Witam
VW Golf 1.3 - na gaźniku [55KM] benzyna/gaz , 1988 rocznik
Mam taki problem z vw golfem 2 ....
jest tak .... jade jade, skrecam [ w prawo lub w lewo] i gasnie mi .. jak zgasnie to nie moge go odpalic ;| .. kreci rozrusznik ale nie odpala [nie daje iskry czy co?] ... no i kiedys odczekalem 10 minut i mi zapalił ..... robi sie tak na gazie jak i na benzynie ... kiedys raz odpielem ten przełacznik benz/gaz i zapalil mi ..
podam kilka przykladow :
1) pierwszy raz zgasl mi jak stalem w korku (ale po 2 minutach zapalił)
2) 2 raz zgasł mi jak stalem na czerwonym swietle, krecilem go , krecilem az akumulator padł i na pych odpalił
3) nastepne przypadki są takie ze wlasnie na zakrecie mi gasnie
Golf na parkingu zapali, wycofam sobie , jade prosto - pierwszy, albo kolejny zakret i gasnie
4) bylo tak ostatnio nawet ze nie palił mi cały weekend w ogole nawet na parkingu, w poniedzialek odpalił, przejezdzilem 40km i nic, wieczorem zapalilem i przy 1 zakrecie zgasł ... zaholowalem go pod blok, nie palił, rano na 2 dzien zapalił bez problemu ;|
5) Dzis - zapalilem go rano, przejechalem 50m , zawrocilem i wrocilem go zaparkowac spowrotem i jak skrecalem w prawo zeby go zaparkowac ,wtedy zgasł ....
-------------------------
Jak zaczął mi gasnac na poczatku, wymienilem kable, swiece, kopułke, palec rozruchu i filtr powietrza .... no ale nic nie pomogło .... czy wina czujnika, cewki czy modułu ? ... czy cos innego ? nie wiem czy sam sobie cos wymienic czy jechac do mechanika?
ps. w wigilie rano bylem u mechanika, ale jak na złosc golf nie chcial sie zepsuc i dzialal dobrze, wiec mechanik nic nie zdziałał....
Chciałbym jakiejs dobrej rady od znawców tego pojady i mechaniki samochodowej
pozdrawiam i z góry bardzo dziekuje
Przede wszystkim proszę zapoznać się z regulaminem forum i zacząć stosować przedrostki oraz umieszczać tematy w odpowiednich do tego działach... Poza tym jak ktokolwiek ma Ci pomóc jak nawet nie napisałeś jaki masz silnik w aucie...
B_O_N_K