Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 3 [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 13 Wrz, 2008 
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
viewtopic.php?p=358912#358912

tu macie linka do tematu jaki zalozyl krzyh i ktory bedzie podwieszony w ciekawostkach ( lub moze w innym dziale ) .Temat narazie "zablokowany" dla komentarzy . jezli ktos chce dodac cos ciekawego w tym temacie lub pomoc opracowac jakis styl , to prosze kontaktowac sie z krzyhem na gg lub pw .

Temat postu:
PostWysłany: Pon 22 Gru, 2008 
VW Maniak
VW Maniak

bardzo ciekawy temat idzie sie bardzo duzo dowiedziec i poprawic swoje bledne myslenie pojecia ''styl'' ja sam praktycznie nie wiedzacy nic poza Cult,Rat&Rost,German czyli samymi nazwami ałaa Swietny pomysl najlepiej umiescic go najwidoczniej dla forumowiczow co by kazdy sie zapoznal odnosnie stylow :ok:

PozdraVWiam

viewtopic.php?f=112&t=32803

Temat postu:
PostWysłany: Pon 22 Gru, 2008 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7712923
Auto: brak.
Adasko12, viewtopic.php?t=32646&start=0

Profil    7712923

Temat postu:
PostWysłany: Czw 05 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

hmm... zastanawia mnie jedno, co jeżeli chcesz zrobić auto w CULT stylu jeśli nie jest to GTI, GT, Turbo etc.,

przykładowo golf mk1 - nie GTI tylko powiedzmy "zwykły" z silnikiem 1.1 ale z dwoma weberami etc. - już nie może być zaliczony do auta w CULT stylu? jest to już retro? a może jeszcze co innego?

i jeszcze jedno - do jakiego nurtu zaliczylibyście zakładanie bra na maskę? :>

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
Ptaker napisał(a):
hmm... zastanawia mnie jedno, co jeżeli chcesz zrobić auto w CULT stylu jeśli nie jest to GTI, GT, Turbo etc.,

przykładowo golf mk1 - nie GTI tylko powiedzmy "zwykły" z silnikiem 1.1 ale z dwoma weberami etc. - już nie może być zaliczony do auta w CULT stylu? jest to już retro? a może jeszcze co innego?

i jeszcze jedno - do jakiego nurtu zaliczylibyście zakładanie bra na maskę? :>

a stylu cult silnik nie ma zadnego znaczenia , tu sie liczy wyglad zew a mk1 GTI to auto cultowe co ma sie nijak do stylu - to dwie rozne sprawy i albo masz auto cultowe albo styl cultowy

retro to taki niby cult ale z wielką ilościa dodatków dopasowujących auto do danych lat

a bra ? to nie zaden dodatek tuningowy tylko (przynajmniej ja tak uwazam), w stanach bry zaklada sie dla ochrony a ja zakladam aby miec taki ,,amerykanski,, szczegol w furce

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf GLS 77' Automatic
Cytuj:
bra

potwierdzam. USA

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

no w sumie racja z tą brą - osłona a'la USA
jednak jakieś tam wrażenia wizualne daje

no więc dodanie jej psuje koncepcje stylu? czy nie ma żadnego znaczenia - czyt. pasuje (gusta swoja drogą) do każdego czy to german, cult, retro etc.?

wiem, ze truje pierdołami, ale mnie to zaciekawiło bo sam chce sobie ją założyć.

Temat postu:
PostWysłany: Pią 06 Lut, 2009 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

osobiście mi sie to podoba jesli jest dopasowane i nie przesadzone,sam tego uzywam od ponad 10 lat i pewnie dla tego ze nie stosowalem sie do ogolnych przyjetych zasad i nigdy nie twierdzilem ze moje auto jest tym czy tym , po prostu ma przerobki a ze jest do czegos podobne to tylko czysty zbieg okolicznosci

co do koncepcji - pewnie i tak w aucie bedzie sporo rzeczy ktore się ,,gryzą,, więc bra nie wiele zmieni, mało kto robi auto tak zeby wstrzelić sie dosłownie w dany styl - ponad 90% aut nazywanych na forum w stylu cult nie ma nic z tym wspolnego ale skoro właściciel chce to tak nazywać to jego idywidualna sprawa , każdy ma swoj punkt widzenia a cierpia na tym osoby co to czytaja i dopisuja dziwne teorie

moje osobiste zdanie jest takie - skoro moje auto mialo by odzwierciedlac dany styl w 100% to nie zalozyl bym tego niezaleznie czy byl by to german , cult czy kij wie jeszcze co - chce byc wierny stylowi to nie zakladam tego co nie jest ogolnie przyjete

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: wszystkie żony, ale czasem da pojeździć
a MOPAR ? bo mam jakiś zarys, ale chciałbym sie utwierdzić w przekonaniach

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
Luki napisał(a):

polaczenie muscle cars i super muscle cars

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Mopar (skrót od MOtor PARts), jest firmą oferującą części zamienne i serwis dla wszystkich amerykańskich marek należących do koncernu Chrysler. W czasach współpracy z Daimlerem była częścią koncernu DaimlerChrysler. Określenie "Mopar" to zostało użyte po raz pierwszy w latach dwudziestych i istnieje do dziś.

Termin ten jest odnoszony najczęściej do ciężarówek, półciężarówek i samochodów osobowych firm Chrysler, Dodge i Plymouth. Dlatego wielu fanów samochodów z korporacji Chryslera nazywa siebie "Mopar enthusiasts".

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Mioo napisał(a):
Luki napisał(a):

polaczenie muscle cars i super muscle cars

mopar to nazwa kultowych wielkich silników , spotyka sie je w mc , smc jak porzez hot rody a na roznego rodzaju rostach czy ratach skończywszy ;)

[ Dodano: Pią 06 Lut, 2009 ]
oczywiscie nie bede wypisywal o czesciach i innych tego typu ]:-> bo tematy nie mialy by konca i sensu - w tuningu mopar wlasnie odosi sie do stosowanych silnikow krone najczesciej stosowane sa w DODGE'ach ale niekonicznie na nich skonczywszy , sa jeszcze silniki mopar o konstukcji hemi i wtedy nazywaja sie mopar-hemi - t takie polaczenie dwoch w jednym

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: wszystkie żony, ale czasem da pojeździć
Ptaker - wikipedia mnie nie interesuje :D tymbardziej, że nic na temat

Pięknie, ale wielokrotnie w programach na Discovery mówią o całej kulturze Moparu, specjalne paski na bagażniku, pszczoła w okręgu jako symbol, wielkie wystające kompresory itd itd itd

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Luki napisał(a):
mówią o całej kulturze Moparu, specjalne paski na bagażniku, pszczoła w okręgu jako symbol, wielkie wystające kompresory itd itd itd

nie wiem czy zauważyłeś ale bardzo często te akcenty są stosowane w autach gdzie silnik jest ,,swapowany,, od koknurencji i samo lakierowanie tez jest przenoszone

każdy miłośnik swojego silnika ma swoje za uszami ]:-> , właściciele hemi też mają swoje grafiki itp na nadwoziu - ogólnie chodzi o to by zaakcentować i ,,wynieść,, na zewnątrz to co ma sie schowane pod maską a każda grupa to miłośnicy kultowych jednostek,jedni nie ,,przepadają,, za drugimi i każdy chce być najlepszy - w stanach silnik to najważniejsza częśc przebudowy do której podchodzi sie bardzo poważnie

Temat postu: Re: No to pogadajmy w koncu o tych stylach
PostWysłany: Pon 16 Mar, 2009 
VW User
VW User

Gadu-Gadu: 15659250
No widze ze dyzo tu jest rozmów na temat przeróbek, jak człowiek pokazuje auto swoje i pisze tak jak to w moim przypadku ze mam zwykła wersje golfa 3 sprowadzonego z niemiec i chce go przerobić na cos innego to jest smiech mały.
Ja kupiłem 3 i staram sie przerobic ja na wersje gt bo gti się nie da, za duzo wkładu w zawieszenie itd ,ale z wyglądu przynajmniej się udało tak przynajmniej ja mysle,nie wiem jak wy.

NIe chodziło mi o przerobienie auta tak jak to ma większość tylko z orginalnego na bardziej orginalny, nowoczesny mozna tak powiedziec i co coś złego w tym, Sami oceńcie i powiedzcie co zmienic jeszcze. dzieki

Profil    15659250

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 3 [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości