Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 8 z 29 [ 432 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 29 Maj, 2006 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
wezme go w weekend na gerde przewruce do gory kolami i zobaczymy co w trawie piszczy :) co do
Lucius Snow napisał(a):
A poduszki pod silnikiem wymieniłeś?

sa noweczki

archie napisał(a):
Niezly progres widze .Ja teraz juz nie mam szans i musze cisnac ile sie da.Po wywaleniu takiej kasy na graty trzeba je bedzie gdzie wrzucic
3mamy kciuki

dawaj dawaj z kims musze sie wkoncu poscigac :)

powiedzcie mi czy kos mial doczynienia z tym panem ?to super sprzedawca niby ale zastanawiam sie bo ma troche negatywow
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=105952015
mieszek jest zniszczony u mnie a glupio by to wygladalo jedzic z takim syfem wiec musze wymienic ale prosciej bedzie kupic nowy pasujacy nisz szyc albo uskuteczniac inne bajery

Temat postu:
PostWysłany: Pon 29 Maj, 2006 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5915471
Auto: jetta mk2
Ja kupowałem u tego Pana coś koło dobrego miesiąca temu. Towar 1 -klasa. Nigdzie nie mogłem dostać brązowego skórzanego mieszka a tu jest. Jedyne co to od wpłaty czekałem koło 2 tygodni na towar ale warto było czekać bo wykonanie dobre. Facet tłymaczył się tym że nie mieli brązowej skóry, więc bierz i uzbroj się w trochę cierpliwości.

Profil    5915471

Temat postu:
PostWysłany: Śro 31 Maj, 2006 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf GLS 77' Automatic
Image
Image
co powiecie na to?

Temat postu:
PostWysłany: Śro 31 Maj, 2006 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Poloo
Niezla baza do dlubania :ok: Też bym takie chcial :)

Temat postu:
PostWysłany: Nie 04 Cze, 2006 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

oki. mialy byc wieczorkiem, ale skoro mja byc teraz niech strace :) oto kolejna odslona
po pierwsze przyszly glosniki z czego sie bardzo ciesze.
Image
Helix Blue 62 MkII. prawie skonczylem tlumienie dzwi (wiem ze ciagnie sie to dosc dlugo ale najpierw che wszystko zrobic na 100% zeby nie bylo ze trzeba bedzie maty zrywac)
Image
panele z mdf wykonane, teraz trzeba wszystko sprawdzic czy zagra i mozna konczyc dzwi (radio w dzodze wiec w przyszly weekend dzwi beda zamkniete)
Image
Jak pisalem wczesniej auto pojechalo na gerde :)
Image
po przewruceniu go na bok okazalo sie ze czlowiek od ktorego go kupilem mial dosc wybujala fantazje mowiac o kompleksowej konserwacji, a moze poprostu byl indolentem
Image
ale w mysl zasady jesli chesz zeby cos bylo zrobione dobrze zrob to sam zabralem sie za konserwacje podwozia oraz male poprawki.
Image
Image
korzystajac z dosc swobodnego dostepu do spodu auta przegladnolem caly uklad wydechowy zaby znalesc miejsce puszczania spalin. niestety ogledziny nic nie daly i mam nadzieje ze autko lapalo spliny przez bagaznik ktory teraz jest wygluszony i zabezpieczony.
Image
nastepnym krokiem bylo zabranie sie za reczny ktory trzyma tylko na 1 kolo. rozebralem bemben ale nie za wiele dalos sie tam wymyslic wiec trzeba bedzie linke pociagnac.
Image
z rzeczy innej natury tweedery pomontowane wiec niedlugo juz koniec. prac w srodku. deska jest na swoim miejscu. (sory za slabe foto na aparacie wygladalo ok)
Image
Zprac mechanicznych walcze troche z przekladnia skrzyni biegow. po odkreceniu calej kasety zmieniajacej biegi okazalos sie ze ktos juz probowal szczescia narazie calosc wykrecona z samochodu spoczywa spkojnie na warsztacie
Image
przez ten tydzien powinno troche pujsc do przodu. plany sa dosc ambitne i zakladajac ze nie bedzie jakiejs obsuwy strasznej autko powinno byc skonczone kolo 24 czerwca. :-D :-D

Temat postu:
PostWysłany: Pon 05 Cze, 2006 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf GLS 77' Automatic
zdjecie ktore dałem powyzej przedstawia twoje auto zaraz po zakupie. to czerwone. Poprzedni własciciel,kupił go odemnie w zasadzie w surowym jeszcze stanie,nic przy nim nie zrobił. nie wiem co powiedział ci sprzedajacy gdyz niezle mnie naciagnął na tym aucie. i miał go tylko kilka tygodni wiec chyba przestraszył sie prac które jeszcze były przednim. Klucz do gwintu mam wiec jest twój. jakos sie zgadamy to ci przesle. mam jeszcze kilka fotek po lakierniku ktory malował go 3miesiace i całkiem spieprzył robote. Auto nie było konserwowane tylko nadkola. Jedyne co było dobre w tym aucie jak go kupiłem to hamulce (reczny juz nie) ,a tak to trzeba było wymienic wszystko. jak masz jakies pytania to wal smiało. moze na pw albo jak chcesz. pozdrawiam.

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
Czym konserwowałeś i odrazu kładłeś, nic nie czyściłeś? Daj jakieś wskazówki, wdzięczny będę!
Pozdro.

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Speed dzieki jestes mistrz ! co do kluczyka to napewno mi sie przyda bo szkoda mi tluc po nakretkach od gwintu.

norbi konserwowalem magicznym biteksem. najpierw mujesz cala podloge woda z mydlem tak zeby nie byla brudna. potem wszystkie ogniska rdzy musisz zwalczyc w moim przypadku poprostu wycinalem cale platy blachy i wstawilem nowe a mniejsze ubytki uzupelnialem zywica. potem czekasz az wszystko zastygnie (zywica) i zabierasz sie za konserwacje. biteks rozcienczas rozpuszczalnikiem ftalowym lub ropa uzyskujesz konsystencje gestego budyniu i duzym pedzlem nanosisz warstwe. pamietej ze ten srodek ma jakby zalepic podloge nim sie nie maluje tylko lepi. potem czekasz az przeschnie i poprawiasz tam gdzie nie dales rady dojsc odrazu. oczywiscie operacje mozna powtarzac wtedy efekt jest lepszy ale sam muisz zobaczyc czy to potrzebne. inna metoda (troche trudniejsza technicznie) jest uzycie pistoletu do mas ciezkich. podlanczasz takie ustrojstwo do kompresora i poprostu malujesz jak zwykla farbo a pistolet pluje na autko konserwojac je jednoczesnie

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
Dzięki! A możesz mi jeszcze powiedzieć ile Ci tego poszło i ile Cię to kosztowało? Dzięki!

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

no podwozie + 4 nadkola poszly 2 puszki bitexu. koszt 1 puszki ok 16zl okolo 1.5h czasu i 2 pedzle, szeroki do duzych powieszchni i mniejszy do trudno dostepnych

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: golf mk2
Mioo napisał(a):
no podwozie + 4 nadkola poszly 2 puszki bitexu. koszt 1 puszki ok 16zl okolo 1.5h czasu i 2 pedzle, szeroki do duzych powieszchni i mniejszy do trudno dostepnych

Ja po ostatniej zimie podchodzę do bitexu z pewną rezerwą. Nie myślałeś o wyczyszczeniu nadkoli szczotką na wiertarce i pokryciu ich jakąs masą PVC? Bo mnie taki pomysł chodzi po głowie...

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

jesli chodzi o bitex jak jest dobrze polorzony na wyczyszczona powieszchnie i pod spodem nie masz rdzy to powinno byc oki. ja oczywiscie szczotka druciana wszystko przetarlem. co do mas ciezkich to robilem tak przy moim pierwszym mk1 cabrio i fajnie sie to robilo ale drogi biznes i trudniejszy do wykonania bo pendzelkiem tego nie nianiesiesz

Temat postu:
PostWysłany: Wto 06 Cze, 2006 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

No Mioo szykuje sie klasyk :) moze na VW manie obaj juz wyruszymy EINSERami wkoncu 77' i 78' :P

Powodzenia w modach bedzie gitt :)

Emerytowóz MK IV - viewtopic.php?f=98&t=40722

Temat postu:
PostWysłany: Wto 06 Cze, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

ja bitexem robiłem nadkola pod plastikami i po 2 latach odkreciłem i odpadł jak dotknełem ale byłą pod nim czysta blacha bez rdzy, czysta znaczy sei bez podkładu i lakieru tak jak ja starłem paierkiem tak była. bo miałem pomalować po zimie ale wkońcu odwlekałem 2 lata ale dobrze było nawet bardzo dobrze pfu

Temat postu:
PostWysłany: Śro 07 Cze, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Mioo wielkie uznanie dla Ciebie za to co robisz, kolejny piekny klasyk!!

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 8 z 29 [ 432 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość