Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 2 [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk3] 2.0 8v 2E niskie obroty i gaśnie
PostWysłany: Sob 25 Sie, 2007 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: GTI 20 JAHRE
VWitam wszystkich!!
Dwa tygodnie temu kupiełm mk3 GTI i mam z nim problem... mianowice nie trzyma obrotów tzn na biegu jałowym czasami ma za wysokie obroty i ogólnie faluje na obrotach raz ma wyższe raz niższe :( Ale pod czas postoju jest ok nie zgaśnie tylko skacze na obrotach, ale podczas ruszania potrafi się zadławić lub zgasnąc jak dam za mało gazu, auto jest sprowadzone czyli na bank postał troche pewnie bez odpalania, nie wiem co to może byc czy silnik krokowy czy jakis czujnik albo komputer, albo poprostu czy to jest kwestia "rozruszania" silnika ?? Help me !! Czy ktos miał taki problem ?? w poprzednim mk3 (1.8) miałem podobny problem mianowicie miał za niskie obroty ale patent własnej konstrukcji ( delikatne podciągnięcie linki gazu pomogło, tak wiem że to była robota na sztuke ale działało :) ) ale w GTI nie chce fuszerki, wiec w związku z tym prosze o pomoc w wykryciu usterki.
PozdraVWiam wszystkich :)

Ostatnio edytowany przez -=SYPEK=-, Pon 29 Paź, 2007, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: Pon 27 Sie, 2007 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
silniczek krokowy, przepływka... sprawdz okablowanie.. a przedewszystkim podepnij auto pod kompa bedziesz wiedział na 100... takie gdybyanie i pruba strzału na odległosc jest trudna

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
PostWysłany: Pon 27 Sie, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Mam ten sam problem.... Tym razem wykryto ze jest to przepływomierz ale jakis czas temu mialem takie same obiawy i okazalo sie ze jest to czujnik halla. Ale i tak nie masz co sie martwic sa to naprawde groszowe sprawy.

Temat postu:
PostWysłany: Pon 29 Paź, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

No witam!
Mam mkIII silnik 2,0 ADY... mam instalke gazową z BLOS em i problemy z obrotami :/ dokładnie w czasie jazdy przy hamowaniu albo nawet wysprzęgleniu obroty spadna do 500 - 400 i po chwili sie podniosą (na benzynie tak samo tylko jak sie podniosą to chwilę falują). Nie jest to wina gazu - wywaliłem wszystko z dolotu i jeździłem na samej benzynie - dzieje się tak samo.
Byłem wpinany pod kompa - pokazało, że uszkodzony jest przepływomierz. Dzisiaj kupiłem przepływkę, założyłem i... dalej to samo :/
Misiejuk napisz co dokładnie u Ciebie wyszło i jakie koszty to były... będę wdzięczny :)

Temat postu: Re: GTI niskie obroty i gaśnie HELP !!
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
-=SYPEK=- napisał(a):
VWitam wszystkich!! Dwa tygodnie temu kupiełm mk3 GTI i mam z nim problem... mianowice nie trzyma obrotów tzn na biegu jałowym czasami ma za wysokie obroty i ogólnie faluje na obrotach raz ma wyższe raz niższe :( Ale pod czas postoju jest ok nie zgaśnie tylko skacze na obrotach, ale podczas ruszania potrafi się zadławić lub zgasnąc jak dam za mało gazu, auto jest sprowadzone czyli na bank postał troche pewnie bez odpalania, nie wiem co to może byc czy silnik krokowy czy jakis czujnik albo komputer, albo poprostu czy to jest kwestia "rozruszania" silnika ?? Help me !! Czy ktos miał taki problem ?? w poprzednim mk3 (1.8) miałem podobny problem mianowicie miał za niskie obroty ale patent własnej konstrukcji ( delikatne podciągnięcie linki gazu pomogło, tak wiem że to była robota na sztuke ale działało :) ) ale w GTI nie chce fuszerki, wiec w związku z tym prosze o pomoc w wykryciu usterki. PozdraVWiam wszystkich :)

mozna by insynuowac nieszczelny dolot lub odmy... a tak czyinaczej diagnoza mu sie nalezy wiec 150 na sprawdzenie na wartsztacie szykuj

[ Dodano: Pon 29 Paź, 2007 ]
Dyziek napisał(a):
No witam!
Mam mkIII silnik 2,0 ADY... mam instalke gazową z BLOS em i problemy z obrotami :/ dokładnie w czasie jazdy przy hamowaniu albo nawet wysprzęgleniu obroty spadna do 500 - 400 i po chwili sie podniosą (na benzynie tak samo tylko jak sie podniosą to chwilę falują). Nie jest to wina gazu - wywaliłem wszystko z dolotu i jeździłem na samej benzynie - dzieje się tak samo.
Byłem wpinany pod kompa - pokazało, że uszkodzony jest przepływomierz. Dzisiaj kupiłem przepływkę, założyłem i... dalej to samo :/
Misiejuk napisz co dokładnie u Ciebie wyszło i jakie koszty to były... będę wdzięczny :)
umyj przepustnice na blysk

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Evolution dzięki za rade, jutro się za to wezmę... można ja jakoś wyciągnąć czy tylko tak pędzelkiem i benzyna?
Oryginalnie w dolot dochodzi mi odma, w chwili obecnej odma wisi luzem i kapie olejem ;) może mieć to znaczenie?

Temat postu:
PostWysłany: Wto 30 Paź, 2007 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Dyziek ja mialem taki sam problem tylko gdyz jak dodalem gazu obroty wogle nie spadaly a przeplywomierz nie ma nic wspulnego z gazem koles mi odlaczyl i na gazie chodzil a nawet nie wymienialem tego po jakims czasie podlaczylem ponownie i wszystko jush bylo oki pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Wto 30 Paź, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

No przepływka raczej ma gdyż ona steruje przepustnicą...

Temat postu:
PostWysłany: Śro 31 Paź, 2007 
VW Maniak
VW Maniak

Dyziek napisał(a):
Evolution dzięki za rade, jutro się za to wezmę... można ja jakoś wyciągnąć czy tylko tak pędzelkiem i benzyna?
Oryginalnie w dolot dochodzi mi odma, w chwili obecnej odma wisi luzem i kapie olejem ;) może mieć to znaczenie?
tak dolot ma byc szczelny a jest nieszcelny skoro odma wisi luzem...

specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Ale ten otwór na odme oczywiście mam zatkany (a raczej nie mam go wcale bo przerobiłem cały dolot pod blosa) dolot sprawdzony - jest szczelny na 100%

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

zaufaj mi nie jest szcelny
odma ma byc za przeplywka i zaden inny numer ne wchodzi w gre..

Temat postu:
PostWysłany: Pią 02 Lis, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Wyczyściłem przepustnicę i chodzi równiutko :D dzięki za pomoc evolution!

Temat postu:
PostWysłany: Sob 10 Lis, 2007 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Dyziek napisał(a):
No przepływka raczej ma gdyż ona steruje przepustnicą...

Jeśli gaz jest na linkę to wtedy właśnie ona steruje przepustnicą a nie przepływomierz... Przepływomierz mierzy ilość przepływającego przez dolot powietrza i w zależności od tego steruje dawką paliwa. Oczywiście to tak w skrócie bo dawka zależy także od wielu innych czynników.

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Nie 11 Lis, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

witam jakis czas temu też miała podobny problem, auto na postoju trzymalo mi ok 1800 obrotow i ledwo co spadaly, jak juz spadły znowu wzrastały. Podlaczylam pod komputer i okazlao sie, że to przepustnica. w moim przypadku czyszczenie jej nie wystarczyło, wymieniłam i teraz jest swietnie. Na postoju mam ok 800 obrotow a wskazowka stoi jak przyklejona :)

Tak jak mowicie najlepiej pod komputer podłaczyć.

Temat postu:
PostWysłany: Pon 12 Lis, 2007 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Dyziek napisał(a):
No witam!

Mam dokladnie takie same objawy z tym samym silnikiem, podlaczalem juz pod komputer i zero bledow pokazalo. I teraz nie wiem, moze faktycznie wystarczy wyczyscic przepustnice ?? Duzo to roboty, trzeba cos rozkrecac, bo kompletnie jestem glupi w tym temacie ??

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 2 [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości