Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 7 z 23 [ 331 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [bora 1.9Tdi,LW5Z] lukasz5oo by Rumak
PostWysłany: Sob 20 Sie, 2011 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Polo 6n2/Jetta
Wiec tak ostatnio autko stało sporo w gararzu wiec zabrałem sie za odswieżenie lakiery. Na początek do solidnego mycia ,nastepnie zmywacz poszedł w ruch aby pozbyc sie np smoły z nadkoli itd. W dalszej kolejnosci poszła glinka i mimo że autko było juz po w miare solidnym oczyszczeniu to miał co robic:
Image
Po glince przyszła pora na mycie i regeneracje lakieru która pomogła zniwelowac efekt tak zwanej ''skórki pomarancza''.Po wszystkim przeciagnełem auto 2 krotnie tewadrym woskiem ;) .Efekt wydaje mie sie dosc dobry widac że autko nabrało żywszej barwy a lakier głebi. Na koniec pracy zaskoczył mnie mile mój lakiernik który przywiuzł mi zderzaczek tył :)

A tu fotka juz złożonej borówki:
Image

Było 6N
Była Borówka
viewtopic.php?f=98&t=52443&view=unread#unread
Jest 6N2
viewtopic.php?f=98&t=86458&hilit=polo+by+rumak
Jest Jetta
viewtopic.php?f=98&t=100154

PostWysłany: Sob 20 Sie, 2011 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: 535D, T2, Seicento Rally, S3 itd
Hej, teraz tył pasuje do Votexa z przodu :) planujesz jakieś inne koła na przyszły seozn?

PostWysłany: Czw 25 Sie, 2011 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

jajek napisał(a):
Hej, teraz tył pasuje do Votexa z przodu :) planujesz jakieś inne koła na przyszły seozn?

Dokładnie taki był zamiar podpasowac go do przedniego votex-a. Może kiedys na tyle zawita orgianał votex ;) . Jesli chodzi o przyszły sezon i koło :hmm: , to powiem tak gdy wypalą moje plany to na wiozsne zawita może nowy projekt .Marzy mi sie jetta GLI. A jesli nie , to modzimy dalej borówke z tym że bede szukał napewno bardziej wyszukanego koła w 18-19 calach :)no i w koncu trzeba ruszyc cos z audio ale już za troche jesien wiec sporo bedzie czasu wieczorami by podłubac w aucie.

I kilka fotek na nadchodzace zakonczenie sezonu ;)
Image
Image
Image
Image

Ps: wciąż szukam kratek do votex-a może ktos wie gdzie dostac??.z góry dzienki za info zapraszam do oceny ;)

Było 6N
Była Borówka
Jest 6N2
Jest Jetta

PostWysłany: Nie 18 Wrz, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 1726212
Auto: Vw Bora
Naprawdę ładna ta bora chciałbym kiedyś dojść do takiego stanu.
Powodzenia.

Profil    1726212

PostWysłany: Śro 28 Wrz, 2011 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Bercikusek napisał(a):
Naprawdę ładna ta bora chciałbym kiedyś dojść do takiego stanu.
Powodzenia.

Dieki za dobre słowo :) , jak dla mnie autko jest jeszcze dalekie od ideału :smutny:

Tymczasem zastanawiam sie nad boczkami wnętrza w takim oto odcieniu ewentualnie w kratę niebiesko czarną .Zastanawiam sie tylko czy nie za dużo będzie tego niebieskiego :hmm: ?? ?? . Materiał dość fajny bo ma ładna wyściółkę na gąpce. Co sądzicie o tym ??

Image

Było 6N
Była Borówka
Jest 6N2
Jest Jetta

PostWysłany: Śro 28 Wrz, 2011 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2235016
Auto: Bora Variant AJM, Passat B3 Variant AAZ, Passat B3 Variant SB
Mi się też wydaje, że trochę dużo tego niebieskiego będzie :-D
Z krata wydaje mi się, że ciekawiej by to wyglądało ;)

Profil    2235016

PostWysłany: Czw 29 Wrz, 2011 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4657508
Auto: Octavia I 1.8T
ja mam u siebie w boracie niebieski boczki na drzwiach i siedzenia niebieskie :) ale to fabryczne są i nie wyglądają najgorzej :ok:

Profil    4657508

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Alik TDI napisał(a):
Mi się też wydaje, że trochę dużo tego niebieskiego będzie :-D
Z krata wydaje mi się, że ciekawiej by to wyglądało ;)

No własnie krata niebiesko czarna wydaje mi sie że by załatwiła sprawe. Ale ciekawie wygladała by opcja gdyby ten niebieski przepikować czarna nicią w kratę.
uop napisał(a):
ja mam u siebie w boracie niebieski boczki na drzwiach i siedzenia niebieskie :) ale to fabryczne są i nie wyglądają najgorzej :ok:

Możesz pokazać jak to w org. sie prezenci u ciebie ??

Było 6N
Była Borówka
Jest 6N2
Jest Jetta

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

lukasz5oo :ok:

na razie takie stare ale jak chcesz to mogę zrobić lepsze ;)

Image

Profil    4657508

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2011 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

U Ciebie ten niebieski jest taki stonowany a mój znacznie żywszy. Wciąż się zastanawiam co by dobrać ?? aby to pasiło. Dzis trchę rozmyślałem na ten temet i wpadłem na pomysł wrzucenia takiego samego materiału ale czerni przepikowanej białą nicią .Widziałem taki motyw chyba w mk4 .Jak dobrze pójdzie to w nadchodzącym tygodniu będzie w aucie ;)

Było 6N
Była Borówka
Jest 6N2
Jest Jetta

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2046639
Auto: A4 & Bora
Moim zdaniem za dużej żarówy nie ma co robić we wnętrzu... Na początku może i będzie to dawać fajny efekt, ale z czasem może zacząć Cię męczyć

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

lukasz5oo

kolor na zdjęciu wydaje się jasny ale to przez flesza z aparatu, tym bardziej i tak nie wiem do czego pasuje bo borata mam czarnego :)

Profil    4657508

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: VW Scirocco
borowik całkiem, całkiem
oczywiście robisz auto tak żeby się Tobie podobało i Ciebie cieszyło ale............ dla mnie jeśli chodzi o lampy to wolał bym zwykłe czarne lub oryginalny xenon
co do zderzaków to dla mnie to jest pomyłka ale tylko i wyłącznie dla tego bo nie podoba mi się ten wzór, ładnie masz zrobione i pomalowane ale wzór dla mnie kiepski ( wiem że ciężko znaleść zamiennik do bory a więc wolałbym oryginały + pakiet GLI) jeszcze coś co mnie gryzie w oko to fakt że nowe zderzaki są gładkie a na drzwiach nadal masz listwy. co do kółek to też wszystko kwestia gustu. osobiście wolał bym wsadzić 18-stki bo przy takiej samej glebie jak teraz po pierwsze miał byś lepiej wypełnione nadkola przy 18-stkach i szpara między oponą a błotnikiem by była wyeliminowana a dodatkowo auto było by trochę wyżej - od podłogi do ziemi. piszesz że auto jeździ na co dzień a więc kolejny +) ja u siebie mam 18-stki i auto dzień w dzień musi zawieść mnie do pracy, od roku wożę borą graty na budowę, cement, cegły itp itd a elegancko daję radę.

działaj i życzę powodzenia - na pewno następny sezon będzie owocny

PostWysłany: Sob 01 Paź, 2011 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Trewor87 napisał(a):
Moim zdaniem za dużej żarówy nie ma co robić we wnętrzu... Na początku może i będzie to dawać fajny efekt, ale z czasem może zacząć Cię męczyć

Dokładnie a ma mie sie to podobać na początku ale np też za rok może dwa. No dwa to może przesada bo przeważnie auto nudzi mi się po 2no góra 3 sezonach :smutny:
uop napisał(a):
lukasz5oo
kolor na zdjęciu wydaje się jasny ale to przez flesza z aparatu, tym bardziej i tak nie wiem do czego pasuje bo borata mam czarnego :)

Właśnie ,masz czarna borówke to jest jakiś kontrast ;) a u mnie auto niebieskie i wnętrze niebieskie wiec chyba troszkę za dużo tego :) .Wiec prawdopodobnie bede z ta czernią działał.
-=RAFAL=- napisał(a):
borowik całkiem, całkiem
oczywiście robisz auto tak żeby się Tobie podobało i Ciebie cieszyło ale............ dla mnie jeśli chodzi o lampy to wolał bym zwykłe czarne lub oryginalny xenon
co do zderzaków to dla mnie to jest pomyłka ale tylko i wyłącznie dla tego bo nie podoba mi się ten wzór, ładnie masz zrobione i pomalowane ale wzór dla mnie kiepski ( wiem że ciężko znaleść zamiennik do bory a więc wolałbym oryginały + pakiet GLI) jeszcze coś co mnie gryzie w oko to fakt że nowe zderzaki są gładkie a na drzwiach nadal masz listwy. co do kółek to też wszystko kwestia gustu. osobiście wolał bym wsadzić 18-stki bo przy takiej samej glebie jak teraz po pierwsze miał byś lepiej wypełnione nadkola przy 18-stkach i szpara między oponą a błotnikiem by była wyeliminowana a dodatkowo auto było by trochę wyżej - od podłogi do ziemi. piszesz że auto jeździ na co dzień a więc kolejny +) ja u siebie mam 18-stki i auto dzień w dzień musi zawieść mnie do pracy, od roku wożę borą graty na budowę, cement, cegły itp itd a elegancko daję radę.

działaj i życzę powodzenia - na pewno następny sezon będzie owocny

Co do lamp to wiem że ogr. czarne były by spoko ale co zobaczę bore to każda takie ma .Xsenon jak najbardziej ale znalesć coś w rozsądnej cenie i w dobrym stanie niestety ciężko. Jeśli chodzi o zderzaki to powiem tyle zawsze podobał mi się pakiet votex-a dlaczego ?? odpowiedz prosta bo jest tego bardzo mało na ulicach a jeśli u kogoś spotkam to przeważnie z laminatu :lipa: . Koło wiem że nie powala, ale na przyszły sezon pojawi się lepsze koło .Zdradzę tylko tyle że maży mi się skręcana 19''. Ewentualnie 18'' ale dobry walec ;)

Było 6N
Była Borówka
Jest 6N2
Jest Jetta

PostWysłany: Sob 01 Paź, 2011 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2046639
Auto: A4 & Bora
lukasz5oo napisał(a):

Co do lamp to wiem że ogr. czarne były by spoko ale co zobaczę bore to każda takie ma .Xsenon jak najbardziej ale znalesć coś w rozsądnej cenie i w dobrym stanie niestety ciężko.

Czasem okazje się trafiają, musisz tylko cierpliwie szukać :ok: Wiem to po sobie bo udało mi się trafić ksenon do Golfa w dobrej cenie, i to nawet ze wszystkimi zaczepami :P Do Bory może i trudniej, ale nie jest to niemożliwe :-D

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 7 z 23 [ 331 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości