Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 2 [ 19 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: 1.8T czy 2.3 V5 co wybrac + i - ?
PostWysłany: Czw 27 Sie, 2009 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3239572
Auto: Bora Sedan V6 oraz Bora Variant TDI ASZ+ Jetta mk II Coupe Bora Sedan TDi ATD
norbi napisał(a):
Takie gadanie :) A myslisz ze Twoje TDI zawsze bylo uzywane tak jak powinno? Mam 20VT na chacie i jak sie poszuka to znajdzie sie bardzo zdrowy egzemplarz...

Dokładnie tak jak mówisz, ale Bory z silnikiem 1.8 T w tej cenie nie znajdziesz, jak są to śa mocno dojechane albo mocno bite a cena nie jest też niska, jedyna alternatywa w tej kasie którą kolega dysponuje to 2.3 v5 150 PS czasemi można trafić w dobrym wypasem i w dobrym stanie, te które są obecnie na allegro to same szroty które wiszą już od grudnia zeszłego roku i jakoś po dziś dzień nie mogą sie sprzedać pomimo tego że cena uległa znacznej obniżce. Wkopać się można szybko i łatwo a później na same remonty naprawy wydać kupe kasy. Jeżeli chodzi o Golfa to szybciej coś wybierzesz bo jest więcej tego typu aut z takim silnikiem itp. ale też najczęściej są mocno dojechane, tak więc i tak źle i tak niedobrze. Wiem po sobie, szukałem auta ponad 6 miesięcy, dobrego auta, bo ulepa to można mieć od zaraz, i też nie kupiłem ideału,zawsze trzeba się z tym liczyć żę jakąś tam gotówke trzeba włożyć i tyle, nie ma tak że kupujesz lejesz paliwo i jedziesz, olej filtry etc. też swoje kosztują ;)

PostWysłany: Pon 31 Sie, 2009 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9308111
Auto: JETTA V GLI TFSI
a więc tak byłem, oglądałem, jeździłem...pojechałem 250km oglądać mk4 2.3 v5 navi skóry itd miała być tylko maska do roboty co się okazało po pierwszej minucie oględzin auta walone z każdej strony, cały malowany fachową ręką pana stasia z garażu w niektórych miejscach typowy baranek tester lakieru dosłownie głupiał...przejechałem się kawałek i takim klekotem to jeszcze w życiu nie jeździłem trzęsło, ściągało, waliło, charczało...jedyne pozytywne wrażenie to dźwięk silnika zakochałem się w nim i chyba jednak padnie na V5 w tygodniu planuje wyskoczyć do poznania obejrzeć 1.8 T zobaczymy co z tego wyjdzie...

Profil    9308111

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
Sonic_bartek
jka v5 to szukaj tej 170 km a nie 150 .... lepiej kreci sie po obrotach i oczywsicie lepsze osiągi :)

Image
 Profil    4722144

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9308111
Auto: JETTA V GLI TFSI
cocoloco niestety mam ograniczenia polegające na posiadającej przeze mnie gotówki ;p wiadomo że gdyby było mnie stać celował bym w taką wersje silnikową jak napisałeś...kupi się 150 odmuli trochę jakiś przelot dolot itd...i narazie będzie to musiało wystarczyć

Profil    9308111

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 2 [ 19 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości