Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 12 z 115 [ 1723 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 31 Sie, 2006 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
Bavwtek napisał(a):
krzyh jak bys mieszkał niedaleko mnie albo ja niedaleko Ciebie to bym popołudniami przesiadywał w twoim garażu , hehe , co 4 ręce to nie 2 !!!

ooo przydała by się pomoc przy tej podłodze a śrubokrętów mam wiele do dyspozycji

[ Dodano: Czw 31 Sie, 2006 ]
tomelus napisał(a):
krzyh napisał(a):
w poprzednim mało co jej było - same dziury

To który to był rocznik tego niebieskiego że taką miał dziurawą podłoge ??

niebieski to był 86 ale podłoga była opłakana,na pierwsze spojrzenie piękna do póki nie zdarłem konserwacji,po wyciągnięciu zaślepki koło progu okazało się że jest sama konserwacja a po jej zerwaniu była dziura 5 cm szeroka na 30 cm długa i z drugiej strony to samo a nie wspomne o tylnich nadkolach to znaczy jak podłoga łączy sie z wewnętrznym nadkolem to tam już nic nie było na całej długości po obu stronach.łata na łacie tam była a pod tylnim zderzakiem to chochocho co tam było .......na szczęście teraz mam podłoge

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Golf 4 2.0
krzyh napisał(a):
niebieski to był 86 ale podłoga była opłakana,na pierwsze spojrzenie piękna do póki nie zdarłem konserwacji,po wyciągnięciu zaślepki koło progu okazało się że jest sama konserwacja a po jej zerwaniu była dziura 5 cm szeroka na 30 cm długa i z drugiej strony to samo a nie wspomne o tylnich nadkolach to znaczy jak podłoga łączy sie z wewnętrznym nadkolem to tam już nic nie było na całej długości po obu stronach.łata na łacie tam była a pod tylnim zderzakiem to chochocho co tam było .......na szczęście teraz mam podłoge

No to faktycznie nieźle.

A to Ty mu wymieniałeś dzwi że miał bez słupka ?? bo to 86 a one z tego co wiem miały jeszcze dzielone szybki

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

no widze ze zdzierania jest co nie miara :] musisz kogos zapedzic do pomocy bo za dlugo sie z tym zchodzi tobie samemu :(( moje 5D jest na szczescie juz nizej :ok: ciekawe czy i tez bedzie niedlugo dziurawa :-D

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

a tak wygląda nadkole po stronie pasażera przed

a tu byly duuuuuuze nadkola

i popdczas prac

niestety nie mam jeszcze odpowiedniego narzędzia żeby wydrapac konserwacje z zakamarków ale znając życie coś wymyślę,ma być wydrapane wszystko do zera potem wypiaskowane i na nowo pomalowane

a propo piaskowania to czy podłoga miała jakiś ocynk czy nie ?? nie chciał bym go zniszcyć w zdrwych miejscach gdyby takowy był.

tomelus napisał(a):
krzyh napisał(a):

No to faktycznie nieźle.

A to Ty mu wymieniałeś dzwi że miał bez słupka ?? bo to 86 a one z tego co wiem miały jeszcze dzielone szybki

drzwi wymieniał poprzedni właściciel bo kupił drugiego na części z powodu silnika,chciałem dodać że na tamtej karoseri było ponad 600 tysięcy kilometrów nabite i pewnie dlatego była w takim stanie a co do rdzy to jeszcze w miejscu wleu też nie było blachy tylko sama konserwacja a samą podłoge robiłem ze znajomym 6 miesięcy żeby wyglądała jakoś,oczywiście nie dziennie ale ładnych pare godzin tygodniowo.

Ostatnio edytowany przez krzyh Pią 04 Sty, 2008, edytowano w sumie 2 razy

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

No podziwiam Cię jak Ty to wszystko śrubokrętem jedziesz ja bym już chyba przy tym ku...cy dostał ;)

Wiem że to jeszcze kupa czasu ale jaki kolorek planujesz ??

Ja bym tu widzial taką krwista czerwień i oczywiście Bra na masce jak na USA przystalo i z taką klapą

Image

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

kolorek to jest jeszcze wielka tajemnica nawet dla mnie ;) i na pewno nie będzie to z jakiegoś innego auta,zawsze wybierałem bardzo nietypowe a ostatniej wiśni nikt mi nie mógł zrobić,chodziło mi o bardzo głęboką i żeby taką uzyskać to trzeba było auto najpierw pomalować na biało a dopiero potem lakierem transparentowym i daję głowe że drugiego takiego auta nikt by nie znalazł a o pomalowaniu osobno jednago elementu to można zapomnieć.

Co do auta na fotce to zawsze bardzo mi się podobało,noramlnie malina a co do klap to oryginalnie takich nie było,one są wszystkie przerabiane i też czasami się nad taką zastanawiam,bra oczywiście będzie a nie chwaląc się to jako pierwszy to ja miałem ;P Ci co mnie znają to wiedzą że zawsze miałem ,,głupie ;) ,, pomysły i tym razem też trakie będą ale o tym na razie ciiiiiiiiiiii bo jak zwykle muszę być pierwszy.

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Czarne
szacuken ładnie jedziewsz z robotą :hmm:
tomelus napisał(a):
Ja bym tu widzial taką krwista czerwień i oczywiście Bra

podzielam zdanie kolegi

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Wiem że takich klap orginalnie nie było ale moim zdanie jak to będzie USA to bardzo by taka pasowała ;)

Właśnie widze że wcielenia twojego golfa były nietypowe jak na swoje czasy i dlatego się nie moge doczekać aż tem będzie gotowy ;)

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

kali52 napisał(a):
szacuken ładnie jedziewsz z robotą :hmm:
tomelus napisał(a):
Ja bym tu widzial taką krwista czerwień i oczywiście Bra

podzielam zdanie kolegi

no nie powiem ale czerwień też jest brana pod uwagę ale taka specjalna ;) jednak do tego droga daleka i nigdy nie wiadomo a bra będzie jak najbardziej i będzie ............ (o ile mi to wyjdzie) -- chyba za dużo czasu spędzam na amerykańskich stronach i za dużo myśle

tomelus napisał(a):
nie moge doczekać aż tem będzie gotowy ;)

nawet nie wiesz jak ja bardzo a tyle rarytasów co mam to dopiero kusi

Panowie potrzebuję prawe lusterko do pełnej szyby ale wersja USA czyli z tym nadrukiem --- chodzi mi o same szkiełko w igła stanie

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Tak na szybko zmontowałem jak bym go mniejwięcej widział tylko z ładniejszą czerwienią

Image

Image

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

ooo to nie to , felgi będą szprychowe (te z USA na razie) i drugi zestaw 9 calowych borbetów,przedni zderzak bez wnęki na rejestracje,na pewno będzie jedna wycieraczka,nadkola z progami i szerokimi listwami oczywiście te oryginalne i grill będzie z wąskimi żeberkami a do tego kilka ...... drobiazgów (na razie nie zdradze co kryje się pod kropkami ale dodam że będą to seryjne elementy ale po drogim zmodyfikowaniu - inaczej w luksusowym wydaniu)

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

No to był taki szkic na szybko i troche zachodzi na germana :)

Ale z tego co piszesz to będzie naprawde ciekawie a napewno drugiego takiego niespotkasz ;)

Temat postu:
PostWysłany: Pon 04 Wrz, 2006 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

siema

może pochwalę sie kolejnymi drobiazgami jakie wpadły mi w ręce ostatnio ;)

kilka ;) nakładek na progi i nadkola z wersji f&I

Image
Image

oraz zestawik pod elektryczne szyby -- dodam że będzie to jedyna rzecz elektryczna dodana przezemnie a to ze względu zawodności elektryki w autach a cała reszta zostanie wywalona na smietnik z auta (oprócz tych co przepisy nakazują).Więc śmietnik zaliczy centralny , tylnia wycieraczka + spryskiwacz i szyba ogrzewana , całe okablowanie gaźnika i innych pierdół silnika , wszystkie niepodpięte kable w komorze silnikowej ...... po segregacji tego co potrzebna została tylko garstka kabelków do świateł i sygnału.

a to mój zestawik - niestety jest potrzebny bo zawsze otwieram wszystko co się da a ciągłe kręcenie 5 korbkami bywa denerwujące

Image
Image

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf I GTI 1.8 8V,Golf I Cabrio ,Bora V5
No widze ze działasz frytasy zbierasz no ładnie ładnie oby tak dalej a nawet szybciej ;)

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Bavwtek napisał(a):
krzylu nie opchną bys jednego kompletu nakładek na błotniki , hmmm?? :$

[ Dodano: Pon 04 Wrz, 2006 ]
krzylu wejdź na mój temat to zobaczysz wizje nr 1 mojego goferka

w sumie jednego mógł bym się pozbyć z tym że nie jest to igła daltego mam dwa komplety,dla siebie wybrałem najlepsze a i tak rozglądam się za jeszcze lepszymi :-D

byłem na temacie i widziałem ale wąskie zderzaki tylko do jedynki,dwójke wole na szerokich ;)

[ Dodano: Pon 04 Wrz, 2006 ]
skrypol napisał(a):
No widze ze działasz frytasy zbierasz no ładnie ładnie oby tak dalej a nawet szybciej ;)

no nic nie mogę przyśpieszyć,ta konserwacja jest okropnie uparta :[

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 12 z 115 [ 1723 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 115  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 93 gości