Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk3] 1.9D jak zwiększyć moc?
PostWysłany: Wto 16 Gru, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2009826
Auto: Vw Golf IV TDI - sprzedane
Cześć, mam nadzieje że nie powtarzam tematu ale nigdzie nic nie znalazłem na ten temat. Jestem tu nowy i prosze o wyrozumiałość. Przjde do sedna, niedługo dostane golfa III 1.9d 92r. jak wszystkim wiadomo brakuje mu troche mocy i moje pytanie jest takie czy idzie coś z tym zrobić typu turbo i intercooler od 1.9 tdi lub mocniejszych czy ratuje mnie tutaj tylko swap? Powiem jeszcze, że chce żeby był w miare zrywny i oszczędny dlatego diesel. Dzięki za zainteresowanie. Pozdro.

Ostatnio edytowany przez piotr.vwsport, Wto 16 Gru, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Profil    2009826

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
Witam
Prosze przeczytac temat o turbo. Tam napewno cos znajdziesz.
viewtopic.php?t=501
Niestety przyrost mocy w tym silniku jest bardzo ciezko uzyskac. Koszta ztuningowania wysokopreznego wolnossacego silnika sa bardzo duze i lepiej juz sprzedac te mk3 i zainwestowac w seryjnie mocniejsze auto najlepiej w mk3 z silnikiem 1Z(seria 90PS).
Jest one podatne na modyfikacje (sam chip daje z 20KM). Swap tez nie za bardzo wchodzi w gre bo to kilka tys zl jak cale auto jest warte 5-6tys.

PozdraVWiam

Profil    8234490

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2176296
Auto: Golf VI Składak Style
Musisz sobie jeszcze zadac pytanie ile chcesz przeznaczyc na modyfikacje, dolożenie turbo nie jest tania i łatwa sprawą, po drugie na w parze z większa mocą idzie zmodyfikowanie hamulców, zawieszenia itd

Jetta A5 USA On AIR

Mój były Lupiszon na poduchach -->Lupo

"rozgniatam białe larwy kompleksów butem samozaparcia, pracy i myślenia nad sobą"

Pozdrawiam
Piotr
 Profil    2176296

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: vw/audi
piotr.vwsport napisał(a):
moje pytanie jest takie czy idzie coś z tym zrobić

idzie.sprzedać i kupić inne.chociaż by AAZ z ktorego po drobnych modach wyciągniesz te 100KM.

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
piotr.vwsport napisał(a):
Cześć, mam nadzieje że nie powtarzam tematu ale nigdzie nic nie znalazłem na ten temat. Jestem tu nowy i prosze o wyrozumiałość. Przjde do sedna, niedługo dostane golfa III 1.9d 92r. jak wszystkim wiadomo brakuje mu troche mocy i moje pytanie jest takie czy idzie coś z tym zrobić typu turbo i intercooler od 1.9 tdi lub mocniejszych czy ratuje mnie tutaj tylko swap?

tylko swap.. sam odpowiedziałes sobie....

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

golfa dostane za darmo wiec moge troche w niego włozyć. jego stan techniczny jest naprawde b.dobry bo dziadek jeździ. myślałem tak o kwocie 3 tysiecy + stary silnik też coś warty, zmieściłbym sie jesli chodzi o 1.9 tdi ? jakie kroki musiałbym w te strone zrobić,kupić a co wymienić?

Profil    2009826

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
hmm jednym rozwiazaniem jest sprzedanie tego i dolozenie tych 3 tys i kupienie mk3 1,9tdi 90Ps. Mocy na poczatek wystarczy a pozniej mozna wrzucic jakis soft do bedzie ze 110PS

drugim rozwiazaniem jest kupienie silnika 1.9td AAZ zalozenie intercoolera i podkrecenie troche pompy i turbo i bedzie ze 90PS (niestety ciezko moze byc sie zmiescic w tych 3 tys ale jak sprzedaz stary silnik to powinno wystarczyc duzo tez zalezy czy bedziesz robil duzo sam czy tylko korzystak z pomocy innych osob)

Profil    8234490

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

ehh dzieki za pomoc, myśle że najlepiej bedzie jak sie pobujam tym na początek i dozbieram kase na 1.9 TDI, wkońcu są one coraz tańsze ;)

Profil    2009826

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 8 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości