zrobie fote, wstawie i może wzbudze w kimś chętke na odglebienie ; >
[ Dodano: Nie 04 Maj, 2008 ]
nie chce zakładać nowego tematu więc wrzuce tutaj,
witam poza tym
1. czy prawnie mogę nie montowac przedniego siedzenia dla pasażera a pasy bezpieczeństwa przełożyć na tył za pasażerem? i wozić na tylnym siedzeniu ludzi bez przedniego siedzenia?
2. czy da się jakoś w modelu B2 (32B) wyciszyć stuki przenoszone przez koła -> zawieszenie -> do kabiny / na kabinę? z bliska zawieha wyglada tak: przy kole amortyzator osadzony jest przez gumę do wahacza, w karoserii w kielichu bezpośrednio metal do metalu, sprężyna nie ma żadnej izolacji gumowej od karoserii z żadnej strony. zastanawiam się czy jeślibym z grubej gumy dociął pierścień i włożył pomiędzy kielich w karoserii a sprężynę to czy wytłumiłoby to stuki przenoszone dość mocno przez koła na kabinę...?
tak się w sumie zastanawiam że może to cały wahacz przenosi stuki, przecież piasta jest łączona z karoserią metal w metal, żadnych gumowych połączeń po drodze, ale mogę się mylić i stuki przenoszą wyłacznie sprężyny bo sam amortyzator raczej nie, toć to olejowy tłumik tylko
3. ostatnio włączyłem ogrzewanie tylnej szyby, po paru minutach poszedłem i ręką sprawdziłem i nie była ciepła, pewnie nie ma być ciepła
napięcie dochodzi, samo ogrzewanie w szybie jest sprawne, wie ktoś może czy powinna być ciepła?
DO MODERATORA:
jakbyś przeniósł to co napisałem to zostaw tu linki do tematów a na drugi raz już będę zakładał nowe
pozdr
WITAM
teraz jest w 100% na temat:
powiedzcie mi na biegu jak ktoś się zna i może użyczyć wiedzy czy alternator od VW BENZYNIAKA będzie pasował do DIESLA ? można wstawić od benzyny do ropniaka? na obudowie jest 14V - wiadomo, ale nie wiem jak to z obrotami...
proszę o szybką odpowiedź bo mam okazję kupić niedrogo ze złomowanego auta a oferta jest ważna tylko do jutra !
dziękuje z góry i pozdrawiam
u mnie słońce nad morzem