Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 4 z 7 [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 26 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 230123
witaj Pablolbn
Mam nadzieję że spotkamy się kiedyś na ulicach Lublina :P
bywasz na Czubach? jest tam największe skupisko czarnych beetle jakie spotkałem - 3 sztuki yupii
może któryś to twój? :ok:

Profil    230123

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Siemanko , no bywam praktycznie codziennie :D Ale jestem z centrum jak chcesz to założyłem kącik NB na lubelskiej stronce VW . www.vaglublin.pl Jak znasz jeszcze jakiegoś posiadacza NB z Lublina to zapraszam bo są zarejestrowane na forum puki co są 2 NB w tym mój . Jak się pogoda poprawi to można jakieś mini spota NB w lublinie zrobić.

Pozdrawiam :D

[ Dodano: Czw 26 Lut, 2009 ]
Raafiii napisał(a):
Mam pytanie, związane z przepisami. Chciałbym założyc tylne lampy diodowe dedykowane do NB. Sprzedający podaje, iż posiadają one homologację UE. Teraz moje wątpliwości są takie, czy wystarczy żeby taka homologacja była wytłoczona na rogu klosza , czy trzeba wozic ze sobą papier potwierdzający? Chodzi mi tu szczególnie o kontrole drogówki , wyjazdy zagraniczne.

Jeżeli lampy są homologowane na europe bodajże E11 czy coś podobnego to żaden papier nie jest ci potrzebny abyś go woził przy sobie ewentualnie na przeglądzie ale to też rzadko , do tylnych lamp raczej policja się nie przyczepia chyba że będą pomalowane czarnych sprayem i totalnie nie będzie widać odbłyśników .

Pozdrawiam

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Raafiii, jeżeli będę miałą czas to jutro zapytam mojego kolegi jak jest z tymi lampami. Wydaje mi się, ze wystarczy homologacja na lampie ale lepiej się upewnić i zapytać u źródła czyli policjanta :P
Pablolbn, pięknota ta Twoja NB :D
beetle, dzięki za rady, napewno sprawdzę żuczka zanim go kupie, jeśli nie tego czarnego to może sobie sprowadzę z Niemiec. A możesz mi napisać co takiego zrobiłeś w swoim bolidzie zanim go doprowadziłeś do piękności ;P ?

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Apacz, zaraz po zakupie robilem oczywiscie standardowo rozrzad, olej, plyny, filtry ale tez tarcze, klocki, rozrusznik, obie sondy lambda, pompe powietrzna + zawor i kolektor wydechowy, akumulator, zamek klapy tylnej, drugi kluczyk, przelaczniki szyb, otwierania wlewu i klapy, klakson, radio mialo zbity wyswietlacz, brakowalo troche zaslepek i oslon, brakowalo kola zapasowego...
musze jeszcze cos zrobic z lampa bo prawa jest jakas matowa i widac roznice.

Profil    230123

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

o matko coooo no to mnie teraz trochę załamałeś :(( czyli standardowo otwieranie wlewu i tylna klapa się psuje w każdym beetlu jak szyberdach w golfie MK3. Czyli w sumie czeka mnie to samo co w moim obecnym aucie. Ja jeszcze wymieniłam pompę wspomagania i wody, tłumik, maglownice, wodzik w skrzyni biegów bo sie upierdzielił i przy okazji sprzęgło, tarcze, klocki , tuleje oraz amortyzatory, kable wraz z palcem , świecami i kopułką, i szyberdach który kosztował mnie najdrożej w porównaniu np. z amortyzatorami :( nie wspomnę o nowych oponach (letnich i zimowych) a i ostatnio zimeringi i znów rozrząd. W sumie to chyba jeszcze silnik mi został zdrowy chociaż uszczelka pod głowicą już mi się ślimaczy. Oczywiście co roku wymieniam wszystkie filtry i olej. Tak naprawdę to wiecznie coś naprawiam w tym moim goofim i wiecznie jeżdżę do mechanika od spalania bo co jakieś pół roku spalanie wzrasta mu do 11 litrówi benzyny ałłłłł
A jaki koszt Cię wyniósł tych napraw tak mniej więcej jeśli można spytać?

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

nie robilem wszystkiego jednorazowo ale mysle ze w ciagu pierwszego roku wpakowalem w auto ok. 2000 zl (nie liczac rozrzadu) a mozna bylo tego uniknac przygladajac sie przed zakupem autku na spokojnie.
ale jak pisalem to byla milosc od pierwszego wejrzenia :)
jak go zobaczylem w komisie to przestalem myslec i zwracac uwage na szczegoly, wiedzialem ze czarnuch bedzie moj :P

od tamtej pory jest o'k, normalna codzienna eksploatacja, skonczyly sie problemy z dyskoteka na zegarach (check engine) mozna nareszcie miec frajde z jazdy i myslec co najwyzej o nowych felgach czy oponach na wiosne.

Profil    230123

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Ja muszę u siebie zrobić właśnie podświetlanie w drzwiach kierowcy bo coś raz działa raz nie , ostatnio przy dużej wilgotności zaświeciło ale po niedługim czasie przestało i jest lipa , no i tak jak to przedmówca napisał klapka od wlewu coś mi się kiepskawo zamyka , no i klapa bagażnika lubi się nie domkną i trzeba ja domykać drugi raz ale mocniej . A jakie są koszty zrobienia klapki i takiego oświetlenia ??? może się orientujecie i czy da rade to zrobić homemade ?

Temat postu:
PostWysłany: Pią 27 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Pablolbn, podswietlenie w drzwiach nie dziala z powodu uszkodzenia ktoregos mikrostyku w kasecie zamka.
masakra! trzeba rozebrac i przelutowac tzw. zimne luty
a z klapa musisz obejrzec co sie przycina w mechanizmie zamykania i otwierania klapy.
trzeba oczyscic i nasmarowac oski dzwigni.
u siebie zamontowalem dodatkowa sprezynke odciagajaca dzwignie wspolpracujaca z silownikiem - od tej pory problemy z zamykaniem wystepuja bardzo rzadko.
moze byc tez zniszczona gumka oslony w tej czesci na tylnym wzmocnieniu nad zderzakiem.

Profil    230123

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Pablolbn, dzięki za rozjasnienie sprawy z lampami, zobaczymy czego jeszcze dowie się Apacz.

Skoro już mówimy o tych drobnych usterkach, to u mnie dopiero teraz w zimie zauważyłem brak grzania lewego fotela. Czy to coś drobnego czy szykuje się poważniejsza naprawa?

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

No to na chwile obecną z podświetlenie dam na luz , nie mam za bardzo gdzie tego rozkręcić , ale jak się rozpogodzi trochę to na działeczce obadam temat i zobaczymy co z tego wyjdzie .

Pozdrawiam

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

beetle, to te 2000 zł to kropla w morzu w porównaniu do tego co ja wpakowałam w swojego w ciągu dwóch lat - jakieś 7000 zł ałłłłł samych napraw nie licząc opon.
Co do podświetleń w chrabąszczach to z tym nie będę miała problemów bo mam super elektryka :D jak zrobił mi, że w schowku w moim golfie przestało się świecić światełko jak był zamknięty schowek to z resztą sobie na pewno poradzi. :D A możesz mi powiedzieć ile kosztuje w beetlu wymiana rozrządu?
Raafiii, sorry , sorry ale niestety nie było dzisiaj mojego znajomego policjanta w mojej firmie (pomaga nam w szkodach, szuka sprawców :D ) ale jutro do niego zadzwonię i się spytam.

A co powiecie o tym egzemplarzu?
http://moto.allegro.pl/item556020793_be ... _opon.html

niestety juz sprzedany :/

a przez tego to rozbolała mnie głowa :hmm: taki jest piękny
http://moto.allegro.pl/item561866310_vw ... eczek.html

Mam jeszcze jedno pytanie? Co się zmieniło w beetlach od 2003 roku? Czy zmienił się kształt czy tylko same dodatki typu kierunkowskazy w lusterkach?

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf GLS 77' Automatic
Apacz napisał(a):
Co się zmieniło w beetlach od 2003 roku? Czy zmienił się kształt czy tylko same dodatki typu kierunkowskazy w lusterkach?

kierunkowskazy w zderzakach się też zmienily. Są podobne jak w passatach, takie prostokątne delikatne. ładnie to wygląda

Temat postu:
PostWysłany: Sob 28 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Codziennie można poznac kogoś nowego.
A to mały, spontaniczny spot, który odbył się dzisiej w drodze do myjni. Minutowa pogawędka zamieniła się w prawie godzinną dyskusję. Potem zleciało się trochę ludzi.
Image
Pozdrawiam Anetę i Grześka

Temat postu:
PostWysłany: Sob 28 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Raafiii, no więc odnośnie tych homologacji to lampa - reflektor powinna mieć wytłoczoną homologację na lampie ale czy każdy ze stróżów prawa się na tym zna? Generalnie policjanci się nie czepiają a jeśli już to taki policjant musi się po prostu na tym znać. Wątpię żeby się czepiali do tylnych lamp no chyba, że ktoś sobie je przyciemni tak jak ostatnio widziałam takiego jednego ,,mądrego" co sobie tak przydymił tylne światła że stopu nie było widać i prawie mu w tyłek wjechałam :zly:

Panowie no i co powiecie na tego Chrabąszcza bo się grubo zastanawiam :hmm:
http://www.moto.allegro.pl/item56186631 ... eczek.html

Temat postu:
PostWysłany: Nie 01 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Bardzo ładny egzemplarz ;] Felunek już ma 17 + nowe opony jak pisze właściciel środek nie wyglada na zniszczony, kierownica nie pościerana obniżone zawieszenie jest , szybki delikatnie przyciemnione , silnik na mase ekonomiczny a jak zabraknie ci mocy to można go niedużym kosztem zrobić i na 150 +,- km .Kolorek też coś ma w sobie . Warty obejrzenia moim zdaniem.

Pozdrawiam

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 4 z 7 [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości