Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 3 [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Zabranie dowodu rejestarcyjnego
PostWysłany: Nie 17 Sie, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Dzisiaj wracajac z zakupow wpadlem na parking przed stadionem Lecha(Poznan)...Wszyscy mieszkancy wlkp wiedza,ze co tydzien o godzinie 15 spotyka sie tam mlodziez zeby porozmawiac,,,niektorzy w innych celach nie wazne. Wjechalem na stadnio zawrocilem i juz wyjezdzam i widze ,ze Pan policjant macha mi lizakiem zebym zawrocil.Zawrocilem po czyzm zaczal szukac wad w moim aucie...szukal,szukal(nie bede wnikal w przebieg rozmowy-kazdy kto byl tam kontrolowany wie o co mi chodzi) w koncowym efekcie zatrzymal mi dowod rejestracyjny za "nie palace sie lewe swiatlo pozycyjne i brak jednego oswietlenia tablicy z tylu" -bardzo solidna argumentacja moim zdaniem, faktycznie mial powod ałaa ale chcial chyba cos pokazac przed swoja przyjaciolka z radiowozu.. nei wazne jak mam to teraz traktowac,Wiem...jade jutro na stacje diagnostyczna i place 20zl od usterki.Nastepnie odbieram dowod w wydziale komunikacji.Czy te dwie usterki swiatlo pozycyjne przod i oswietlenie tablicy potraktuja jako jedno?-oswietlenie, czy to juz dwie osobne usterki :ała: :(( ..to takie moje wypociny,,,uwazajcie na parkingu przed Lechem bo to co robi policja to juz ponizej krytyki.Takie moje zdanie.

Ostatnio edytowany przez mufaz, Śro 20 Sie, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Golf V GTI
Teoretycznie miał prawo zabrac dowod rejestracyjny aczkolwiek widac wykazał sie typowym chamstwem, brakiem jakichkolwiek oznak czlowieczenstwa i reasumujac okazał sie typowym dupkiem. Wszystko wszystkim ale to byl typowy popis z jego strony. Poza tym kolego ustereczki to sobie przeciez sam mozesz usunąc a żeby odzyskac dowód robisz od poczatku normalny przeglad techniczny dopuszczajcy auto do ruchu czyli =120/130zł lub 160(gaz) czy tak jakos. Pozdro

Temat postu:
VW User
VW User

masz 2 pozycje wiec zaplacisz 40 zl

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: vw/audi
mufaz napisał(a):
Czy te dwie usterki swiatlo pozycyjne przod i oswietlenie tablicy potraktuja jako jedno?-oswietlenie, czy to juz dwie osobne usterki :ała:

zależy co masz napisane na pokwitowaniu.jak ogólnie że za oświetlenie masz zabrane to płacisz tylko 20zł i jedziesz po dowód.jeśli masz wyszczególnione kilka pozycji to za każda po 20.
mi jak zabrali za przednie lampy to miałem wpisane na pokwitowaniu że coś z oświetleniem nie tak i sprawdzali mi całe ale płaciłem 20zł.

Temat postu:
PostWysłany: Pon 18 Sie, 2008 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: mk1 Cabrio 1.820VT, mk5 .:R32, T4 Multivan 2.5TDI++ do lawety :)
taka sama historia byla na Zaspie w Gdansku na pasie startowym, bylo powiedziane zeby ludzie nie przyjezdzali itp, za tydzien przy kolejnym spotkaniu kazdego jednego co wyjezdzal trzepali i za glupoty dowalali, zeby pokazac.....

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: audi a4 b5
Kolega miał wypisane jako dwie usterki.Widziałem całą sytuacje z kumplami i wszyscy przyznaliśmy,że policjant był hamski.Ale gorzej miał ten z e30 cabrio bo odjechał na lawecie.
Mufaz wiesz za co wzieli go na lawete?
Też głupia sprawa bo koleś podjechał sobie pogadać nie szalał i go zgarneli

[ Dodano: Nie 17 Sie, 2008 ]
jeloniusz napisał(a):
kazdego jednego co wyjezdzal trzepali i za glupoty dowalali, zeby pokazac.....

u nas na lechu zrobili tak pare tygodni temu,męczyli mnie chyba 15min.
Najlepsze pytanie "czy ma pan niedozwolone modyfikacje w silniku" niee

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Najpierw chodzilo o zarowke od stopu,jednak sie z tym uporal...ale potem to juz po calosci,doczepili sie do tego,ze wozi ze soba odcinek od zakupu OC...ten taki maly co napewno kazdy ze soba wozi,a nie umowe zawarcia OC.Chlopak pojechal po ta umowe jednak juz bylo za puzno.Inny swiat.

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
mufaz napisał(a):
zatrzymal mi dowod rejestracyjny za "nie palace sie lewe swiatlo pozycyjne i brak jednego oswietlenia tablicy z tylu

za niepalace swiatlo nie ma prawa zabrac dowodu no chyba ze wlasciciel sie zgodzi i go odda , w tym wszystkim jest jedno ale - usterka musi byc usunieta na miejscu na miejscu i jesli nie usuniesz to wtedy moze zabrac
niestety dales sie zrobic a oni tylko szukaja takich ludzi co nie znaja prawa ( no chyba ze nie miales zarowki lub byla inna przyczyna ze sie nie swiecila i nie potrafiles jej usunac )

mufaz napisał(a):
...jade jutro na stacje diagnostyczna i place 20zl od usterki

zalezy od stacji , jedni chca 20 zl za wszystke usterki a inni 20 od kazdej - dla przykladu ja zaplacilem lacznie 20 za brak zderzaka,kierunkowskazow przednich i lyse opony a co ciekawe inny ,,przegladajacy,, wogole nie chcial mi podbic bo nie mialem tablicy rejestracyjnej,naklejki na szybie z numerem i pojedyncza wycieraczke ( chcial homologacje na nia ) i nie interesowalo go ze przyjechalem tylko z usterkami

kaczajazda napisał(a):
a żeby odzyskac dowód robisz od poczatku normalny przeglad techniczny dopuszczajcy auto do ruchu

niestety tu nie masz racji

[ Dodano: Pon 18 Sie, 2008 ]
mufaz napisał(a):
ten taki maly co napewno kazdy ze soba wozi,a nie umowe zawarcia OC.Chlopak pojechal po ta umowe jednak juz bylo za puzno

tutaj mial racje , oc musisz miec przy sobie i oczywiscie dowod wplaty tez , obojetnie ktorego papierka nie bedziesz mial to ma prawo a nawet obowiazek scholowac auto na parking i wyslac powiadomienie do funduszu gwarancyjnego a oni juz odpowiednia kare wystawia i napewno bedzie to kilka tys zl - tak mysle ze 3400 jak ja kiedys dostalem - tutaj nie ma zmiluj sie te papiery musisz miec i z nimi nie wygrasz tak jak i z funduszem , mozesz sie dogadac z policjantem ale to juz inna sprawa

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

krzyh napisał(a):
oc musisz miec przy sobie i oczywiscie dowod wplaty tez , obojetnie ktorego papierka nie bedziesz mial to ma prawo a nawet obowiazek scholowac auto na parking

Ale porażka,ostatnio robiłem kontynuacje umowy i agent mi wyciął kawałek do wsadzenia w dowód.To całą reszte też trzeba wozić? dziwne bo mnie kontrolował parę dni wcześniej chyba ten sam nadgorliwy i nie miał żadnego ale

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: golf mk2
Zawierając umowę na OC dostajesz 2 kwity, duży tj. wniosek o zawarcie umowy i jego nie musisz wozić oraz mały, tj. polisę stanowiąca dowód zawarcia umowy i ją musisz mieć ze sobą. Gdy płacisz za OC w ratach, dysponujesz wtedy odcinkami od wpłaty, najlepiej jest też je wozić razem z polisą.

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

sama polisa oc nic nie daje ,kazdy moze miec papier bo go dostajesz a nie oplacony
wiec mozna go zabrac do WC :(

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: golf mk2
hahah też mi się przypomniała jedna historia z milicjantem w roli głównej, płaciłem 2 ratę za OC przelewem z netu i miałem tylko taki wydruk potwierdzający przelew, tam jest napisane że dokument elektroniczny i nie potrzeba podpisu, a pan milicjant mi mówi, "ale tu nie ma pieczątki" i się musiałem tłumaczyć i się wykręciłem tym że jak mam polisę to go płatnośc 2 raty nie powinna obchodzić, bo polisa jest zawarta na 12 miesięcy a ściągniecie płatności za 2 ratę to sprawa ubezpieczyciela.

krzyh napisał(a):
sama polisa oc nic nie daje ,kazdy moze miec papier bo go dostajesz a nie oplacony
wiec mozna go zabrac do WC

Właśnie napisałem, nie znacie swoich praw, jak już masz polise to masz umowę na 12 miesiecy i milicjant nie może nic zrobić jak nie masz dowodu na opłacenie 2 raty, to wtedy sprawa miedzy Tobą a ubezpieczycielem.

Temat postu:
VW Zone Admin
VW Zone Admin
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1722539
Auto: T5 TDI ;) CLS CDI by H&R,
PZU nie przysyła umowy... dostaje tylko kwitki do wpalty za ubezpieczenie... nic wiecej nie ma, chyba ze na tym kwitku jest nr nadwozia, czy to styka??

a co do trzepania... auta jak auta, ale co sie dzieje z motorami... masakra

Profil    1722539

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Lucius Snow napisał(a):
Właśnie napisałem, nie znacie swoich praw, jak już masz polise to masz umowę na 12 miesiecy i milicjant nie może nic zrobić jak nie masz dowodu na opłacenie 2 raty, to wtedy sprawa miedzy Tobą a ubezpieczycielem

nie prawda , polisa jest nic nie wrta bez dowodu jej oplacenia , polise moze sobie kadzy wydrukowac na dobrej drukarce , wazna jest tylko z dowodem zaplaty i na mojej polisie jest nawet taki punkt gdzie jest napisane :

,, ....... wazna tylko i wyłącznie z dowodem wplaty ( lub oplaceniem drugiej skladki w przypadku platonsci w ratach ) ..... ,,

a to ze umowa jest na czas 12 miesiecy z gory to nie istotne , nawet pomimo nie oplacenia wogole jest automatycznie przedluzana o kolejne 12 miesiecy pomimo nie uiszczenia zadnej oplaty o ile wczesniej nie zostala ta umowa wypowiedziana

nie jest tylko wymagany wniosek o zawarcie umowy a to ze pusciel Cie bez dowodu wplaty to swiadczy o tym ze sie nie znal ]:->

Ostatnio edytowany przez krzyh, Pon 18 Sie, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Ja mam w Alianz i jest napisane "dowód obowiązkowego ubezpieczenia OC"
jest
data od,do,właściciel,adres nr polisy,wysokość składki,nr rej,nr nadwozia i marka pojazdu.
Ostatnio podczas kontroli nie miał żadnego halo...

płaciłem w ratach i mam tez świstek stanowiący potwierdzenie otrzymania wpłaty przez przedstawiciela,ale to mi normalnie spakował do teczki i nie kazał wozić to jak to w końcu jest

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 3 [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość