Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [mk2] szara skarbonka - kertoip_GTI
PostWysłany: Sob 26 Gru, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mk2 gti-d
MODEL: GTI 19E
SILNIK: 1,8
MOC: 112
MODY POD MASKA: strumienica
ZAWIESZENIE: SPAX z regulacją twardości
UKLAD HAMULCOWY: Fabryka GTI
KOLA: Były RH dwunastoramienne 15"7J więcej parametrów nie pamiętam :smutny: po RH były AEZ'y ICON 5 15"7J na ContiTechach 195/50,
NADWOZIE: w dniu zakupu: grill bez znaczka, jedne drzwi pełna szyba, klapa na pół gładko, brak zderzaków z GTI, wydech G Power dedykowany do mk3
WNĘTRZE: w dniu zakupu: prawie ori GTI poza kierownicą Raid Dino 30 cm i fotelem kubełkowym Schelmann
AUDIO: Blaupunkt kaseciak i jakieś głośniczki

Zmiany przeprowadzone w ciągu ostatniego roku:
SILNIK: 1.6 JP
MOC: 54
MODY POD MASKĄ: cała komora w czarnym macie, kompletny układ wydechowy z GTI z tłumikiem końcowym G Power
ZAWIESZENIE: aktualnie KYB gaz/olej na sprężynach SPAX w zapasie 80/60 Supersprinta
UKŁAD HAMULCOWY: Fabryka GTI
KOŁA: BBS RM 012 15" 6,5J ET 34 na TOYO T1R 195/50 + z tyłu dystanse H&R 5mm na stronę.
NADWOZIE: Nadkola przód od g60, tył od jetta GT, klamki chrom od mk1, podkładki antywłamaniowe, lusterka nie będę mówił z jakiego auta :), lampy typu clear przód i tył, grill starego typu z czerwonym paskiem + znaczek "DIESEL" lub "GTD", zamiast listew wąskich GTI, oryginalne gumowe z tego auta, oraz nowe paski w rowkach z fakturą, bra na masce z logiem Wolfsburg, siatka pod maską z wersji USA,
WNETRZE: Deska z GTI 16v US ze schowkiem pod klimę, konsola Votex z trzema zegarami, elektryka szyb, krótki wybierak skrzyni z piłeczką golfową i gumowym mieszkiem, fotele przednie kubły obszyte na zamówienie z logiem Wolfsburg, tylna kanapa z Corrado z logiem Wolfsburg, pasy szelkowe srebrne schrotty trzy punktowe, kieszenie z obudowami głośników VWAktiv,
AUDIO: Kążdy z nas miał przygody z Boschmann'em, miałem i ja. Obecnie radio ALPINE z mp3 z najniższej półki, w drzwiach system HELIX'a w podszybiu gwizdki ALPINE, wszystko sterowane Fader'em blaupunkt'a,

Plany: Założenie Westmorelanda na soczewkach HELLA DE, może zdobycie happich'ów jak napadnę na bank :(, skończenie wnętrza: uzupełnienie boków z tyłu przy kanapie z corrado, zrobienie boczków które by pasowały do wnętrza, jakaś kosmetyka pod maską,

Czas na zdjęcia:

Po zakupie:
Image Image Image

Na takim setupie przeturlałem się parę miesięcy potem niesiony tłumem kupiłem lusterka m-look oraz felgi AEZ ICON 5:
Image

Wtedy plany były na nisko, gładko, szeroko
Każde zarobione pieniądze wsadzałem w zakup różnych części ale plany się zmieniały i części zostawały
Image Image Image

W 2005 roku miałem trochę pieniędzy i postanowiłem rozbieram auto i wstawiam na lakier i wszelkie mody jak wspawanie klamek od audi, daję jedno zdjęcie po okazało się że postój trwał do września 2008 roku :$
Image

W między czasie moja siostra chciała się pozbyć swojego golfa w dieslu, więc nie mogłem na to pozwolić i wszystkie pieniądze przeznaczone na szarą skarbonkę wrzuciłem w diesla i na manie w 2008 pojechałem takim autem:
Image

Wtedy miałem mieszane plany co do mojego GTI, wracać do oryginału czy tuningować, w pewnym momencie kupiłem nawet dawcę, ale w końcu został w całości. I we wrześniu 2008 roku o drugiej w nocy pewna pani pomogła podjąć mi decyzję, wyjeżdżając mi spod porządkowanej :<:

I tak po otrzymaniu odszkodowania za auto praca przy moim aucie ruszyła:
Image Image Image Image

Gdy mój kolega walczył z blacharką i lakierem ja musiałem wyczyścić całą tapicerkę ponieważ wilgoć i czas zrobiły swoje:
Image Image Image
tak wyglądała jak wyciągnąłem ją z garażu, a tak po trzech godzinach mycia wezyrem:
Image

Po odebraniu autka od lakiernika przyszedł czas na składanie:
Image Image Image

Jak już był trochę poskładany zrobiłem mu małą sesję, byłem tak szczęśliwy że po trzech latach postoju znowu był na drodze:
Image Image Image

Potem walczyłem chwilę żeby założyć front na który czekałem pół roku:
Image

I tak po zaledwie czterech miesiącach od momentu odebrania auta od lakiernika mój VWóz wyglądał tak:
Image Image Image

Na Manie w tym roku pojechałem autem które wyglądało tak:
Image Image Image Image

A najnowszy mod w moim aucie to jak wspomniałem wyżej deska US i konsola Votex:
Image

Jeżdżąc benzyną jak i obecnie dieslem auto nigdy mnie nie zawiodło i zawsze dowiozło do celu, a psuło się pod pracą albo pod domem :ok: Jest on moim pierwszym autem, które kupiłem zaraz po odebraniu prawka i zostanie ze mną już raczej do końca, ze względu na masę serca, czasu i pieniędzy jakie w niego włożyłem, znam w nim każdą śrubkę i spinkę, znam jego mocna i słabe strony i chociaż często mnie denerwuje jesteśmy ze sobą na dobre i złe :]

Poza tym chciałbym podziękować mojej dziewczynie za wspieranie zarówno słowem jak i czynem, gdy już miałem się podawać i sądziłem że nic z tego nie będzie jamajama jamajama,

Zdjęcia zamieszczone w temacie są tylko częścią moich zdjęć ponieważ chciałem zamieścić w przybliżeniu historię mojego autka. No i oczywiście jeżeli opisałem auto w jakiś spoób odbiegający od regulaminu proszę o zwrócenie mi uwagi, postarałem się stworzyć opis zgodny z regulaminem.

Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas na przeczytanie tematu.

Ostatnio edytowany przez kertoip_GTI, Śro 09 Sty, 2013, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu: re: [mk3 tdi] by kubeusz nowe fotki s.10
PostWysłany: Pon 28 Gru, 2009 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4273656
Auto: Audi A6 C5
Sporo pracy przy tym aucie ale jak widać opłaciła się bo golf teraz zdrowo wygląda

poVWodzenia

Profil    4273656

Temat postu: Re: [mk2] szara skarbonka - kertoip_GTI
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: Passat b5 fl
widac wkład pracy efekt jest bardzo dobry proponuje wieksze ranty w polerce i bedzie kosmos :ok:

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: Passat CC
Cytuj:
Jest on moim pierwszym autem, które kupiłem zaraz po odebraniu prawka i zostanie ze mną już raczej do końca, ze względu na masę serca, czasu i pieniędzy jakie w niego włożyłem, znam w nim każdą śrubkę i spinkę, znam jego mocna i słabe strony i chociaż często mnie denerwuje jesteśmy ze sobą na dobre i złe :]

Takich ludzi cenię, którzy nie chcą pozbywać się autem, bo coś nie działa..
Nie którzy chcieli by mieć GOLFA II, ale żeby jechało tak jak GOLF V i nigdy nie nawalił :/

Coś czuję, że będzie z tego gruby projekcik :D
Też jestem za większym rantem :)

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Zapomniałem w planach umieścić, że felgi będą odnawiane, wtedy może będzie szerszy rant, ale tylko na tył. Co powiecie na białe środki?

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 13202078
Auto: Golf MK2 91'
ja bym dał środki w kolor auta.

Profil    13202078

PostWysłany: Śro 09 Sty, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Witam po dłuższej przerwie, dawno nie zaglądałem do tematu, a trochę się wydarzyło :-D
Ogólnie auto wygląda teraz tak:
Image Image Image

Plany na 2013 są następujące:
- kupione kompletne wnętrze od Edition Blue z wiązką od grzanych tyłków;
- oz turbo 15x7;
- wymiana klapy tylnej;
- montaż lotki votex;
- powrót do grilla na cztery oczy + soczewki;
Image Image Image

a najważniejszy to:
Image
wszystko założę na silniczek EV. Na razie co miesiąc po wypłacie kupuję kawałek układanki potrzebny żeby to uruchomić, także chwilę to potrwa niee

Na razie tyle jak coś się będzie działo to na pewno wrzucę jakieś postępy.
Ogólnie foty robione kalkulatorem także proszę o wyrozumiałość jamajama

Pozdrawiam

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 80 gości