Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [VW Passat B5 3B] Highline 1.8T AEB Alpa-Chino
PostWysłany: Śro 23 Sty, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 3098313
Auto: VW Passat B5 3B 1.8T AEB 150KM
Witam,

Postanowiłem przedstawić takowe swe cudo, dajcie znać co sądzicie. Samochód kupiłem od Niemca, pierwszego właściciela. Było to jedno z jego sześciu aut. Przy zakupie w aucie były przyciemnione tylne szyby i zrobione podświetlenie klamek. P.S. Zdjęcia zmniejszę dziś po południu, teraz nie mam możliwości.:)

Volkswagen Passat B5 3G, 1998

SILNIK: 1.8 T 20V AEB w serii : 150KM (stanowczo za mało, zwłaszcza po przesiadce z Nissana 200sx)

WYPOSAŻENIE: Spryskiwacze reflektorów, szyberdach elektryczny, 4 elektryczne szyby, grzane przednie fotele - kubłowate, Skóra + alcantara, climatronic.

Modyfikacje

NADWOZIE: usunięcie emblematów z tylnej klapy, lampy przednie soczewy Sonar(obecnie hella H4/H7), tylne czerwień Sonar, malowanie listew wokół auta w kolor lakieru, przód listwa japan własnej roboty i relokacja tablicy - będzie przeniesiona na bok, przedni grill bez emblematu (będzie oryginał chromowany), felgi 18x8.5'', opony 225x40, zewnętrzne lusterka Sonar - dwa małe uszy + barwione na niebiesko szkło (pseudofotochrom, przyciemnione tylne szyby (TUV)). Home-made US indicators, z tyłu dwa światła postojowe, zamiast jednego (pociągnięta instalacja 5W do świateł stop).

WNĘTRZE: Podświetlenie klamek i schowka pod radiem, zmiana głośników na JBL w oryginalnych maskownicach,

ZAWIESZENIE: Gewinde Weitec PRO, progresywne sprężyny, -60/-40, regulacja wysokości i twardości tłumienia

KOŁA: 18x8.5", opony 225x40

AUDIO: Radioodtwarzacz VW Gamma + wymienione głośniki na JBL w oryginalnych maskownicach (takie VW Bose), Stacja multimedialna GoClever: Nawigacja, bluetooth, radio, TV, odtwarzane filmów wszelkich odmian.

Planowane modyfikacje: uwolnienie wydechu i FMIC(zakupiony), wymiana komputera na AGU + soft. Przeszczep hamulców (i piast?) na S6 C5. Myślę też nad modułem komfortu do drzwi z Phaetona, czyli "wspomaganie otwierania i zamykania". A z prostszych rzeczy zdalne otwieranie bagażnika + przycisk do zamykania. Dokupienie anteny z GPS na dach, anteny DVB-T z dekoderem do radia. Wymiana głośników, bo wszystkie pozrywane (?). Zakup jakiegoś niewielkiego subwoofera (może coś w oryginalnym stelażu w bok bagażnika?). Renowacja felg, ewentualnie wymiana na 19", prawdopodobnie z X5.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Temat postu: Re: [VW Passat B5 3B] Highline 1.8T AEB Alpa-Chino
PostWysłany: Pią 25 Sty, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Ludzie, ja rozumiem, że to nie jakiś mega rarytas, ale aż taki sztrucel z niego, że szkoda gadać?:D

VW User
VW User

Gadu-Gadu: 0
Auto: audi
kolego zmien lampy przód to odrazu zaczną sie kometarze:)

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Vw Golf 4 Generation
ori xenon na przód, znaczki VW na swoje miejsce, owiewki na szybach i folia out i będzie super baza ;)
koło planujesz bardzo dobre :ok: wnętrze też jest super :) działaj zobaczymy co tam wymodzisz

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Na razie (jak napisałem) na przedzie wylądowały oryginalne lampy h4+h7 - te się po prostu rozpadły...
Z przodu będzie fabryczny grill, tył zostaje gładki. Za owiewki dałem 160 Euro, zostają:P
Folia prawdopodobnie będzie błękitna (jak w mercedesach), a przód "fotochrom", czyli ta fioletowa.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 82 gości