Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 27 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 20 Cze, 2006 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Ja mam BLOSa dokładnie w takim samym silniku. Fotki jak powinno być zamontowane mogę podesłać Ci na m@ila albo zamieścić na forum (ale już raczej jutro - dziś tylko jakąś jedną/dwie fotki znajdę jak coś). Jak to dostroić? - pojeździć troszkę, porównać przyśpiech, spalanie i pokręcić troszkę odpowiednią śrubką ;)

PozdróVWka ;)

PS: jak coś to gdzieś mam intrukcję montarzu BLOSa :-D Oczywiście w języku polskim ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Wto 20 Cze, 2006 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Passat B4 2.8 VR6
Każdą informację , każde zdjęcie itp. przyjmę z chęcią, jeżeli będziesz coś miał ślij na maila: luqaswagen@o2.pl Będę bardzo wdzięczny. W sumie to jestem zdecydowany na 100% ale chciałbym wiedzieć na ten temat jak najwięcej. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Temat postu:
PostWysłany: Śro 21 Cze, 2006 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Jutro po pracy (bo już dziś nie mam siły na nic) wrzucę coś na forum - kilka zdjęć jak to wygląda po zamontowaniu i zamieszczę pliczek z polską instrukcją montarzu i regulacji BLOSa.

PozdróVWka ;)

[ Dodano: Sro 21 Cze, 2006 ]
Jednak znalazłem nieco sił i tak... Oto jest instrukcja do BLOSa:

http://www.bramstal.pl/audi/AKP/blos_instrukcja.pdf

http://www.gciklodawa1.republika.pl/aud ... rukcja.pdf

Ten sam pod dwoma adresami - tak na wszelki wypadek gdyby pierwszy link nie trybił z jakiegoś powodu.

A oto fotka jak to wygląda po zamontowaniu w autku

Image

Szczegółowsze fotki jutro ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Pon 26 Cze, 2006 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

mam pytanie odnoście sekwencji, jakie firm polecacie?
no i czy nie ma problemu z zagazowaniem 2.0 8V ADY właśnie sekwencją i jaka jest realna cena takiej instalacji jeśli ktoś wie?

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Hmmm... jeśli autko jest na digifancie czy czymś podobnym co ogólnie nazywane jest "full grupą" to gazownicy bardzo niechętnie wstawiają do tego sekwencję. Kiedyś u siebie chciałem wstawić ale nie znalazłem rzadnego zakładu w woj podlaskim i części woj warmińsko-mazurkiego, który by się tego podiął.

Dokładniej wytłumaczył mi Evolution dlaczego są z tym problemy ale raczej nie jestem w stanie tego powtórzyć dokładnie jak on to wyjaśniał a nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Tak że jak coś to do niego proszę zagadać.

PozdróVWka ;)

Aha, full grupę można łatwo rozpoznać po tym że paliwo nie jest podawane oddzielnie na każdy wtryskiwacz, tylko jednym przewodem podawane jest do listwy wtryskowej/zasilającej na której umiejscowione są wtryski.

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

no właśnie zastanawia mnie czy można wogóle założyć sekwencje, pojadę na dniach po gazownikach i zapytam co i jak,
pamiętam że miałeś problem z założeniem do swojego, jak coś to zostanie blos, skoro piszesz że jesteś zadowolony to może przyjadę do Ciebie jak masz dobrego speca od tego sprzętu :)

ps. ponoć macie w Augustowie jakąś dyskotekę na statuku? bo może w piątek się wybiore tam

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Hmmm... "dobrego speca od tego sprzętu". Gdy zakładałem LPG zajechałem do gazowników do Grajewa i ugadałem się że oni mi to wstawią. Początkowo nie chcieli ale jakoś ulegli ;) Wstawili mi BLOSa bez problemu, w papierach mam tak że niby wszystko jest legalnie - krokowieć od gazu, sterownik i inne bajeru. Pod maską także wszystko wygląda na legal - wstawione "atrapy" silnika krokowego i "komputera" od gazu. Tak że przglądy przechodzę bez problemu ;) Natomiast ustawianiem BLOSa zająłem się sam - pojeździłem, porównałem przyspiech, spalanie itd, pokręciłem troszkę BLOSikiem i udało mi się ustawić że bardzo przyjemnie to chodzi a spalanie kształtuje się w okolicach 10l/100km (średnio) ;)

Co do dyskotek na statku to są takie organizowane ale jakoś nigdy nie miałem okazji ani chęci aby na tym być...

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

zapomniałem że o dostrajaniu pisałeś w swoim poście, chciałbym wziąć na raty sekwencję o ile jest taka dobra i bezproblemowa w auci, no ale zobaczymy co u mnie w mieście powiedzą gazownicy,
swoją drogą to dużo ludzi mówi że nie warto bo ta akcyza może doprowadzić gaz do 2,5-3pln za litr, sam nie wiem co o tym myśleć, porypany ten kraj,
a na statek brat mnie ciągnie, raczej nie jestem typem dyskotekowym no ale na statku i ze znajomymi to czemu nie :D

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

No ja też chciałem sekwencję u siebie ale niestety się nie dało. A teraz jak ceny gazu mają skoczyć w górę to sam nie wiem czy bym zaryzykował wywalać około 3500zł w instalację LPG... Tak czy inaczej gaz zawsze będzie tańszy od benzyny więc na pewno się to zwróci. Pytanie tylko przez ile czasu to się będzie zwracać...

Co do statku to ja tak samo - jakoś na dyskoteki mnie nie ciągnie. Poza tym mam troszkę problemów z kolanami więc nie mogę "szaleć" na parkiecie...

PozdróVWka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

kolega 2 miesiące temu zakładał u mnie w łomży i 2900pln zapłacił do vra, więc podjadę i może trochę mniej będzie do mojego,
nie wiem czy mi się wydawało ale przełączał tak przy 100km/h między paliwami i nie było przeskoku wcale, auto zamiata lux i spalanie jak na bęzynie z tego co mówi

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Nie śmigałem autkiem z sekwencją ale też słyszałem że niemal nie ma różnicy pomiędzy benzyną a gazem. A cena 2900zł jest bardzo atrakcyjna moim zdaniem ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Wto 27 Cze, 2006 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Dziś byłem u jednego z gazowników, który najdłużej zakłada instalacje w moim mieście, zwykły gaz 1800pln, a sekwencja 2500pln z polską elektroniką. Firmy nie pamiętam ale rodzimej produkcji.
Kompa od gazu sterowany jest kompem benzynowym i są do niego podłączone wszelkie czujniki.
Jeśli ktoś ma sekwencje o podobnej zasadzie działania to proszę napiszcie jak to chodzi, czy spalanie jest takie jak na benzynie i jak z awaryjnością itp., bo chce się na dniach na nią zdecydować.

Jeszcze jedno pytanie, mogę wstawić sobie wlew od gazu pod klapką, nie będzie problemu, ale gazownik ostrzegł, że mimo iż zabezpieczą blachy po wstawieniu wlewu to nie daje gwarancji na to że rdza nie wyjdzie. Wpadł mi jeszcze do głowy taki pomysł, czy jak się tankuje z tak zamontowanym wlewem to nie ma problemu z obcieraniem pistoletu o błotnik??? Bo jest on inny niż ten zwykły do benzyny czy on.

Temat postu:
PostWysłany: Sob 01 Lip, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: mk2 fire&ice
Azizi jesli chodzi i wlew gazu pod klapka obok wlewu paliwa - to jesli bedzie dobrze zrobiony i na stacji nie beda obslugiwac Cie partacze to Ci nie obetra błotnika. Sam pracuje na stacji no i w sumie jest czasami tak ze najpierw sie zastanawiam jak zalozyc pistolet zeby nie poobcieral - i w sumie jak wlew jest dobrze zalozony to juz tylko zalezy od czlowieka ktory Ci to tankuje. Jeszcze jak zakladasz obok wlewu paliwa, to niektorzy maja tam tylko taką mała dziurke ;) i w nia wkreca sie taka przedluzke na pistolet i wtedy juz wogole ryzyko porysowania maleje prawie do zera.
pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Pon 17 Lip, 2006 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3101695
Auto: Golf mk3 1.8
Wie ktos kiedy ma wejsc nowa akcyza na gaz? Bo stanolem przed decyzja zalozenia instalacji do mojego Golfa, ale zastanawiam sie czy wogole sie to jeszcze bedzie oplacac...

Temat postu:
PostWysłany: Pon 24 Lip, 2006 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

No i mam sekwencję, na razie nie jest za rewelacyjnie, spadku mocy nie ma, spalanie ok 10-11l litrów cały czas, czy to miasto czy trasa, zrobiłem 2000km i dziś jadę do gazowników, co do samej instalki to mam jeden wyciek gazu mały i podczas wakacji w 3mieście borygo mi spierniczyło przez węże z instalki gazowej :(
zobaczę jak mi porobią te rzeczy ile będzie palić

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 27 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 40  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości