Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 78 z 322 [ 4817 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 322  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Nie 20 Lip, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
chce poprostu zmienic optyke i zakupic 28-75 i chcialbym uzupelnic to szerokim kontem i wydaje mi sie ze 10-20 bedzie tu najrozsadniejszym rozwiazaniem cenowym. co niby wystarczyla my mi ogniskowa 15mm jak skrajna ale nic w rozsadnej cenie nie ma...

Temat postu:
PostWysłany: Pon 21 Lip, 2008 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
zdradzilem vw, kilka osob juz wie, ale lubie h i to foto:

Image

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

Norbi, fajnie i klasycznie ale za rozowo :) z balansem bieli

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Tlen: malytm
Auto: 8E cdl, 19E aum
Mioo, tokina 12-24, badź 11-16 ceny są przystępne.

Profil    malytm

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

loniek napisał(a):
Norbi, fajnie i klasycznie ale za rozowo :) z balansem bieli

lubie ta perspektywe :P a do rozu mam sentyment, poza tym w moim miescie sporo tego koloru haha...

Image

Image

Image

Image

Image

Image
 Profil    2356976

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

jak kogos interesuja kamery HD, mialem canona HV10 przez 15 minut i takie tam testy...

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
_małyTM_ napisał(a):
Mioo, tokina 12-24, badź 11-16 ceny są przystępne.

z tego co widze w testach przegrywaja z sigma 10-20 ale ta tokina 12-24 moze jest zeczywiscie dobrym wyborem....

Cezar dzieki za pogladowe foto, ladnie ten szeroki kont rysuje :)

loniek napisał(a):
ak kogos interesuja kamery HD, mialem canona HV10 przez 15 minut i takie tam testy...

fajna jakosc, chyba sie do ciebie zapisze na film o moim aucie :)

Temat postu:
PostWysłany: Wto 22 Lip, 2008 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Przekonałes mnie Loniek, do HD. Właśnie jestem na etapie wybierania i kurcze dylematów troche jest. Miałem zamiar kupić HDD nie HD, bo przy HDD z HD slyszałem, ze kompresja jednak zjada z jakości, więc w HD wchodzi tylko opcja MiniDV, ale z kolei kurcze troche tych kasetek idzie, a tak to dysk twardy, nagrywasz, kasujesz i tak co chwile. I właśnie nie wiem co wybrać... Czy MiniDV, czy HDD z HD ;/

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2176296
Auto: Golf VI Składak Style
NO napewno HDD jest lepsze od miniDV chociazby wieksza wygoda przy zgrywaniu na kompa. Ja ostatnio miałem dylemat czy DVD czy HDD padło na HDD.

Jetta A5 USA On AIR

Mój były Lupiszon na poduchach -->Lupo

"rozgniatam białe larwy kompleksów butem samozaparcia, pracy i myślenia nad sobą"

Pozdrawiam
Piotr
 Profil    2176296

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

ale tu chodzi o HD (wys rozdz) z HDD lub MiniDV. Bez dwoch zdan wygrywa miniDV na kasety, bo na kasete nagrywany jest "surowy" material i tyle. Tak ktos napisze ze materialu trwa dluzej zgrywanie, ale pomyslcie co zrobic z materialami ktore zgrywasz na dysk z kamery HD HDD - kompresujesz tak :D? nooo takk ja obecnie mam dysk 1 TB (1000gb) nie kupilem wlasnej kamery a juz mi miejsca zaczyna brakowac, a tak zawsze jest opcja ze masz to na kasecie w najlepszej mozliwej jakosci, a jest zasada ze obrabia sie materialu wyjsciowego, aby koncowo uzyskac lepsza jakosc. Z kolei miniDV sa wieksze niz HDD dla mnie to wielki PLUS, bo takie cos wielkosci komorki jest do dupy pod wzgeldem dobrych ujec, kamera jest za lekka i zbyt mala.

Co do MiniDV zwyklych i HD co wybrac? dobra kamera miniDV 3ccd potrafi kosztowac 3tys zł, zobaczcie sobie material z takiej kamery i z kamery HD za 2.5tys zł i chyba nie trzeba nikomu mowic co jest lepsze. Na bank 3ccd lepiej sobie poradzi w ciemnych i trudnych warunkach oswietleniowych, ale cos za cos. Od razu tez napisze ze nie polecam kamery jako zastepstwa cyfrowki bo jak to okreslil moj kumpel - zdjecia wygladaja jak z telefonu komorkowego.

Soad7 napisał(a):
NO napewno HDD jest lepsze od miniDV chociazby wieksza wygoda przy zgrywaniu na kompa.

prawdodobnie jedyna zaleta (bo to ze jest mniejsza to dla mnie wada). Dla zwyklego uzytkownika moze nie byc duzej roznicy miedzy np canonem hv30 na miniDV, a canonem hf100 lub hf10 na karty SD (hf10 wbudowane 16gb pamieci), canon hf100 jest bajka, wystarczy wpisac HF100 w vimeo.com i zaznaczyc "most commented" i wyskocza rodzynki.

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

To, że miniDV jest większa to dla mnie tez zaleta, bo te małe kamerki wyglądają żałośnie. Dobre dla rodzinki co chce nagrać wypad nad morze.

Co do obiektywu, co lepsze? 3CCD czy CMOS? Bo wiem, że obiektywy 3CCD są naprawde dobre.

I po Twojej wypowiedzi loniek, nie rozumiem troche. Jeśli chodzi o jakość obrazu to lepsze miniDV, czy na karty pamięci? Bo napisałeś, że hf100 jakość bajka, a to jest na karty pamięci. A słyszałem, że jeśli kupować kamere HD to tylko na kasetki.

I czy jeśli mam kamere HD, to będzie jakiś problem ze zgrywaniem nagranego materiału na kompa? Czy noł problem i będzie wszystko chodzić jakby ze zwykłej kamery cyfrowej? I czy ten materiał w jakości HD będzie wstanie odtworzyć każdy komputer, każdy odtwarzacz DVD itp. Chodzi o to czy odpali poprostu, bo wiadomo, że na starszym sprzęcie jakość będzie gorsza. Do obróbki HD trzeba mieć jakieś specjalne programy do tego przeznaczone ?

Sorry jak troche pokręciłem, ale wybór kamery to wcale nie takie hop siup :P

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

tak jak napsialem - Dla zwyklego uzytkownika moze nie byc duzej roznicy miedzy np canonem hv30 na miniDV, a canonem hf100 lub hf10 na karty SD (hf10 wbudowane 16gb pamieci), canon hf100 jest bajka, wystarczy wpisac HF100 w vimeo.com i zaznaczyc "most commented" i wyskocza rodzynki.

Czyli nie dla mnie ale dla wujka zdzisia co leci na wakacje do turcji najwazniejsze zeby kamera byla mala i sie latwo zgrywalo.

Okti napisał(a):
I czy jeśli mam kamere HD, to będzie jakiś problem ze zgrywaniem nagranego materiału na kompa?

nieraz tak, canona trzeba zgrywac najlepiej przez SOny Vegas - ale szybko idzie.

Okti napisał(a):
I czy ten materiał w jakości HD będzie wstanie odtworzyć każdy komputer, każdy odtwarzacz DVD itp.

nie, format HD odtworza kompy ktore maja odpowiednia moc obliczeniowa ale 3-4 letnie daja rade spokojnie. Na DVD nie odpali raczej bo DVD puszcza w PAL, apoza tym musialbys miec HD DVD albo cos nie wiem.

Okti napisał(a):
Do obróbki HD trzeba mieć jakieś specjalne programy do tego przeznaczone ?

najczesciej jedne z nowszych wersji (np roczne albo nowsze) ktore maja juz dodana funkcja HD, ale jakby co to mozna pluginy jakies wgrac.

Wlasnie zamowilem HV30 :D wiec zobaczymy co i jak za pare dni.

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

O ja pierdyle :/ To jednak chyba HD nie dla mnie. Zmontuje sobie filmik z kamery HD na kompie, zapisze i nie będę mógł go nagrać na płytkę, żeby go obejrzeć na duzym telewizorze? Kuurde lipa...

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

loniek napisał(a):
Wlasnie zamowilem HV30

bedzie qua ostro :D najbardziej multimedialny czlowiek na vwzone hehe....

Image
 Profil    2356976

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

Okti napisał(a):
O ja pierdyle :/ To jednak chyba HD nie dla mnie. Zmontuje sobie filmik z kamery HD na kompie, zapisze i nie będę mógł go nagrać na płytkę, żeby go obejrzeć na duzym telewizorze? Kuurde lipa...

teoretycznie tak, a praktycznie jak odpalilem filmik z hv10 na hd720 przez HDMI z laptopa na 42 calach to zbieralem szczeke z podlogi, musze sie wybrac do kuzyna 52cale LCD FULL HD heheeh.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 78 z 322 [ 4817 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 322  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości