Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 28 z 67 [ 1005 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 67  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [mk3 2e TURBO] by vw_golf3
PostWysłany: Czw 08 Kwi, 2010 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1222454
Auto: VW Golf MK3 ABV SYNCRO, AUDI A4 B6 AVANT AVF QUATTRO
vw_golf3 jakieś spy foto masz? ;)

MK3 Dark AFN - suspended and scrapped 140 KM/300Nm
 Profil    1222454

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

ale to nie rozumie, silnik nie dotarty a strojenie sie odbylo? jakim cudem?

viewtopic.php?f=98&t=36192&start=0
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=7372
http://www.youtube.com/watch?v=BJnUS_Gq1mw

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Pszendza

auto już u mnie, zdjęty ssący dekiel wszystkie rury powietrzne, całość do polerki + śrubki wysłane do pozłocenia , podejrzewam że z tym ok 2 tyg mi się zejdzie . Później 2tys km na dotarciu i ofi strojenie już w Warszawie

KanedA

widziałem dzisiaj auto, zabrałem kolektor i dekiel ale za ciemno było żeby jakieś fotki zrobić . W weekend coś zrobię

PAVWel_G40

czy to można było nazwać strojeniem to nie wiem . na 0.4 doładowaniu auto wypuszczone na sofcie żeby go dotrzeć , tak jak evo pisał przy wysokim doładowaniu ponad 1bar niesamowicie szybko wzrastała temperatura oleju więc trzeba poczekać

matys9

albo i więcej , strojenie będzie praktycznie na 3 razy takim doładowaniu jak jest teraz, więc może być ciekawie ;)

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

no wlasnie o to mi chodzi jak mozna wziac silnik nie dotarty i zaczac dmuchac bara w niego dziwne,
a powiedz mi jak ta pasta ktora ranty w bbs polerowales nadaje sie do polerowania czy lepiej tylko do odswierzenia polerki?

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

PAVWel_G40

to co robił evo - to już on wie najlepiej .
Powiem Ci że jest najlepsza której do tej pory używałem, nie wierzyłem w żadne opisy co do tej pasty póki jej nie kupiłem i nie wypróbowałem .
Otóż polerka dłużej się utrzymuje, woda spływa i nie zostawia kropek po sobie, brud z klocków nie przystaje tak jak po innych automax autosol . A co najważniejsze efekt jest nie do opisania - trzeba kupić i spróbować :)

A to co mnie czeka w najbliższych dniach, polerka kilku elementów

Image Image Image

PostWysłany: Sob 10 Kwi, 2010 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

KanedA

Kilka fotek z pod maski

Image Image Image Image Image

I tutaj malutki gadżet, już spolerowany

Image

PostWysłany: Nie 11 Kwi, 2010 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
ale to to ... to jest jakis mega drut... coooo
wiem ze tam nie ma cisnienia ktore to zdmuchnie alejak atakujemy 300ps wypadało by troche bardziej sie postarać
Image

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Kevin

Ja tego nie składałem :)
Jeszcze troszkę czasu na poprawki jest , więc na pewno ogarniemy temat :D

VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
Kevin
moglbys dokonczyc wywod o jakims drucie i co niby ma zostac zdmuchniete??? bo osobiscie nie kumam. to co widac to przewod splywowy oleju ktory zostal asekuracyjnie osloniety przewodem gumowym podczas strojenia.
PAVWel_G40 ano mozna poniewaz wszystkie silniki u mnie jak u kilkunastu moich blizszych i dalszych znajomych sa ukladane na ostro ( jakbys nie wiedzial silnikow wedlug pewnych osob sie nie dociera a uklada), gdyby nie to ze temperatura oleju rosnie zbyt mocno auto wyjechaloby na jednym barze, i mialbym w glebokim powazaniu to co mysla o ladowaniu w swiezo zlozony silnik TAKIEGO!!! (niskiego jakbys sie pytal) doladowania amatorzy czytajacy ksiazki o silnikach z przed wojny... mam nadzieje ze rozwialem watpliwosci dlaczego silnik zostal wstepnie wystrojony.

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

evo zapytalem o co kaman, ze swiezy silnik jest od razu strojony, bo to nie bylo wczesniej wyjasnione, nie odbieraj tez tego jako ataku bo nie to jest moim celem, aa jedynie poszerzenie wiedzy i skonsultowanie jej w mojej firmie;p w pracy robimy srednio 2 silniki na miesiac moze nawet wiecej i zawsze sa docierane na spokojnie a potem strojenie, a moja wiedza nie plynie z ksiazek bo nigdy nie czytam ich, tylko z kilku letniej pracy na warsztatach. Rozumiem, ze taka jest twoja metoda no ok ja sobie wole docierac

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
evolution napisał(a):
Kevin
moglbys dokonczyc wywod o jakims drucie i co niby ma zostac zdmuchniete??? bo osobiscie nie kumam. to co widac to przewod splywowy oleju ktory zostal asekuracyjnie osloniety przewodem gumowym podczas strojenia

panie jacku... nie napinamy sie tylko czytamy to co ktos napisal!!
to ze to jest spływ to wiem...i nie zmienia to faktu ze moze i to jest osłona ale wyglada druciarsko na tle całego auta i ze mozna było sie troche bardziej postarać z wykonaniem tej osłony

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

VW Maniak
VW Maniak

PAVWel_G40 napisał(a):
evo zapytalem o co kaman, ze swiezy silnik jest od razu strojony, bo to nie bylo wczesniej wyjasnione, nie odbieraj tez tego jako ataku bo nie to jest moim celem, aa jedynie poszerzenie wiedzy i skonsultowanie jej w mojej firmie;p w pracy robimy srednio 2 silniki na miesiac moze nawet wiecej i zawsze sa docierane na spokojnie a potem strojenie, a moja wiedza nie plynie z ksiazek bo nigdy nie czytam ich, tylko z kilku letniej pracy na warsztatach. Rozumiem, ze taka jest twoja metoda no ok ja sobie wole docierac

spoko ja nie odbieram twojego pytania jako ataku tylko mam taki styl ze wale z mostu co mysle. a co do ukladania silnikow kiedy moj majster wbijal mi w glowe mlotkiem pojecie docierania silnikow 2 kkm na spokojnie co chwile zmiana oleju itd... bedac w czasach szkoly w fabryce fiata zobaczylem jak oni ukladaja silniki na hamowni( lepiej zeby dokladnie nie opisywac tego co sie tam dzieje) i po rozmowie z jednym z ichniejszych inzynierow o tym ze silnik jako czesc mechaniczna z systemem olejenia musi pracowac na filmie olejowym i fizycznie przy duzej dokladnosci wykonania nie maja prawa sie spotkac ze soba dwie czesci silnika poza pierscieniami, ktore zkolei musza sie szybko zetrzec i ulozyc do cylindra silnik nie moze byc poddany malym obciazeniom podczas pierwszych minut czy godzin pracy a wrecz przeciwnie, musi byc obciazony. w krotkotrwalych cyklach.

zaczalem miec inne zdanie niz moi nauczyciele, ale jeszcze 3 lata nie mialem odwagi tego wykorzystac. nadarzyla sie okazja na moim silniku pozniej kilkunastu innych, i efekty sa bardziej niz zadowalajace...

specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)

VW Maniak
VW Maniak

Kevin
ja sie nie napinam, spokojnie:) zostalo to zrobione na szybko podczas strojenia z pewnych powodow, i tak zostalo, a pojecie druciarsko wybacz to pojecie w moim guscie oznacza co innego.

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Mała polerka pokrywy zaworów
Image

Jutro polerka kolektora ssącego

PostWysłany: Pon 12 Kwi, 2010 
VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 4376364
Auto: Golf II 2.0 16v ABF oraz Golf III VR6 Golf II WOB GTI GOLF I CABRIO ABF Passat 2.8 VR6 b4 us Corrado 2.9 Golf IV 2.3v5 Passat b5fl Golf 3 TDi + mk2 f&i passat b4 sedan aktualnie passat b3 variant vr6
widac bo projecie ze bardzo du zo czasu poswiecasz aby mk3 tak pieknie wygladalo:) moge smialo stwierdzic ze jest to jeden z niewielu pieknych egzemplarzy w Polsce.... Gratulacje dla ciebie :) oraz zycze kilku nagrod w tym sezonie :)

Profil    4376364

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 28 z 67 [ 1005 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 67  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość