Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 17 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 20 Cze, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

to teraz troche ja o gazie ;-) potrzebuje mikser blosa a najlepiej 2 szutki jeden do mnie do 9a a drugi do kumpla do vr6 i teraz pytanko jak pojechalem do moich gazownikow i mowilem o blosie to patrzyli na mnie jakbym o ufo mowił hehhe jest ktos w stanie mi zalatwic cos takiego i jakich kosztach ?? bo w poznaniu bylem w paru firmach i nikt nic takiego niemiał !! kolejne pytanie --naprawde na blosie aito lepiej chodzi ??
z gory dzieki za zainteresowanie tematem !!!

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4985237
Auto: 3BG AVF+
Co to jest Blos ??? wytlumaczcie prosze jak dziecku:)

Profil    4985237

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?t=5828

Nie ma co tłumaczyć bo za duzo tego ale dodaje linka gdzie jest wszystko na ten temat.

Zycze miłej lektury

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Cytuj:
potrzebuje mikser blosa a najlepiej 2 szutki jeden do mnie do 9a a drugi do kumpla do vr6 i teraz pytanko jak pojechalem do moich gazownikow i mowilem o blosie to patrzyli na mnie jakbym o ufo mowił hehhe jest ktos w stanie mi zalatwic cos takiego i jakich kosztach ??

Miałem ten sam kłopot dlatego sam szukałem i znalazłem.

Jak chcesz z silnikiem krokowym to nie ma problemu zamówisz w kazdej hurtowni czakramu. Koszt to 440 zł

Jak chcesz bez kroka to juz gozej bo go podobno nie produkują od 3 lat ale ja taki kupiłem nówke. Koleś sie ogłasza na allegro. Jest także namiar na niego w poprzednim moim poście w tym linku co zapodałem.

Dodam ze ja jestem zadowolony z gazu. Moc nie odstaje od benzyny praktycznie wcale(mam zamiar to potwierdzić w sobote na hamowni w gdyni)

2 sprawa co mnie cieszy to blos smiga na stozku a nawet całkowićie bez filtra na rajstopie: ]:[ No i 3 sprawa nie ma strzałów bo konstrukcja to wyklucza wiec nie bedą ci wiercić w aucie zeby miał jak oddychać podczas strzału. No i 4 chyba najwazniejsza nie ma zwązki w dolocie !!!! przykład
Obwodowa trójmiasta na benzynie : 180 do 210 km/h w zalezności od pochyłości
a na gazie od 160 do 210 km/h

Dadam na koniec ze cały czas jestem w trakcie regulacji!!! wiec jak osągne cel końcowy to prawdopodobnie pojedzie lepiej nić na benzynie!!

Mój silnik 1.8 PF z golfa GTI. Blos załozony przed przepływomiezem. Dla zainteresowanych moge zucić fotke na priwa jak to wygląda. Mam najprostrza instalke za 1400 zł bez zbednej w tym przypadku elektroniki, bo wszystko regulujesz blosem.

Pozdrawiam

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 80 TDI, BMW e46 330D
venom napisał(a):
shade jakie masz spalanie w swoim vauerku i ile Cie kosztowala instalka??

Cena taka jak evolution pisze :) 2500zl, u niego zakladalem. Spalanie mam na poziomie 18l/100km w miescie i ok 11-12l/100km w trasie. Z czego to wychodzi ok 2-3 litrow wiecej niz na benzynce

evolution napisał(a):
co do ceny to odpowim ja 2500 PLN. co do spalania dokladnie to ci Leszek powiedziec moze ale z tego co wiem to jest nie zle

Fakt, nie jest zle, ale odkad kupilem auto to chyba jeszcze nie jezdzilem na wpelni "sprawnym" silniku, wiec tak sobie mysle, ze jak zostanie wszystko dopiete na ostatni guzik to spalanie ogolnie spadnie, bo 15l/100km na PB to chyba troszke za duzo jak na miasto (?) choc moze faktycznie mam taka ciezka noge ;)

Temat postu:
PostWysłany: Wto 21 Cze, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

strasznie drogi ten mikser ;-( no nic cza bedzie nie żrec nie palic a kupic hehhe zaraz porozgladam sie na allegro ;-)

Temat postu:
PostWysłany: Wto 28 Cze, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

jutro dowiem sie u siebie w robocie ile to kosztuje dokladnie ale jush do paru autek to zakladalismy :ok: sprawa

Temat postu:
PostWysłany: Pon 04 Lip, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam.
Mam pytanko odnosnie gazu. Posiadam mk3 gti 2.0 8v. Jaka instalacje najlepiej zalozyc do niego??? Z gory dzieki za odpowiedz

Temat postu:
PostWysłany: Wto 05 Lip, 2005 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4985237
Auto: 3BG AVF+
Mam w golfie II gaznik 2E2 i instalke pierwszej generacji, nie mam zadnych zwezek na dolocie. Czy w moim aucie pojdzie zalozyc blosa i czy ma to jakis sens???

Profil    4985237

Temat postu:
PostWysłany: Pią 15 Lip, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Wyjmował już ktoś butlę z gazem? Muszę swoją wyjąc na czas spawania i zastanawiam się na ile jest to bezpieczne...

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

robot napisał(a):
Wyjmował już ktoś butlę z gazem? Muszę swoją wyjąc na czas spawania i zastanawiam się na ile jest to bezpieczne...

Przy butli są zaworki, które musisz zakręcic... później spokojnie mozesz poodkręcac przewody i wyciągac butle...

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

SantoS napisał(a):
robot napisał(a):

Przy butli są zaworki, które musisz zakręcic... później spokojnie mozesz poodkręcac przewody i wyciągac butle...

mam jeden duży zawór napewno, dziś zobaczę czy są jeszcze jakieś. na ile takie wyjmowanie jest bezpieczne, Santos?

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Muszą byc 2 zaworki... Jeden od tego przewodu co leci z wlewu a drugi z tego co idzie do silnika... Hmmm... Jak zaworki będą szczelne w 100% to w 100% jest to bezpieczne ;) Jedynie po zamontowaniu musisz sprawdzic szczelnosc... Czy gdzies gaz nie ucieka.

Temat postu:
PostWysłany: Wto 19 Lip, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

w moim pasku 1.8 wielopunktowy wtrysk, oznaczenie silnika PB, mam założony gaz landi, problem polega na tym że dłuższy czas jeżdzone było na gazie i teraz sa problemy podczas odpalania na zimnym silniku, odpala oki ale dusi sie strasznie na benzynie, na początku nie może nawet wejść na 2000 obr. coby na gaz przełączyło, na zimnym silniku na benzynie falują obroty na gazie mniej, jak sie zagrzeje to obroty na benzynie oki na gazie pływywaja, na jałowym biegu na gazie obroty spadają do 1500 konieczne jest dotknięcie pedału gazy żeby spadły do 900, generalnie chodzi o falowanie obrotów, wymieniony został filterek gazy i spuszczony szlam, wymienione świece na NGK oraz czyjnik temperatury (niebieski), w warsztacie gdzie montowałem gaz powiedzieli że to wina silnika wolnych obrotów i tyle, odczyt z podłaczenia z komputerem oki, nie wiem o co biega? podobno trzeba podnieść obroty na benzynie i wtedy nasterować obroty na gazie, moze za niskie som?? wymiana przewodów WN może pomóc??

Temat postu:
PostWysłany: Czw 21 Lip, 2005 
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
odepnij aku bo bleda zlapal ecu od gazu i bedzie po klopocie a co do silniczka stabilizacji to nie zawsze silnik wolnych obrotow wyjdzie w bledach

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 17 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 40  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości