Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 45 z 57 [ 854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Śro 14 Sty, 2009 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

kurcze...
niby kola te same (chodzi o szerokosci i et) a gorzej pasuja...
no nie podoba mnie sie w ogole, w brazie dawal rade...

Audi A3 8P OEM+ projekt viewtopic.php?f=98&t=96254&view=unread

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: VW Corrado G60, Lex IS-F, A5, BMW X1
no to i ja wkoncu cos dodam od siebie..... ;)

Po pierwsze zdjecia sa nie do konca takie jakie powinny byc zeby dobrze pokazac auto...

Biały... tu w sumie tez mnie zaskoczyles, bo takiego koloru sie nie spodziewalem :-D Biel mi sie podoba, ale w NOWYCH mega kozackich furach (lecz cale szczescie gusta sie roznia)... jest fajna jak patrze na kogos auto, ale ja osobiscie sam zrezygnowalem z wyboru bialego auta gdyz jednak nie chcialbym takim jezdzic :looka:

Druga sprawa to to ze moim zdaniem corek ma charakter bandziora i tu widze te auta najlepiej w ciemnych kolorach !! Porownac fote Conrada i tego bialego coreczka => czarny jest doje..any, zły, czarny charakter czyli taki jak powinien byc :ok: Bialy - taka spokojna owieczka, tak do konca bez "czegos w sobie" :/ Dla mnie niestety bialy kolor jest "bezpłciowy"...

Ale jestes trendy (przynajmniej obecnie) i Lubisz To... wiec gratki :D Tylko musisz pamietac ze moda kiedys mija i juz mysle ze ma sie powoli ku schylkowi... ale to nie problem ;)

Lampy przod jak i tyl... dla mnie te lampy powinny stac na półce w garazu! Auto jest juz cultowe i takie powinny byc tez lampy - stare i oryginaly, dlatego moja wizja jest odmienna.

Grill bardziej podoba mi sie rozwiazanie zi0lek

Kół nie oceniam, gdyz ich poprostu nie widac na fotach :kwasny: a WRD to KOTY jakbys kiedy zapodal ;)
No nic, zobacze autko na zywo napewno nie omieszkam pokrytykowac dalej :P

Pozdro Brachu

And every year all good shit like: MIVW, Edition 38, VagEvent, Blasen, Bautzen, VW Mania, itd...

https://www.facebook.com/DrakeVW

Image
 Profil    drake_vw

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8726938
Auto: Audi a4 1.8T quattro
ładny kolorek ;)
A jeslio chodzi o felgi to zostawił bym czarne tylko ranty wypolerowac ;)

viewtopic.php?f=98&t=48709&view=unread#unread
Moj profil
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=7005
 Profil    8726938

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: f**k this place
YaMsChA napisał(a):
Leetveen napisał/a:
znow sie robi SuperExpres

Boczny profil jest strasznie beznadziejny od dolnej linii szyb w dol i wysoko wiszacy prog. Kilka pomyslow z VT kolanka znacznie by uratowaly wizerunek (glownie listewki i progi). Co do lamp przednich to ciekawie by wygladal z tymi ktore ma Danar z czarnym grylem pomiedzy.

czy mogę prosić byś rozwinął? co to znaczy wysoko wiszący próg ? masz na myśli że jest parch podniesiony i stoi na 17 calowych felgach, czy może mam przerabiać i poprawiać konstruktorów?

Mistrzu :$ chodzi o optycznie wynizenie auta dokladajac jakies dobrze spasowane nakledki na progi, bo teraz wyglada jakby odpadly, no ale dla mnie to problem kazdego corrado i pisalem juz o tym w temacie Praksa.
Kazdy tuner zasadzajac coraz wieksze kolo dokleja progi zeby jakos to wygladalo, czy to jest mk4 na 20" czy corrado na 16" w gore, bo bez nich auto wyglada jak zjawisko "woda w piwnicy"

cos w ten desen
Image
Image
Image

w dwojkach nie ma z tym problemu bo fabryka postarala sie o pakiet optycznie wynizajacy

a co do kwestii lamp to takie:
Image

pozdro

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Auto: Corrado
hmmmm..... pomału nie ma na co odpisywać...odpowiedzi się powielają......

Speed napisał(a):
chyba podobne kolo tylko poprostu lepszej jakości foto
Obrazek

dzięki Speed :ok: właśnie tak wygląda moje koło, tyle że inny kapsel i rozstaw śrub.

szymoneck napisał(a):
Sam długo czekałem, aż zobaczę to auto... kiedyś rolek wklejał w Twoim temacie foto białego corka na pomarańczowych kierunkach i białych halogenach...

ja zaledwie 305 dni...... ałaa
tak rolek wklejał to i ja kilka dorzucę białasów.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

kicaj napisał(a):
końca nie ma nigdy Panowie... i to chyba dobrze, bo gdy brak już pomysłów to radości jakby mniej...

Yam zapomniałem dodać, że rozumiem w pełni dlaczego nie wróciłeś do brązu ja ztego powodu nie wróciłem i nie wrócę do Golfa mk II choć uważam, że to naprawdę wspaniłe autko.

Kicaj jeśli kiedykolwiek następuje koniec projektu - to wówczas trzeba znaleźć nową bazę do tuningu :-D .
Kicek jak zwykle się rozumiemy.

zuko napisał(a):
YaMsChA, a gdyby tak to kolko polakierowac w kremik jakis? Bez i odcienie. Z lakierem sie fajnie bedzie komponowal :)

Zuko w zamysłach był kolor biały, taki jak na Corku ale zrezygnowałem.....hmmm może jednak warto spróbować.

idgray napisał(a):
daj koło na czerwono i będzie miód cud orzeszki :D

:ok: ciekawa koncepcja

zi0lek napisał(a):
Moj moj :) za tydzien bedzie latal :)

skąd dokładnie jesteś?

djbros napisał(a):
kurcze...
niby kola te same (chodzi o szerokosci i et) a gorzej pasuja...
no nie podoba mnie sie w ogole, w brazie dawal rade...

No!!!odpowiedni koment.
pasują tak samo, ale efekt zupełnie inny. Przyznaje że opony wiele tutaj psują, bo nie są to jeszcze docelowe - muszę czekać aż zaczną tasować w wulkanizacji opony bo pochowali letnie. Nie podoba się byc może dlatego że jeździsz czarną plamą i przyzwyczaiłeś się do ciemnych kolorów - w brązie inaczej nie da się ukryć.

DrAkE napisał(a):

Po pierwsze zdjecia sa nie do konca takie jakie powinny byc zeby dobrze pokazac auto...

Biały... tu w sumie tez mnie zaskoczyles, bo takiego koloru sie nie spodziewalem :-D Biel mi sie podoba, ale w NOWYCH mega kozackich furach (lecz cale szczescie gusta sie roznia)... jest fajna jak patrze na kogos auto, ale ja osobiscie sam zrezygnowalem z wyboru bialego auta gdyz jednak nie chcialbym takim jezdzic :looka:

Druga sprawa to to ze moim zdaniem corek ma charakter bandziora i tu widze te auta najlepiej w ciemnych kolorach !! Porownac fote Conrada i tego bialego coreczka => czarny jest doje..any, zły, czarny charakter czyli taki jak powinien byc :ok: Bialy - taka spokojna owieczka, tak do konca bez "czegos w sobie" :/ Dla mnie niestety bialy kolor jest "bezpłciowy"...

Ale jestes trendy (przynajmniej obecnie) i Lubisz To... wiec gratki :D Tylko musisz pamietac ze moda kiedys mija i juz mysle ze ma sie powoli ku schylkowi... ale to nie problem ;)

Lampy przod jak i tyl... dla mnie te lampy powinny stac na półce w garazu! Auto jest juz cultowe i takie powinny byc tez lampy - stare i oryginaly, dlatego moja wizja jest odmienna.

Grill bardziej podoba mi sie rozwiazanie zi0lek

Kół nie oceniam, gdyz ich poprostu nie widac na fotach :kwasny: a WRD to KOTY jakbys kiedy zapodal ;)
No nic, zobacze autko na zywo napewno nie omieszkam pokrytykowac dalej :P

Pozdro Brachu

Drake nie będę zaprzeczał że foty sa niezbyt ciekawe i nie odwzorowują absolutnie ani kół ani koloru. - jak już wspomniałem w tygodniu nie specjalnie kiedy mam jechać na sesje wiec w niedziele nadrobię.
Biały jest kozacki do Corrado bo to kozacka fura o czym się przekonasz niebawem na własnej skórze. :-D - ale całkowicie się z Tobą zgodzę że do nowych generacji ten kolor bardziej się "wpasowuje" - pamiętam jak modliłeś się przy R8 w zeszłym roku w Worthersee. Co do Twojej interpretacji charakteru i znaczenia koloru w Corrado nie będę polemizował bo widzisz to jak należy a ja wcale nie przeczę że tak nie jest.

Z tym trendy to nie do końca Ciebie rozumiem..... sądzisz że wybrałem kolor biały bo jest trendy ?...hyh....Drake bez obrazy, ale mam wrażenie że nie doczytałeś co napisałem na str. 40.....

Wrd Mesh no cóż ptaszki niekiedy z rana potrafią ładnie ćwirkać. Koła wcześniej czy później będą zmienione to oczywiste :ok:

Kolejna osoba która wie jak pisać.
Zaczynam dawać pkt od tej strony posty które mi podchodzą :ok:

Swir88 napisał(a):
A jeslio chodzi o felgi to zostawił bym czarne tylko ranty wypolerowac ;)

heh i kolejny, który nie czyta ze zrozumieniem tylko ogląda obrazki jak komiks ;)

[ Dodano: Sro 14 Sty, 2009 ]
Leetveen napisał(a):
YaMsChA napisał(a):
Leetveen napisał/a:
znow sie robi SuperExpres

Boczny profil jest strasznie beznadziejny od dolnej linii szyb w dol i wysoko wiszacy prog. Kilka pomyslow z VT kolanka znacznie by uratowaly wizerunek (glownie listewki i progi). Co do lamp przednich to ciekawie by wygladal z tymi ktore ma Danar z czarnym grylem pomiedzy.

czy mogę prosić byś rozwinął? co to znaczy wysoko wiszący próg ? masz na myśli że jest parch podniesiony i stoi na 17 calowych felgach, czy może mam przerabiać i poprawiać konstruktorów?

Mistrzu :$ chodzi o optycznie wynizenie auta dokladajac jakies dobrze spasowane nakledki na progi, bo teraz wyglada jakby odpadly, no ale dla mnie to problem kazdego corrado i pisalem juz o tym w temacie Praksa.
Kazdy tuner zasadzajac coraz wieksze kolo dokleja progi zeby jakos to wygladalo, czy to jest mk4 na 20" czy corrado na 16" w gore, bo bez nich auto wyglada jak zjawisko "woda w piwnicy"

cos w ten desen
Obrazek
Obrazek
Obrazek

w dwojkach nie ma z tym problemu bo fabryka postarala sie o pakiet optycznie wynizajacy

a co do kwestii lamp to takie:
Obrazek

pozdro

teraz doskonale rozumiem !
jak ktoś ma fotki tego klasycznego żółtego Corrado niech wsadzi tutaj, gdzieś na forum Corrado ostatnio ktoś poruszał ten temat. - on był najpierw czerowny....dołożono jakieś progi plastikowe itp...

Image

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

Auto: w garażu
Witam prezes mój 2gi post w tym temacie :-D

No 10 napisze ze kolor dobry 10 że zły i tak w kółko

mi się osobiście nie podoba nie wiem może muszę zobaczyć life :)

i na koniec <brąz brąz brąz> i nic więcej

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

YaMsChA napisał(a):
Nie podoba się byc może dlatego że jeździsz czarną plamą i przyzwyczaiłeś się do ciemnych kolorów - w brązie inaczej nie da się ukryć.

spoko loko ;)
tez myslalem nad bialym do golfa, czarna skora, czarne felgi, czarne lampy i czarny dach :P

Audi A3 8P OEM+ projekt viewtopic.php?f=98&t=96254&view=unread

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Way too many VWs
djbros napisał(a):
YaMsChA napisał(a):
Nie podoba się byc może dlatego że jeździsz czarną plamą i przyzwyczaiłeś się do ciemnych kolorów - w brązie inaczej nie da się ukryć.

spoko loko ;)
tez myslalem nad bialym do golfa, czarna skora, czarne felgi, czarne lampy i czarny dach :P

Do dzis mnie boli jak widze to biale corrado, ze swojego na bialo nie psiknalem. Choc moja farba pieknie wyszla. Mysle, ze w tym sezonie bialy dalej bedzie na topie. Przekonamy sie za 4 miechy :)

'95 Vento 1.9d - R.I.P.
'96 Vento G60/EatonM62
'98 Golf 1.4

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2711816
Auto: audi 80 1.8T
zuko napisał(a):
Mysle, ze w tym sezonie bialy dalej bedzie na topie.

..a może milka mleczna ćwierćmat + d^pne chromy :D
wracając do tematu to licze że to co jest pod maską mnie rozpindzieli bo narazie to wygląda jakbym już kiedyś widział podobnego :/ sorki :(
pozdrawiam kierownika.

m.i.v.w. '09
Wolfsgruppe Vag Event '10,'11,'12
cult-style.de '12, OldSchoolSuicide'12
DubIT '12
cdn.
 Profil    2711816

Temat postu:
PostWysłany: Czw 15 Sty, 2009 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Auto: Corrado
No więc zamieszczam zdjęcia komory silnika. Celowo wprowadziłem zamęt by wywołać, dyskusję doprowadzającą do negatywnych emocji. Jak widzicie komora nie wiele się zmieniła, praktycznie jest to samo co przedtem. Osoby znające projekt od narodzin mają teraz porównanie. Dodam że lakiernik malując komorę kolorem z Audi R8, powiedział że moja biel w porównaniu do bazy z Audi R8 jest żółta… nie miałem niestety możliwości wtedy podlecieć z aparatem czego bardzo żałuję. Rurki białe zostały raz jeszcze zastąpione oryginalnymi czarnymi, niektóre elementy silnika te które wcześniej były polerowane zostały pomalowane w czarnym macie – dokładnie ta sama farba co na kole.

Uwagi ogólne :
Podczas odbudowy Corrado pojawił się problem z którym poprzez 10 letnie doświadczenie nigdy się nie spotkałem. Corradoholicy i fanatycy tego jakże nadzwyczajnego modelu ze stajni Vw jakim jest Corrado powinni od razu wyłapać. / nie ukrywam, że tutaj już trzeba być w posiadaniu ogromnej wiedzy, osoby którym o tym osobiście wspominałem niech trzymają język za zębami, bo naprawdę jestem ciekaw wiedzy znawców. Jeśli tego nikt nie zauważy znaczy że foty nadal są słabe, zapewniam że w Niedzielę tj. 18.01.2009 będzie zrobiona specjalna sesja zdjęciowa ze szczegółami, jeśli ma ktoś życzenie co do fotki danego elementu proszę się wpisywać. / i raz jeszcze podkreślam osoby, którym wspominałem niech chwilowo się wstrzymają.
W warsztacie w którym stał mój parch /305 dni!!!!!/ ,a dodam że tam min budowałem swoje Polo, Golfa 3 Cabrio no i Corrado poginęło kilka elementów z komory silnika oraz wnętrza co za pewne już widać na zdjęciach. Mam wiele nie oryginalnych śrubek….itp…znów będę musiał wydawać hajs na głupoty…..
Z nowości – silniczek krokowy od seata Toledo, aparat zapłonowy od Audi – i tutaj obalam wszelkie mity i wiedzę fachowców którzy uparcie przez lata się upierali że nie można stosować innych podzespołów bo znacząco się różnią parametrami. Niestety jesteście w błędzie. / fachowcy /.
Jestem rozczarowany, zakupami, których dokonywałem na forum Corrado…niestety mimo zapewnień kilku osób….okazało się że produkty były nie takie jak trzeba. / wniosek – albo jestem naiwny, albo osoby które mi to sprzedawały sądzą że jestem tak naiwny że uwierzę , bądź osoby dokonujące ze mną transakcji sądzą że wyglądam na głupka. KOCHANI POZORY MYLĄ – a los lubi się Mścic.; fakt wierzyłem na słowo. Powiem tak, nie istotne to wszystko, CORRADO jest warte każdych pieniędzy/ By nie siać zamętu nie wspomnę o jakie części chodzi. Trudno trochę hajsu poszło na marne. /ale przynajmniej mam 2 silniczki krokowe, 3 komplety błotników,2 pary drzwi itp….brak słów…. /. Jest wiele zgrzytów o których mógł bym wspomnieć, ale nie ma to dla mnie znaczenia i sensu… szkoda słów…istotne że mam już parcha w garażu !!!Bo czekałem na to gówno 305 dni!!!! Zaznaczam dla mnie dobre gówno!
Na dzień dzisiejszy…mam jeszcze do uregulowania pewne płatności w warsztacie w którym parch się budował. Brakuje mi także sporo elementów z komory silnika oraz wnętrza więc jeśli ma ktoś nadmiar i nie ma co z tym zrobić to chętnie przygarnę...bo teraz każda zl się dla mnie liczy...
Plany co do Corrado są ogromne. Z czasem jak wyjdę na prostą zobaczycie efekt końcowy, do Worthersee nie daleko – to mój cel!

O planach nie wspominam bo to nie ma sensu, ale na pewno w wyposażenie obowiązkowe Corrado wjedzie siekiera!.
...powiem szczerze...przeżyłem piekło przez cały ten okres....nie da się tego opisać słowami....
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

a to moje nowe wyposażenie obok koła zapasowego
http://delta.vbiz.pl/products/118796088 ... %20neo.jpg
i nie będzie już zachowania zimnej krwi przy kolizji...niech się dzieje co ma się dziać.

Zdjęcia komory silnika / zaznaczam że jest brudno...brak czasu na domycie /
http://www.vwzone.pl/LINKIII/corrado/2009/silnik/

Image

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Only1
Bardzo ładnie corek wyszedł, koła na czerwono i będzie git :D

Mieliśmy okazję już się spotkać ale autka w poprzednim wydaniu nie widziałem, mam nadzieje że tym razem będę miał szanse. ;)

Współczuje tego co się stało ale jak to mówią "niema tego złego..." i życzę powodzenia w realizacji planów.

2008: VWmania, VAG EVENT, TUNING DE LUXE
2009: TUNING DE LUXE
2010: Rothenburg, VAG EVENT, I Zlot CultStyle.pl, Cultoberfest
2011: Rothenburg, VAG EVENT, II Zlot CultStyle.pl, Piknik Polo Klub Polska, Wolfsgruppe BBQ
2012: Rothenburg, VAG EVENT, III Zlot CultStyle.pl
2013: VIII Zlot Polo Klub Polska, VAG EVENT, OSS Party, Style'd

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: golf mk2
YaMsChA napisał(a):
Mam wiele nie oryginalnych śrubek

zgłoś się z tym problemem do mnie, opisując dokładnie czego Ci potrzeba.
W komorze brakuje mi polakierowania zbiorniczków na płyny w czerń, odróżniają się zbyt mocno.

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2711816
Auto: audi 80 1.8T
YaMsChA napisał(a):
wyłapać.

może chodzi Ci o ten odstający bumper?
YaMsChA napisał(a):
Image

ładnie wygląda blok na biało ogólnie komora mi pasuje, ale nie chce nikomu nic wytykać bo sam niemam zbytino czym sie pochwalić no_coment
pozdro.

m.i.v.w. '09
Wolfsgruppe Vag Event '10,'11,'12
cult-style.de '12, OldSchoolSuicide'12
DubIT '12
cdn.
 Profil    2711816

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf GLS 77' Automatic
szczerze to po pierwszych fotkach byłem rozczarowany. Ale teraz zmieniam zdanie, podoba mi się co raz bardziej. Komora wiem że byla zawsze biała i tym bardziej teraz dobrze to wygląda. Powodzenia w udoskonalaniu maszyny. Tylko mi się tu nie zniechęcaj :D Można by tam jeszcze troche domyć ten silnik i węże zrobić plakiem lub jakimś matowym czerndłem.

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

tak +/- powinny wygladac kola na foto :)

Image
Image

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 45 z 57 [ 854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 57  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości