Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 2 [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [passat b5fl] 1.9 TDI 131km bulgotanie
PostWysłany: Śro 18 Maj, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf 3 Vr6
Jak z chłodnicą wszystko ok, to leć od wyrównawczego w dół.

PostWysłany: Pią 20 Maj, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

chyba odpuszczę temat, szukanie przyczyny tego bulgotania to walka z wiatrakami. Auto jest używane przez żonę i płynu przy jej jeździe nie bierze, za miasto nie wyjeżdża więc jak się zepsuje to jakoś baba do garażu dopcha;)

PostWysłany: Nie 22 Maj, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: mk1 cabrio 16v turbo; Audi A4 B7 1,9Tdi Air Ride
Kolego na sto procent to jest uszczelka a że nowsze tdi majom metalową to jak go nie gonisz to płynu nie ubywa miałem już takie przypadki

PostWysłany: Śro 25 Maj, 2011 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2235016
Auto: Bora Variant AJM, Passat B3 Variant AAZ, Passat B3 Variant SB
mk1turbo napisał(a):
Kolego na sto procent to jest uszczelka a że nowsze tdi majom metalową to jak go nie gonisz to płynu nie ubywa miałem już takie przypadki

ja miałem właśnie taki przypadek, że jak trochę depnąłem to ubywał płyn a jak jeździłem delikatnie to nie ubywał. Do wymiany była uszczelka pod głowicą.

Profil    2235016

PostWysłany: Czw 26 Maj, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master

Koledzy już to tłumacze i tłumacze powiem wam gdzie nawet ten płyn ucieka jak robi się doże ciągnienie w układzie i płyn wypycha nadmiarem a jak zamulasz to nie ma problemu

PostWysłany: Pon 04 Lis, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Auto: vw passat b5
witam serdecznie mam paska i też mam to bulgotanie i wymieniłem zbiorniczek płynu chłodniczego i teraz korek zamówiłem i powiem że mam mokro pod zbiorniczkiem że tam ciśnienie mi się robi i przez korek mi wygania nie wiem dlaczego sprawdziłem płyn czy nie ma dwutlenku węgla i okazało się że nie uszczelka jest ok ,i nie wiem czy termostat mi otwiera ,albo nagrzewnica jest zapchana .także temat podejmowany przez 4 mechaników i dalej nic jak ktoś coś wie co mogło by pomóc to daj cyne bo 5l płynu tyg i nie mam pomysłu co dalej?

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

mój adres email danielpolinski@gmail.com

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Przerabialem taki temat u siebie: obuudowa serwo byla nie szczelna i zasysala wode z podszybia w okresie opadow szczegolnie. Ogolnie i tak byla w nim masa wody i przy wylaczaniu silnika wlasnie byly odglosy bulgotania. Do tego byly tez problemy z blokujacym sie pedalem hamulca Kupilem nowe serwo na allegro, do tego na zapas wymienilem pompe. Ogolnie gdyby auto nie stalo w trakcie naprawy jeden dzien pod chmurka w czasie deszczu, nie doszlibysmy do tego. I tak stracilismy miesiac na szukanie przyczyny. Wczesniej tez zniknal plyn ze zbiornika chlodzenia i nigdzie go nie bylo widac
U mnie to bylo w tdi 130ps. Po oznaczeniu serwa doczytalem, ze to czesta przypadlosc tego modelu serwa.
Moze moja sytuacja cos podpowie.

2007:Kotlin,Cultstyle.de,Bautzen,Blasen,Brzezie
2008:Cultstyle.de,VWMania,VAG Event
2009:Cultstyle.de,VAG Event,MIVW
2010:Ult.Dubs,Cultstyle.de,Wsee,OSS,VAG Event,MIVW,Cultstyle.pl,Cultoberfest
2011:Ult.Dubs,Cultstyle.de,Wsee,VAG Event,MIVW,Cultstyle.pl,VW Fanatics,E38,WolfsgruppeBBQ
2012:VAG Event
2013:Cultstyle.de,OSS,VAG Event,DubIt
2014:Ult.Dubs,BBQ,WSee,XS Berlin,Rcsm,VAG Event,DubIt,BugShow Spa,MIVW,Airlift BBQ

VW Zone Master
VW Zone Master

kolego wygląda to na uszczelkę pod głowicom lub pęknietom głowice naj lepiej to sprawdzić na trasie nalać do stanu i pogonić auto stała prędkością najpierw 120 z 10 kilometrów nie powinno się nic dzać potem test tak samo 160 na budziku w nie których przypadkach małej nie szczelności nawet 180 na test i skaznik musi stać 90 stopni jak będzie wzrastał lub wyciskał płyn ze zbiorniczka to jest uszczelka lub głowica temat testowany nie raz a nawet pare dni temu to robiłem w pasku b6 a w de miał test dwutlenku węgla i nic nie pokazało a wymieniona uszczelka i jak rękom odjoł pamiętaj otym żeby sprawdzić szczelność głowicy bo lubi pęknąć

PostWysłany: Wto 05 Lis, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

we czwartek jadę do mechanika i będę dumał nie mam pojęcia od czego zacząć czy płukać układ i potem eliminować część po części bo gdy mam nastawioną temp na hi to ogrzewanie słabo mi grzeje ,ale gdy włączę na 23 st i na 1 dmuchania to piekarnik i mam wrażenie ,że to zapchana nagrzewnica jest powodem ciśnienia w układzie ,zobaczymy w czwartek tylko tego rozbierania tyle będzie dwa dni bez auta ach

PostWysłany: Śro 06 Lis, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master

jakby nagżewnica była za pchana to by cały czas słabo grzała a jak grzeje lepiej na niższym zakresie to może być popsuty jakiś silniczek sterujący kalpami nawiewu trzeba wejść kompem na climatronik i sprawdzić błędy a nagżewnica też słabo grzeje jak układ chłodzenia się za powietrza robi się poduszka w układzie i nie daje wszędzie płynu np do ogrzewania tuj jest jedna diagnoza uszczelka pod głowicom daj znać jak ogarniesz temat

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 2 [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości