Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 6 z 27 [ 400 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [mk2 1.8t 20v] GolfIIturbo
PostWysłany: Wto 23 Mar, 2010 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: variat_vagen
jak dobrze rozumuję to soczewka jest bixenonowa, w takim razie światła dodatkowe "drogowe" jaką będą spełniały funkcję ? bo chyba tak ich nie zostawisz ?

PostWysłany: Wto 23 Mar, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7646040
Auto: Golf II 1.8t 20v
Luq@sz napisał(a):
jak dobrze rozumuję to soczewka jest bixenonowa, w takim razie światła dodatkowe "drogowe" jaką będą spełniały funkcję ? bo chyba tak ich nie zostawisz ?

mial byc bi xenon a jest soczewka xenonowa Hella na zarnik D2S udalo mi sie nabyc nowki :) wiec srodkowe lapki beda spelniały jak najbardziej swoje zadanie, były plany na bi xenon i nawet mam gotowy zestawik bi w garage tyle ze na sprzedaz idzie

PostWysłany: Pią 26 Mar, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Szarak ma sie coraz lepiej :D dzis został zamontowany przedni zderzaczek oraz chłodnica. Stara oczywiscie chinska tandeta ktora była zamontowana w Szaraku niestety nie przezyla zimy, rozciekła sie, plan był taki zeby kupic nowa w ASO, w momencie jak sie dowiedziałem cene :D to powiedziałem dziekuje bardzo :D a zamiennika jaki był nie bede kupował zadzwoniłem rowniez do chłodnic polu i wstepnie umowiłem sie na zrobienie nowej i gdy juz miało dojsc do realizacji zamowienia ku mojemu zaskoczeniu Lechdix moj tata :D przywiozł mi ori chłodniczke w stanie jak nowym od jakiegos dziadka u ktorego lerzała dwa lata w garage w ori pudełeczku :D wiec mam prawie nowke :D

Image

a na sam koniec dnia kumpel dostarczył mi do garage Olej dla Szaraka :cfaniak: ostatnia wymiana nieco 3 tys Km temu ]:->

Image

PostWysłany: Sob 27 Mar, 2010 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: MK3 / Passat B5
lecisz lecisz bo czasu mało a wiesz jak jest :ok:

PostWysłany: Sob 27 Mar, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

AutistA napisał(a):
lecisz lecisz bo czasu mało a wiesz jak jest :ok:

innego wyjscia nie ma :D trzeba zapier....... hehehe ]:->

Przod juz prawie gotowy pozostaje jeszcze kwestia idealnego ustawienia i dopasowania lampek i grilla :)

Image Image Image

4x Hella :D

cdn ]:->

PostWysłany: Pią 09 Kwi, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Mały aktual :) Troszke sie Szarak pozmieniał mianowicie frontt i silnik poskładany :) jezeli chodzi o front to :) cleary wyleciały i zasapiły je ori Swiatełka Hella + srodkowe lampki Hella ze szkłami z BMW, dolne halogeny Ori Hella z czarnymi srodkami, przedni zderzaczek został zamieniony na nowy ori w idealnym stanie (malowanie i struktura), wszystkie mocowania wypiaskowane pomalowane, przedni pas wypiaskowany i pomalowany w kolor nadwozia, jezeli chodzi o komore to wylecial Xenon, odrazu mniej kabli, wyleciał rowniez zbiorniczek ze spryskiwaczy, ktory został zastapiony customowym własnej produkcji aluminiowym zbiorniczkiem ktory znajduje sie w podszybiu ( z litr moze ma :D ), komora została puki co oczyszczona, wymieniona zostala chłodnica na Ori + nowe ori weze, do tego doszedl nowy płyn chlodniczy (koncentrat pod 1.8t 20v), wymieniony został olej valvoline 10w60 vr1 racing, silniczek został rowniez "uzbrojony", zrobiony nowy dolocik ( przepływka z VRy), pozostałe łaczniki zostaly wymienione na Samco Sport , z zewnatrz jedynie zmienił sie pakiecik przedni na G60, oraz ustawiony został mały negatyw z przodu ( orazu lepiej sie autko trrzymie drogi ). Z zewnatrz Szarak stał sie niemalze 100% Gti i przyokazji jeszcze wiekszym Sleeperem niz był :)
Teraz został mi juz tylko srodek i mozna sezon zaczynac :) od jutra sie chwytam pierwsze co mam do zrobienia do wywalenie foli z szybek wiec pewnie jutrzejszy dzien mi na tym zejdzie :D na razie tyle :) wiecej juz niedlugo ..... :cfaniak:
a na koniec taka mala telenowela hehe
Po wymianie chłodnicy miałem taka wqr. sytuacje poniewaz po wymianie chłodnicy wezy i zalaniu układu przejechałem sie kawałek i temperatura zaczela bardzo szybko rosnac w gore wentylator sie nie właczył doszło do 95 stopni i odrazu zjechałem do domku, podnosze maske i gorny waz goracy dolny zimny wiec termostat do wymiany nie właczyło obiegu, pojechałem do Aso kupiłem ori termostat wymieniłem poskładałem wszystko zalałem odpaliłem i to samo wiec pewnie chłodnica ktora załozyłem w idealnym stanie od dziadzi ( stała długo moze zawalone były kanaliki ze starosci) wymieniłem chłodnice na troche lepszy zamiennik za 250zł celem szybkiego sprawdzenia, znow zalalem wszystko odpaliłem znow dolny waz zimny nie właczyło obiegu, wiec o co chodzi nowy ori termostat nowa chłodnica i ciagle ten sam zonk :) wykrecilem na nowo termostat celem sprawdzenia czasem nowy okazuje sie wadliwy włozylem do goracej wody i ładnie sie termostacik otworzył, odrazu pomyslałem sobie musi byc dobry :D wiec moze zapowietrzony uklad na nowo wszystko poskładale,m wwszystko zalałem i znow to samo :) i co sie okazało ori termostat okazał sie na tyle wredny ze w wodzie sie otwierał a w szaraku ni uja hehe :) wymieniłem na zamiennik i odrazu sie wszystko pootwieralo wentylator sie właczyl nic sie nie grzeje :) taka mialem przygode w te swieta hehe w sumie 6 razy był spuszczany zalewany układ wykrecany termostat do ktorego trrzeba by lo złamac reke w 6 miejscach zeby dwie srubki odkrecic taki dupny mam dostep do niego wyciagana chłodnica zmieniana itp itd :D:D:D i kilka dobrych litrow koncentratu mi wywaliło :D a wszystko przez taka pierdołe jak nowy ori termostat z ASO hehe
Image Image Image Image Image Image Image Image

PostWysłany: Sob 10 Kwi, 2010 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: MK3 / Passat B5
ajjjjj telenowela :D Widzieliśmy wczoraj na żywo i dobrze poczyniłeś chłopczyku idąc w tą stronę rzeki :D

Filterek większy od głowy hipopotama powoli :D

PostWysłany: Nie 11 Kwi, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

AutistA napisał(a):
ajjjjj telenowela :D Widzieliśmy wczoraj na żywo i dobrze poczyniłeś chłopczyku idąc w tą stronę rzeki :D

Filterek większy od głowy hipopotama powoli :D

Ajjjj :D hehe a filterek hmmm sa wieksze :D poczekaj az zobaczysz "loche" jaka docelowoo ma byc w szaraku :D:D

VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: Audi A3 8L
Bardzo dobre zmiany :ok: Front najlepszy z możliwych :)

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Cressida
ładny teraz jest froncik, te clary pasowały jak świni kamizelka :)
no i ogólnie szacunek za samochód, mam cichą nadzieję, że będę miał okazję gdzieś zobaczyć go (samochód ;) )

PostWysłany: Pon 12 Kwi, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

becior napisał(a):
Bardzo dobre zmiany :ok: Front najlepszy z możliwych :)

Dzieki za opinie :)

Koszak napisał(a):
ładny teraz jest froncik, te clary pasowały jak świni kamizelka
no i ogólnie szacunek za samochód, mam cichą nadzieję, że będę miał okazję gdzieś zobaczyć go (samochód )

Cleary faktycznie wogole nie pasowały i wygladalo to beznadziejnie :), Moze na jakims zlocie natrafisz na Szaraka :)

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: BMW E93
No tak miało to własnie wygladac :ok: Co to za gumy ?? R888 ??

Było MK2 G60....
viewtopic.php?f=98&t=33360

Było A3 1.9TDI ASV+...
viewtopic.php?f=98&t=47087

Było A4 Cabrio...

Będzie....

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Puzon napisał(a):
No tak miało to własnie wygladac :ok: Co to za gumy ?? R888 ??

Dzieki :), a oponki to R888

dzis zaczołem odklejac folie z szyb od godziny 14 do prawie 20 zrobiłem dopiero trzy szybki hehehe poprostu masakra wszystkie powyciagałem i zaczołem odklejanie przednie poszły w miare szybko a na tylnych bocznych zaczeły sie problemy poniewazz ktos jak przyciemniał szaraka z tyłu dał folie na folie hehe zeby widocznie ciemniej było jutro powinenem skonczyc z szybami powkladam wszystkie i porobie jakies phota bo wkoncu szarak wyglada z zewnatrz jak powienien :):)

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5684677
Auto: Golf mk2
no teraz froncik się ładnie prezenci :ok: jak poskładam swojego to się chyba tam do was wybiorę na jakiegoś spota na oględziny szaraka :-D

Profil    5684677

PostWysłany: Wto 13 Kwi, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Potok napisał(a):
no teraz froncik się ładnie prezenci :ok: jak poskładam swojego to się chyba tam do was wybiorę na jakiegoś spota na oględziny szaraka :-D

Obowiazkowo trzeba sie gdzies w tym sezonie spotkac i pogadac :) piwko

Wkoncu Szarak pozbył sie przyciemnionych szybek :) odrazu autko nabralo uroku hehehe i przy okazji ujowej pogody zaczolem sie bawic z klatka :D jedno podgladowe photo z przymiarki
tylnej czesci klatki
Image

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 6 z 27 [ 400 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości