Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 103 z 115 [ 1723 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [mk2 i inne] obecnie AUDI C4
PostWysłany: Śro 04 Maj, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 847916
Auto: Audi 100 c4 ~91~
Jestem tu nowy a więc wypada się przywitać :D
A więc Witam

Mam do ciebie pytanie: skąd wytrzasnąłeś sprężyny obniżające do audika ? Z zagranicy sprowadzałeś? Ile kapuchy kosztowało cie to ?
Posiadam ten sam model audika, tez zrzuciłem go na ziemie aczkolwiek na początku miałem ten sam problem co ty, wynikało to z tego ze z przodu mamy nadkole minimalnie wyżej :| Dałem przednie springi do hamrowania ale to nie to. Mam smaczka teraz na jakieś -70 przód i -60 tył i rozważam opcje. A co do gwintu do setki to są aczkolwiek wiąże się to z grubszym rzezaniem, trzeba kolumne mcpresona wyrzucić, zresztą te ceny nie zachęcają :(

Pozdro :) yupii

Profil    847916

PostWysłany: Czw 05 Maj, 2011 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3541762
Auto: Volkswagen Golf MK II 1.6 EZ
Śliczne jest to Audi :serce: mam straszny sentyment , pamiętam jeszcze jak mój ojciec miał 100 C2 ;) oby jak najlepiej się modziło :-D

Profil    3541762

PostWysłany: Pon 09 Maj, 2011 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8578444
Auto: BMW E36 325i coupe
zawsze mozna samemu gwint zrobic :P
a co do auta z tematu to ladne jest. az szkoda jezdzic na codzien tak zadbnym egzemplarzem.

Profil    8578444

PostWysłany: Śro 11 Maj, 2011 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
rprt napisał(a):
Mam do ciebie pytanie: skąd wytrzasnąłeś sprężyny obniżające do audika

z allegro ;) , udało mi się dostać nówki sprężyny -40 z H&R (-40 w teori bo przód tyle siadł , tył siadł na oponach i wyszło około -110 - musiałem dorobić tulejki pod talerzyki na amorkach) ... ceny niestety nie pamiętam ale byla niska , jeśłi bardzo chcesz to poszukam rachunku ;)

bazys_MKII napisał(a):
Śliczne jest to Audi mam straszny sentyment , pamiętam jeszcze jak mój ojciec miał 100 C2 oby jak najlepiej się modziło

e tam do ślicznego sporo brakuje :smutny: , co do modów to niestety do jetty dokładam a o tego tylko dbam na razie ;)

lukasz_61 napisał(a):
zawsze mozna samemu gwint zrobic
a co do auta z tematu to ladne jest. az szkoda jezdzic na codzien tak zadbnym egzemplarzem

sprawa nie jestr skomplikowana i wiem bo widziałem robione gwinty ;) , co do tego że ładne to mogę się zgodzic bo na tyle tylko zasługuje :smutny: ... i fakt szkoda jezdzić a już na pewno zostawiać na parkingu bo parkujący obok to w większości [....] nie będę przeklinał ;)

pozdr.

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

PostWysłany: Czw 14 Lip, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7981179
Auto: Audi V8 D11 4,2 6-gang Manual
i jak zrobiłeś w końcu tą sonde ?? zagadało auto wreszcie ?? czy ponownie ten sam problem ?? ja już problem z licznikiem rozwiązałem musiałem kupić drugi :( no ale wszystko działa :)

Profil    7981179

PostWysłany: Sob 30 Lip, 2011 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

nie robiłem bo każdą kase mam na Jette , sonde i silnik krokowy odłaczyłem i tak smigam - ładnie chodzi więc łap nie wtykam w zasraną elektronike - szacunek dla gaźników

poza tym konsole wymieniłem bo poprzednią rozwaliłem w czasie rozbierania ... a tak wogóle staram utrzymać auto w należytym stanie , od jutra wynajmuje garaż bo szkoda mi go na dworze trzymać

-------------------------------------------------------------------------------------

trochę aktualu do tego tematu

no więc wkońcu audica dostała garaż i już nie bedzie niszczona przez [.....] sasiadów co muszą stanąć 20 cm obok i otwierać drzwi do szeroka by wytargać np. wózek , kto parkuje pod blokiem zna temat sąsiadów , smieci i żywicy z drzew , mandatów za stanie na trawniku bo zawsze brak miejsca i statnio modnego gradu więc 200 zł to nie wielka cena za spokojną głowę ;/

Image

a że nie stać mnie na wydawanie co miesiąc 550 zł na 3 garaże więc trzeba było pozbyć się wkońcu golfa i oddać jeden garaż , niestety tym sposobem zawaliłem na dwa tyg garaż gratami zbieranymi latami gdzie stoi jetta i przyblokowałem prace nad niunią :( ,przewiezienie tego wszystkiego audicą zajęło 5 dni po 3,4 godz , następne 3 dni to przebieranie tego wszytskiego , wywalanie i sprzedawanie graciarstwa ... fota nie oddaje w pełni realizmu ale Ci co widzieli to całe graciarstwo to za głowę się łapali :P , Ci co byli to nieźle się obłowili w rarytasy a znalazły się nawet jeszcze kompletne nakładki z G czy od groma US gratów :D

Image

co do golfa to posłuzył jako dawca blacharki której nie idzie już dostać w aso a z którą kiepsko ma Jetta , golf został pocięty a w poniedziałek robi odjazd w sowją ostatnią drogę na złom - niby szkoda bo to po VIN-ie oryginalny G60 ( był :( ) a nie jak większość G60tek auta po swapach , kto ma oryginał G60 to wie jakie w nim różnice

Image

Image

i jako ciekawostka ...

to tylko nie wielka część samego metalowego złomu który też poleci a i wpadnie przy okazji parę złotych :D , oj nazbierało sie tego przez lata ;/ takie niektóre gaty to np samych drzwi 12 szt , 4 maski , 7 belek do zderzaków , 16 sprężyn do zawieszeń i tyle samo amorów , 4 przednie i 4 tylnie kompl gwintowane zawieszenia h&r , 18 tarcz hamulcowych , 12 błotników od Us po G60 , sanek 6 szt , 4 tylnie belki , 18 wahaczy z modeli VR6 , 8 zwrotnic 5x100 .... oj długo mozna by tak wymieniać .. ze 2 tony złomu bedzie :D

Image

to chyba tyle , ciekawie może nie było ale od czasu do czasu trzeba coś napisać a tu ostatnio rzadko cos piszę bo priorytet to Jetta :D

pozdr.

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: Jetta & 2x Transporter
Krzyhu, mam nadzieje że błotniki US, gwinty, czy tym podobne graty nie pojadą na złom..:P Bo szkoda było by takich gratów się pozbywać.. Teraz rozumiem skąd taki zastój w aktualach i mam nadzieję, że szybko nadrobisz stracony czas :ok:

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

vipergti napisał(a):
Krzyhu, mam nadzieje że błotniki US, gwinty, czy tym podobne graty nie pojadą na złom.. Bo szkoda było by takich gratów się pozbywać.. Teraz rozumiem skąd taki zastój w aktualach i mam nadzieję, że szybko nadrobisz stracony czas

to co było dobre to poszło od ręki , chetnych nie brakowało ;) - reszta to złom choć nie powiem mam jeszcze kilka asów US w rękawie na czarna godzinę :D .... szkoda mi tylko mojego wnętrza brązowego z jetty które też znalazło nabywcę a ja byłem w potrzebie bo .... miałem do kupna wiekszy rarytas do jetty ale o tym jak dojdzie (o ile dojdzie) zza wielkiej wody i w innym temacie ;)

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: Jetta & 2x Transporter
Nie ostała Ci się jeszcze jakaś zawieszka do jetty?? :P Bo aktualnie mam niesamowite crosscountry w jettce, wygląda jak 4x4..:D

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: variat_vagen
nie zła graciarnia fakt :) ale jest z czego składać jetkę a koniec prac mnie bardzo interesuje ogarniaj miejsce składowania i bierz się dłubania co by sezon 2011 wejść od@#$nym projektem :ok:

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Audi &VW
Zaiste niezła zbieranina.
Nie wiem na ile masz wybór ale lepiej gdybyś pozostał w garażu "golfowym" z racji ilości miejsca do pracy

PostWysłany: Sob 20 Sie, 2011 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

vipergti napisał(a):
Nie ostała Ci się jeszcze jakaś zawieszka do jetty??

było ale się sprzedało , to co zostało to na razie zostaje ;)

Luq@sz napisał(a):
i bierz się dłubania co by sezon 2011 wejść od@#$nym projektem

ale sezon 2k11 już się powoli kończy :-D 2k13 jest realne ;)

bob.r napisał(a):
Nie wiem na ile masz wybór ale lepiej gdybyś pozostał w garażu "golfowym" z racji ilości miejsca do pracy

niestety ale to u znajomego w domku i nie wypada się tłuc szlifować itd :smutny: poza tym mniejszy garaż w zimie idzie ogrzać , ogólnie nie ma tragedi choć z 1m na szer by się przydało

---------------------------------------------------------------------------------------

i stało się golf przestał istnieć , jakis czas temu odjechał w ostattnia drogę :)

Image

do tego garaże poogarniane złom na złomie więc można dłubać :-D ..... co do dłubania korzystając z urlopu postanowiłem na spokojnie i bez pośpiechu podopieszczać furke

Aduica wiadomo że nie jest przewidziana do grubych modów .... aaaale dla przyszłego nabywcy ;) myslę że wrto prowadzić temat żeby miał jasność że o auto dbało się a nie tylko lało i jezdziło więc trochę popisze ... oczywiście wiadomo że nowego auta z tego nie zrobię ale w miarę mozliwości zadba by było w jak najlepszym stanie ;)

na poczatek fura po raz drugi odkąd jest w moich rękach została recznie przepolerowana , łącznie ze wszystkimi wnękami drzwi itd itp a wnetrze zostało gruntownie wyszczyszczone po przeprowadzce garażowej

Image

Image

jako że w Audicy miałem słabe ogrzewanie a zima zbliża się szybko trzeba było się za to wkońcu wziąść , nagrzewnica została wyciągnięta a jako że jestem pedantyczny w stosunku do aut to odrazu obudowa została całkowicie rozebrana , poczyszczona , wszystkie strare uszczelki zostały wymienione na nowe , sama nagrzewnica została odkamieniona i przepłukana

foty z grubsza bo bez sensu bym pokazywał każdy przewód i odkręconą śrubkę

Image

Image

przy okazji przy jednej robocie wszystkie przewody wentylacyjne wewnątrz auta też zostały starannie poczyszczone

Image

druga sprawa to słabo działające wycieraczki ... cały mechanizm tez został rozebrany , poczyszczony i nasmarowany

Image

jako że cała przegroda została rozebrana to przy okazji podszybie na którym pojawiała się korozja zostało wypiaskowane i polakierowane proszkowo

Image

ramiona wycieraczek też zostały odnowione

Image

nie był bym sobą gdybym oczywiście nie wyczyścił i nie porzepolerował prze dposkładaniem całem przegrody ;) ... foty niestety brak bo wyszła za ciemna i gó..o widać <<:

jako ze urlopu trochę było to postanowiłem zabrać się za komrę

powalczyłem trochę z maską ;) , wiadomo porozbierana , każda uszczelka czy zaślepka poczyszczona , wygłuszenie wyprane , lakier przepolerowany i nawoskowany ( w miare mozliwości bo za wiele go tam nie ma nawet podkład fabrycznie w wielu miejsach nie zamalowany :lipa: )

przed

Image

Image

w trakcie

Image

i po

Image

Image

troche zoomu ;)

Image

Image

dobra starczy na dziś ;) wiadomo modów nie robię ale dopieszczone stare auto też potrafi cieszyć :-D

w tygodniu powalczymy z komorą sinika ;)

pozdr.

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4141986
Auto: mk1 3.2 V6
szacun ;)

Profil    4141986

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6587671
Auto: Zaawansowane zbieranie $$$
Lubię takich zboczeńców :ok:

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Mogłeś nową nagrzewnice włożyć. Samo odkamienianie może na nic się zdać, gdy na dniach ci się stara rozcieknie. Nowa oczywiście jakaś firmowa, a nie za 30zł chinol.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 103 z 115 [ 1723 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 115  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 88 gości