Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 11 z 41 [ 603 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Polo 86c] by jerry
PostWysłany: Śro 03 Lip, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: karawan
Kasa z RSL miała iść na malowanie budy, lecz plany się zmieniły, bo nadarzyła się okazja kupna Sebringów w bardzo dobrym stanie, wypiaskowane, pomalowane proszkowo, wyprostowane i wyważone na oponkach 165/45R15 z przebiegiem mniejszym niż 500km. Felgi idą na sprzedaż a w ich miejsce wpadnie bardziej klasyczna.
Z przodu mam koniec gwintu, ale jest plan na ciachnięcie sprężyny, wtedy uda się to ładnie zgrać. Na tył musi wpaść gwint tak samo sztywny jak z przodu żeby zrobić to samo, wszystko wyjdzie w praniu. Powoli do przodu.

Zdjęcia po ciemku, bo jutro Event a jechać trzeba :)

165/45R15 na 6J
Image

Image

Image

Wczoraj zaczęliśmy prace przy przednim zawieszeniu, mcpersony wyciągnięte, dziś wprasownie łożysk i malowanie, potem montaż gum stabilizatora, nowych przegubów, gum itd. dziś kończymy, ale jest mały problem otóż od strony kierowcy stabilizator trze o metalową osłonę w skrzyni (chyba od oleju, nie wiem), jest jakiś sposób, żeby temu zapobiedz? niestety nie mam zdjęcia, kumpel mówił, żeby jakoś przesunąć silnik w strone kierowcy... pomóżcie panowie, bo pomysłów brak.

Image

chyba yankes chcial zdjecie gwintu, dam pozniej fotki po malowaniu :)

Image

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4176788
Auto: Polo 1.3 3F 78ps.
możliwe że krzywy stab nie powinien obcierac wgl

Profil    4176788

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Oby nie, nie powinien, stabilizatory są przecież w [bluzgu bluzgu] twarde i przy dużych strzałach się wykrzywiają. Może to wina gumy stabilizatora, dawid powiedział mi, że spróbować przesunąć stabilizator lekko jakoś od tej pokrywy. Jutro będę kombinował, bo dziś nie dało rady.

PS. W drodze są już nowe felgi 15", będzie troche inaczej.

PostWysłany: Czw 04 Lip, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master

Gadu-Gadu: 9060162
Częściej zmieniasz koło jak ja skarpety :D masz jakieś foty jak na tych sebringach stoi :)

Były Golf mk2 viewtopic.php?f=98&t=76885&hilit=retro+euros
 Profil    9060162

PostWysłany: Czw 04 Lip, 2013 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3417244
Auto: Corrado VR6
Lurosa 1.7 SDI
zmien łozyska na nowy typ to Ci usiadzie autko nizej

Sprzedam Rarytasowe graty do Corrado US g60
 Profil    3417244

PostWysłany: Pią 05 Lip, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

eurosss, wyżej masz :D dziś przyjeżdza koleś Astra GSI zabrać Sebringi więc całości już nie pokaże jak to wygląda.

ethan89, w kole? czy gdzie? wczoraj wprasowane zostały łożyska do koła nowe.

Kolunio podpowiedział mi, że mogę mieć krzywy mcperson, bo przecież on hand-made... trzeba wykombinować coś, żeby nie obcierało. Tak myślę, np. gdyby dać podkładki pod sruby 13tki tam które trzymają stabilizator i gumę, żeby to niżej zeszło a silnik i skrzynia były wyżej?

Mieliśmy skończyć w środę, wyszło, że będziemy kończyć za 2 tygodnie. Sprawę ze stabilizatorem rozwiąże prawdopodobnie przesuwając silnik lekko w stronę pasażera. Wczoraj w końcu znalazł się czas na dokończenie Polo, łożyska wbite, no to zmieniamy przeguby! wybiliśmy jednego, okazało się, że nie pasuje, półoś, nie zgadza się średnicą i ząbkami z nowym przegubem, pierwsze wrażenie dziwne, po konsultacjach ze znajomymi musiałem dostać przeguby od diesla, bo w dieslach były grubsze półosie. Dziś okazało się, że moje Polo ma jeszcze zawieszenie takie samo jak Polo mk1, dałem na wzór stary przegub i w komputerze pokazało, że do 1982 montowane były mniejsze przeguby i inne półosie niż później. Chciałem całość załatwić dziś z racji, że jutro wyjeżdzam na dwa tygodnie za granice, zadzwoniłem na złom z pytaniem czy mają i w jakiej cenie półośki z 1.0/1.3 (takie same) po 1982 roku, cena za oba: 200zł... nie dziękuje, zamienię przeguby od 1.3 na takie od starego typu, które będą pasowały i wszystko powinno być ok.

Troche się rozpisałem, ale przynajmniej Ci, którzy będą bawili się z Polówkami przed 1982 to się czegoś dowiedzą i nie popełnią tego błędu co ja :) jednak Polo 86c trochę się różni, każdego roku zmieniało się lekko, ale jednak więc 82 a 92 to nie to samo mechanicznie wbrew pozorą :)

A tak przy okazji 20 minut temu przyszła docelowa felga, która (chyba) narobi trochę szału, bo nie każdemu będzie się podobało połączenie ML'a z budą Polo ;)

Image

Pozdro

Edytuj posty. Upominam po raz kolejny. chochLa

sorry, nie zauważyłem, myślałem, że ktoś coś pisał przede mną :)

a tu na szybko fotka pomalowanych od biedy mcpersonów,
Image

PostWysłany: Nie 07 Lip, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Auto: VW Passat B3 '93 1Y (taty :D )
Cytuj:
A tak przy okazji 20 minut temu przyszła docelowa felga, która (chyba) narobi trochę szału, bo nie każdemu będzie się podobało połączenie ML'a z budą Polo

pasuje :D ;)

PostWysłany: Pon 08 Lip, 2013 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 16121350
Auto: Passat b5 fl
Mega jest to polo przeczytałem cały temat i jest Mega bardzo dobrze będę bacznie obserwował temat powodzenia w pracach :ok: yupii

PostWysłany: Wto 23 Lip, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

dzięki chłopaki :)

dziś odwiedził mnie Lodzio i grzebaliśmy troche u mnie, wymienione zostały przeguby oba i zrobiliśmy negatyw z tyłu, żeby 7J jakoś weszło. Ogólnie zrobione są też przednie łożyska, pomalowane mcpersony, a gumy stabilizatora będę wymieniał wraz z całym stabilizatorem, który muszę kupić od 862f, żeby nie trało o osłonę 5tego biegu.

2 felgi są u prostowania, jutro odbieram i po jutrze chciałbym skończyć polerkę już kompletu, pod koniec tygodnia felgi powinny być już na samochodzie :)

Image

Image

Image

Image

pozdro

PostWysłany: Sob 27 Lip, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4176788
Auto: Polo 1.3 3F 78ps.
Dobrze mu będzie z tym kołem wrzucaj gumy i zakładaj

Profil    4176788

PostWysłany: Śro 14 Sie, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Co do felg to wyszła taka sytuacje, że po prostowaniu jeden rant felgi się zniekształcił, przy polerce, jak zdarłem lakier widać prostowanie i jest baaardzo nie ładnie, dlatego postanowiłem, że felgi polecą do piaskowania i zostaną pomalowane proszkowo na srebrny lub grafitowy a do tego pod koniec wakacji wleci mały bonus do felg, jeszcze czegoś takiego nie widziałem w ml'ach ale to z czasem.

Mechanicy wymieniając końcówkę drążka kierowniczego zjebali gwint :[ i nie szło zrobić zbieżności, wziąłem się sam za to, wymieniłem końcówkę i pojechałem zrobić zbieżność jeszcze raz, teraz prowadzi się idealnie. Pod koniec wakacji mam nadzieje, że polo już będzie stało na felgach.

Plany na zimę to malowanie całej budy jeszcze raz i turbo.

Image
Image

EDIT 13.08.2013

Felgi oddane do piaskowania i malowania proszkowego wraz z deklem i rozpórką, pod maską będzie troszkę ładniej. Stabilizator dziś wymieniłem na taki od 2f'a, stary tarł o osłonę 5 biegu ze skutkiem takim, że olej troche wycieka. Przy okazji na złomie kupiłem 2 prawie nowe głośniki w tylne parapety i wykładzinę bagażnika oryginalną. Następny up po odbiorze felg. pozdro

stary i nowy widac mała lecz wielką różnicę
Image

efekt jazdy ze starym stabilizatorem
Image

bonus
Image

PostWysłany: Śro 14 Sie, 2013 
VW User
VW User

Auto: vw polo/derby
czekam za felami jakCi sie to wszystko ulozy:P

PostWysłany: Pon 19 Sie, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Image

Image

Image

Powoli robi się ładniej pod maską, na dniach montaż rozpórki. Elementy malowane proszkowo na czarno, felgi aktualnie są u wulkanizatora, za mniej więcej godzine powinny być na samochodzie :)

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5375532
Auto: VW Polo 86c
Pod maską z czasem widzę coraz ładniej :ok: Na Schmidt'ach będzie LALA :-D

Profil    5375532

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7962805
Auto: 1984 Golf Mk2 , 2010 Seat Altea XL
Pod maską coraz przyjemniej , ciekawe co wymyśliłeś z kołami .... :)

GOLF Mk2 klasyczny '84 by BiAłY -> viewtopic.php?f=98&t=80070

Jetta MK2 TD by BiAłY -> viewtopic.php?t=69286

Odbudowa silnika 1.9 AAZ by BiAłY -> viewtopic.php?f=36&t=79851
 Profil    7962805

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 11 z 41 [ 603 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 76 gości