Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 2 [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 15 Wrz, 2007 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3513426
Auto: zardzewiały vw
podaj więcej szczegółów jakie turbo itp a i fotki z pod maski zapodaj mam nadzieje ze kiedyś sie spotkamy na kresce ;)

Temat postu:
PostWysłany: Sob 15 Wrz, 2007 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Vw Golf Cabriolet 1.8
Cytuj:
chyba nigdny nie słyszałeś jak chodzi taki klekot, miód dla uszu

chyba nigdy nie słyszałeś dzwieku turbiny w 1.8t podczas przyspieszania ...to jest miód dla uszu ...zwlaszcza w TT....do tego skromny blow off valve i gico jest....

Temat postu:
PostWysłany: Nie 16 Wrz, 2007 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: Audi S3 1.8T 330KM
Co do dźwięku jeśli wchodzi na obroty to faktycznie bardzo ładny dzwiek natomiast na wolnych obrotach jednak słychać kle kle kle ale to nic gulu z przednim napędem wczoraj na Bemowie wykręcił chyba 13.7 w finałowym przejeździe co mu zapewniło wygrana :D gratuluje

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
papen1983 napisał(a):
Moze i projekt słuszny ale corrado z dieslem , nawet silnym ble .., 1.8 T to by chyba bardziej podchodzilo niz "klekot" (nie chodzi mi o osiagi) ale o jako taki "image" autka sportowego ...a felgi spoko niech zmienia dobrze zrobi, zreszta ja sie nie znam ...

chyba nigdy nie jezdziles mocny dieslem... serioo musialbys to poczuc by zmienic zdanie i nie pisac farmazonow.... nie wazne jaki silnik wazne by grzal i miazdzyl plecy... i nie wazne w czym jest diesel...jesli zapierdziela to ten fakt rekompensuje wszystko
co powiesz na koncern audi? wygralo jako pierwszy wysci 24 godzinny lemans wlasnie w audi r10 z silnikiem tdi...i co.... lepsza byla by benzyna??

DanielllVW napisał(a):
chyba nigdny nie słyszałeś jak chodzi taki klekot, miód dla uszu

masz racje... choc to tez kwestia gustu.... i tez nie kazdy tdi chodzi ladnie...

papen1983 napisał(a):
chyba nigdy nie słyszałeś dzwieku turbiny w 1.8t podczas przyspieszania ...to jest miód dla uszu ...zwlaszcza w TT....do tego skromny blow off valve i gico jest....

nasluchales sie w angli blow of'ow i tyle... tu gdzie ja jestem jezdza Toyoty starlet z blow ofami i co.. kupa z wlosem tylko syknie sobie.. w ogole w angli to popularne jest... jedno wielkie Gow.o pod maska i blow off... z checia przyjalbym auto od Gula i wyleczyl cie z twoim blow ofem

Gulu gratuluje wygranej...

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

13,4ET x 2 13,5ET x2 i 1x 13,9ET czasy z wczoraj z bemowa przy duzym wietrze i z mega problemami z trakcja a dziś w Skarbimierzu gdzie trakcja była w miare spoko 2x12,7ET

P.s jest to chyba jedno z najszybszych corrado w PL,dodam że mam moc tyko ok 275 KM a robie ET ok. 12 wiec na taka moc to chyba sukces.

Niestety zadnych fot nie będzie spod maski bo wszelkie modyfikacje to tajemnica mojej firmy,pozdrawiam.

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Cytuj:
nasluchales sie w angli blow of'ow i tyle... tu gdzie ja jestem jezdza Toyoty starlet z blow ofami i co.. kupa z wlosem tylko syknie sobie.. w ogole w angli to popularne jest... jedno wielkie Gow.o pod maska i blow off... z checia przyjalbym auto od Gula i wyleczyl cie z twoim blow ofem

po pierwsze to nie Starlet tylko Glanza (uturbiona starlet tak wlasnie sie nazywa) , po drugie z niczego mnie nie musisz leczyc , moze Ty tego potrzebujesz... po trzecie diesel w corrado poprostu nie pasuje wg mnie ,a co diesli audi to respect... a i tu gdzie ja mieszkam jezdza nie tylko glanzy ale i skyline'y GTR z blow offami i nawet audi ktore tez daja rade ...

Pozatym wiesz dlaczego ludzie (miedzy innymi) pakuja diesle gdzie sie da ? bo wiekszosci poprostu k... nie stac zeby lac benzyne do np 1.8 t czy czegos podobnego a co do osiagow to sie zgodze sa niezłe ale ja poprostu nie lubie ciągników (tego dzieku raczej)

Temat postu:
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
papen1983 napisał(a):
po pierwsze to nie Starlet tylko Glanza itd....

hehe . No to sie posmialem . Myslisz ze jak ktos przeszczepil silnik i podkrecil go na 275km nie ma kasy zeby lac do 1.8T ? Mysle ze inwestujac w diesela , oszczedzanie nie bylo priorytetem.
Diesel to przyszlosc ( patrz audi w le mans ). Nowe diesle wciagaja newtonami wszystkie benzyny , latwo sie je podkreca , no i w koncu przestaja brzmiec tak zle .

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

szczerze to mam to gdzies kto czym jezdzi , wstawcie sobie nawet wankla tam , ja poprostu wyrazam swoje zdanie ze do wizerunku corrado , ktore nigdy nie wychodzilo z dieslem nie pasuje klekot poprostu , a jego osiagi to druga strona medalu, pozatym chyba w Pl popularniejsze sa przerobki TDI i itp itd bo jest to bardziej popularne, tak mi sie wydaje, Swoją droga podniesienie mocy W tdi nie jest az tak zabójczo drogie , jak sie wie co i jak to wszystko jest mozliwe za rozsadne pieniadze ...dopiero przekroczenie pewnej bariery robi sie kosztowne..( i chyba nie opłacalne)zreszta moc kolo 300 KM w warunkach jakie mamy w Polsce (drogi) poza wyscigami i innymi imprezami tego typu raczej nie bedzie w 100% wykorzystana na drodze,pozdro...

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

W finale walnąłem 12,5 ET jak na klekota chyba nie jest zle
http://automobilklub.opole.pl/sprintwyniki.pdf

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Tak zgodze sie osiagi sa godne...nie da sie ukryc, ja poprostu bardzo lubie corrado ale w oryginale i np vr6 , poprostu klekot mi osobiscie nie podchodzi w tym aucie aczkolwiek respect za wklad pracy i kaske ...

Temat postu:
PostWysłany: Sob 15 Gru, 2007 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Pewnie się na mnie zaraz rzucicie ale powiem szczerze: Nie przemawia do mnie ani wygląd ani silnik. I niech będzie to nawet najmocniejsze Corrado w Polsce to i tak mnie ono nie zachwyci.

Dziękuję wszystkim za uwagę :)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Pon 17 Gru, 2007 
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
guluwroc napisał(a):
Mechanika całkowicie wykonana przez DynoSoft Wrocław czyli Gulu
taaaaaaaaaa... nie ma to jak dobry bajer...

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
PostWysłany: Nie 02 Mar, 2008 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4247098
Auto: MK4 GTI
MK3 GT TDI
to corrado budowane jest bazowo na silniku 90 czy 110 koni??

brakuje troche fotek, wiadomo tajemnica firmy ale chociaz pare fotek moglbys wrzucic, nie koniecznie takich typu gdzie widac symbole elementow :ok:

Krotoszyn TUNING SHOW 2007,2008,
PLESZEW 2007,2008,2009,
VAG EVENT 2008,2009,2010,2011
ROTENBURG 2009,
LIPSKO 2010,
KOTLIN 2008,2010,=>>i pare innych
 Profil    4247098

Temat postu:
PostWysłany: Nie 02 Mar, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
to 130ps silnik

Temat postu:
PostWysłany: Sob 05 Kwi, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

ładnie ładnie ale troszke więcej fotek z zewnątrz mógłbyś rzucić środeczek też bym chętnie oglądnął :)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 2 [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości