Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 3 [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 20 Lis, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7698529
Auto: Fabia NJ MC MY17
Jazda po wypiciu?! Co to w ogóle jest ?! no_coment Nie uznaje czegoś takiego, a każdemu kto raczy się skusić powinni zabrać dożywotnio PJ. Po to są taksówki, autobusy nocne lub trzeźwo kolega z samochodem żeby z tego korzystać, nie będąc samemu w stanie prowadzić. Obojętnie co się by nie stało na drodze (przykładowo po "jednym piwku") nawet nie z naszej winy, zawsze koronnym argumentem przeciw jest nietrzeźwość i pozamiatane, bo w ogóle nie wspomnę o tym, co może stać się z naszej winy i głupoty... nie nie, tępić takich, gwoździem do ziemi no_coment

PozdróVWki ;)

2007: IST Jarocin-Kotlin, 4.Cult-Style Saisonauftakt, 12.Internationales VW Blasen - EuroSpeedway Lausitz
2008: 5.Cult-Style Saisonauftakt
2009: 2.Wolfsgruppe VAG Event
2010: 7.Cult-Style Saisonauftakt
 Profil    7698529

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
gdybym ja o tym decydowal sprawa byla by krotka

Prawko zabrane dozywotnio + 3 lata paki , za drugim razem 10 lat paki i tak do bolu po dyszce

no ale to jest polska niestety i tu panuje opinia ..... predkosc , predkosc i jeszcze raz predkosc zabija ale pijany ? no gdzie , kiedy ? sporadycznie ...

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

popieram jak juz pisalem w jednym z tematów skutki odczuwam do dzis mam krwiaka pod skóra bo nawalony koles wypakował nam kumpla golf na czesci a kadet
Image

Moja Machina prace trwają :)
viewtopic.php?t=33729

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 16118901
Auto: Volkswagen Golf III Cabrio USA
Popieram nie ma pica i jazdy, h... z tym co jedzie pijany niech sie nawet zabije.Ale gnojek jeszze w kogos wjedzie.Zabije kogos a on jak zawsze przezyje.Jak ktos widzi pijanego dzwonic.Ja tez juz miałem takom sytuacje, ze mnie Policja chciała wywlec z auta ze niby jade po %.Zadwonił koles ktory jechał za mna Passatem i bał sie mnie wyprzedzic.A ze ja mam nisko auto, to jak tu smigac po polskich drogach.Od czasu do czasu poszed mały zygzak.A przejechałm koło Policji a oni nic, to pan od passata zjechał i kazał mnie gonic.To oni w Fiata i na właczyli ijo ijo i w pogon za mna.I jak to sie skoczyło, dmuchałme oczywiscie 0.00.A ze im sie nudiło chceli mi dac 300zł mandatu i 6 punktow.Zaczołem sie kłucic to wzieli mi tylko dowodzik.Ze niby koła wystaja i za mała kiera.Wiec widziicie sami dzwonic i sie nie bac.Policja bardzo lubi pijanych kierowcow, jak juz go dojda.To poprostu ma przejebane, dosraja mu tek ze szok.Wiec ja sem całkowiecie za widzisz dzwon !!!!!.Pozdrawaim

Temat postu:
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
Galus napisał(a):
.Zabije kogos a on jak zawsze przezyje

najczesciej tak jest :zly:
Kiedys jechal sobie pan nawalony jak meserszmit z pasazerem ( nawalonym jak meserzmit) . Pan nie mial prawka ( jechal nawalony jak meserszmit) Pan pojechal za szybko , wypadl z drogi . Skosil caly plot lacznie z brama . Na nieszczescie z tej bramy wychodzil moj kuzyn :/ Moj kuzyn w trybie natychmiastowym wyladowal na cmentarzu , pasazer w stanie ciezkim w szpitalu a kierowca pewnie juz sie cieszy wolnoscia , bo ilez mozna dostac w pl za zabojstwo . Rok, dwa?

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

takie jest polskie prawo wiecej dostaniesz za miganie sie od podatku lub alimenty niz za zabojstwo dozywocie albo chociaz ze 25 lat powinni za to dac

Moja Machina prace trwają :)
viewtopic.php?t=33729

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf GLS 77' Automatic
bandzior napisał(a):
Bez wahania wykręciłem 112

popieram. Najbardziej się nie chce wierzyc statystyką. Zwróccie uwage jak podają w telewizji ile zatrzymano pijanych kierowców jednego dnia np w dzien przed 1listopada. są takie komunikaty czasami. To są liczby rzedu 40-100pijanych kierowców jednego dnia. Teraz weźmy pod uwage jak czesto jesteśmy kntrolowani? zdarza sie ze raz w roku lub żadziej. Więc ile jest takich kierowców których mijamy pijanych i nawet sobie sprawy nie zdajemy. To powinno być ostro karane jakims ciężkim więzieniem.

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3323300
Auto: VW Caddy Life (daily car), VW Golf mkV GTI TDI (fun car)
DrAkE napisał(a):
wujek Drake ma zawsze alkomat przy sobie zeby nie jezdzic po pijaku po imprezce prawda Bilu ?? :-D

dobrze, że ten alkomat nie zapisuje historii prób niee niee niee

a tak mi się jeszcze przypomniała taka śmieszna historyjka chyba sprzed trzech lat jak wracałem z bolesławca z siłowni. w związku z tym, że wypiłem 1,5L wody chciało mi się lać, stoję na skrzyżowaniu 4km od domu, kierunek na lewo, swiatło czerwone... myśle sobie nic nie jedzie.... jeszcze chwila i sie zleje, no to ogień na czerwonym, ujechałem z 500m, pierwsza polna kierunek, wyskakuje wyciagam ptaka i leje a tu za mną światła, odwracam głowę a tu za mną polonezik z ija-ija... od razu dostałem balonik do dmuchania :) a ponieważ było 0.0 to inteligentny pan policjant musiał wyciągnąć ściągę, bo nie wiedział jaki mandat i ile pkt za przejechanie na czerwonym :))) I love this country niee

carbon, indywidualna stylizacja kierownic, obszywanie kierownic i innych elementów wnętrza... ;)

2004:VWMania
2005:Markersdorf,Bautzen,MajóVWka,Tuningowisko,VWMania,Łagów
2006:Markersdorf,Bautzen,
2007:Rothenburg,Bautzen,Blasen
2008:Rothenburg,Blasen,Tuning Deluxe
2009:Rothenburg,Blasen,
2010:Rothenburg,VAG Event,Cultoberfest
2011:Rothenburg,VAG Event,Tuning Deluxe
2012:Rothenburg,Worthersee,VAG Event...
 Profil    3323300

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5
Auto: MK2 2.0 16V, BMW 5 E39 Touring
Dobrze postapiłeś, kto wie co mogło się później wydarzyć !! Swoją drogą ta akcja 'stop pijanym kierowcom' to dobra rzecz. na butelkach od piwa są te naklejki itd. Wkoncu ktos sie za to wzial bo nic nie skutkowało :/

Profil    5

Temat postu:
VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 411826
Auto: Honda
nie ma co ryzykowac wsiadac za kolko po kielichu nawet po browarze nie wsiadam w auto. ostatno jak bylem jeszcze wczorajszy to prosilem brata zeby mnie podwiozl

Profil    411826

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Jestem oczywiscie za i popieram przedmówców...

OT: U mnie w rodzinie ciekawa sytuacja: mianowicie, pewnien styczniowy dzien, Ojciec wraca z Matka gdzieś z miasta, wjeżdża na naszą PRYWATNĄ dojazdową drogę do domu, dom/pare metrów wcześniej wzywa ich znajoma sąsiadka, która przyjechała po jakimś czasie z Austrii. Rodzice wstąpili do sąsiadki a auto zostało na uliczce tuż przed bramą sąsiadki. Nad naszymi domami są jeszcze ze 4 domu a w jednim z nich mieszka niespecjalnie lubiany starszy Pan (ex Trep z WP). Wracając do rodziców, gatka szmatka i tata wypił 2, max 3 piwa. Po chwili nadjeżdżają psy na wezwanie iż samochód blokuje uliczkę (znowu dodam ze naszą prywatną :-) ), tata wsiada odpala i zjeżdża w brame (moze ze 4 m), w tym momencie pały go do suki i na dołek 48h, sąd 24 godzinny i wyrok 6 miesiecy w zawiasach na 2 lata do tego prawko na rok i chyba ze 2000 grzywny i kosztów sądowych. Dodam jeszcze ze samochodu mojego ojca nie odpali zaden przeciętny człowiek (jakieś indywidualne zabezpieczenia) i tylko on się nim moze poruszać, niestety sędziego takie tłumaczenie nie przekonało...

Jestem za rygorystycznym karaniem pijanych kierowców ale bez totalnej przesady, nic tylko podziękować sąsiadowi za wezwanie.

Temat postu:
VW Zone Admin
VW Zone Admin
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1722539
Auto: T5 TDI ;) CLS CDI by H&R,
DrAkE napisał(a):
Bilu. napisał(a):
żeby nie było że jeżdżę pijany pisze, ze po 1nym nawet nie jade, ale po wczorajszym zdarzyło mi sie...

:D :D ;)

po to wujek Drake ma zawsze alkomat przy sobie zeby nie jezdzic po pijaku po imprezce prawda Bilu ?? :-D

świeta ;)

Profil    1722539

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3323300
Auto: VW Caddy Life (daily car), VW Golf mkV GTI TDI (fun car)
...lovwe..., ja znam rzypadek kolegi z gdańska, wsiadł pod dyskoteką w zimie do auta kolegi, i uruchomił silnik żeby się ogrzać... to samo: policjant zapukał w szybe, sąd, grzywna, prawko na rok zabrali. Akurat znam tego kolesia i głowe dałbym sobie za niego uciąć, że napity nie wsiadłby za kółko żeby prowadzić. Kluczyki w stacyjce = gotowość do jazdy i jak masz % to juz mogą Ci zabrac prawko nawet jak aauto nie jest uruchomione. Kluczyki wyciągnięte: wyciągamy 0,7 dobrze schłodzoną, ogórki, zapitkę a panowie w mundurach mogą nam skoczyć, chyba że spożywamy w miejscu tgz publicznym :) ]:->

carbon, indywidualna stylizacja kierownic, obszywanie kierownic i innych elementów wnętrza... ;)

2004:VWMania
2005:Markersdorf,Bautzen,MajóVWka,Tuningowisko,VWMania,Łagów
2006:Markersdorf,Bautzen,
2007:Rothenburg,Bautzen,Blasen
2008:Rothenburg,Blasen,Tuning Deluxe
2009:Rothenburg,Blasen,
2010:Rothenburg,VAG Event,Cultoberfest
2011:Rothenburg,VAG Event,Tuning Deluxe
2012:Rothenburg,Worthersee,VAG Event...
 Profil    3323300

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf GLS 77' Automatic
tydzien temu:
wuja (mamy brat) podnosił chate zeby zagospodarować strych. kilka dni kladli mu na dachu dachówke więc jak wrócił z roboty otworzył piwko i idzie oglądac jak się dach prezentuje. Podszedł do furtki ale zeby zobaczyć dom w całej okazałości wyszedł z piwkiem na drugą strone ulicy. Podziwia domek a tu nagle suki jechały i mandat za spozywanie w miejscu publicznym. :D Co za głupki.

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
Takie przypadki ze suki szukaja jelenia sa dosyc czesto spotykane...

To tylko w polsce, heh

Np. w Irlandii jak masz czerwone na przejsciu, a sie spieszysz i zaczniesz przechodzic na czerwonym to Policjanci sie jeszcze zatrzymaja zebys mogl swobodnie przejsc ;)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 3 [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości