Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 7 [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Polo Classic 86c Derby] 1.3nz Wino
PostWysłany: Nie 13 Kwi, 2014 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: karawan
jakaś ładna klasyczna 15" 7J + 165/45R15 Nankang AS-1 i będzie malina tak jak mówił adrrider.

Auto w stanie prawie idealnym można powiedzieć, zazdrooooszcze bardzo ! :)

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1968257
Auto: Golf mk1
Mam RS 15" w dobrych pieniądzach jakbyś chciał ;)

Profil    1968257

VW User
VW User

Auto: vw polo/derby
Powiem Ci ,ze nie pakuj 7 cali na tyl 8 to do derby optimum. Ja mam 7 z tylu i dystanse 20mm i jest jeszcze slabo.

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8829599
Auto: polo 86c derby+LT35 1987+golf 3 gti edition
keeway69 napisał(a):
Powiem Ci ,ze nie pakuj 7 cali na tyl 8 to do derby optimum. Ja mam 7 z tylu i dystanse 20mm i jest jeszcze slabo.

mysle podobnie
7j+8j (8j+10mm dystanse)

165/45 i 185/45

BBSy pasuja do kazdego samochodu :) to juz tylko kwestia kasy , a tu na starcie sam gwint jest juz drozszy i najwazniejszy . Opony to blachostka , ale kolo na poczatek bede szukac cos do ceny 500€/2000pln.

Wiec mysle o Mangelsach , ATS , Stefany i inne :)

np: Rial Cobra ( wiadomo ze z cena mysle mozna cos lepiej dorwac lub w lepszym stanie )
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... ref=search

VW User
VW User

a moze na poczatek gullideckle mercedesowe w polerce? w sumie szerokosc bedzie kiepska ale moze fajnie wygladac a to w sumie dosc tania opcja:)

Image

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Fajne felgi ale z tego co widze to przewaznie sa 6x14 no i na 5 srubek , tanie ale wiecej kombinowania.

Wybor jest bardzo duzy , musze teraz pilnowac ebay i trafic na cos konkretnego w dobrej cenie.

Fajnie ze loniek w swoim temacie robil juz kilka przymiarek :) viewtopic.php?f=87&t=22187

PostWysłany: Pon 14 Kwi, 2014 
VW User
VW User

mietkowe wystepuja w 15":) jest tego duzo, w 16 " tez wystepuja ,ale do derby to raczej duzawo chociaz sam kiedys musze jakas 16 zalozyc;p

PostWysłany: Pon 14 Kwi, 2014 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

widzialem kilka kompletow R15 i R16 , ale ale ale :) 6-6,6J :) moze R16 sa juz 7-7,5J

chwilowo Derby stoi na boku , musze cos zarobic zeby byla kasa na gwint :)

plan bedzie/jest w takiej kolejnosci:

gwint (poczatek-polowa maja)
kolo (czerwiec)
rejestracja (koniec czerwca/poczatek lipca)
wydech
audio (ale bez niszczenia ori. tylniej polki itp)
i napewno cos jeszcze sie wymysli...

PostWysłany: Pon 19 Maj, 2014 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Witam ponownie :)

Samochodzik stoi i czeka , zrobila sie piekna pogoda , w miedzy czasie strzela fochy.
Zastal sie troche w garazu , ostatnio chcialem wieszac regaly wiec musialem wyjechac,z 99%rozladowanego akumulatora odpalil z pierszego slabego przekrecenia ,ale nie pracowal rowno ....
To zawilgocenie w silniku bedzie jednak tak jak przewidywalem wiecej miec wspolnego z walnieta uszczelka pod glowica :( ...
Aktualnie zimny pracuje na 3 gary , a jak sie nagrzeje i ruszy wskazowke temperatury zaczyna odpalac 4 gar i chodzic jak zegarek.
No szkoda ze nie poczekal z tym problemem,bedzie trzeba teraz sie uprzec i zrobic.
W miedzyczasie przemyslenia typu swap - G40 czy 3F i krecenie powolne do G40.
Jednak wszystko nie warte zachodu.Pierwsza mysl jest najlepsza-zawieszenie+kolo+audio+detal
Za jakis czas wrzuce fotke z postepow prac.

Tymczasem wracajac do
realizacja planu :)

Cytuj:
plan bedzie/jest w takiej kolejnosci:

gwint (poczatek-polowa maja)
kolo (czerwiec)
rejestracja (koniec czerwca/poczatek lipca)
wydech
audio (ale bez niszczenia ori. tylniej polki itp)
i napewno cos jeszcze sie wymysli...

Chcialbym zapytac o wasze zdanie:

wiec jeszcze w tym tygodniu chce zamowic gwint , po dlugich przemysleniach chce kupic to:
http://www.ebay.de/itm/TA-Technix-Gewin ... 2eb7d8118b
co wy na to ? ma ktos jakies doswiadczenie ? :)
myslalem o sprezynach obnizajacych i airride , ostatecznie gwint - dlaczego ? :
sprezyny nie wystarczajaco nisko , airride bez atestow i duzo rzezby , gwint lamie kark ale daje rade i spelnia swoja funkcje - poprostu nie bede nim jezdzil na codzien jak juz wyzej wspomnialem.

kolo R15 7J (mam takich 2 komplety Keskin i OZ)? jakie by nie bylo to juz mam zamiar zaopatrzyc sie w opony (maszyne mam wiec moge przezucac za darmo bez granic)
wedlug atestow powinienem kupic 195/45 R15 , najlepiej widzi sie z przodu 165/45 R15 i tyl nie jestem pewien 175/50 R15 doradza kolega - a ja mysle o tylnich 195/45 R15 apropo na stanie mam 195/50 R15 i wyglada troche jak balon choc z tylu to nawet pasuje
co wy na to ? jaka opone polecacie? pamietajac o tym ze jednak silnik ma moc 54ps

Z mysla o kolach dla Polo´wki mysle sie powoli zaczac rozgladac ,co polecacie ? co wam sie widzi na takim Polo, jaka srednica ? , wiadomo R15 to troche wygodnie i wysoko dobrze zeby sobie pojezdzic , ale glowny cel to nisko i szeroko :)
R13 czy R14 ? , jakie szerokosci jakie ogumienie :)?

wielkie dzieki za rady , w miedzy czasie czytalem wiele watkow , ale w wiekszosci odpowiadzi odganiaja do wyszukiwarki a ona odsyla do takich watkow :).czyli nie zawsze mozna uzyskac wystarczajaco informacji.

pozdrawiam VW maniakow :)

VW User
VW User

ja bym odpuscil sobie gwint ta tesco. cena wzgledem jakosci lipa ,nie za takie siano..... lepiej customowy gwint na oryginalnych mc personach zrobic.... co do opon wszystko na 15" poza 165/45 to jeden wielki balon. 195 /45 wyglada na 7" strasznie, podobnie 175/50 mozesz u mnie w temacie looknac na pierwszych fotach z zenderami jak to wygladalo strasznie.... jak bys chcial to moge Ci zendery pogonic bo bede zmienial chyba je jeszcze w tym sezonie. jak cos to pisz na pw

VW Zone Older
VW Zone Older

Auto: Golf MK2
po przerobkach mozna wlozyc gwint z mk1 a jest lepszy wybor gwintow niz do polo jesli chodzi o same kolo to nawet 16 mozna ladnie spasowac wszystko zalezy czy robi sie z glowa czy tylko po to aby zadowolic forum

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 36491317
Auto: Mk3 Cabrio in progress.
Siema Wino :D temacik założony to teraz motywacja i jedziesz z tematem ! moje zdanie o derby znasz!! :ok: :ok: Poczekaj jak założe merce, potem przyjedziesz derby do polski i przymierzymy jak będą leżec na derby piwko
Image

Profil    36491317

PostWysłany: Wto 20 Maj, 2014 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Keeway69,
juz odwiedzalem kilka razy twoj temacik,I zapoznam się jeszcze raz tym ;) . Co do zawieszenia te rzeźby w Niemczech nie przechodza , komplikują strasznie zycie.I sa rownie kosztowne w kasie I czasie.

Wyobraz sobie sytuację. Policja zatrzymuje do kontroli.Zabieraja dowód za zle obuwie-zakladam stalowki I jade odebrac dokument.
Policja zatrzymuje na podstawie braku atestu na zawieszenie.I wtedy jezdze bez dowodu albo za kazdym razem montuje ori zawias? XD

Powiedzmy ze chce się tym poruszać po publicznych drogach w Niemczech, Holandii, Polsce, I moze gdzies jeszcze a lawety nie posiadam ;)

Moze ktos zna inne marki gwintu o dobrej jakosce ale w cenach nie przekraczajacych 750€

radzio_hzr,
Dobrze odebrane informacje na forum mozna wykorzystac ;)
Co do rzeźby odpisalem wyzej.
Powiem ci ze mam R16 7,5j+9j na oponach 195/40 spasowac moge ;),ale czuje ze bedzie ciezko , w golfie 2 bez dystansy tarlo juz o zawieszenie.
Propozycji zawsze mozna wysłuchać,inni co miesiac zmieniaja koło ;).

Do tylu planuje jeszcze dystanse hmm 20-30mm na koło.
I lekki negatyw,moze ktos ma jakus pomysl jaki/jak zastosować.
Jerry pisal o podkladkach pod bęben-zapytam go jak to zrobil ale moze ktos ma inny pomysł,lub wie o jaka pidkladke chodzi pod ten bęben.

Ps.opony 165/45R15 zamowilem mialem juz takie na ats cup w golfie mk1,bylem zadowolony I dobrze wygladalo,wiec nie befe wydziwiac z balonami ;)

BarteKKmk2 siema :D kogo ja widze , fajna felga - co to jest? wymiary? ,widze rancik sie swieci , napewno przymierze o ile je nie sprzedasz wczesniej :p.
Co do samochodu to musze działać,jak ide w sloneczna niedzielę na czysto do mojej rudery golfa mk2 to krew zalewa :p

PostWysłany: Wto 20 Maj, 2014 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: VW Polo 86c GL 83', VW Polo 86c BEACH 90'
Jeżeli chcesz kupić dobre zawieszenie gwintowane do polo to polecam Fk Automotive. Cenowo jest prawie to samo co TA,ale jakościowo 100 razy lepsze. Mi udało się kupić taki zawias za 530 euro w używce,ale prawie nowe bez śladów zużycia więc szukaj czasami trafia się zawias tej firmy.
Co do koła jeżeli ma być 15 cali to jedyna opcja to opona 165/45/15 ewentualnie 165/50/15 jeżeli chcesz,żeby to wyglądało i za mocno silnik się nie męczył bo każda inna opona to już jest balon.
I jeszcze jedno jeżeli masz jeździć nim na dłuższe trasy i na glebie to 14/15 cali wchodzą w grę.
Jak dla mnie jedyna słuszne koło do twojego polo to:
ImageImage
Ciekawym pomysłem mogą być też oryginalne stalówki z passata b4 gt ;)
Image

PostWysłany: Śro 21 Maj, 2014 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: karawan
wino86 napisał(a):
I lekki negatyw,moze ktos ma jakus pomysl jaki/jak zastosować.
Jerry pisal o podkladkach pod bęben-zapytam go jak to zrobil ale moze ktos ma inny pomysł,lub wie o jaka pidkladke chodzi pod ten bęben.

Ps.opony 165/45R15 zamowilem mialem juz takie na ats cup w golfie mk1,bylem zadowolony I dobrze wygladalo,wiec nie befe wydziwiac z balonami ;)

Nie potrzebny Ci negatyw, choć zrobić go jest bardzo łatwo tak jak ja go robiłem u siebie w Polo. Podkładki pod bęben dajesz i ew. dłuższą śrubę i koło stoi krzywo za jakies 1.20zł hehe
165/14R15 to jedyna sluszna opona na 15" do Polo, sam miałem takie na Porsche.

U Ciebie nawet 8J będzie wyglądało ok, lekko będzie wystawało. Zależy jakie ET oczywiście. Ja dałbym 7J + 165/45R15, kupić gwint na tył od mk1/polo 6n a na przód od Thomasa bodajże 400zł chce za niego na przód, spasować ładnie można na gwincie ;)

Pozdro

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 7 [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 78 gości