Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 23 z 35 [ 522 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [audi A3 8L] by chochLa
PostWysłany: Czw 11 Sie, 2011 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
Gratulacje za puchar jamajama

Lmpy tył zdecydowanie ładniejsze , podoba mi się :ok:

co do tylniej wycieraczki ... to z jednej strony niby miał ale rację z drugiej dałeś się zrobić ;) ----- to tak jak z kłamcą - jak kłamca mówi że mówi prawdę to kłamie czy prawdę mówi ;P według prawa polskiego wycieraczka ma być ale z drugiej strony przepisy są dziurawe i idzie to obejść ;)

Ostatnio edytowany przez krzyh, Pią 12 Sie, 2011, edytowano w sumie 1 raz

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5078333
Auto: VW Corrado
prawda jest take ze gdyby chcial powalczyc o wycieraczke to na dzien dobry dostal by 500zl za rejestracje :) a tak zamontowal rejestracje spowrotem wywalil wycieraczke i jest ok :) juz sie go tak czepiac nie beda

a co do dzisiejszej wycieczki czekamy na wykres :)

Profil    5078333

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3198954
Auto: Leon 1m, Passat B3
Jak na ASZa to napedza sie ASZ za fajnie. :ok: ;)

Dobra robota i dzieki za dzisiejsza kreseczke. piwko

Profil    3198954

PostWysłany: Pią 12 Sie, 2011 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5217637
Auto: Cordoba SX abf
Właśnie gdzie aktual :< ;p

Profil    5217637

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9667762
Auto: AWDI A3
heh chwalic sie tu zaraz prosze bo ja nie w temacie :hmm:

Profil    9667762

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

michal 6n napisał(a):
prawda jest take ze gdyby chcial powalczyc o wycieraczke to na dzien dobry dostal by 500zl za rejestracje

nie prawda ;) ;P i tak to własnie jest i jak to sie mówi za niewiedzę się płaci ;)
kolego michal 6n taryfikator jaśnie określa wysokośc mandatu z ingerowanie w oznaczenia pojazdu i są dwa punkty do których władza może się odnieść a więc tak :

* zakrywanie tablic rejestracyjnych lub innych wymaganych tablic albo znaków, które powinny być widoczne 100 zł

oraz

* ozdabianie tablic rejestracyjnych oraz umieszczanie z przodu lub z tyłu pojazdu znaków, napisów lub przedmiotów ograniczających czytelność tych tablic 50 zł

i w zalezności od nastroju lub chęci pokazania jakiej on to nie ma władzy lub jak bardzo nie lubi tuningowców może odnieść sie tylko i wyłącznie do jednego z dwóch punktów

więc nie wiem skąd wziołeś 500 zł ;) :P ;P władza bardzo lubi takich kierowców co nie znają się a oni tylko punkty sobie nabijają do awansu ;)

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5078333
Auto: VW Corrado
krzyh napisał(a):
michal 6n napisał(a):
prawda jest take ze gdyby chcial powalczyc o wycieraczke to na dzien dobry dostal by 500zl za rejestracje

nie prawda ;) ;P i tak to własnie jest i jak to sie mówi za niewiedzę się płaci ;)
kolego michal 6n taryfikator jaśnie określa wysokośc mandatu z ingerowanie w oznaczenia pojazdu i są dwa punkty do których władza może się odnieść a więc tak :

* zakrywanie tablic rejestracyjnych lub innych wymaganych tablic albo znaków, które powinny być widoczne 100 zł

oraz

* ozdabianie tablic rejestracyjnych oraz umieszczanie z przodu lub z tyłu pojazdu znaków, napisów lub przedmiotów ograniczających czytelność tych tablic 50 zł

i w zalezności od nastroju lub chęci pokazania jakiej on to nie ma władzy lub jak bardzo nie lubi tuningowców może odnieść sie tylko i wyłącznie do jednego z dwóch punktów

więc nie wiem skąd wziołeś 500 zł ;) :P ;P władza bardzo lubi takich kierowców co nie znają się a oni tylko punkty sobie nabijają do awansu ;)

no tak ale te podpunkty odnoszą sie do tablic które są na samochodzie ale sa nie czytelne, ja znalazlem taki artykół który mówi o braku tablic

http://www.auto-swiat.pl/1-jak-zalatwic ... yjnych-100

Profil    5078333

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

michal 6n napisał(a):
no tak ale te podpunkty odnoszą sie do tablic które są na samochodzie ale sa nie czytelne, ja znalazlem taki artykół który mówi o braku tablic

dlatego pisałem że ewentualnie może się odnieść do tych punktów ;) ale 500 to między książki może sobie wsadzić , w życiu bym mu takiego mandatu nie podpisał (i nigdy nie podpisłem , bez tablicy śmigałem ze dwa lata łącznie z wypadami na zlot cultstyle do DE ... kotroli miałem bardzo dużo i za każdym razem pierwsza była gadka dlaczego nie mam tablicy a i w sumie to zawsze było powodem zatrzymania mnie do kontroli) , albo według taryfikatora albo do widzenia , nie ma najmniejszych PODSTAW PRAWNYCH to wystawienia tak wysokiego mandatu - bywaja różne sytuacje i to dlaczego nagle znikła ;) i wszystko zależy jak z władzą rozmawiasz .... nie będe dawał przykładów bo wszyscy zaczną śmigać bez tablic :P i jak to sie mówi dobry bajer połowa sukcesu :-D

jazda bez dwóch tablic to inna działka tak samo jak tablice podrabiane np us z naszymi numerami (fachowo to nazwa się fałszerstwo jeśli masz na niej chologram bo jeśli nie ma to też mogą sobie pogadać o 500 ;) )

specjalnie przesiedziałem od godz 18 do teraz szukając jakich kolwiek podstaw do wystawienia 500 zł mandatu , przeszukiwałem różne fora w tym prawne , strony policji , czytałem artykuły gazet, byłem nawet na forum prawojazdy i nie znalazłem absolutnie nic na ten tamat - czasami przewijały się mandaty (lub raczej że może wystawić) 100 zł które były by podciągnięte pod powyzszy punkt ale nigdzie nie było mowy o 500 stówach , po prostu policja na dzień dzisiejszy nie ma żadnych podstaw prawnych do wystawienia takiego mandatu za brak jednej tablicy - taryfikator tego nie przewiduje , w prawie o ukaraniu też nic nie ma ... znaczy niby cos jest ale są takie luki że bez najmniejszych problemów idzie to obejść , na tą chwilę jeśli nie masz tablicy to według policji masz pojazd nie komplety , nie oznakowany czyli nie dopuszczony do ruchu i za to można zabrać jedynie dowód i na tym się sprawa kończy
Scholować też nie mogą bo cholowanie odbywa się wówczas kiedy pojazd bezpośrednio zagraża ruchu , stoi sobie bez tablic lub kiedy zabrano kierowcy uprawnienia a nie ma mozliwości zabrania pojazdu przez osobe trzecią . ;)

kiedys mi policjant powiedział - daj mi człowieka a ja znajde na niego paragraf ;)

ps - a zacytuję sobie jedną ze znalezionych wypowiedzi ... bo jakos mi się spodobała ;)

'' ....... ale dokładnie to o TABLICĘ REJESTRACYJNĄ chodzi o zdjętą umyślnie lub nieumyślnie bo się tego nie udowodni,o jej całkowity brak na samochodzie i w samochodzie.Załóżmy sytuację.Kierowca mieszka w Gdańsku jedzie do Zakopanego zdejmuje w domu tablicę bo fotoradarów sporo jest.Polcjant np. w Zakopanem na drodze nie udowodni nigdy czy spadła i zginęła czy umyślnie odjęta.Kierowca oczywiście nawet jak ma ją w garażu powie ,że odpadła gdzieś.Więc znamion wykroczenia nie wyczerpuje mandatu nie będzie.Ale Policjant jak wyczuje,że się go w ...robi i zatrzyma dowód rejestracyjny i wypisze pokwitowanie bez terminu ważności.Teoretycznie nie można już jechać ,a do domu trzeba wrócić.Każda kontrola drogowa to jazda bez dokumentu i 50 Zł ,a ponadto dowód rejestracyjny przesyłany jest tam .... ""

PostWysłany: Sob 13 Sie, 2011 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4141986
Auto: mk1 3.2 V6
Dobra Panowie prawda jest taka, że nie ma się co z nimi kłócić bo jak będą chcieli to i tak udupią.. ;)

Jak już wyżej koledzy wspomnieli byłem na programie u Pachury którego pozdrawiam i dziękuję za fachowe podejście do tematu ;)

Image

W 100% jestem zadowolony z uzyskanej mocy ;)
PS. Obciąłem przez przypadek na fotce moment obrotowy ale wyszło 381,1Nm :P

Profil    4141986

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3366290
Auto: Audi A3 8l
no to musimy stanac na kresce :p

Profil    3366290

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4141986
Auto: mk1 3.2 V6
dzienciol napisał(a):
no to musimy stanac na kresce :p

okej :D

Profil    4141986

Temat postu: Re: [audi A3 8L] by chochLa 170BHP / 381Nm
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2444001
Auto: Jetta A2 Coupe
klasa jest to twoje audi, bardzo mi się podoba, dobre podejście do tematu :)

5.Cult-Style.de '08, Tuningowisko '08, Volksfest OSLO '08
6.Cult-Style.de '09, Tuningowisko '09, Pleszew VWigwamy '09, Wolfsgruppe VAG Event '09
7.Cult-Style.de '10, II VAG Meeting Bielawa'10, IV Zlot VAG Nysa '10, Wolfsgruppe VAG Event '10
8.Cult-Style.de '11, 30.GTI Treffen am Worthersee'11, Wolfsgruppe VAG Event '11
9.Cult-Style.de '12, 31.GTI Treffen am Worthersee'12, 3#Event Raceism, Wolfsgruppe VAG Event'12
10.Cult-Style.de'13, Oldschoolsuicideparty '13, 4#Event Raceism, Style'd
 Profil    2444001

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 792238
Auto: Mk1 GTD 82r + Audi 100 c2 81r
Ale ładnie Pachura ci podwindował koniki ;) Kurde 170 w tak małej budzie i z tym momentem musi robić niezłe zamieszanie ;) Nie obraziłbym się za takie wozidło ;)

Co do mandatu, to policjant k...s i tyle. Tyle przestępstw w Polsce, kradzieży, rozbojów a te pacany o takie gówna się czepiają. Brak słów... ;/

Jak to się mówi... jak twój brat jest policjantem, to nie masz już brata, tylko policjanta, na całe życie ;)

DOBRZE, że nie mam braci ;)

Gratki jeszcze raz

[MK1] Golf 5D BBS Bodykit projekt. Nie 3d, nie wąska lampa itd.
viewtopic.php?f=98&t=101432
 Profil    792238

PostWysłany: Nie 14 Sie, 2011 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4657508
Auto: Octavia I 1.8T
dobry wykres :) i w dobrej firmie jamajama

Hubciu

ja mam brata który jest "panem pałą" z drogówki i jakoś mnie to specjalnie nie smuci :) a nawet pomaga bo każdy mandat prócz tych z przenośnych fotoradarów bierze i anuluje :)

Profil    4657508

PostWysłany: Nie 14 Sie, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 792238
Auto: Mk1 GTD 82r + Audi 100 c2 81r
uop napisał(a):
dobry wykres :) i w dobrej firmie jamajama

Hubciu

ja mam brata który jest "panem pałą" z drogówki i jakoś mnie to specjalnie nie smuci :) a nawet pomaga bo każdy mandat prócz tych z przenośnych fotoradarów bierze i anuluje :)

No to masz jeszcze brata ;) Przynajmniej w stosunku do ciebie. I widzisz, taka sprawiedliwość na tym świecie. Tobie anuluje, a innym do...li żeby mieć premie do pensji ;)

Takie życie, koniec OT.

Chochla, tak jak mówiłem, autko MISZCZ! ;D

[MK1] Golf 5D BBS Bodykit projekt. Nie 3d, nie wąska lampa itd.
viewtopic.php?f=98&t=101432
 Profil    792238

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 23 z 35 [ 522 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 35  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości