Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 3 [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: uwaga na oszusta z allegro!!!!!
PostWysłany: Śro 16 Gru, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: nie posiadam
asmo
Witam wszystkich zainteresowanych sprawą. Mam pewną teorię związaną z owym oszustem. Potrzebuje jednak informacji na temat tego na jakiej domenie osoby poszkodowane, oszukane mają założoną skrzynkę e-mail ?

PostWysłany: Śro 16 Gru, 2009 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1441903
Auto: ibiza 6k, F2 monte carlo
o2.pl

Profil    1441903

PostWysłany: Nie 20 Gru, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Auto: Skoda Rapid
ector napisał(a):
asmo napisał(a):
uwaga na oszusta który podaje się za sprzedających, wysyła do kupujących maile z danymi do przelewu, jeśli kupujący nie zauważy lub nie sprawdzi dokładnie od kogo kupił towar przepada mu kasa,
koleś podał się za mnie, napisał maila kupującemu, podał mu dane do przelewu, mail wyglądał jakby wysłany automatycznie z allegro tylko inny był adres mailowy i oczywiście dane, kupujący zauważył to dopiero kiedy zrobił przelew i ja wysłałem mu ponaglenie do przelewu.
podaje dane do przelewu od oszusta:
Witam!

Gratuluje wygranej aukcji XXXXX (numer XXXXX)". Proszę o jak najszybsze przelanie pieniędzy na konto o numerze 42147000022318228480000001 Łukasz Otta. Koszt przesyłki pokrywam w całości ja. Przedmiot wylicytowany zostanie wysłany zaraz po zaksięgowaniu pieniążków na koncie przesyłką kurierską DHL. Wysyłka najszybsza z możliwych ! Nie zawiedziesz się !

eurobank 42147000022318228480000001

Łukasz Otta

Ul. Lipinki Królewskie 19/1

83-212 Bobowo

kolo podobno używa Iplus,a na karte

to chyba ten koleś: http://nasza-klasa.pl/profile/28118414
mieszka niedaleko mnie, więc jak coś, to można kilku karków wysłać :-D

Właśnie dałem sie temu typowi nabrać, poszło ponad 100 pln.
Jeżeli macie na niego namiary to poproszę.
Jeżeli będę miał do niego za daleko, daje tyle co straciłem za zdjęcie z jego "poturbowaną" buźką.
Za wszelkie info będę bardzo wdzięczny.

PostWysłany: Wto 22 Gru, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: golf II
Witam chciałbym ostrzec o uzytkowniku forum o nicku -mackoostry- kolega jakies 2 tyg temu wystawił na sprzedaz kilka rzeczy temat(/viewtopic.php?f=40&t=45565)
napisałem pw w sprawie zawieszenia seryjnego na pw dogadalismy sie co do ceny aukcje wystawił na allegro ( forma płatosci za pobraniem ) wylicytowałem przedmiot , kolega zaraz po tym pisze mi pw ok jutro gora pojutrze ci wysle ( 8 grudzien ) mowie ok nie pali mi sie , napisałem kilka pw do niego w tej sprawie odezwał sie 16 grudnia mówiąc ze niemial czasu itp ze na bank wysle jutro , musle ok wkoncu moze chłop naprawde jest tak zabiegany i wogóle , poczekam. Nagle pisze mi 18 grudnia ze ma jakies problemy z pocztą i chyba wysle kurierem ;o Szlak normalnie człowieka moze trafic za takie podejscie do sprawy , napisałem juz mu zeby nawet tego zawiesznia do mnie nie wysyłał , nie mam 17 lat na takie zabawy w ciuciu babke ! Także przestrzegam !!

PostWysłany: Śro 23 Gru, 2009 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: vw/audi
trawa napisał(a):
Szlak normalnie człowieka moze trafic za takie podejscie do sprawy

jakie??nie widzę nic złego w tym.no może poza opóźnieniem ale jest czas świąt więc wiadomo każdy zabiegany jest.a poczta jaka jest każdy widzi zwłaszcza przed świętami.więc co złego ze chciał wysłać kurierem??zal ci 15zł dołożyć czy co??nie żebym kolesia bronił czy coś ale bez jaj, niedługo będziemy się od oszustów wyzywać jak paczki po 2 dniach w rękach nie będzie. nie każdy ma czas odrazu paczki wysyłać zwłaszcza jak najbliższy oddział poczty jest 10km od miejsca zamieszkania.

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
oj co do poczty to muszę powiedzieć że poprwaiła swoje usługi - do mnie paczka z Gdyni jechała nie całe 24h , z Tychów do W-wy wysłna po 17 dojechała na 11 rano nawet list priorytetowy co zawsze szedł dłużej od zwykłej paczki był do 24h ,wielu znajomych potwierdza opinie o poczcie czego nie można powiedzieć o DHL-u bo paczka z Krakowa ( nie całe 80 km) jechała ponad 48h - porażka , w poniedziałek o 14.50 wysłana paczka z Wrocławia kurierem nie doarła do teraz (koszt kuriera 80zł a poczta 35)
co do poczty złego słowa nie powiem - najtaniej i najszybciej

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Audi A4 B5 AFN
dawid018 napisał(a):
trawa napisał(a):

jakie??nie widzę nic złego w tym.no może poza opóźnieniem ale jest czas świąt więc wiadomo każdy zabiegany jest.a poczta jaka jest każdy widzi zwłaszcza przed świętami.więc co złego ze chciał wysłać kurierem??zal ci 15zł dołożyć czy co??nie żebym kolesia bronił czy coś ale bez jaj, niedługo będziemy się od oszustów wyzywać jak paczki po 2 dniach w rękach nie będzie. nie każdy ma czas odrazu paczki wysyłać zwłaszcza jak najbliższy oddział poczty jest 10km od miejsca zamieszkania.

bez przesady, to po co ktos wystawia towar, skoro nie moze go wyslac? kase wplacasz natychmiast a na towar masz czekac miesiac??

ja wlasnie mam problem z uzytkownikiem Fosgate... zakupilem u niego felgi + opony zimowe... czekam juz 2 tydzien. felgi nie wyslane, kasy nie mam na koncie spowrotem... kontakt z nim jest mega ciężki

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Dokładnie jak się ktoś czegoś podejmuje (sprzedaje) to jego zasranym obowiązkiem jest się z tego wywiązać. Chyba, że leży ciężko chory w szpitalu.

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: golf II
dawid018 napisał(a):
trawa napisał(a):

kolego rozumiem ze tydzien moze wysyłac a nie dwa tyg , po drugie kolega nawet sie nie kwapi aby napisac pw od kilku dni , czyta mpje wiadomosci loguje sie na forum a mnie ma poprostu gdzieś , swieta sie dopiero zaczynają miał sporo czasu od 8 grudnia nie uwazasz?

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: vw/audi
trawa napisał(a):
miał sporo czasu od 8 grudnia nie uwazasz?

fakt trochę długo.

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: wszystkie żony, ale czasem da pojeździć
m1chal napisał(a):
ja wlasnie mam problem z uzytkownikiem Fosgate... zakupilem u niego felgi + opony zimowe... czekam juz 2 tydzien. felgi nie wyslane, kasy nie mam na koncie spowrotem... kontakt z nim jest mega ciężki

/viewtopic.php?f=39&t=19996&start=75 przeczytaj na rozluźnienie

PostWysłany: Czw 24 Gru, 2009 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
z Fosgate'm sprawa w toku

Image
 Profil    4722144

PostWysłany: Nie 27 Gru, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7727154
Auto: Audi A8
siano poszlo z powrotem!!! i niech mi tu nikt nic nie pie..... bylem chory dla tego niewysylaalem pisalem jemu ze jak wroce do warsztatu(pracy) to wysle po czym jak wyzdrowialem to pisze ze siano chce z powrotem... to w srode poszly pieniadze wiec niech mi tu nic nie gada!!!

jak ktos ma jakies ale prosze zapraszam do mnie i niech mi powie wszystko prosto w oczy

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7727154
Auto: Audi A8
Luki napisał(a):
m1chal napisał(a):

http://forum.vwzone.pl//viewtopic.php?f ... 6&start=75 przeczytaj na rozluźnienie

ale napisac ze dostal ja to juz nieumie

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Audi A4 B5 AFN
fosgate napisał(a):
siano poszlo z powrotem!!! i niech mi tu nikt nic nie pie..... bylem chory dla tego niewysylaalem pisalem jemu ze jak wroce do warsztatu(pracy) to wysle po czym jak wyzdrowialem to pisze ze siano chce z powrotem... to w srode poszly pieniadze wiec niech mi tu nic nie gada!!!

jak ktos ma jakies ale prosze zapraszam do mnie i niech mi powie wszystko prosto w oczy

po pierwsze pisales ze w poneidzialek wysylas juz na pewno felgi , bo jestes zdrowy i idziesz do pracy, po czym we wtorek lub środe, nie pamietam, piszesz mi czy na pewno chce kase czy felgi ???? no to wtedy juz naprawde mialem to gdzies i chcialem tylko kase.

po drugie zadnej kasy poki co nie mam od Ciebie...a jak ja Ci wysylalem to poszło na konto w mbanku (tez mam), wiec miales odrazu.
moze wysyalales z innego banku teraz, nie wiem, poczekamy do poniedzialku, chyba ze wyslales komus innemu? coooo

a z tym prosto w oczy jestes smieszny... kontakt z Toba mega utrudniony, moderatorzy pisali ze juz nie pierwszy raz są z Toba problemy jak sprzedajesz części jakies, na gadu Ciebie wogule nie ma, na forum wogule, moj numer miales komorki nawet nie raczyles mi wyslac esa czy cos, ja twojego nie mialem. i co mialem jechac niby do poznania i spowrotem po moja kase i powiedziec Ci ze robisz ludzi w chu**??

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 3 [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość