Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Passat B5] Passat B5 CC
PostWysłany: Pon 28 Kwi, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 3308425
Auto: VW Passat B4 Zetor
MODEL: Volkswagen Passat B5
SILNIK: 1.9 TDI AJM-->AVF
MOC: 115 KM--> około 185 KM i 420 Nm
MODY POD MASKA: Swap na AVF, Turbo BRD, FMIC z Audi A4 2.0 TDI, wtryski AL
ZAWIESZENIE: Oryginalne -20mm plus gwint MTS
UKLAD HAMULCOWY: Seria
KOLA: Interlagos 18x8 plus Falken Ziex 215/40/18
NADWOZIE: Kolor LB6N, listwy w kolorze, Xenon, spryski
WNETRZE: Skóra z alcantarą, klima, fotele i lusterka z pamięcią pod dany kluczyk, szyberdach, lampka Ambiente z czerwonym oświetleniem, w całym aucie oświetlenie modułami LED, grzane stołki, pełna elektryka.
AUDIO: Seryjne głośniki, skrzynia własnej roboty 12" plus wzmak Helix Dark Blue II, radio JVC

Zmiany przeprowadzone:
Za poprzedniego właściciela- swap silnika na AVF+turbo+wtryski+IC+soft
Moje mody- zmiana koła z cywilnej 16tki na Interlagos 18, później zmiana opon z 235/40 na 215/40, gwint MTS, dołożenie kabli, wzmaka i skrzyni, rewitalizacja lakieru, zmiana przedniego znaczka, tylny znaczek na czarno, jedyna słuszna wlepa czyli OEM+.

Plany:
Na ten sezon już niewiele, jesienią korekta programu w CTR Tuning, bo ten jest tragiczny (za dużo i za gwałtownie momentu) Pomalowanie felg, bo jedna jest dość mocno zmęczona (jeździły w B6 po wiosce), powrót kratek przedniego zderzaka oraz dystans na tył 20mm. Może jeszcze wzmocnienie sprzęgła.
Co do planów na przyszłe sezony to swap skrzyni na 6b bo sprzęgło 228mm nie wyrabia, a przy 6b jest więcej możliwości. Przydał by się większy IC no i oczywiście GTB docelowo jakieś 230-240 KM (nie chce ruszać wtrysków). Jakie koło na przyszły sezon to nie mam pojęcia, narazie Intery bardzo mi się podobają.

Może trochę historii o aucie.
Poprzednio miałem B4, kupione na forum VWPassat, po 2 latach przyszedł czas na zmianę, idąc za koleją kupiłem B5, również na forum. Przypaliłem się na kolor i rzetelną rozmowę a nawet kilka jak nie kilkanaście rozmów z właścicielem- Tomkiem, którego pozdrawiam serdecznie. Przejechałem ponad pół Polski i stałem się właścicielem Pasioka.
Tak wyglądał zaraz po zakupie:

Image
Image

A tutaj B4 ;(

Image

Zaraz po zakupie wpadła skrzynia do bagola:
Image

Wnętrze:
Image

Na wiosne na pierwszy ogień poszedł Gwint MTS:
Image
Image

Później Interlagos już z docelową oponą:
Image

Wstępnie ustawiony gwint+koło z Falkenem
Image
Image

W ostatni Weekend ogarnięte wszystkie wnęki drzwi maski itd, auto umyte, wstępnie ogarnięte i pomyte pod maską plus polerka budy i lamp, na koniec wosk Gold Class z Megs'a.
Image
Image
Image
Image

Na koniec Passat w całej okazałości, niestety zdjęcia robione jeszcze przed polerką lakieru:
Image
Image

Image

Image

Image

Profil    3308425

Temat postu: Re: [Passat B5] Passat B5 CC
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: BMW e91
MK I GTI
cbr1000RR
vlx600 bobber
fajny kolor, na żywo chyba jeszcze nie spotkałem, koło też niezłe ale trochę dystansu by się przydało chyba, że na zdjęciach tak wygląda?

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Dystans oczywiście przyjdzie na pewno na tył, może 17mm na tył, ewentualnie 15 przód i 20 tył, jeszcze nie zdecydowałem.
Dzięki za opinię ;)

Profil    3308425

PostWysłany: Wto 29 Kwi, 2014 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: karawan
Na pierwszy rzut oka to koło za małe, ale przyjrzałem się jeszcze kilka razy na fotkach i podoba mi się! Samo koło od zawsze mi się podobało, ogólnie passat dla mnie super! :)

PostWysłany: Wto 29 Kwi, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

jerry. napisał(a):
Na pierwszy rzut oka to koło za małe, ale przyjrzałem się jeszcze kilka razy na fotkach i podoba mi się! Samo koło od zawsze mi się podobało, ogólnie passat dla mnie super! :)

Dzięki ;)
Co do koła to dla mnie do B5 na gwincie 18tka to jedyne słuszne rozwiązanie, 19tke już ciężko ładnie spasować bez Air-a, a i tak wygląda to wtedy ładnie tylko jak samochód stoi i jest na maxa opuszczony.
Przyjdzie dystans, dzisiaj może jeszcze coś pokręcę gwintem to koło od razu będzie lepiej wyglądało ;)
Może ktoś jest w stanie pomóc w doborze lakieru na felgi, mają być srebrne tak jak są, ewentualnie coś w ten deseń http://allegro.pl/show_item.php?item=4197626776. Ktoś jakiś kod lakieru, paleta jakiejś marki ewentualnie co ze sobą pomieszać?

Profil    3308425

PostWysłany: Czw 01 Maj, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Wczoraj wyleciała regulacja, tył poszedł jakieś 1.5-2 cm na dół, do tego podregulowałem przód jakieś -1cm i teraz jest prawie na równo, ale jednak wole jak jest mały klin i przód niżej.
Do tego wpadł Dystans 20mm na tyle ;)
[url="http://s124.photobucket.com/user/msulowski92/media/IMG_2704_zpsa4a750cd.jpg.html"]Image[/url]

[url="http://s124.photobucket.com/user/msulowski92/media/IMG_2707_zpsea5e7bcd.jpg.html"]Image[/url]

[url="http://s124.photobucket.com/user/msulowski92/media/IMG_2714_zps2e85d8a5.jpg.html"]Image[/url]

[url="http://s124.photobucket.com/user/msulowski92/media/IMG_2705_zps36ae3e8e.jpg.html"]Image[/url]

Generalnie nie wygląda to źle, fajnie by było opuścić jeszcze troszke przód, ale ciężko ze skręcaniem na tych oponach, musiał bym sie pozbyć rantów.

Profil    3308425

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 78 gości