Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk4] Renowacja gumowanych plastików z wnętrza auta?
PostWysłany: Sob 27 Gru, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam. Posiadam Golfa IV z 2001 roku, wszystko pięknie ładnie - lakier, tapicerka, silnik = igła. Ale jeśli chodzi o te nieudane gumowane plastiki VW to porażka. Oglądałem Paska z 2003 roku i gumowane plastiki zachowują się dokładnie tak jak u mnie - zahaczysz delikatnie paznokciem i porysowane. Nie robiłbym z tego tragedii ale już jest tyle tych zadrapań że chciałbym coś z nimi zrobić.
Pierwsza myśl była taka żeby kupić na allegro nowe plastiki ale koszt jest zbyt duży (same uchwyty od drzwi 240zł komplet).
Druga myśl pozostała w rozważaniu i chciałbym żebyście napisali co o tym sądzicie. Mam zamiar kupić folię termoplastyczną matową i okleić wszystkie elementy gumowane lecz nie wiem jak to by wyglądało. Myślałem jeszcze żeby wybrać się do firmy reklamowej i popytać o taką folię ale z fakturką plastiku bądź jakiś inny reklamowy trwały wynalazek - to będę sprawdzał w przyszłym tygodniu i napiszę jakie rezultaty.
Dziwi mnie to że na forum nikt nie poruszył tematu tych gumowanych plastików, spotkałem już nie jednego posiadacza Golfa IV i również narzekał na ów plastik. Może w końcu znajdziemy jakiś sposób na ten kiczowaty plastik. Dbamy o lakier, tapicerkę, silnik to czemu nie ma nas drażnić plastik na który na codzień patrzymy.

PS. W passssku 1.8 turbo 2003r z małym wypasem, zastosowano sam goły plastik bez gumowania i wygląda o niebo lepiej.

pozdrowka

Ostatnio edytowany przez chrissbe, Sob 27 Gru, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: Śro 31 Gru, 2008 
VW Zone Admin
VW Zone Admin
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1722539
Auto: T5 TDI ;) CLS CDI by H&R,
u mnie popękały haczyki te os zatrzasków od zdejmowania tapicerki... ale widziałem, ze faktycznie niektórym sie mocno wycieraja, ale widziałe u tych ludzi syf na tych raczkach od nie mytych dłoni!
za same uchwyty na przód płaciłem coś około 20zł za 1szt (tapicerka bez szyb el.)
nie wiem, kto Ci taka cenę powiedział... polecam również zainwestować w nożyczki do paznokci! a dziewczynie paznokcie żelowe! nie są takie ostre jak tipsy! ]:->

Profil    1722539

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

hehe obcinanie paznokci nic tu nie da. cena ktora podałem to cena za komplet czyli plastik od strony tapicerki + plastik zewnetrzny, czyli ten za który chwytamy.
W przyszlym tyg dopiero bede wiedzial co i jak z tą folia termoplastyczna.
pozdr i szczesliwego Nowego Roku

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3417244
Auto: Corrado VR6
Lurosa 1.7 SDI
jak by cos to w drukarniach maja napewno taka folie prawie niezniszczalna termokurczliwa ktora niektrzy kłada na parkiety, bo ostatnio robilismy takie cos w pracy

Sprzedam Rarytasowe graty do Corrado US g60
 Profil    3417244

Temat postu:
PostWysłany: Czw 01 Sty, 2009 
VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 0
Auto: 20VT
u mnie na raczkach od tych ktore ciagniemy jak zamykaz drzwi jest to samo :/ wycieraja sie i nie wyglada to za ladnie ale widzialem za grosze takie uchwyty takze pozostaje tylko zamowic i wymienic

Temat postu:
PostWysłany: Pią 02 Sty, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

mozna zedrzec reszte gumy z plastiku i dac do pomalowania ja tak zrobilem z konsola srodkowa wyglada fajnie i jest trwale:))wieczorem wrzuce fotki

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości