Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Golf mk3] stuki w silniku
PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2011 
VW User
VW User

Gadu-Gadu: 9224884
Auto: golf III (mk3 gti) I (mk2 gti)
witam! mam pytanko w silnku vr6 wymieniałem popychacze bo stukało jak zawory a predzej przeskoczył mi rozrzad i wymieniełem te popychacze złozyłem wszystko przejechałem sie 1 km i stuki sa dalej tak jak by zawory albo szklanki jak silnik jest zimny to nie słychac ale jak sie rozgrzeje to stuka rozebrałem dzisiaj rozrzad i sprawdzałem szklanki sa wszystkie twarde a cisnienie na tłokach jest 12.5 bara wiec co to moze byc?

Profil    9224884

Temat postu: Re: [Golf mk3] stuki w silniku
VW User
VW User

któraś szklanka może być walnięta, wiesz jak to jest z nowymi częściami, jak końcówki wtrysków kupujesz to też regułą jest ze na 4 nowe jedna leje... Ja też wymieniałem szklanki na nowe i któraś klepie na ciepłym silniku, gdzie olej jest rzadszy i przez to z poduszki olejowej troszkę więcej go ucieka a i motor jak już wylatany i ciśnienie oleju nie to to też klepie. Także albo któraś szklanka walnięta albo pompa oleju słabsza trochę albo gdzieś na panwiach ciśnienie ucieka i podejrzewam że wylatane sprężynki też by mogły jakiś dźwiękowy efekt dawać.

VW User
VW User

sprawdzałem dzisiaj wszystkie popychacze i wszystkie sa twarde wiec nie powiny byc walniente, zerkałem na cisnienie oleju i na ciepłym było 1.8 i jak dodawałem gazu to cisnienie sie zwiekszało wyglada na to z pompa ok , po załozeniu popychaczy ile auto ma chodzic zeby sie ułozyły?bo wałeki gorne moga sie wytrzec albo skrzywic?

Profil    9224884

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 2011 
VW User
VW User

U ojca jak wymieniłem to w garażu po kilkunastu minutach pracy silnika i tak mocno klepały, a następnego dnia się przejechał i jak wrócił to już były cicho poza jedną która i cały tyka na ciepłym silniku. A wałek mógłby się przeszlifować jakby tam oleju w głowicy nie było ale to byś poznał bo wtedy by masakra tam była, tak samo żeby się wykrzywić to by zmasakrowana głowica musiała być. A tak w ogóle to popychacz w swojej pracy wykorzystuje pewne zjawiska dynamiczne więc takie statyczne sprawdzanie czy jest twardy nie odpowie w 100% czy popychacz jest sprawny, tak samo jak przez samo odczytywanie kodów usterek nie odpowie sie w 100% czy elementy elektroniczne są sprawne.

VW Zone Master
VW Zone Master

Gadu-Gadu: 0
Auto: mk1 cabrio 16v turbo; Audi A4 B7 1,9Tdi Air Ride
Kolego ostatnio miałem ten sam problem w abv na wolnych kl upal a delikatny gaz i cicho było rozebrałem konia i się okazało na 2 tłoku przytarty był i to trzaskał nie opłacało się tego robić bo brakło by wymiaru na szlif

VW User
VW User

witam! dzisaj odpaliłem vr6 ichodziła na wolnych obrotach godzine i stuki sie zmnijszyły teraz postukuje tak jak by jeden popychacz sie nie wyregulował bardziej go słychac jak dodam gazu i schodzi z obrotow , jest mozliwosc ze sie wyreguluje jeszcze??

Profil    9224884

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości