Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 2 [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polo w Steilheck'u
PostWysłany: Czw 14 Sty, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 25332197
Tlen: kseroboy1234
Auto: Westfalia
Witam

Otóż od jakiegoś roku jestem prześladowany, męczony przez VW Polo. Na początku było to mk.1(do odrestaurowania), jednak po dwóch nieudanych transakcjach(Pan z Gliwic niby chciał sprzedać, a zachowywał się jakby nie chciał. Pan z Rumii po tym jak chciałem ubezpieczyć auto u siebie przed zakupem i w dzień wyjazdu po Polo powiedział, że go nie będzie) załamany odpuściłem sobie. I tutaj jak to bywa w przypadku Sekt(a dokładniej VW ) moje załamanie psychiczne zostało wykorzystane przez Polo Mk.2 w Steilheck'u (lub jak kto woli - imitacji kombi). Ubóstwiam ten model i od jakiś 9 miesięcy zbieram na komputerze zdjęcia różnych wersji, opisy. Mam także prospekty, oraz katalog dodatków dostępnych do Polo z generacji 86C2F. Od samego początku(jak można wywnioskować - auta jeszcze nie kupiłem, czekam na tego jedynego ) zakładam, że nie będzie to auto na codzień, gdyż od tego służy mi inne, nowsze. Dla Polówki także jest garaż na osiedlu, nie będzie mowy o tym, by stała na dworze.Co do wyglądu mam pewien konspekt na zrobienie Polówki i jego się trzymam . Głównie chodzi mi po głowie wygląd pomieszanego stylu Cult z Retro. I tutaj(tak w skrócie) zakładam pomalowanie auta na któryś z palety VW białego, pomarańczy lub odcieni brązu(cały czas nie mogę się zdecydować). Kolejno kompletowanie dodatków z epoki(oprócz wnętrza to myślę o klamkach chrom, jakieś paski + obklejenie tylniej szyby pasażera naklejkami z epoki) + obniżenie auta(optymalnie, nie za mocno). Felgi to niestety wciąż nie przemyślana dla mnie sprawa, a na pewno nie pierwszorzędna. No i na końcu myślę o włożeniu innego silnika - G40.

Tak, wiem że niektórzy sobie pomyślą, iż modyfikacje przewyższą wielokrotnie wartość auta(Albo inaczej - trzeba być nienormalnym by ładować tyle kasy w coś). No cóż - każdy ma inne hobby i uważam że jest ono niegroźne, dopóki nie narusza prywatności drugiej osoby Tą sprawę wolałbym nie roztrząsać.

I teraz głównie mam pytanka:
- Bardziej podoba mi się Polo drugiej generacji po tak zwanym lifcie, z zmienionymi detalami. Jednakże zauważyłem, że większość już jest w tedy bez relingów, a one właśnie mają dla mnie największy urok. Czy da radę je jakoś doczepić?
- Fotele z którego, innego VW pasują idealnie do Polo w Steilheck'u? Te fabryczne zazwyczaj mi się nie podobają, w widzi mi się jasna lub brązowa tapicerka, jaka była w starszych modelach Golfa, Jetty, Polo.
- Czy znacie jakąś bazę zdjęć, gdzie znajdę Polówki podobnie modyfikowane do mojej koncepcji? Byłbym wdzięczny za podanie adresów
- I pytanie ciekawostka o wersję Polo Buchmann Paris. Co jest nim nie tak, że ten konkretny pojazd z Polski zmienia co chwila właściciela, a zdjęcia zostają te same

Jeśli mi się coś nasunie, chętnie zadam kolejne pytania. Działu myślę, że nie pomyliłem, bo do pytań kupującego one nie pasują(Jestem mocno ukierunkowany w wyborze i nie potrzebuję pomocy przy wyborze)

Profil    25332197 kseroboy1234 kseroboy1234

Temat postu: Re: Polo w Steilheck'u
PostWysłany: Czw 14 Sty, 2010 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7614466
Auto: VW Polo 86c2f '90
Podejdą Ci szyny z VW z 80tych lat do golfa 3, może też coś wcześniej. Z resztą, jak jakieś fotele bardzo Ci się spodobają, można przespawać mocowania.
Ogólnie nazewnictwo polówek, o których piszesz to: 86, 86c i 86c2f. Jak będziesz korzystał z tych oznaczeń, łatwiej będzie Ci znaleźć potrzebne informacje.

PostWysłany: Pią 15 Sty, 2010 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
kseroboy napisał(a):
Tak, wiem że niektórzy sobie pomyślą, iż modyfikacje przewyższą wielokrotnie wartość auta

umarłem ze śmiechu niee niee niee niee niee niee

według twojej definicji nazywasz nienormalnymi jakies 80% populacji tego forum

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: VW Golf 5 Avant
A czemu akurat polo?
slabe, male itp

moze jednak Golf mk1 jest wiekszy, mocniejsze podwozie, wiecej miejsca w komorze itp

PS. ja np nie jestem normalny gorzej poj...ny ciagle slysze

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 20298535
Auto: jetta a1 w limitowanej,specjalnej wersji "CEEL"
no co ty?? tyle kasy w stare polo??
za te pieniądze to byś sobie kupił jakiegoś focusa albo coś niee

R13 5
╚╬╬╝
..24
 Profil    20298535

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
kseroboy
a ja ci powiem tak ....

MASZ KASE I CHĘCI TO DZIAŁAJ!

Image
 Profil    4722144

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Mioo napisał(a):
kseroboy napisał(a):
Tak, wiem że niektórzy sobie pomyślą, iż modyfikacje przewyższą wielokrotnie wartość auta

Jakoś nie widzie zbytniego nawiązania do tematu..

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

swIP napisał(a):
A czemu akurat polo?
slabe, male itp

moze jednak Golf mk1 jest wiekszy, mocniejsze podwozie, wiecej miejsca w komorze itp

PS. ja np nie jestem normalny gorzej poj...ny ciagle slysze

Dlaczego Polo? Mniej osób się zajmuje modyfikacją(chyba, że 6n), Polo 1gen jest rzadsze i mniej spotykane na drogach i zlotach :) No i ma swój urok dla mnie :P

Golf mk.1 jest bardzo ładny :P Ale nie lubię mieć tego samego co połowa "środowiska"

Ja już się przyzwyczaiłem do bycia nienormalnym :P Najbliższe otoczenie chyba też
.Mazur. napisał(a):
no co ty?? tyle kasy w stare polo??
za te pieniądze to byś sobie kupił jakiegoś focusa albo coś niee

Jakbym słyszał osoby postronne :P

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
kseroboy napisał(a):
Mioo napisał(a):
kseroboy napisał(a):

poprostu chodzi o to, ze ja nie wiem po co ludzie pakuja tyle $$ w stare auta. zawsze bedzie to stare polo, stary golf czy inne niedorobione caddy ktore na karku ma juz ponad 20 lat. za te pieniadze, mozna kupic cos nowszego, nie sprawiajacego klopotow i jezdzic cobie spokojnie nie martwoiac sie o czesci zamienne czy awarie w nejmniej spodziewanym momencie. ja nie rozumiem co kieruje ludzmi ktozy tak robia... rozjasni mi to moze ktos....

po co weźmy na przykład malować 20jahre na czarno, wsadzać do niego felgi jakieś drogie, weźmy dla przykładu
WRD i pakowac silnik 1.8T o mocy 150koni i do tego obszyć oryginalne siedzenia
(w tym momencie duży jakiś chłop ze śląska dojedzie mnie pewnie przy najbliższej okazji)

zamiast tego mozna kupic KIA Creed ktora ma 7 lat gwarancji i ekonomiczny silnik...

prosze o krotkie wyjasnienie

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 20298535
Auto: jetta a1 w limitowanej,specjalnej wersji "CEEL"
kolego spokojnie,Mioo próbuje ci uświadomić że to forum jest dla jak ty to nazwałeś "nienormalnych" tutaj ludzie ładują każdy zarobiony grosz w swoje auta i nie zważają zbytnio na to co inni pomyślą,jeżeli uważasz siebie za wariata to nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć "witaj w rodzinie" :ok:

P.S. co do polo to jak dla mnie jak najbardziej si,fotele od g40 obszyte w kratę robiły by miazgę :]

R13 5
╚╬╬╝
..24
 Profil    20298535

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Polo G40 było...
kseroboy napisał(a):
Dlaczego Polo? Mniej osób się zajmuje modyfikacją(chyba, że 6n), Polo 1gen jest rzadsze i mniej spotykane na drogach i zlotach :) No i ma swój urok dla mnie :P

Zapraszamy do Gliwic ;)

A tak na poważnie to każdy stary gustownie przerobiony vw ma swój urok ale to prawda ze wszyscy szukają rarytasu i każdy chce być oryginalnym. Polo o którym piszesz to w zasadzie 3cie wcielenie:
polo 86: http://www.bestcars.com.ua/images/cars/2588_11528.jpg (rarytas)
polo 86c: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 071112.jpg
polo 86c 2f: http://www.wudka.de/images/pol1.jpg

PostWysłany: Sob 16 Sty, 2010 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 852812
Auto: Golf
Mioo napisał(a):
kseroboy napisał(a):
Mioo napisał(a):
kseroboy napisał(a):

poprostu chodzi o to, ze ja nie wiem po co ludzie pakuja tyle $$ w stare auta. zawsze bedzie to stare polo, stary golf czy inne niedorobione caddy ktore na karku ma juz ponad 20 lat. za te pieniadze, mozna kupic cos nowszego, nie sprawiajacego klopotow i jezdzic cobie spokojnie nie martwoiac sie o czesci zamienne czy awarie w nejmniej spodziewanym momencie. ja nie rozumiem co kieruje ludzmi ktozy tak robia... rozjasni mi to moze ktos....

po co weźmy na przykład malować 20jahre na czarno, wsadzać do niego felgi jakieś drogie, weźmy dla przykładu
(w tym momencie duży jakiś chłop ze śląska dojedzie mnie pewnie przy najbliższej okazji)

zamiast tego mozna kupic KIA Creed ktora ma 7 lat gwarancji i ekonomiczny silnik...

prosze o krotkie wyjasnienie

hehe dobre

Profil    852812

Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
Mioo napisał(a):

Duży chłop ze sląska nie poczęstuję Cię karminadle ;) Poza tym coś słaby ten silnik ;) Ja tam był celował w jakieś 209Ps'ów :D

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: wszystkie żony, ale czasem da pojeździć
po co ten temat ? jeśli chcesz zrobić auto w stylu który Ci sie widzi, to go rób (najpierw kup) i nie pytaj nikogo. 90% osób które tu siedzi nie "patrzy" na pieniądze które są w auto ładowane, bo inaczej jeździły by faktycznie autami pokroju kia czy szewrolet laczetti. Więc zamiast uskuteczniać teorie, weź się za praktyke.

PostWysłany: Nie 17 Sty, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Luki napisał(a):
po co ten temat ? jeśli chcesz zrobić auto w stylu który Ci sie widzi, to go rób (najpierw kup) i nie pytaj nikogo. 90% osób które tu siedzi nie "patrzy" na pieniądze które są w auto ładowane, bo inaczej jeździły by faktycznie autami pokroju kia czy szewrolet laczetti. Więc zamiast uskuteczniać teorie, weź się za praktyke.

Po co temat zakładałem? Żeby otrzymać odpowiedź na w/w pytania(na które nikt na razie mi nie odpowiada), a o temacie, który teraz się rozwinął pisałem już wcześniej, że nie chce rozmawiać...
KadareK napisał(a):
kseroboy napisał(a):

Zapraszamy do Gliwic ;)

A tak na poważnie to każdy stary gustownie przerobiony vw ma swój urok ale to prawda ze wszyscy szukają rarytasu i każdy chce być oryginalnym. Polo o którym piszesz to w zasadzie 3cie wcielenie:
polo 86: http://www.bestcars.com.ua/images/cars/2588_11528.jpg (rarytas)
polo 86c: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 071112.jpg
polo 86c 2f: http://www.wudka.de/images/pol1.jpg

Dzięki za jedną z nielicznych odpowiedzi na moje pytania :) W grę wchodzi tylkot e ostatnie Polo ponieważ wolę lampy prostokątne od okrągłych.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 2 [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 27 gości