Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 15 z 65 [ 971 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Corrado G60] by wujcio DrAkE :D
PostWysłany: Pią 07 Sie, 2009 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: VW Corrado G60, Lex IS-F, A5, BMW X1
Artur... no widzisz nagle niespodziewana potrzeba i sie nie pomyslalo, ale nastepnym razem juz postaram sie pamietac ze mamy taki temacik :)

sundecade, no sa i tacy, ale ja kupilem corra bo od zawsze mi sie podobal i to auto ma dusze i swoj klimat, nawet wiecej jezdze correm niz IS-Fem ;) Takze jestem wkurzony ze to sie stalo, lecz tak szybko sie nie zrazam i napewno go nie sprzedam przez bardzo dlugii czas...

Jak rozbiore motor to sie okaze co i jak i wkleje foty

And every year all good shit like: MIVW, Edition 38, VagEvent, Blasen, Bautzen, VW Mania, itd...

https://www.facebook.com/DrakeVW

Image
 Profil    drake_vw

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5
Auto: MK2 2.0 16V, BMW 5 E39 Touring
DrAkE napisał(a):
ale ja kupilem corra bo od zawsze mi sie podobal i to auto ma dusze i swoj klimat,

Oj zgadzam sie.. tez bym sie chetnie przesiadl na Corraska, ale obawiam sie ze tez bylby nie jeden fuck-up a dla biednego ucznia kazda zlotowka to sporo..
Tak czy siak, wytrwałości chłopie ;) i nie poddawaj sie

Profil    5

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: Polo 86c2f 1.8T / VW Eos / Audi A6 C7/ VW Garbus
podobna historia była i mnie :( też całą trasę spokojnie jechałem a na autostradzie pocisłem i jeb.. w silniku :o coś te "G" ze śląska nie chciały dojechać na manie :smutny:

DrAkE już z tobą nie pije bo potem mam wycięte pół imprezy z życiorysu hehehe ]:->

viewtopic.php?f=98&t=47590
VW Passat B6 AirRide: Sprzedany
viewtopic.php?f=98&t=75708
Audi A4 b8:
https://www.facebook.com/radek.spandel/ ... 470&type=3

PostWysłany: Sob 08 Sie, 2009 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

G jest fajne ale do czasu gdy nie zaczni sie psuc :)) Miałem Corrado i powiedzialem sobie ze kiedys do niego powroce ale na pewno nie w tej wersji silnikowej :P Ja juz zadecydowałem na pewno nie bedzie nic innego niz T na koncu napisu na klapie ostatecznie n/a r32 :D Ale widzisz kwestai Drake co chcesz tym autem robic :P mowisz ze jezdzisz nim czesto a wiec Glader odpada :P

EX MK1 CABRIO

ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
Jaki samochod byl kiedys najbardziej awaryjny ? Corrado G60 , dlatego ze zle znosi ostrzejsza jazde . Ja bym sie tam dwa razy nad szczepem nad 1.8T nie zastanwial , szczgolnie znajac twoj styl jazdy , a na G zawsze sie chetny znajdzie

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4247098
Auto: MK4 GTI
MK3 GT TDI
Draku nic sie nie martw :) jest 4 rano a ja wracam z garazu od "swojego gada" nagle zabraklo hamulcow wszystko wymienione tarcze klocki servo pompa i nie robilo... mala pierdola czasami moze narobic kupe gnoju.

PS. jak chcesz glowice 16v to telefoniren...

Krotoszyn TUNING SHOW 2007,2008,
PLESZEW 2007,2008,2009,
VAG EVENT 2008,2009,2010,2011
ROTENBURG 2009,
LIPSKO 2010,
KOTLIN 2008,2010,=>>i pare innych
 Profil    4247098

Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado G60, Lex IS-F, A5, BMW X1
kochani.... nie wiem moze i byl/jest najbardziej awaryjny, ale jak kazdy robi w nich wszystko po kosztach to co sie dziwic? Nie wierze ze jak zbuduje zakute PG od podstaw, z Nowiutkim G i cala reszta nowych rzeczy ze sie cos popsuje !! Ile osob w polsce tak zrobilo, ilu zbudowalo motor i kupilo nowe G? Wiec moim zdaniem auto bedzie bezawaryjne (oczywiscie nie mozna zalozyc ze na 100%) ale silnika raczej nic juz nie ruszy po zakuciu, a G... G niech wytrzyma 50tys km nawet przy hard corze, to i tak jak bede robil 10tys rocznie to mi wystarczy na 5 lat;)

W miare mozliwosci finansowych w moim corrze beda wymieniane pokolei wszystkie czesci na nowe... wyjdzie mnie to auto pewnie tyle co nowe sciro, ale bede wiedzial ze auto bedzie jak nowe i wszystkie stare/mogace ulec awarii rzeczy sa wyeliminowane. Takze jesli po takich zabiegach dalej bedzie to awaryjne auto to znaczy ze Corrado jest chu.a warte ;)

I tak jak pisalem 1,8T, R32 moge juz pakowac... ale co z tego? Kto widzial kiedys naprawde konkretnie zrobione PG? ile znacie takich aut? Nowe motory kazdy moze miec, ale Corr jest statym rupciem i wedlug mnie powinien miec stary motor, zwlaszcza taki z jakim go fabryka stworzyla :] Miec tak zrobione PG ktore potrafi pokazac 1,8T co potrafi to jest dopiero wyczyn i respect :D

And every year all good shit like: MIVW, Edition 38, VagEvent, Blasen, Bautzen, VW Mania, itd...

https://www.facebook.com/DrakeVW

Image
 Profil    drake_vw

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado G60
DrAkE napisał(a):
W miare mozliwosci finansowych w moim corrze beda wymieniane pokolei wszystkie czesci na nowe...

szacun jamajama
DrAkE napisał(a):
Takze jesli po takich zabiegach dalej bedzie to awaryjne auto to znaczy ze Corrado jest chu.a warte ;)

tak też może być :D niee

VW User
VW User

DrAkE napisał(a):
Miec tak zrobione PG ktore potrafi pokazac 1,8T co potrafi to jest dopiero wyczyn i respect :D

ja tu czuje wyzwanie :D kev co Ty na to :D

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3626901
Auto: G mk5
DrAkE napisał(a):
w moim corrze beda wymieniane pokolei wszystkie czesci na nowe... wyjdzie mnie to auto pewnie tyle co nowe sciro

wy to jednak wariaty jestescie :D

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7698529
Auto: Fabia NJ MC MY17
DrAkE napisał(a):
kochani.... nie wiem moze i byl/jest najbardziej awaryjny, ale jak kazdy robi w nich wszystko po kosztach to co sie dziwic? Nie wierze ze jak zbuduje zakute PG od podstaw, z Nowiutkim G i cala reszta nowych rzeczy ze sie cos popsuje !! Ile osob w polsce tak zrobilo, ilu zbudowalo motor i kupilo nowe G?

A powiedz mi Draka, ilu młodych ludzi stać na budowę G od podstaw ? Tego nie wziąłeś już pod uwagę, że kogoś najzwyczajniej w świecie może nie stać i inwestuje tylko w naprawy bieżące, bo Corra chce mimo wszystko mieć przy sobie :>

Sam się zdążyłem przekonać niejednokrotnie, że stara technologia lubi walić różnego rodzaju fochy i to jest nieuniknione, niemniej jak kogoś stać na generalny remont, tak jak Ciebie to jak najbardziej można inwestować (sam bym się cieszył jakby mnie było stać na generalkę dziadzi bo już dawno by to jakoś wyglądało, a tak zostaje do polatania). Niestety eRka to nie jest i chyba do fochów trzeba będzie się mimo wszystko przyzwyczaić ;)

Działaj Szef i pokazuj na bieżąco, co działasz bo znając Ciebie, zainwestujesz i to szybko, a chciałbym to zobaczyć jak lata po remoncie :D

PozdróVWki ;)

2007: IST Jarocin-Kotlin, 4.Cult-Style Saisonauftakt, 12.Internationales VW Blasen - EuroSpeedway Lausitz
2008: 5.Cult-Style Saisonauftakt
2009: 2.Wolfsgruppe VAG Event
2010: 7.Cult-Style Saisonauftakt
 Profil    7698529

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Komar_Boston napisał(a):
kogoś najzwyczajniej w świecie może nie stać i inwestuje tylko w naprawy bieżące

Proste, nie stać Cie nie kupuj. Później jeżdzą same kaszalaty robione po kosztach :lipa: i do tego jeszcze zagazowane :<:

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
$VWiciu napisał(a):
DrAkE napisał(a):
Miec tak zrobione PG ktore potrafi pokazac 1,8T co potrafi to jest dopiero wyczyn i respect :D

ja tu czuje wyzwanie :D kev co Ty na to :D

no ten podśmichujek pije tutaj do mnie... ale my go tam ładnie pogonimy...spokojna jego rozczochrana....
trup to bedzie zawsze trup ;)

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

VW Master
VW Master

Cytuj:
I tak jak pisalem 1,8T, R32 moge juz pakowac... ale co z tego? Kto widzial kiedys naprawde konkretnie zrobione PG? ile znacie takich aut? Nowe motory kazdy moze miec, ale Corr jest statym rupciem i wedlug mnie powinien miec stary motor, zwlaszcza taki z jakim go fabryka stworzyla :] Miec tak zrobione PG ktore potrafi pokazac 1,8T co potrafi to jest dopiero wyczyn i respect :D

Apsika g60 bylo konkretne ale tez juz go nie ma :(

PostWysłany: Pon 10 Sie, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: f**k this place
z calym szacunkiem do twoich planow, checi i ambicji Drake, ale ja bym sie w tym punkcie powaznie zastanowil czy warto inwestowac w ta "nieudana od urodzenia konstrukcje" :hmm: znam kilkunastu ludzi ktorzy jezdzili z kompresorem typu G, rok temu ostatnia z nich odpuscila temat.

niby poziom poszedl w gore ale nawet dzisiaj slychac na zlotach ludzi stojacych przy otwartych maskach: niedorobiony mechanik "o, g60, kiedys naprawialem te turba", przypadkowy typ widzac webery na 16V "to z Wu eR Ce?". przy takim tempie rosnacego zacofania jeszcze troche i ludzie zapomna o czyms takim jak G60 i beda sie zastanawiac do tego to pudlo z paskiem no_coment

a jak juz szukac wyzwania to moze 4.2 BNS albo 2.7 BES/AGB/ARE/AJK? :D albo od razu prawdziwe W8 :ała:

pozdro

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 15 z 65 [ 971 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 65  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość