Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk2]problem z oborotomierzem
PostWysłany: Sob 25 Sie, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Cały czas mam ten sam problem,a mianowicie uruchamiam golfika obrotomierz drga lub w ogóle się nie rusza,jak jadę drga i wali o blokadę a jak puszczę na luz to się podnosi i wolno drga w zakresie 1000-2000 obrotów.Nie działa oświetlenie deski rozdzielczej a także nie działa mfa.Przed rozebraniem deski wszystko działało.Sprawdziłem ten wężyk co z tyłu łączy się z deską[z tym urządzeniem który jest przykręcony do deski od tyłu]i ten węzyk gumowy łączy się z wężykiem plastikowym a następnie łączy się z silnikiem rurką uszczelniającą.Wszystko jest ok węzyk nie jest przetarty.Tak sobie pomyślałem że to może te urządzenie jest uszkodzone[to które jest z tyłu deski rozdzielczej]ale to by chyba w ogóle nie drgał predkościomierz a on drga,podnosi się.Tak jakby chciał wskazywać ale nie miał tyle siły.
Poradżcie co to może być!
Moje autko to Vw Golf II Gti.

prosze tworzyc tematy podobnie jak inni to robią
pozdr kevin

Ostatnio edytowany przez joca, Nie 02 Wrz, 2007, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: Nie 02 Wrz, 2007 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
mozna byc złosliwym i napisac ze nie trzeba było grzebać...
jelsi sma mówisz ze przed demontazem deski było ok to zostaje ci sprawdzic wszystkie kable... napewno sie cos gdzies poprzecierało
problem z masa jest napewno

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
PostWysłany: Czw 13 Gru, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

witam ja mam podobny problem :/
u mnie "jak mu sie zachce" obrotomierzowi to opadnie i nie działa przez jakiś czas,a jak już jest wilgotne powietrze to bardzo często i przy tym mryga kontrolka od płynu chłodzącego. kiedyś spryskałem wd-40 wszystkie styki od komputera itp.
jak by ktoś miał schemat na którym widać jak idzie ten kabel od obrotomierza to był bym bardzo wdzięczny. z góry dzieki
jazda bez obrotomierza to meczarnia <<:

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości