Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 13 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Nie 27 Lut, 2005 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
zadam pytanie z innej beczki...

ile moge wziasc za uzywana instalacje gazowa z golfa jedynki (czyli najprostsza jaka moze byc)? silnik 1300ccm jesli to cos ma do rzeczy ;)

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Temat postu:
PostWysłany: Wto 15 Mar, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam
Mam mk II i od grudnia LPG. Problem w tym ze na LPG auto jest zlabsze niz na Bezynie wiem ze tak jest ale u mnie jest to bardzo odczuwalne.
Mam instalacie ELPIGAZ slyszalem ze jest to dobra instalacja ????
Macie jakis pomysl zeby auto bylo mocniejsze na LPG
Swiece kopulka palec filtr powietrza wymienione jeszcze wymienie przewody WN.... moze cos jeszcze??

Czekam na propozycje yupii

:ok:

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Zapłon?

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

tubiz napisał(a):
Witam
Mam mk II i od grudnia LPG. Problem w tym ze na LPG auto jest zlabsze niz na Bezynie wiem ze tak jest ale u mnie jest to bardzo odczuwalne.
Mam instalacie ELPIGAZ slyszalem ze jest to dobra instalacja ????
Macie jakis pomysl zeby auto bylo mocniejsze na LPG
Swiece kopulka palec filtr powietrza wymienione jeszcze wymienie przewody WN.... moze cos jeszcze??

Czekam na propozycje yupii

:ok:

Pojedz na przeprogramowanie ale będzie więcej LPG palił.
Ja też mam ELPIGAZU i na LPG lepiej chodzi niż na PB ale przy automacie połyka 14 do 15 na 100km :ok:

Temat postu:
PostWysłany: Śro 16 Mar, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Hmm co to jest ten programator bo nie znam sie na tych rzeczach??

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

mialo byc przeprogramowanie sorki dopiero wstalem i dlatego:P :<

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

tubiz napisał(a):
mialo byc przeprogramowanie sorki dopiero wstalem i dlatego:P :<

Dokładnie zajedz tam gdzie Ci montowali i poproś o przeprogramowanie centralki :ok:

Temat postu:
PostWysłany: Czw 17 Mar, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

mam problem z instalacja gazowa:( Niechce mi sie przelaczyc na gaz jakis czas temu jechalem autem i mi sie samoczynnie przelaczyl na benzynie i potem jechalem dalej i ponownie mi sie na gaz przelaczyl, a od jakiegos czasu przelaczyl sie na benzyne i niechce sie na gaz przelaczyc caly czas musze jezdzic na benzynie. Wczesniej niemialem zadnego problemu z gazem. PROSZE O POMOC

Temat postu:
PostWysłany: Czw 31 Mar, 2005 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Jaka jest najlepsza (sprawdzona) instalacja LPG do 2.0 8v ??? Na której autko naprawde ładnie chodzi.

Temat postu:
PostWysłany: Sob 02 Kwi, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Czy kazdemu na gazie wolniej wchodzi na obroty niz na benzynie?czy moze ja mam cos nie tak? bo u mnie jak ruszam i dam mu depa... to powoli sie zbierze a za chwile dopiero pociagnie... a na benzynie odrazu ciągnie...?

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Witam, Przeczytałem wszystkie 8 stron ( zajeło mi to z 2 godziny) i nie znalazłem nic na temat instalacji gazowej w golf mk2 GTI silnik o symbolu PF pojemnośc 1.8 litra moc 107KM

Podobno te silniki nie lubią gazu pytałem u paru gazowników i nie polecali. Pozatym nie jest on zbyt zarłoczny, w miescie mozna zejść nawet do 8 litrów o ile sie nie stoi w korkach, więc sobie odpuściłem instalacje.

Ale dziś złapałem doła jak zobaczyłem ze wacha skoczyła z 3,59 zł na 3.87, no i myśl o instalacji powróciła.

Szukam porady na temat gazu w tym silniku, aha mam stozek wiec to dodatkowy kłopot z tego co tu wyczytałem. Ewentualnie do kogo sie zgłosić w Trójmieście aby nie odstawił mi maniany.

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
Marian_17, masz instalacje pierwszej albo drugiej generacji? Masz zwężke na dolocie, nie dostaje tyle powietrza, przez co łapie doła.

DZIDZIA, Mapet ma chyba gaz w tym silniku, pogadaj z nim.

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Cytuj:
Marian_17, masz instalacje pierwszej albo drugiej generacji? Masz zwężke na dolocie, nie dostaje tyle powietrza, przez co łapie doła.

Mam instalacje Elpigaz dałem za nia 2000zł.... przelaczenie na gaz jest automatyczne...dawkowanie gazu jest komputerowe... bo zawsze jak zmienia mi gosc spalanie to podlacza pod komputer... na puscze pisze Voila czy jakos tak...

Cytuj:
Masz zwężke na dolocie, nie dostaje tyle powietrza, przez co łapie doła.

czy moge cos z tym zrobic?

ps:na wierzchu na obudowie filtra powietrza koles mi zrobil taki otwor zamykany klapka... moze powinenem otworzyc ta klapke?

Temat postu:
PostWysłany: Wto 05 Kwi, 2005 
VW User
VW User

Marian_17 napisał(a):
ps:na wierzchu na obudowie filtra powietrza koles mi zrobil taki otwor zamykany klapka... moze powinenem otworzyc ta klapke?

Ja pierdziele, ludzie ale wy robicie patenty, dla mnie to jest partackie założenie instalacji, nieodpowiedniej do danego auta, która na siłe poprzez patenty "młotek-przecinak" jest wpasowywana do samochodu, druga strona medalu, oszczędzanie na instalacjach, dla mnie po tym co napisałeś, zakład w którym zakładałeś LPG to partacze i oszuści, nie potrafiący dobrać odpowiedniej instalacji do danego samochodu, skoro robią jakieś patenty z jakimis "klapkami", no chyba, że powiedzieli, że będzie 200-300zł taniej jeśli nie damy tego czy tamtego, ale zrobimy "klapke" co będzie działało identycznie a ty się na to zgodziłeś. To gratuluje rozwagi :ok: patenty z "klapkami" w obudowie filtra powietrza yupii yupii yupii :$ :$ :$ Proponuje abyś otworzył "klapke" i zrobił jeszcze ze 4 "klapki" powodujące nieszczelności w układzie dolotowym, wtedy twoje auto napewno zacznie jeździć poprawnie bann bann

Norbi wiesz wogóle po co jest zwężka w dolocie ?? :) ;)
Jak sama nazwa wskazuje jest to instalacja podciśnieniowa, i zwężka w dolocie jest potrzebna do "wepchnięcia gazu przez kolektor do silnika", co innego przy sekwencji, gdzie LPG jest podawane prosto do cylindra przez wryskiwacz, w tym wypadku nie ma żadnych zwężek, jednak w podciśnieniowej jest to konieczne, a odnośnie jazdy na LPG, dużo zależy od wyregulowania instalacji, oczywiście, że mozna tak przykręcić instalacje, że auto będzie paliło tyle samo LPG co Pb, ale będzie jeździło jak CC700, jak również auto powiedzmy palące 10-11litrów Pb, będzie paliło 15-16 litrów LPG ale osiągi będą niemalże identyczne jak na Pb.

Moje byłe 3.0 V6 paliło przy spokojnej jeździe ok 13.5 litra Pb, przy butowaniu 15-15.5 litrów Pb, a jak miało ochote (jazda przy czrownym polu obrotka) to brało i 22 litry LPG, ale osiągi mierzone G-Techem, do 100km/h różniły się o 0.3 sekundy na korzyść Pb. Przy spokojnej jeździe paliło max 17-17.5 litra LPG, dużo też zależy od samego gazu.

Temat postu:
PostWysłany: Wto 05 Kwi, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

To ja mam pytanie, co to jest ten mikser bez zwężkowy bloss czy jakoś tak :$

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 13 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 40  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości