Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk2] 1.8 PF Gaśnie podczas ruszania
PostWysłany: Wto 15 Lut, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf II GTI
Na wstępie chciałbym się przywitać :) A mianowicie, witam wszystkich forumowiczów i szczęśliwych posiadaczy pieknych aut jakimi są VW :)

A w dalszej części już niestety mniej kolorowo. Chodzi o to że w moim golfie, wczoraj pojawił się dziwny problem. Na benzynie, gdy odpalam go zimnego, chodzi normalnie, gdy chce ruszyć auto gaśnie, gdy lekko puszcze sprzęgło i silnik dostaje minimalnego obciążenia to zaraz spadają obroty i gaśnie.. w zasadzie nie można ruszyć, jedynie jak mu się da dużo gazu i gwałtownie ruszy to jedzie, ale też jedynie na wysokich obrotach, jeśli obroty spadną to już go szarpie przy dodawaniu gazu, jedzie tylko przy najwyższych obrotach. Czasami też jest tak że i na jałowym biegu jak dodaje gazu chodzi przerywając, tak dy dy dy dyn ale to tylko czasami, albo jak jest ciepły, ale nie zaobserwowałem jak to jest dokładnie :< wolne obroty są okej.
A najlepsze z tego wszystkiego jest to że na wstecznym biegu jedzie normalnie i się nie dławi :o

Mam w nim instalacje gazową i na gazie jest wszystko wporządku.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

prosze zapoznać sie z regulaminem i UŻYWAĆ PRZEDROSTKÓW !!
turpik

Temat postu: Re: [golf mk2] 1.8 PF Gaśnie podczas ruszania
PostWysłany: Sob 19 Lut, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Sorry za przedrostek, nie spojrzałem jak wyglądają tytuły innych tematów.
A nikt nie pomoże??

PostWysłany: Nie 20 Lut, 2011 
VW User
VW User

Widać ze wina leży gdzieś w układzie zasilania benzyną, może pompa paliwa nawala, albo wtryski, jeśli jeździ się na samym gazie to z wtryskami się pojawiają problemy po dłuższym czasie, a z pompą jak się jeździ prawie bez paliwa, ale to nie jest reguła.

PostWysłany: Nie 20 Lut, 2011 
VW Master
VW Master

w pierwszej kolejności sprawdz pompę . wtryski też moga byc uszkodzone. a co do gazu nie strzelił ci przypadkiem i nie wygiął klapki w przepływce?

PostWysłany: Czw 03 Mar, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Zawsze odpalam go na benzynie i nigdy odrazu nie przerzucam na gaz. Także wtryski dzień w dzień czują benzyne :) A jeśli chodzi o pompkę to z 2 miesiące temu jak zabrakło mi benzyny, w wyjątkowej sytuacji wyjeździłem do zera, to niestety pompka mi siadła ale była wymieniona. Także pompka jest nowa i dziwne jakby już się skończyła.
A co do strzału, to kiedyś tam zdarzyło się, ale nigdy nie było żadnych szkód. Pozatym sprawdzałem tą klapkę w przepływce.

A mój problem pojawił się tak nagle. Odpaliłem go, wrzuciłem 1, puszczam sprzęgło a on gaśnie.
Zaobserwowałem że jak jest ciepły to ma też niezbyt równe wolne obroty i jak na postoju dodaje gazu to przerywa (tak DY DY DY DY) i bardzo ciężko się wkręca na obroty, za ch** nie podejdzie nawet do 6tys. obr. Jak jest zimny to wolne obroty ok, na postoju wkręca się na obroty też normalnie.
Jednak czy ciepły czy zimny to można ruszyć nim tylko z bardzo wysokich obrotów. I przyspiesza dobrze i jedzie normalnie tylko jak mam gaz do dechy, a jak mu dam mniej gazu to mocno szarpie.

PostWysłany: Pią 04 Mar, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6469780
Auto: VW TOURAN
energizer90 napisał(a):
Zawsze odpalam go na benzynie i nigdy odrazu nie przerzucam na gaz. Także wtryski dzień w dzień czują benzyne :) A jeśli chodzi o pompkę to z 2 miesiące temu jak zabrakło mi benzyny, w wyjątkowej sytuacji wyjeździłem do zera, to niestety pompka mi siadła ale była wymieniona. Także pompka jest nowa i dziwne jakby już się skończyła.
A co do strzału, to kiedyś tam zdarzyło się, ale nigdy nie było żadnych szkód. Pozatym sprawdzałem tą klapkę w przepływce.

A mój problem pojawił się tak nagle. Odpaliłem go, wrzuciłem 1, puszczam sprzęgło a on gaśnie.
Zaobserwowałem że jak jest ciepły to ma też niezbyt równe wolne obroty i jak na postoju dodaje gazu to przerywa (tak DY DY DY DY) i bardzo ciężko się wkręca na obroty, za ch** nie podejdzie nawet do 6tys. obr. Jak jest zimny to wolne obroty ok, na postoju wkręca się na obroty też normalnie.
Jednak czy ciepły czy zimny to można ruszyć nim tylko z bardzo wysokich obrotów. I przyspiesza dobrze i jedzie normalnie tylko jak mam gaz do dechy, a jak mu dam mniej gazu to mocno szarpie.

temat sprawdzony nasz klient chcial sztucznie zaoszczędzic i chcial najtansza pompe paliwa do silnika AAA VR6 zalozylismy i efekt to ma taki ze dlawi sie prycha i po chwili jedzie.Niestety tu musi isc pzoadna wydajna pompa nie ma co oszczedzac

Profil    6469780

PostWysłany: Sob 05 Mar, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

No właśnie ja tak mam że się dławi i szarpie a jak mu dam gazu do dechy to wtedy jedzie, nie da się spokojnie ruszyć bo gaśnie, trzeba mu w dechę. A pompka zakładana była z 2 miesiące temu i cały czas chodził dobrze, a ten wyżej opisywany problem pojawił się niedawno.
Fakt faktem że pompka tania firmy QAP.

A co mógłbym sprawdzić i w jaki sposób, co mogłoby być przyczyną takich objawów, oprócz pompki??

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość