tylko sekwencyjna??

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

mozna 2generacje na patencie, jeśli się ma o tym pojecie...

Volkswagen Golf Portal miłośników

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

B_O_N_K napisał(a):

Byłem dziś w zakładzie gdzie wstawiają gaz. Zapytałem ich o instalację sekwencyjną a oni mi na to że do mojego silnika wstawić jej się nie da :o Nie rozumiem dlaczego miałoby się nie dać wstawić u mnie sekwencji :o Jest to mk2 GTI 8V (PB) - wtrysk na digifancie. Jest to w pełni elektorniczny wtrysk, każdy wtryskiwacz jest sterowany oddzielnie.

Pozdrawiam ;)

zmień gazownika, ale u ciebie nie ma sensu wstawiać takiej instalacji...nic ci to nie da...
jeśli masz 2gen. dorzuć blosa i po kłopocie...

Volkswagen Golf Portal miłośników

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

ygd napisał(a):
B_O_N_K napisał(a):

Pozdrawiam ;)

zmień gazownika, ale u ciebie nie ma sensu wstawiać takiej instalacji...nic ci to nie da...
jeśli masz 2gen. dorzuć blosa i po kłopocie...

Taka instalacja da to że nie będę miał odczuwalnych strat mocy oraz nie założą mi żadnej zwężki na dolot i innych zbędbych pierdół. Tylko że z taką instalacją w moim silniku nie ma tak łatwo :smutny:

Pozdrawiam ;)

Temat postu:
PostWysłany: Nie 18 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

grax napisał(a):
Mozecie mi napisac, czy ktos mial Lanosa z LPG. Zastanawiam sie czy zalozyc. Mam narazie auto 5 lat i przejechane ponad 30000 . Zastanawiam sie czy nie bedzie problemow po zamontowaniu instalacji gazowej, bo dotychczas zadnych nie mialem. Jest to Daewoo Lanos 1.5

znajomy ma lanosa 1,4 (2000rok) na gazie juz od ponad 2 lat i jak narazie nie było z nim zadnych problemów.

Temat postu: kilka pytan nowcjusza:)
PostWysłany: Nie 18 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam.
Ostatnio stalem sie szczesliwym posiadaczem Golfa 2 1.8l.
Mam kilka pytan, a nie mam ich komu zadac:)
1) jak rozpoznac jaki mam silnik, tzn wtrysk i gaznik
2) kto zna i z czystym sumieniem poleci dobra stacje zakladajaca LPG na terenie Wroclawia lub okolic?
Chce wlasnie zalozyc do siebie LPG a nie wiem jakiego typu itd. Nie chce sie na tym przejechac i rozwalic wszystkiego. Interesuje mnie nawet drozsza opcja ale lepsza...

Temat postu: Re: kilka pytan nowcjusza:)
PostWysłany: Pon 19 Wrz, 2005 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

bsp napisał(a):
Witam.
Ostatnio stalem sie szczesliwym posiadaczem Golfa 2 1.8l.
Mam kilka pytan, a nie mam ich komu zadac:)
1) jak rozpoznac jaki mam silnik, tzn wtrysk i gaznik
2) kto zna i z czystym sumieniem poleci dobra stacje zakladajaca LPG na terenie Wroclawia lub okolic?
Chce wlasnie zalozyc do siebie LPG a nie wiem jakiego typu itd. Nie chce sie na tym przejechac i rozwalic wszystkiego. Interesuje mnie nawet drozsza opcja ale lepsza...

Ad 1) podaj pierwsze litery z numerów silnika samochodu a na pewno Ci powiem jaki masz dokładnie silnik ;)
Ad 2) mieszkam w podlaskim więc trudno mi kogokolwiek wskazać. Jedynie nasuwa mi się na myśl gość o nicku "evolution" - specjalizuje się we wstawianiu LPG, instalacją turbo i ogólnie podnoszeniem mocy silników

Pozdrawiam ;)

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Ad 1) podaj pierwsze litery z numerów silnika samochodu a na pewno Ci powiem jaki masz dokładnie silnik ;)

....hmmmmm.... mam gdzies opisy silnikow na podstawie literek, ale u mnie tych literek nie ma, dlatego zapytalem:P nr silnika sklada sie tylko z cyfr, no chyba ze myle 0 z O :P
a pierwsze cyferki to: 02610 ... hmmmm.... masz moze jakis pomysl?

...i jeszcze jedno pytanko: jazda z dzwoniacymi popychaczami hydraulicznymi jest bardzo zla? tzn ile zrobnie km zanim wszystko sie rozpadnie i ew ile emlementow jest do kupienia przy ich wymianie.

ps: dzieki za namiaryi za odpowiedz!

Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

bsp napisał(a):

....hmmmmm.... mam gdzies opisy silnikow na podstawie literek, ale u mnie tych literek nie ma, dlatego zapytalem:P nr silnika sklada sie tylko z cyfr, no chyba ze myle 0 z O :P
a pierwsze cyferki to: 02610 ... hmmmm.... masz moze jakis pomysl?

...i jeszcze jedno pytanko: jazda z dzwoniacymi popychaczami hydraulicznymi jest bardzo zla? tzn ile zrobnie km zanim wszystko sie rozpadnie i ew ile emlementow jest do kupienia przy ich wymianie.

ps: dzieki za namiaryi za odpowiedz!

Hmmm... a masz tabliczkę znamionową na przednim pasie? Jak otworzysz maskę to po prawej stronie powinna być przybita. Na niej jest napisane jaki to typ silnika.

A co do "szklanek" to lepiej je wymienić. Potrzebne są nowe popychacze (tyle sztuk ile zaworów) oraz uszczelka pod pokrywę zaworową. Dobrze by było przy okazji zmienić uszczelniacz na wałku rozrządu. Piszę "uszczelniacz" bo wątpię abyś miał silnik 16V o dwóch wałkach rozrządu. Oczywiście sam raczej tego nie wymienisz ;) A koszt wymiany to około 80-100zł w zakładzie mechanicznym. Koszt szklanek to do 30zł za sztukę, uszczelka pod pokrywę zaworową - kilkanaście zł, uszczelniacz na wałek - kilka zł.

Pozdrawiam ;)

PS: ja nie zwlekałem z wymianą ;)

Temat postu:
PostWysłany: Pią 23 Wrz, 2005 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Witam ponownie :)

Czy ktoś z Was słyszał o firmie OMVL? Pewnien zakład proponuje mi instalację sekwencyjną na podzespołach tej firmy. Co sądzicie o tej firmie? Może ktoś z Was miał jakiś kontakt z tą firmą?

Z góry dzięki za odpowiedzi i porady.

Pozdrawiam ;)

Temat postu:
PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf 5
Witam
Panowie jakie najlepiej kupic kable WN i śweice do mk3 2.0 gti silnik ADY ,tylko takie zeby nie bylo strzałow.Na forum przeczytalem (wypoweidz jakiegos goscia co zakłada LPG ) ze kiepskie kable WN + śweice NGK = strzały u mnie to sie sprwadza mam NGK i kable JANMORA wcisniete przez sprzedawce ze to niby najlepsze kable do gazu ałaa no i mi strzela ,zastąpienie silniczka krokowego śruba mocy pomogło niema strzałów ale wolal bym jednak silniczek krokowy ,pisalem juz o tym kiedys wiec nie bede znowu sie o tym rozpisywal.Wiec panowie poradzcie co mam kupic zeby bylo dobrze
Z góry dzięki za odpowiedzi i porady
Pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Sob 01 Paź, 2005 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Hej Panowie jak wam sie spisuje gazownia w Golfach 3??? do jakiego silnika najlepiej sie sprawuje gaz? 1.8 na monowtrysku? wypowiedzcie sie! jak sie sprawuje w GTi? jakie instalki macie jakie problemy mieliscie itp? Pytanie do Wlascicieli Golfów 3 generacji!

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 22 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 40  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości