Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 6 [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [audi 80 B4 2.0 ABT] biała perełka by Bastek
PostWysłany: Wto 09 Lis, 2010 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2074461
Auto: Passat 2.0 4motion
bastek napisał(a):
Oto mój najnowszy zakup 8-) AZEV 7,5"/17" :-P
ImageImage
Rant w polerkę, a gwiazda w grafit z brokatem :mrgreen:

Dobre posuniecie, sam mialem taka 80 i z tego co mi wiadomo 17" to totalne minimum :ok:
Trzymaj sie!

Profil    2074461

VW User
VW User

Gadu-Gadu: 8614476
Auto: Audi 80 B4 2.0 ABT
matys9 napisał(a):
hmmmm mam watpliwosci co do sensu robienia przez ciebie tych "komór" pod woofery. tam jest moze z 0.4litra na glosnik co wg. mnie jest totalną lipą żeby 16-stka zagrała coś to musi miec minimum 4 litry wtedy coś już bedzie słychać a u ciebie to tak naprawdę tylko "wygląda" jesli juz to robiles trzeba bylo zakmnac komore tak zeby wykorzystac cala dlugosc boczka, wiem ze nie bedzie schowka w drzwiach ale cos za cos..

Kolego w boczku jest wycięty otwór na głośnik a jego komorą są całe drzwi oczywiście uprzednio wygłuszone matą bitłumiczną :) Skrzynia, która powstała w ten sposób ma dożo więcej niż 4 litry kubatury. Dźwięk, który uzyskałem poprzez zastosowanie tych paneli moim zdaniem jest super.

Co do rozmiaru felg to w audi 80 więcej niż 18" ciężko upchnąć tak, że te 17" wydaje mi się optymalne ;)

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9015776
Auto: passat B5 FL TDI AVF
fajne i zadbane B4 ;) dopieszczaj ją dalej i powodzenia w tym co robisz kolego ;) :ok:

Profil    9015776

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 26665790
Auto: Passat B3 GT Kombi VR6
bastek napisał(a):
matys9 napisał(a):
hmmmm mam watpliwosci co do sensu robienia przez ciebie tych "komór" pod woofery. tam jest moze z 0.4litra na glosnik co wg. mnie jest totalną lipą żeby 16-stka zagrała coś to musi miec minimum 4 litry wtedy coś już bedzie słychać a u ciebie to tak naprawdę tylko "wygląda" jesli juz to robiles trzeba bylo zakmnac komore tak zeby wykorzystac cala dlugosc boczka, wiem ze nie bedzie schowka w drzwiach ale cos za cos..

Kolego w boczku jest wycięty otwór na głośnik a jego komorą są całe drzwi oczywiście uprzednio wygłuszone matą bitłumiczną :) Skrzynia, która powstała w ten sposób ma dożo więcej niż 4 litry kubatury. Dźwięk, który uzyskałem poprzez zastosowanie tych paneli moim zdaniem jest super.

Co do rozmiaru felg to w audi 80 więcej niż 18" ciężko upchnąć tak, że te 17" wydaje mi się optymalne ;)

rozumiem że wszystko jest szczelne?? nie uwierze to raz a dwa skoro tak to wyjdzie jakieś 15 litrów łącznie z wnętrzem drzwi. nie pisze tego żeby cie krytykować ani się czepiać ale troszkę się na tym znam bo robiłem komory pod głośniki 16,5 cm i wiem co trzeba zrobić żeby to zagrało. skoro uwarzasz że gra fajnie to znaczy że nie słyszałeś dobrego grania. pozdro

Profil    26665790

VW User
VW User

matys9 z drzwi zrobiona jest komora zamknięta. Wszystkie otwarte profile zostały zamknięte poprzez wstawienie aluminiowych płaskowników i zaklejenie wszystkiego matami. Natomiast głośnik przykręcony jest do panela, a wszystko razem z boczkiem osadzone jest na pierścieniach dystansowych z MDF-u odpowiednio dociętych do kształtu drzwi. Wszystko jest szczelne, a wszelkiego rodzaju linki itp zabezpieczone są gąbką, żeby się nie tłukły ;)

PostWysłany: Czw 11 Lis, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

bastek napisał(a):
matys9 z drzwi zrobiona jest komora zamknięta. Wszystkie otwarte profile zostały zamknięte poprzez wstawienie aluminiowych płaskowników i zaklejenie wszystkiego matami. Natomiast głośnik przykręcony jest do panela, a wszystko razem z boczkiem osadzone jest na pierścieniach dystansowych z MDF-u odpowiednio dociętych do kształtu drzwi. Wszystko jest szczelne, a wszelkiego rodzaju linki itp zabezpieczone są gąbką, żeby się nie tłukły ;)
okej tylko tak jak mowie teraz to tam masz z 15litrów a na tyle to musiałbyś mieć co najmniej 20cm woofery a nie 16.5 średniotonowe głośniki, na pewno to nie gra....

Profil    26665790

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

A skąd Ty to możesz wiedzieć skoro tego nie słyszałeś? Nie rób z siebie na siłę specjalisty.

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

bo słyszałem jak gra 16.5 w drzwiach a jak gra w komorze zamkniętej. nie musze robic na sile specjalisty bo nie biore tego z powietrza tylko to sam przerobiłem. tez kiedys walczylem z wygluszaniem drzwi itd itd i jak skonczylem i zagralo to bylem zajarany a jak zrobilem komory zamknięte to dopiero zrozumialem ze to nie grało.nie pisze tego zeby kolege pojechac ze zle to zrobil tylko zeby mu uswiadomic ze da sie lepiej tym samym kosztem pracy a efekt bedzie naprawde rewelacyjny.

Profil    26665790

PostWysłany: Pon 15 Lis, 2010 
VW User
VW User

matys9 napisał(a):
bo słyszałem jak gra 16.5 w drzwiach a jak gra w komorze zamkniętej. nie musze robic na sile specjalisty bo nie biore tego z powietrza tylko to sam przerobiłem. tez kiedys walczylem z wygluszaniem drzwi itd itd i jak skonczylem i zagralo to bylem zajarany a jak zrobilem komory zamknięte to dopiero zrozumialem ze to nie grało.nie pisze tego zeby kolege pojechac ze zle to zrobil tylko zeby mu uswiadomic ze da sie lepiej tym samym kosztem pracy a efekt bedzie naprawde rewelacyjny.

W Audi 80 nic innego nie da się zrobić. Można zrobić jeszcze zabudowę bagażnika pod suba i to wszystko. Żeby zrobić przednią scenę, to tylko opcja ta, którą przedstawiłem. Dla poprawy jakości dźwięku można by zabudować głośniki wysokotonowe w słupkach...

VW User
VW User

Pierwsza przymiarka felg - spy photo :mrgreen:
ImageImageImage

... zastanawiam się nad malowaniem tych felg i za cholerę nie wiem co wybrać. Myślałem nad:
- polerka rantów + środek w grafit z brokatem;
- polerka rantów + środek w kolor nadwozia...
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Wprawdzie mam na to całą zimę, bo fele wylądują na miejscu dopiero na wiosnę, jednak nie lubię jak mam coś niedokończone i wolałbym już mieć to z głowy i zająć się Pomysłami na dalsze modzenie auta ;)

Temat postu: Re: audi 80 B4 - przymiarka felg AZEV - Spy photo s.2
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8726938
Auto: Audi a4 1.8T quattro
Szkoda ze to nie 8,5 " albo 9"
A co do malowania ja prysnał bym na biało...

viewtopic.php?f=98&t=48709&view=unread#unread
Moj profil
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=7005
 Profil    8726938

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7712923
Auto: brak.
to kolo jest proste ale mi sie podoba :) fajnie wygada jak patrzy sie na ramiona od boku sa fajnie wygiete :)

Profil    7712923

VW User
VW User

No też bym wolał żeby koło było przynajmniej o cal szersze, ale kupiłem je po baaardzo okazyjnej cenie więc nie narzekam ;) Zmienię jeszcze w tych felgach dekielki na płaskie ;)

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

bastek napisał(a):
W Audi 80 nic innego nie da się zrobić. Można zrobić jeszcze zabudowę bagażnika pod suba i to wszystko. Żeby zrobić przednią scenę, to tylko opcja ta, którą przedstawiłem. Dla poprawy jakości dźwięku można by zabudować głośniki wysokotonowe w słupkach...

w każdym aucie da się zrobić komorę zamkniętą, przeglądnij temat passata b4 Kumana tam są gdzieś fotki komór które dla niego robiłem. poza tym głośnikami nisko-średnio tonowymi to raczej sceny nie zbudujesz a bardziej ustawieniem wysokich i wystrojeniem tego wszystkiego korekcją czasu. komora wyciągnie możliwości 16.5cm głośników i uwierz mi nie trzeba wtedy subwoofera ewentualnie jakis mały max 20cm do uzupełnienia już bardzo niskich częstotliwości

Profil    26665790

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2010 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: variat_vagen
Image

taki mój kiedyś był pomysł na lakierowane felgi do białego auta :)
warto porozkminiać z kolorami bo rant jest dość mały w tym modelu felgi
chyba ze całość w poler z białymi "bokami" ramion i bębnem ;)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 6 [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 79 gości