Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 29 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 28 Gru, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

co jest kiedy silnik sie dlawi gazem ja mu w pedal a n sie dlawi siece ktore niedawno wymienialem czy tez moze kable ktorych nie wymienialem filtr zmienialem egulacji nie robilem mam prZejechane 300 tys km golf II . gaznik elektroniczny gaz pirwszej generacji .jesli juz pojawi sie moja wczesniejsza wypowiedz sorry za dubel admin mozesz usunac ta druga bo dosc dlugo nie przchodzi autoryzacji

[ Dodano: Sro 27 Gru, 2006 ]
cd powyzszej wypowiedzi ...... kiedys mialem problem z guma pod gaznikiem wymienilem i chodzil jak burza czasami teraz jak jezdze to tez ma przeblyski czasem zdarzy mu sie isc na calego ale czesciej czuje ze jak mu wciskam to sie najzwyczajniej dlawi. nie wiem czy to ma jakies istotne znaczenie ale czasem zauwazam ze jak gdzies jade na zakrecie alo na dziurze to czuje jakby chcial pojechac wyrywniej czyli jkbycos bylo uszkodzonego mechanicznie i nie moze zalapac . nie wiem sam juz co doradzcie .... pozdowienia dla wszystkich zapalencow vw

[ Dodano: Pią 29 Gru, 2006 ]
kurcze czekam na jakies podpowiedzi i nic. ale w oczekiwaniu dodam , po odbyciu wedrowki na inne tematy forum , ze mam przepalona z tylu rure wydechowa i strasznie teraz ryczy ale pytanie brzmi czy to od tego tez moze cos sie dziac ze silnik slabszy na gazie ?? na benzynie chodzi idealnie , wolne obroty sa ok odpala wzorowo .

Temat postu:
PostWysłany: Śro 03 Sty, 2007 
VW Zone Admin
VW Zone Admin
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1722539
Auto: T5 TDI ;) CLS CDI by H&R,
zibik napisał(a):
slabszy na gazie

zawsze tak jest!

(moja sekwencja bedzie na do sprzedania)

Profil    1722539

Temat postu:
PostWysłany: Czw 04 Sty, 2007 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

jedz na gazownie i sprawdz czy wydajnosc reduktora nie spadla u mnie sie zaczal dlawic przy depnieciu pojechalem do gazownika podkrecil jakas srubka i chula

Ostatnio edytowany przez zajacGT, Pon 11 Cze, 2007, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: Sob 06 Sty, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

hej zajac gt dzieki za porade. bylem juz u 2 i kazdy byl zbyt zajety wiec postanowilem sam zajrzec pod maske. zdjalem filtr powietrza i zobaczylem jak odkrecilem wszystko czy guma nie jest uszkodzona i sie okazalo ze nie . wiec zalozylem i bylem juz na 100 % pewien ze to parownik . ale przy zakladaniu z powrotem filtra nie zalozylem wezyka co spod filtra wchodzi ( po lewejk s stronie filtra Jeden z dwoch 0 to chyba wezyk od sondy i on wciaga powietrze wiec jak go odpalilem to chodzi jak burza ale pod maske pozniej drugi raz jak spojrzalem to mi cos syczalo i to byl ten kabelek . obroty byly wieksze i wogole . skapnalem sie ze cos nie tak i9 zauwazylem ten wezyk i jak podlaczylem to jak poprzednio - mul byl zno3w. wiec zrobilem zamiane z tych dwoch wezykow po lewej i zamienilem je miejscami iteraz chodzi lepiej - jak za dawnych starych czasow. wiec trak zostawilem ale nie wiem czy tak to moge zostawic czy nic sie z tym nie bedzie dzialo. pozdrawaim

Temat postu:
PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3196452
Auto: Garbus, T3, Passat B3
Chciałem się zapytać do jakich pojemności moge blosa założyc ? aktualnie mam 2.4 V6 ale niedługo będzie 4.2 V8.

I mam jeszcze podwójny układ dolotowy, czy bede musiał założyć dwa blosy czy zredukować do jednego ? a jesli redukować czy to nie osłabi przepływu powietrza

pozdro :D

:: http://shownd.com/mateo006 ::
 Profil    3196452

Temat postu:
PostWysłany: Pon 05 Lut, 2007 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

mateo006 odsylam Cie do tej lektury:

http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?t=5828

wydaje mi sie ze na tamtym forum CI tez pomoga :D powodzenia

Temat postu:
PostWysłany: Pon 05 Lut, 2007 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3196452
Auto: Garbus, T3, Passat B3
To ja już wiem wszystko :)

a tu przykład :silnika 2.9 V6 12v

Benzyna miksery - moc maksymalna 106 KM moment 182 Nm
Gaz miksery - moc 90,4 kM moment 174 Nm
Benzyna blos - moc 141,6 kM moment 199 Nm
Gaz blos - moc 140,5 kM moment 201 Nm
Nominalnie - moc 145 kM moment 222 Nm

mysle że 1,1 KM i 2 Nm różnicy na gazie są baaardzo zadowalające :D :D
wiec nic tylko tankować gaz i jeździc :D :D
a teraz jest za 1,85 zł :-D

:: http://shownd.com/mateo006 ::
 Profil    3196452

Temat postu:
PostWysłany: Wto 01 Maj, 2007 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3101695
Auto: Golf mk3 1.8
Czy ktos ma zagazowanego Golfa III, silnik 1,8 ABS, potrzebne mi ogolne informacje czyli jak sie spisuje, problemy itd ;)

Temat postu:
PostWysłany: Pon 14 Maj, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Mam pytanie które meczy mnie juz od dawna czy mozna zamontowac filtr stozkowy jesli auto zasilane jest lpg gosciu w sklepie d&w powiedzial ze jak najbardziej ale wszyscy mowia inaczej czy ktos prubowal takich manewrów

Temat postu:
PostWysłany: Pon 14 Maj, 2007 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Można tylko że prawdopodobnie będziesz musiał podskoczyć do gazowników na regulację instalacji LPG ponieważ stożek łatwiej zasysa powietrze i zmieni Ci się proporcja pomiędzy powietrzem a gazem. Sam miałem kiedyś w zagazowanym autku stożek i było ok.

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Czw 26 Lip, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Niestety zostalem zmuszony (cenami paliw ałaa )do instalki gazu. Mam mk2 1.6 jaka instalka bd najlepsza?? help

Temat postu: passat B3 zapłon
PostWysłany: Nie 19 Sie, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam. Ja mam pytanie odnośnie lpg o kat wyprzedzenia zapłonu. Jaki powinien byc dla gazu ja mam silnik 1,8 Rp jednopunkt. Lpg ma wyzsza liczbe oktanowa i zapłon powinien byc chyba inny ale nie wiem dokładnie ile. Prosze o pomoc ponieważ w 99,8% jezdze na lpg i chciałbym miec ustawiony silnik idealnie.
Drugie pytanie mam odnosnie danych technicznych poszczególnych silników i samochodów Passat. Czy jest to gdzieś w internecie w j.polskim ładnie opisane( taka ksiazka w pdf ie) mam ksizke od passata ale jest beznadziejna( bardzo mało konkretów na temat napraw wielu czesci) jesłi tak prosze o podanie linka. Z góry dzieki.

Temat postu:
PostWysłany: Śro 22 Sie, 2007 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Ma ktoś założony BLOS na gazniki Pierburga??

Temat postu: Montarz BLOSA
PostWysłany: Pon 27 Sie, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf 2
panowie chce wmontowac Blosa do 1.8 16v kr, pojecia o tym nie mam takze sam sie za to nie biore takze szukam jakiegos warsztatu albo pojedynczych ludzi ktorzy umia to wszystko pieknie zrobic bo widomo pasciarzy nie brakuje a nie chce z tego problemu tylko pożytek,
a szkoda zeby sie marnowalo tych pare konikow :)

ja jestem ze slaska takze tutaj szukam jakis specow, konkretnie okolice bilska pszczyny tychow katowic, ewentualnie oswiecimia bo tam tez blisko

Temat postu:
PostWysłany: Czw 10 Sty, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Witam. widze że temat ucichł ja miałbym prośbe o polecenie jakiejś dobrej gazowni w Kuj-pom.

.\____________/

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 29 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 40  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości