Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [leon] Turbina do 300HP BAM/AUQ
PostWysłany: Sob 18 Lut, 2012 
VW User
VW User

Gadu-Gadu: 20315237
Auto: Seat Leon
Panowie mam dylemat jaka turbine wybrac do mojego 1,8T
Moc planowana max 300HP
Do wyboru mam Garreta GT28RS ale jest na łożysku kulkowym wic co z tego ze nówka jak nie ma gwarancji
Potem jest Turbina z EVO9 przebieg 24tys km nie ma oznak zuzycia i wydaje się ok ale nie wiem na jakim łozysku jest
Potem jest turbina KKK coś tam 07 chyba z Busa i ja ogarnia regeneracja.

Mowie odrazu ze w gre nie wchodza zadny hybrydy K04 itp !!
Woel miec ciut wydajniejszą turbine która bedzie pompowac 1,5Bara i bedzie pracowac na 60% niz Hybryde K04 która bedzie musiala napipszac 100%

Licze na jakies propozycje z waszej strony i opinie bo moze nie trzeba sie bac tych łożysk kulkowych tylko ze nik tego nie regeneruje :/

jeszcze teraz pojawiła się opcja na GT3271 nowa za połowe tego co GT28RS na łożysku ślizgowym
Ale nie wiem czy to sie zmiesci w ogóle z tyłu

Profil    20315237

Temat postu: Re: Turbina do 300HP BAM/AUQ
PostWysłany: Nie 19 Lut, 2012 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
gt28rs i td05 wystarcza na moce wieksze niz 300ps, do garretta kupisz zeliwny kolektor w dobrych pieniadzach i jesli masz w dobrej cenie sprezarke to calkiem korzystnie to wyjdzie, ciut gorzej jest z turbiną z evo.. bo ta mozna tanio wyrwac a sam kolektor np w MG Motorsport chca 2000zł + jeszcze downpipe i dolot do turbo jak juz szukasz takich turbin to bez sensu 300ps bo ja np na samej k04 (nie hybryda) mam 275ps bylo i 281 ale przebieg moementu byl gorszy wiec został wygładzony i wyszło co wyszło. wiec 275 to tez okolice 300. juz lepiej isc pod 340ps z turbina z evo lub gt2871r bo dosc spora flote wydasz na dojscie do 300ps gdzie mozna miec 340-350ps. oczywiscie trzeba dolozyc jeszcze pare innych gratów do tego, wtryski, pompa, kolektor dolotowy, najlepiej wałki z ADR i głowica z ADR

ps: tez jestem na etapie poszukiwan turbo, wtryski juz mam 450ccm przy 3 barach, przy 4juz ponad 530ccm, powiem ci ze dociagniecie do tych 340-350ps wiaze sie z nie małym woriek floty potrzebnym na to. kazdy kon ktory chcesz wiecej niz daje program w tym silniku deczko kosztujei trzeba dobrze sie zastanowic nad kazdym rozwiazaniem

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu: Re: [leon] Turbina do 300HP BAM/AUQ
PostWysłany: Pon 20 Lut, 2012 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
tu jest ladny projekt na turbie TD05 i jest to chyba jedna z lepszych turbosprezarek na moce ponad 300ps do 1.8T

http://www.racingforum.pl/index.php?sho ... =0&start=0

Profil    8234490

PostWysłany: Wto 21 Lut, 2012 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

szkoda tylko ze tanio mozna ja dorwac a wszystko to by ja zaadoptowac to juz spore koszty

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

spawajac kolektor i DP w mniej renomowanym warsztacie od MG koszty moga byc minimalnie mniejsze no ale niestety nie ma co liczyc ze zrobi sie 3XX PS za 2tys

Profil    8234490

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

no niestety masz racje... ale i tak ja tez dowiadywalem sie u mnie renomowanych warsztatów to niektórzy tez jak MG krzyczeli 2 klocki za sam kolektor..

Image
 Profil    1197028

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

majac flansze pod glowice i turbo to koszty napewno by zmalaly bo patrzac na budowe kolektora z projektu ktorego wkleilem wyzej nie jest on jakos bardzo skomplikowany i koszty pospawania takiego posiadajac flansze powinien byc nizszy niz np w MG

Profil    8234490

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

flansze to nie problem... i gwarantuje ci ze wiele cena by sie nie zmieniła majac takie flasze juz. moim zdaniem jak juz komus to zlecasz to szkoda zachodu z kupowaniem flansz na wlasna reke

Image
 Profil    1197028

PostWysłany: Śro 09 Maj, 2012 
VW User
VW User

Gadu-Gadu: 20315237
Auto: Seat Leon
Troche odswiwrze temat

Popierwsze nikomu roboty ni będe zlecać

Z tymi turbinami to jest czeski film

Kupiłem GT28RS Nówka
ALE.. Brak gwarancji mimo tego ze mamy dmuchac 300HP i wykorzystac 55%-60% jej potencjału.
Nikogo to nie obchodzi ze nie ebdzie przeciazana
Gwarancji nie ma i ch***.

GT28RS Sprzedane

Kupiłem TDL06HR 16G 9,8 Twin Scroll z Mitsubischi EVO9

Dlaczego ??

Auto miało przejehane 150tys km
A mimo tego Turbo igła , nie wierzyłem, Tym bardziej ze nikt nie kupuje EVO w wersji MR żeby se pyrkać pomalutku.

Dwa turbina na inny łozysklu nuiz GT Da sie ją regenerowac jak okaze sie ze bedzie sie sypac
Daje potencjał do ok 430HP potwierdz\one wykresem na którymś forum w S3

jedyny minus to montaz ... ale jaki to minus skoro it ka trzeba robic kolektor od nowa ??

To jak turbo sie spisze i ile wydmucha maxymalnie mozecie sledzic w moim temacie
na dzien dzisijszy z 0,9-1,0 BAR ma byc ok 300HP

Profil    20315237

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości